Atmosphere - To All My Friends, Blood Makes the Blade Holy (2010)

Alternatieve titel: The Atmosphere EP's

Label: Rhymesayers

1. Until the Nipples Gone (4:19)
  2. Major Leagues (3:20)
  3. Scalp (3:24)
  4. The Best Day (3:36)
  5. Americareful (3:17)
  6. Hope (1:55)
  7. The Loser Wins (3:36)
  8. Shotgun (4:10)
  9. Commodities (2:41)
  10. The Number None (3:00)
  11. Freefallin' (4:10)
  12. To All My Friends (3:17)
avatar van soer1988
hoe vaker ik deze EP luister, hoe beter ik hem vind!!

avatar van pqt
pqt
Ja dit is toch wel een erg groot juweeltje. Ik vind dit vele malen beter dan de meeste albums van Atmosphere. Ze hebben op elk album altijd echt een geweldig nummer, maar de rest spreekt me totaal niet aan. Hier spreekt elk nummer me aan, in mindere maten dan de uitschieters op zijn albums, dat wel. (is dat nog te begrijpen? )

4.5 sterren.

Relax
Duidelijk dat ze hier niet zoveel hart en ziel in hebben gestopt als in een regulier album, kwalitatief is het wat minder, maar dat maakt het niet minder mooi.
Best een goed EP, maar kan het niet zovaak luisteren als hun album uit 2008.

Rene1979
Wie zijn nou die andere twee gasten op de hoes?

avatar van Bedorvenkebab
Ze hebben toch nog steeds allebei twee armen?

avatar van fabblwaps
Klopt, ze hebben allebei 2 rechterhanden.

avatar van Osiris Apis
2e van links is de gitarist en 2e van rechts is de toetsenist van de tourband. Met het optreden van vorig jaar in Nederland waren die ook mee.

avatar van Outblasty
Misschien vind ik dit wel het beste werk van Atmosphere tot nu toe. Vind het ook een beetje raar dat dit niet gewoon als album is uitgebracht al maakt het eigenlijk geen bal uit. Ik kijk in ieder geval nu al uit naar het volgende "album" van Atmosphere!

avatar van -marco-
Is nu ook te krijgen op UGHH.

BTW: atmosphere gaat een (foto)boek droppen, incl compilatie cd en limited edition. 12 inch met onuitgebracht materiaal, welke is gesigneerd. Dit alles voor 75 Dollar!

voor de liefhebber

avatar van MAS
MAS
Wanneer is dat boek te koop?

avatar van -marco-
MAS schreef:
Wanneer is dat boek te koop?

16-11

avatar van hiphopmaster
Verhoogd naar 4,5 *-en. Nummers zoals Major Leagues, Scalp, Americaful en To All My Friends worden iedere luisterbeurt alsmaar beter en beter. Alleen Shotgun vind ik stukken minder. Daarom niet de volle score voor dit album.

Sqritz
The Loser Wins heeft zo'n enorm zalige beat

panjoe (moderator)
Ik had hem een 4,0* gegeven maar vanwege een gebrek aan replay value zit ik er aan te denken die te verlagen... Ik laat hem nu nog even staan.

Een leuke dubbel-EP die het niveau van de twee laatste studioalbums haalt met met name de instrumentaties maar bij mij niet te lang blijft hangen.

avatar van Outblasty
Waarom staat deze bij verzamel/live? Dit is toch gewoon een dubbel EP dus lijkt mij dat deze gewoon bij EP's moet staan.

avatar van Osiris Apis
Dit is geen EP, maar een dubbel EP. Het is een verzameling van 2 Ep's, daarom staat dit bij verzamel/live. Net als Lucy Ford: The Atmosphere EP's. Alleen zijn die Ep's wel los uitgekomen.

avatar van Slowgaze
Osiris Apis schreef:

Gewoon benieuwd, maar jij weet precies hoe hun armen er uit zien?

avatar van hank2
Als je één bericht omhoog kijkt, waar Osiris Apis op reageert, snap je het wel

avatar van AOVV
Atmosphere is voor mij op hip-hopvlak één van dé ontdekkingen die ik dit jaar heb gedaan. Deze dubbel-EP, daar ben ik nu al enige tijd zoet mee. Ik blijf 'm eigenlijk draaien, en dat is toch altijd een goed teken.

Waarom ik dit plaatje maar blijf draaien, is simpel; 'To All My Friends, Blood Makes The Blade Holy' staat immers bol van de sterke nummers; mooie, soms messcherpe teksten, prachtige producties, deze jongens weten wat ze doen. De instrumenten die worden gebruikt, dragen heel veel bij aan de sfeer, en de flow van Slug staat me helemaal aan.

Ook de reffreinen zijn erg sterk, en catchy. 'The Major Leagues' is daar een goed voorbeeld van. Mijn favoriet nummer is 'The Best Day'; prachtige lyrics, spreken me geweldig aan, en de pianoriedel die gespeeld wordt sleept de luisteraar gewoon mee in de miserabele wereld waarover Slug z'n verhaal doet. Ook gitaar wordt hierin verwerkt, en ook dat is een succes. Gewoon een toptrack.

Niet alle nummers spreken evenveel aan; maar eerlijk gezegd kan ik niet één zwak nummer vinden. Vooral op het eind (de laatste twee nummers) wordt de kwaliteit nog eens de hoogte ingejaagd. Wat een geweldige manier om een plaat te beëindigen!

Tot slot nog enkele van m'n favoriete lines op deze plaat:

"You wanna impress me? Go fix a decent sandwich" (uit 'Commodities')

"And if you ain't popular; nobody talks to ya, unless they mocking ya; not even bus driver or the hall monitor; I might as well climb inside my locker huh" (uit 'The Best Day')

"I was the ugly kid that didn't listen; little big man full of ambition; based on imagination, just like you; daydreaming, thinking bout the things I might do; I used to paint, draw and illustrate; mom would facilitate and it would feel okay; seems like yesterday still plays a part; when I grow up, I wanted a job making art; picture that, how many years old?; young enough to mix up love with career goals; but I was just this tall when they told me; that the world was mine, but the papers weren't signed; there's no deed, so proceed to go seed; up the whole piece like it owes me groceries; don't breathe until you formally know me; won't leave? better call authorities; it's all love, we're cool; but you don't tell an astronaut what to do" (uit 'To All My Friends')

"Freefallin' when you shook from the pack; keep walkin', let the foot leave a track; we often gotta look for the path; these problems, are the good ones to have" ('Freefallin'')

4 sterren

panjoe schreef:

Weer een inschattingsfout! Ik luister dit album de laatste week meerder malen per dag, en je kan wel zeggen dat m'n liefde voor Atmosphere, die het laatste jaar of zo flink bekoeld was omdat ik er nog amper naar luisterde, helemaal terug is dankzij deze geweldige dubbel-EP .

panjoe (moderator)
Zonder het 'inzinkertje' Shotgun / Commodities / The Number None had ik al lang een 4,5* gegeven .

avatar van Teunnis
Ik begin met 4*. Vooral de laatste twee nummers zijn erg goed. En het begin ook. En het midden eigenlijk ook wel. Zoals panjoe zegt, zit het mindere gedeelte in Shotgun / Commodities / The Number None. WLGYLYPTSG begon me ook steeds meer in zijn greep te krijgen en is nu tot 5* gekomen, hopelijk volgen er nog veel meer leuke platen van Atmosphere.

avatar van kobe bryant fan
Amai wat een album ik durf hem bijna beter dan WLGYL te noemen en dan niet direct door Slug maar door Ant die hier veel betere producties neerzet,wat eletronic achtig en soms weer die typische Atmosphere piano en gitaarlijntjes.4.5*

avatar van AOVV
kobe bryant fan schreef:
soms weer die typische Atmosphere piano en gitaarlijntjes.

In 'The Best Day' vind ik dat echt fantastisch, dat pianoloopje sleurt je gewoon mee in de lyrics van Slug.

avatar van kobe bryant fan
Zeker dit is echt een meester dubbel-Ep maar het was misschien beter als Full-album.Dan had hij hier misschien meer stemmen en een betere score.

avatar van Silky & Smooth
Toch maar een halfje omhoog, het blijft toch wel heel erg vet allemaal! Vindt Americareful wel een minpunt!

avatar van kobe bryant fan
Na nog een luisterbeurt van When Life Gives You Lemons erop te hebben vind ik die toch beter,maar deze komt zeker in de buurt.De beats zitten in elk werk van Atmosphere gewoon zo ongeloofelijk goed!

avatar van Jazzmatic
Ben niet met je eens over Americareful, vind dat juist een van de sterkste nummers! Daarnaast doen The Best Day, Hope en To All My Friends het erg goed bij mij. Zeker voor een EP is dit echt top kwaliteit hip-hop. Atmosphere stelt maar niet teleur, hopelijk wordt Family Signs niet de eerste keer...

Jazzmatic schreef:
Zeker voor een EP is dit echt top kwaliteit hip-hop.

volledig mee eens.