Halford - Halford IV - Made of Metal (2010)

Label: Metal God

1. Undisputed (5:16)
  2. Fire and Ice (2:52)
  3. Made of Metal (4:01)
  4. Speed of Sound (4:31)
  5. Like There's No Tomorrow (4:20)
  6. Till the Day I Die (3:50)
  7. We Own the Night (3:54)
  8. Heartless (3:37)
  9. Hell Razor (3:44)
  10. Thunder and Lightning (5:27)
  11. Twenty-Five Years (7:00)
  12. Matador (5:39)
  13. I Know We Stand a Chance (3:51)
  14. The Mower (4:40)
avatar van james_cameron
Echt metal wordt de plaat pas bij de laatste track, The Mower. Hierin gilt de metal god weer als vanouds de boel bij elkaar. De titel van het album is dus niet echt gelukkig gekozen, maar dat wil niet zeggen dat het een slechte plaat is. Halford toont zich niet van zijn meest ruige kant, maar de songs zijn overwegend de moeite waard en passen goed bij zijn nog steeds zeer indrukwekkende stem. Hier en daar wat oubollig, vooral tekstueel, maar dat past ook wel weer bij deze levende legende. Opener Undisputed lijkt overigens wel heel erg op een song van Iron Maiden, zowel qua zanglijnen als qua muziek. Ook niet zo slim, om daar de plaat mee te openen.