The Mothers of Invention - Uncle Meat (1969)

Rock / Avant-Garde
Label: Bizarre

1. Uncle Meat: Main Title Theme (1:55)
  2. The Voice of Cheese (0:26)
  3. Nine Types of Industrial Pollution (6:00)
  4. Zolar Czakl (0:54)
  5. Dog Breath, in the Year of the Plague (3:58)
  6. The Legend of the Golden Arches (3:27)
  7. Louie Louie (At the Royal Albert Hall in London) (2:19)
  8. The Dog Breath Variations (1:48)
  9. Sleeping in a Jar (0:50)
  10. Our Bizarre Relationship (1:05)
  11. The Uncle Meat Variations (4:45)
  12. Electric Aunt Jemima (1:46)
  13. Prelude to King Kong (3:38)
  14. God Bless America [Live at the Whisky a Go Go] (1:10)
  15. A Pound for a Brown on the Bus (1:29)
  16. Ian Underwood Whips It Out [Live on Stage in Copenhagen] (5:05)
  17. Mr. Green Genes (3:14)
  18. We Can Shoot You (2:03)
  19. 'If We'd All Been Living in California...' (1:29)
  20. The Air (2:56)
  21. Project X (4:48)
  22. Cruising for Burgers (2:17)
  23. Uncle Meat Film Excerpt Part I * (37:34)
  24. Tengo Na Minchia Tanta * (3:46)
  25. Uncle Meat Film Excerpt Part II * (3:51)
  26. King Kong Itself (0:49)
  27. King Kong II (1:21)
  28. King Kong III (1:44)
  29. King Kong IV (6:17)
  30. King Kong V (0:34)
  31. King Kong VI (7:23)
avatar van ricardo
Ik loop nu al een aantal weken met dit album van onze muziekkunstenaar in mijn hoofd rond,ik zal eens zien of ik hem vanmiddag een beetje geschikt kan scoren bij plato,want ik lees op veel Zappa sites dat dit de 'sleutelplaat' van Zappa zou moeten zijn,en hij schijnt ook enorm sfeervol te zijn.Ik kan me ook niet langer meer inhouden,want ik word nu toch wel erg nieuwschierig naar deze plaat.

avatar van ricardo
Deze vanmiddag gekocht samen met Guitar.

Was wel weer een rib uit mijn lijf,want ze waren 25 euro per stuk.

Cd 2 heb ik in de auto op de terugreis al even gedraaid,maar klinkt muzikaal weer erg goed vind ik,en de sfeer is ook erg goed op dit album.

Vind dit album nu al stukken beter dan Lumpy Gravy en Were Only In It For The Money wat voor mij de enigste 2 tegenvallers van Zappa zijn tot nu toe.

Als ik hem beter heb beluisterd kom ik wel mijn stem uitbrengen.

kheb voor guitar 7,50 betaald, zgan

maar allebei zeker de moeite waar die 25 per stuk, dubelaars ook

avatar van ricardo
Beide albums zijn dubbelaars,zowel Uncle Meat als Guitar die ik vanmiddag heb gekocht. Guitar voor 7.50? heb je gebruikt van Ebay gekocht zeker.Ik heb nu al 19 originele albums van Zappa in mijn bezit en de volgende die op mijn verlanglijstje staan zijn Burnt Weeny Sandwich,The Grand Wazoo en Waka Jawaka.

avatar van ricardo
Muzikaal klinkt het allemaal erg goed en er word erg strak gespeeld op deze plaat,ik begrijp alleen het 1 ste nummer van cd 2 niet,alleen maar gelul en je zit eigenlijk te wachten wanneer de muziek nou eindelijk begint,dat gelul duurt maar liefst 37.34 minuten,zonde want daar had i.p.v dat nummer veel ander moois opgekund,ik heb dat nummer bij 20 minuten ook doorgeskipt,of zit na die 20 minuten in dit nummer nog wel muziek dan?

avatar van kaztor
Tsja, ik kan daar ook helemaal niks mee.
Je bent niet alleen wat dat betreft.
Ik heb al verscheidene malen aan moeten horen van 'Zo heeft hij het bedoelt', maar bij deze plaat ben ik toch wel heel kritisch over wat hij ermee heeft gedaan. En dat is naar mijn gevoel een heerlijke plaat verknallen. Zonder al die shit kon het op een enkele cd.

Mijn cijfer geldt dan dus ook voor de originele plaat. (Die 'excerpts' zijn extra nummers die later op de cd-versie zijn toegevoegd).

avatar van ricardo
Als ik hem mag beoordelen zonder die 3 extra nummers dan kom ik denk ik een stuk hoger uit denk ik,maar die staan er nu eenmaal wel op en ik vind dat de beoordeling eigenlijk over het gehele album zou moeten gaan,want die extra nummers slokken wel even bijna 3 kwartier op en dat vind ik toch wel teveel om buiten een e.v.t beoordeling te laten.Ik ga nu nog geen stem uitbrengen maar zou met bonus nummers op ongeveer 2* misschien 2.5* uitkomen en zonder bonus nummers ongeveer op 4*a 4.5*.Eerst maar even goed over nadenken of ik nu een beoordeling met of zonder bonusnummers moet gaan geven.Daarom heeft dit album ook een relatief laag stemgemiddelde denk ik.Zonder bonusnummers zou die aanzienlijk hoger uitvallen denk ik.Ach ik beoordeel hem ook maar als origineel zoals de meester het zelf bedoeld heeft 4* met later zeker kans op meer.

Joy
en ik vind die opsmukfreubel dan weer erg vermakelijk en geheel bij de plaat horen

het geeft een kijkje in het leven van ' heer zappa en friends' zalk maar zeggen

en ja, die 7,50 waren 2de handsjes maar zgan, geen krassen geen verbeukt hoesje , nette ceedees, amper gedraaid

ik hoef niet perse alles nieuw, sterker, ik koop zelden nieuw want ik vind de cd prijzen gewoon belachelijk

uncle meat op een zomeravond rustig op de achtergrond met een wijntje op het balkon , ik vinnut heelrijk

avatar van ricardo
Maar vind je het 1 ste nummer van cd 2 niet wat overdreven lang duren dan met 37.34 minuten?Alleen maar gelul en gezwam.En zo heeft Zappa het ook niet bedoeld volgens mij,want die bonus nummers zijn pas later toegevoegd toch,en misschien wel na zijn dood.Ik zal dat 1 ste nummer van cd 2 eens aandachtiger gaan beluisteren misschien dat ik er later iets mee kan.Misschien moet ik ook wel wat meer op zoek gaan naar gebruikte cd's want de prijzen rijzen de pan soms uit ja.Vooral als je eenmaal met Zappa begint dan breid de collectie zich wel vrij snel uit vind ik .Heb ik nog niet eerder gehad met een andere artiest.Dat laatste klinkt wel lekker ja,ik verlang nu ook alweer naar de zomer.

Joy
vind het wel gezellig, dat gekeuvel op de achtergrond

ik ben geloof ik ook een van de weinige liefhebbers van al het gelul op vele live platen van heer zappa

avatar van ricardo
Maar dat vind ik ook wel leuk hoor,want dat is beter dan dat er stiltes vallen tussen de nummers door,alleen niet 1 nummer van meer dan 37 minuten waar alleen maar in gelult word, daar heb ik niet veel geduld voor om dat in zijn geheel te beluisteren.Maar dan zou je Were Only In It For The Money eigenlijk ook een goed album kunnen vinden, evenals Lumpy Gravy (maar dat album kende je geloof ik nog niet),want in die 2 platen word ook al zoveel gelult,vooral in Lumpy Gravy.

Joy schreef:

Mee eens.
Zo blijft het leuk shoppen en kom je ook nog 'ns wat tegen dat allang niet meer in de winkels ligt.

Joy schreef:

Het gelul op de live-platen vind ik HEERLIJK!
Maar deze hoeveelheid vind ik toch storen.

ricardo schreef:

Ik vind het gelul op Money nog reuze meevallen, hoor....

ricardo schreef:

Al de oude albums heeft hijzelf op cd uitgebracht en hij heeft zelf alle beslissingen gemaakt.

Joy
mij gaat het in muziek vooral om de sfeer, en als je dan bij zappa terecht komt, sfeer zit er zeker in zijn muziek

dus ook ene 37 minuut durend nummer met thuisgeluiden, gesprekken, deuntjes, een hele mix van vanalles en nogwat, ik kan daar prima van genieten

ricardo schreef:

Lijkt me ook de juiste keuze. Ik beoordeel albums ook altijd op hoe ze oorspronkelijk het levenslicht hebben gezien. Wel zo consequent ook op een site waar de verschillende edities niet apart vermeld staan.

avatar van ricardo
Ik vind cd 1 verreweg de betere van de 2 cd's die dit album heeft.The Uncle Meat Variations,Dog Breath,In The Yar Of The Plague en Prelude To King Kong vind ik de beste nummers van cd 1 en van cd 2 is natuurlijk King Kong van begin tot eind echt super.Ik denk dat Lumpy Gravy je ook wel zal bevallen Joy,want daar word ook veel in gepraat,vind je in dat album misschien ook wel sfeervol.

avatar van Paalhaas
Als je zoals ik naar de originele uitvoering kijkt dan blijft van cd2 alleen King Kong over. Het beste nummer van de plaat.

avatar van kaztor
@ ricardo: Ik denk dat zo alles bij elkaar er ongeveer een minuut of 5, 6 wordt gepraat in Lumpy Gravy. Vind ik nog best te verhapstukken.
Is volgens mij dus ook niet echt vergelijkbaar met dit.

avatar van ricardo
Ja daar heb je wel gelijk in Kaztor, want hier word in totaal wel 3 kwartier in gepraat,en dat is nog langer dan Lumpy Gravy in zijn totaliteit duurt,daar word in totaal ongeveer 5 minuten in gepraat ja.

Paalhaas schreef:

Vind je?Ok King Kong is i.d een erg goed nummer,maar ik vind een paar nummers van cd 1 nog wel iets beter dan King Kong hoor.Maar ik heb de plaat nu nog maar 2 keer in zijn totaliteit beluisterd,en misschien veranderd mijn mening later nog wel.

kaztor schreef:
@ricardo: Ik denk dat zo alles bij elkaar er ongeveer een minuut of 5, 6 wordt gepraat in Lumpy Gravy. Vind ik nog best te verhapstukken.
Is volgens mij dus ook niet echt vergelijkbaar met dit.

Ik heb het ook even nageteld (staat op deze pagina al ergens in het begin) en ook op deze plaat staat 'slechts' een minuut of 5 gezever (Die film excerpts niet meegeteld natuurlijk). 5 minuten op 80, da's procentueel nog een stuk lager dan Lumpy gravy.

avatar van ricardo
Die film excerps wil ik geloof ik wel een keer heel aandachtig gaan beluisteren,eens horen of er ook wat zinnigs in word gezegd.Maar ook maar 1 keer dan,want dat vind ik een nummer om vooral te gaan skippen natuurlijk.Of om op een zomeravond op het balkon met een wijntje erbij op de achtergrond te gaan beluisteren,dat kan natuurlijk ook .

avatar van Paalhaas
Haha, ik kan je verzekeren dat het allemaal ontzettende onzin is. Vrijwel geen zinnig woord in te bekennen. Wel érg grappig.

Paalhaas schreef:

Ach, ik vind dat gerommel met die Creamcheese altijd erg vermakelijk, hoor.
Heb dan ook niks tegen de dialogen van het originele album.
Voor degenen die het niet weten: Ze is eigenlijk een fictief karakter, gespeeld door Zappa's huishoudster..

ricardo schreef:

Wist je trouwens dat de gekke geluidjes die de nummers op Sheik Yerbouti en Läther met elkaar verbinden ook van de Lumpy Gravy-opnamen afstammen?

avatar van ricardo
Nee dat wist ik nog niet nee,maar ik ken Lather dan ook nog niet.Op Sheik Yerbouti komen inderdaad wel van die geluidjes op voor ja,maar vind ze daar niet storend op.Lumpy Gravy ga ik later misschien nog wel beter waarderen hoor,maar een van mijn favorieten zal het denk ik nooit worden.

avatar van kaztor
je moet niet denken, maar meegaan in de heerlijke waanzin van deze genie.

avatar van ricardo
Zeker,dat doe ik ook,alleen kan ik gewoonweg niet alle albums evengoed waarderen.Die hebben misschien wel gewoon meerdere luisterbeurten nodig voordat je ze begrijpt.

avatar van joko16
moet ik me toch eens aan wagen....

avatar van Reinbo
Ik vind dit toch met afstand de vreemdste hoes die ik ken... LP versie zonder Uncle Meat excerpts luisterd wel een stuk lekkerder weg. (Je kan natuurlijk ook op skip drukken. )

Joy
en ik blijf erbij dat ook al die onzin ertussendoor juist de sfeer van de plaat maakt en uncle meat tot een succes

avatar van dj maus
Na Baby Snakes de tweede Zappa plaat waar ik me als pubertje aan waagde. En wat een shock. Maar de plaat intrigreerde me bijzonder en ik ben door blijven bijten. Gelukkig, want wat een hoop goud zit er onder deze quasi-puinhoop verstopt.