Atmosphere - To All My Friends, Blood Makes the Blade Holy (2010)

Alternatieve titel: The Atmosphere EP's

Label: Rhymesayers

1. Until the Nipples Gone (4:19)
  2. Major Leagues (3:20)
  3. Scalp (3:24)
  4. The Best Day (3:36)
  5. Americareful (3:17)
  6. Hope (1:55)
  7. The Loser Wins (3:36)
  8. Shotgun (4:10)
  9. Commodities (2:41)
  10. The Number None (3:00)
  11. Freefallin' (4:10)
  12. To All My Friends (3:17)
avatar van thgryda
Ik vind het eigenlijk wel een vette EP, zelfs niet middelmatig naar atmosphere normen. Ik start met een 4 maar het kan zomaar een van de weinige 4.5s van dit jaar worden...

avatar van -marco-
Waarom is dit alleen via Fifth element te krijgen, weet iemand hier iets van? Gaat die ook aangeboden worden via anders sites?

Verzendkosten op fifth zijn echt te mega hoog namelijk!!

MAS
Volgens mij niet. Een deel van de fysieke versies werd namelijk ook weggegeven/verkocht bij de tour.

Sqritz
Vind hem naar Atmosphere-normen iets minder.

MAS
Een welverdiende 4! Af en toe mist Slug wel een beetje overtuigings kracht maar dat mag de pret niet drukken. Het is weer een meer dan goede EP gewordeb van Atmosphere. Vind de cover ook echt vet.

KSPR
Ik vind de beats hier voller klinken dan op WLGYL eigenlijk... voor de rest gewoon weer een vette CD, as always.

avatar van TheFunkyM
Ohohoh wat ben ik toch altijd blij met Atmosphere.
Ook deze EP vind ik van bijzonder hoog niveau. Het klinkt allemaal lekker fris, de beats zijn lekker, orgineel en vol. Slug vind ik ook weer een ontzettende lekkere flow hebben.
Mijn favorieten zijn tot nu toe, de laatste 3 nummers en scalp.

Is deze EP trouwens ook ''echt'' op cd te krijgen?

avatar van Ingo
Waarom staat dit bij Verzamel/Live? Omdat het een dubbel-EP is? Past het niet beter bij simpelweg Ep's?

De eerste luisterbeurt is me daarnaast uitstekend bevallen. Nummers zoals de laatste 2 hebben een typische Atmosphere sound, maar op een aantal nummers werd ik positief verrast door Ant, die een geluid laat horen dat ik nog niet eerder gehoord heb bij Atmosphere. Van de lyrics heb ik nog niet echt een idee, dat heb ik eigenlijk nooit als ik een album maar 1 keer heb geluisterd

avatar van Outblasty
TheFunkyM schreef:
Ohohoh wat ben ik toch altijd blij met Atmosphere.
Mijn favorieten zijn tot nu toe, de laatste 3 nummers en scalp.

Is deze EP trouwens ook ''echt'' op cd te krijgen?

Alleen bij fifth element en bij concerten van de bijbehorende tour.

avatar van Rhythm & Poetry
Ingo schreef:

Inderdaad, ik had het ook als EP toegevoegd. Raar dit.

avatar van TheFunkyM
Outblasty schreef:

Alleen bij fifth element en bij concerten van de bijbehorende tour.

fifth element is dat een beetje betrouwbaar om een cd te regelen?
Ik vind via internet altijd een beetje onbetrouwbaar, op cdwow en bol.com na dan.
De EP wordt trouwens beter en beter...

avatar van Rhythm & Poetry
Fifth Element is de winkel van Rhymesayers, dat is dus betrouwbaar.

[quote]TheFunkyM schreef:

fifth element is dat een beetje betrouwbaar om een cd te regelen?
De EP wordt trouwens beter en beter...[/quote

Ik heb de cd onlangs besteld bij fifth, ondanks de extreem hoge verzendkosten. Maatje van me besteld er vaker en is altijd binnen gkomen, dus dat zit wel snor.

Ik moet gewoon een hard copy hiervan hebben!!!]

Rene1979
Kan niet wachten tot deze binnen is.... Al een paar keer geluisterd maar wacht nog heel even met stemmen.

avatar van MJ_DA_MAN
Ant gaat door met WLGYL -en Us-productie, maar nu is het allemaal wat voller en dat bevalt me toch wel beter dan het wat minimale van de zojuist genoemde albums. Nog steeds vind ik niet alle live-elementen even fijn en brengt hij soms een te zware bass, maar het is gewoon een fijne EP geworden met de altijd goede Slug.

avatar van -marco-
Heb het album ontvangen betreft een enkel cd, geen dubbel ep dus. Aangezien het 12 tracks en 40 min is, kan je je afvragen of dit onder ep moet worden gezet.

Onder live/verzamel ook niet, regulier nee. Lastig dit. Dan nog het best bij ep.

Album zelf valt me iets iets tegen, dessalniettemin staan er sterke tracks op als Shotgun, Freefallin, The best day en To all my friends.

Ben benieuwd wanneer en wat hun next regulier album gaat worden!

avatar van AOVV
Ik heb dit jaar al enkele fijne hip-hopplaatjes mogen beluisteren, en dit is er weer eentje van. De muziek van dit hip-hopduo wil ik wel eens beter leren kennen, iets wat bij mij niet zo snel gebeurt bij dit genre. Speciaal dus. Waarom? Omdat Ant's producties me toch wel erg goed in de oren klinken, en Slug gewoon een goeie rapper is, met een lekkere flow en op het eerste gehoor ook met sterke teksten komt aanzetten.

Ik twijfel nog tussen 3,5 en 4 sterren, maar als dit na ettelijke luisterbeurten nog zo blijft hangen, dan gaat het eerder richting 4 sterren!

avatar van hiphopmaster
Album sluit naadloos aan op WLGYL, alleen mist dit album de uitschieters die dat album wel had. Maar zeker goed voor 4 sterren.

Rene1979
hiphopmaster schreef:

Jij omschrijft precies mijn gevoel. Hij zou echter nog wel kunnen stijgen....

MAS
Ik vind The Best Day, Freefallin en To All My Friends de uitschieters.

avatar van Silky & Smooth
Iedereen is hier te spreken over het vollere geluid van Ant, maar ik was juist te spreken over het rustigere van WLGYL. Een nummer als Until the Nipples Gone vind ik niks. Gelukkig zijn de nummers tot aan Americareful weer van hoog niveau. Americareful vind ik dat weer minder. Het blijft wat minder tot The Number One met The Loser Wins wel als klein lichtpuntje hier tussen. Freefallin' en met name To All my Friends vind ik weer ongelooflijk goed. Dat laatste nummer is wat ik wil horen van Atmosphere: oprechte storytelling met een mooie beat eronder. De reden dat ik een aantal nummers minder vind is dat ik Slug niet zo sterk vind en de beats niet helemaal mijn ding zijn. Ik vind dus wel dat hier uitschieters (The Major Leagues, Scalp, The Best Day, Freefallin' en To All my Friends) zijn waar ik de nummers op WLGYL vrijwel gelijkwaardig goed vond.

avatar van -marco-
De door mij genoemde tracks, vind ik zo goed, dat ik hem omhoog gooi naar een 4*

avatar van Silky & Smooth
Zit nog te twijfelen of dat voor mij een reden is om te verhogen naar een 4*. Die nummers zijn echt wel (meer dan) 5* waard!

Edit: Ja toch wel, voornamelijk door de laatste twee nummers! Wat zijn die mooi...

avatar van lowieke
Top, alleen 'The best day' vind ik kwa tekst erg knullig... slappe voorspelbare tekst.... de muziek is niet slecht overigens.

Voor de rest vind ik het gewoon een klasse album wederom.

toris
zijn er clips bij deze dubbelEP?

Sqritz
Sqritz schreef:
Vind hem naar Atmosphere-normen iets minder.

Moet mezelf corrigeren; dit is wederom een erg goed album.

avatar van Silky & Smooth
Hij wordt inderdaad met de dag beter!

avatar van V.B.
Wat ben ik naar dat ik em nog niet geluisterd heb. Ik ga hem meteen even zoeken! Atmosphere kan eigenlijk niet slecht zijn

avatar van Silky & Smooth
Nou mijn 4* zijn wel terecht en staan inmiddels niet meer voor de paar beste nummers, het album begint beter te worden in zijn geheel.