Atmosphere - To All My Friends, Blood Makes the Blade Holy (2010)

Alternatieve titel: The Atmosphere EP's

Label: Rhymesayers

1. Until the Nipples Gone (4:19)
  2. Major Leagues (3:20)
  3. Scalp (3:24)
  4. The Best Day (3:36)
  5. Americareful (3:17)
  6. Hope (1:55)
  7. The Loser Wins (3:36)
  8. Shotgun (4:10)
  9. Commodities (2:41)
  10. The Number None (3:00)
  11. Freefallin' (4:10)
  12. To All My Friends (3:17)
avatar van Rhythm & Poetry
Eindelijk: een nieuwe plaat van Atmosphere. Hoewel geen regulier album, ben ik ook al tevreden met deze dubbel-EP. De laatste twee nummers zijn inmiddels vrijgegeven en klinken erg goed. Was ik al weg van To All My Friends, Freefallin' is nog beter.

P-DawG
Kan niet wachten.

Rizz
Ah een nieuwe, geweldig

avatar van -marco-
Wanneer komt deze dan?

MAS
Hij is al te koop op Itunes en Fifth Elemtent.

-marco- schreef:
Wanneer komt deze dan?

Vandaag

avatar van Flipm0de
Na de eerste luisterbeurten klinkt deze dubbel-EP toch wel erg goed!

avatar van fabblwaps
Ik zit nu te luisteren en damn wat is The Best Day heerlijk aanstekelijk.

avatar van Kill_illuminati
Een nieuwe EP? Wat maakt dit dat dit geen reguliere album is dan? Is dit echt pure Extended play?

P-DawG
Wat maakt het uit? De muziek is iig dope.

Edit: Scalp

avatar van FlyLo
Atmosphere komt weer bijzonder hard. Dit gaat de komende dagen denk ik niet uit mijn rotatie.

MAS
Na een luisterbeurt ben ik best wel onder de indruk van deze ep(s) Vooral de laatste 2 nummers vind ik geniaal!

avatar van Delars
ik ben weggeblazen .....

Freefallin en To all my friends ..

avatar van Brains
Klinkt weer lekker. Gewoon weer het niveau dat je van Atmosphere kan verwachten.

avatar van JLjuju
Heel lekkere plaat. Fijne sfeer, en een nooit tegenvallende Slug en Ant.

Scalp, To All My Friends en Americareful zijn echt lekkere nummers

4*, omdat het gewoon goede muziek is.

avatar van Flipm0de
Scalp, Freefallin', The Best Day, Shotgun, To All My Friends... Zo'n beetje elke track is erg dope!

4* voor nu, maar kijk er niet van op als ik dit over een tijdje verhoog.

avatar van FlyLo
Vervelend refrein wel op Shotgun. Voor de rest een leuke track. Eigenlijk het enige echte minpunt dat ik tot nu toe heb ontdekt.

toris
na de eerste luisterbeurt ben ik er erg positief over! vooral de eerste en laatste nummers. commodities vind ik dan wel weer iets minder.

avatar van em-dee-em-aa
Klinkt erg goed op het eerste gehoor! Atmosphere staat zowiezo altijd wel voor kwaliteit en ook hier stellen ze niet teleur....

4* voor nu

avatar van thomzi50
Ik ben toch wat minder enthousiast: het blijft goed, absoluut, en ik zal er nog vaak naar luisteren - maar Slug is vooral tekstueel een stukje minder scherp dan gewoon; bovendien zet ik soms mijn vraagtekens bij de boodschap van zijn nummers, en missen veel refreintjes kracht. De producties zijn sterk, maar neigen naar het eentonige: ik houd er toch van als Ant afwisselt qua instrumenten.

avatar van thgryda
DAMN een dag te laat, ben hem nu aant binnen halen. Zoals flylo al zegt dit blijft in rotatie komende dagen. En met alloy bop, q unique, qwel,... was er al zoveel maar goed, deze wordt gebumpt de volgende dagen...

avatar van Rhythm & Poetry
Eindelijk tijd vrij kunnen maken voor een eerste luistersessie, eerste indruk: het klinkt erg goed. Eigenlijk is elke beat van Ant weer gruwelijk, veel variatie dit keer, hij is momenteel echt in een geweldige vorm. Ik kan me verder ook wel vinden in de mening van Thomas: Slug is tekstueel wat minder dan op voorgaande projecten maar zijn boodschappen bereiken mij nog altijd zoals het hoort. Bovendien wisselt hij nu wel veel meer af qua flow en stemgebruik, dus op dat gebied lijkt hij juist een betere rapper te zijn geworden. Het gemiddelde niveau op deze EP ligt heel erg hoog, de uitschieters in positieve zin zijn voor mij (naast de eerste twee nummers die werden vrijgegeven):

Major Leagues
The Best Day
Americareful

Zal de plaat waarschijnlijk beoordelen met een dikke 4*, misschien zelfs 4,5*.

thomzi50 schreef:

Eens

Niet eens. Ik ben op zich niet zo'n Ant-fan maar hier vind ik hem echt goed.

avatar van thgryda
Rhythm & Poetry schreef:

Zal de plaat waarschijnlijk beoordelen met een dikke 4*, misschien zelfs 4,5*.

Eens !

Ik vind dat Slug tekstueel toch erg on point rapt thomzi, misschien minder dan op de albums waar het allemaal net iets sterker is, maar voor een EP komt hij toch bijzonder dope. Over de boodschappen heb je misschien wel gelijk, al is het een stuk dieper dan de gemiddelde hip hop artiest.

Wat betreft Ant, ik ben sowieso fan maar dat hij eentonig produceert hier vind ik een rare opmerking. Het gaat voor mij net heel gevarieerd van grimmig naar donker in het begin, naar meer experimenteel in het midden naar de typische, chille Atmosphere sound in de laatste twee tracks. De laatste twee tracks vind ik het dopeste maar het niveau ligt over de hele lijn toch weer erg hoog.

avatar van thomzi50
Met dat het eentonig is bedoel ik niet zozeer dat de producties identiek zijn, maar hij wel heel veel dezelfde instrumenten gebruikt.

MAS
Ik ben toch wel erg onder de indruk van dit album. Dit kan wel eens de mijn 4,5 van dit jaar worden.

avatar van GarnalenPeller
Tsja, dit zet weer de lijn van de seizoensgebonden EP'tjes en Leak at Will voort. Al vind ik deze van een iets lager niveau, het is iets tammer geworden. Freefallin', The Number None, en The Loser Wins zijn hierop de uitzonderingen, al zijn dat ook geen écht goede nummers als Sunshine, Not Another Day, of The Rooster. Het is leuk en aardig, maar het brengt niks nieuws, je zou het een automatische piloot EP kunnen noemen.

avatar van {P1982}
Zelfs een middelmatige Atmosphere-plaat is nog meer dan de moeite waard, en dit is er zo één. Er mogen op de volgende plaat wel wat gitaren bij, zoals op Shotgun, mijn favoriete nummer van deze plaat. Slug blijft dé beste rapper van het moment

avatar van PJC
PJC
driewerf hoera! ik begin echt een atmosphere groupie te worden...