Frank Zappa - Zappa in New York (1978)

Rock / Jazz
Label: DiscReet

1. Titties & Beer (7:36)
  2. Cruisin' for Burgers * (9:13)
  3. I Promise Not to Come in Your Mouth (3:32)
  4. Punky's Whips * (10:50)
  5. Honey, Don't You Want a Man Like Me? (4:12)
  6. The Illinois Enema Bandit (12:42)
  7. I'm the Slime * (4:24)
  8. Pound for a Brown * (3:41)
  9. Manx Needs Women (1:51)
  10. The Black Page Drum Solo / Black Page (3:51)
  11. Big Leg Emma (2:17)
  12. Sofa (2:56)
  13. Black Page (5:36)
  14. The Torture Never Stops * (12:35)
  15. The Purple Lagoon / Approximate (16:41)
avatar van Reinbo
Geweldig album, met zeer geestige Ttties & Beer, het geweldige Punky Whips, het grootse Illinois Enema Bandit en schitterende versies van Sofa, The Black Page en The Torture evr stops!

Eigenlijk is alles geweldig op deze dubbel CD. Absoluut een van Zappa's 5 allerbeste werken. 5*

Purple Lagoon

een optreden bij Saturday Night Live met John Belushi!

avatar van platedraaier
Geweldig concert met een hoogtepunt voor Terrie Bozzio bij Titties n Beer.
Verder een hele goede momentopname van watzappa deed eind jaren `70.

Nu ben ik misschien bevooroordeeld, maar ik kan gewoon niet genoeg krijgen van die man. Jammer alleen dat hij er niet meer is. Ook jammer dat zijn zoon een klein beetje een andere weg ingegaan is.
Ik heb zappa 2x live gezien in Vorst-Nationaal in Brussel in de jaren 1978 en 1980. Gewoon fantastisch, subliem en genieten van begin tot einde. Die man was en is in mijn ogen nog altijd ... een muziekaal genie. De wijze waarop hij zijn gitaar bepotelde was kicken om te zien en zijn conversaties met het publiek, onderwijl nippend aan een tas koffie? terwijl zijn band lekker doorging.
Neen echt, dit zou iedereen die vandaag die hele hiphop-toestand aanbid, moeten gezien hebben. Dat ze eens eindelijk zouden zien en weten wat het is 'muziek maken'.
Maar allez, Titties & Beer live gezien en ook op plaat, the max!!!

EVANSHEWSON
platedraaier schreef:
Geweldig concert met een hoogtepunt voor Terrie Bozzio bij Titties n Beer.
Verder een hele goede momentopname van watzappa deed eind jaren `70.

Ik kan dit eigenlijk alleen maar bijtreden ; jawel!

Titties 'n Beer : hilarische tekst!

****

avatar van Reinbo
Terry Bozzio's hoogtepunt is natuurlijk Punky Whips. Misschien wel mijn favo Zappa nummer.

LocoHermano
Ik vind het lastig om deze te beoordelen. Geniale nummers worden afgewisseld met passages waar ik niet zoveel mee heb. Ik heb wat live albums betreft liever een YCDTOSA vol II. of Best band.....
Toch nog maar wat vaker beluisteren, voordat ik sterren aflever.

avatar van Reinbo
Welke fases vind je dan minder?

Reinbo schreef:
Welke fases vind je dan minder?

Op dit moment bevallen me de makkelijkst verteerbare nummers als Illinois Enema Bandit en Torture Never Stops het beste. Bij nummers als Black Page en Purple Lagoon/Approximate valt bij mij niet 1,2,3 het kwartje. Ik heb dit album ook nog niet zo vaak beluisterd.

De albums van Zappa die me op het eerste gehoor niet zo bevallen (zoals One Size Fits All en Absolutely Free), groeien op den duur meestal uit tot mijn favorieten. Misschien deze ook wel. Ik moet de tijd nemen om een Zappa album te kunnen waarderen, maar als ik 'm eenmaal waardeer, mondt dat uit in verslaving.

avatar van Reinbo
Punky Whips is geweldig (en ook iets makkelijker verteerbaar). Puple lagoon is meer leuk als je je een beetje een voorstelling maakt van de dance contest. Balck Page moet je ooit hebbenzien spelen om in te zien wat een bijzonder stuk dat is.
Veel plezier er mee.

Naar mijn mening een van de beste Zappa albums. Dit oordeel is echter wel gebaseerd op de LP- versie. Deze bevat nimmer nummers dan de CD-versie. De CD versie ken ik overigens niet.

Beste nummers: The Black Page part 1 & 2, Purple Lagoon en Sofa. Vooral de blaaspartijen van de Breckers Brothers in Purple Lagoon zijn indrukwekkend.

Ik geef dit album 5 *.

avatar van Reinbo
Overigens kan je hier de Balck page ook zien. gespeeld door terry Bozzio himself.

LocoHermano schreef:

Ik had inderdaad wat vaker naar deze moeten luisteren, alvorens te oordelen. IJzersterke plaat.

avatar van ricardo
Kan iemand mij hier ook vertellen of deze net zo goed is als Roxy & Elsewhere of ycdtosam vol 2(The Helsinki concert)? want ik heb mijn zinnen op deze live plaat gezet,maar wil eerst wel van de Zappa kenners een waarde oordeel gehoord hebben voordat ik tot aanschaf over ga.

Beter.

avatar van ricardo
Nog beter dan Roxy in wat voor opzicht dan geluidstechnisch of textueel gezien Reinbo?,ik zie dat je hem in je top 10 hebt staan.Jij staat wel achter dit album dus,En wat vinden Kaztor en joy,de andere grote Zappa fans hiervan dan?

avatar van Reinbo
't is naar mijn mening nog een stuk sterker omdat het op het geniale Tities & Beer lauter geweldige muziekstukken bevat, waar Roxy het toch ook van een hoop iets te drukke 'comedy' stukken moet hebben.
Het is iets steviger allemaal.

avatar van ricardo
Heb nu 13 Zappa cd's en wacht even tot de volgende maand met de volgende van Zappa,maar ik zit nu toch te twijfelen tussen deze en Lather,als ik deze neem dan geen lather en andersom precies hetzelfde,maar heb daar nog 2 week om over na te denken,dat word dan echt even de laatste Zappa cd en word het tijd om me wat meer in de texten te gaan verdiepen,en van de muziek te gaan genieten.

avatar van ricardo
Dit album heb ik vandaag gekocht.Wat me gelijk al opvalt is de opmerkelijk heldere geluidskwaliteit op dit album en dat voor 1978 .Het begint gelijk al goed met Titties & Beer wat een erg vermakelijk nummer is natuurlijk.Instrumentaal vind ik dit album na slechts 1 luisterbeurt toch echt al fenomenaal inelkaar zitten.Dit live album doet m.i niet onder voor Roxy en Stage2 en ik vind hem zelfs op dit moment beter dan The Best Band.Laat ik gelijk maar hoog inzetten dan 5*.Nog even een vraagje aan de echte kenners:Met hoeveel verschillende bands heeft Zappa live concerten gegeven en op cd uitgebracht?Want ik zou wel cd's willen hebben van die verschillende bands uit verschillende jaren.Uit 1973,1974,1978 en 1988 heb ik nu al live albums.

Joy
roxy en ycdtas vol2 helsinki, zijn met praktisch dezelfde band gespeeld, en het een is een totaal andere live registratie dan de ander

wanneer je 10 concerten van zappa zou beleven, in 1 tour - helaas, het kan niet meer - zou je 10 totaal verschillende concerten meemaken

dat is zappa

zappa heeft met ontelbaar diverse muzikanten gespeeld in ikweeniehoeveel bezettingen

mensen in zappas band waren zijn werknemers en zappa de werkgever die hen betaalde

zo is de relatie altijd geweest en alleen op die manier kon zappa zijn muziek ten gehore brengen

hij huurde muzikanten in en betaalde ze, en als ze niet hun best deden naar zijn zin, of hij was het zelf beu,next, volgende, en dat egbeurde dan ook aan de lopende band

dat die relatie prima heeft gewerkt zie je terug in zijn ouvre

avatar van ricardo
Ok,ok,maar als ik bij de div live albums kijk zie ik vaak staan van goede registratie van de '88 band of van de '84 band of de '80 band,hoe zit dat dan? Heeft Zappa niet een paar jaar,of kortere tijd met dezelfde samenstelling gespeeld dan? en door de jaren heen ongeveer 7 tot 8 samenstellingen gehad dan?of kon in 1 en dezelfde tour de bandsamenstelling nog veranderen dan?(van Roxy en stage2 wist ik het overigens wel) En wat vind je overigens van dit live album dan Joy? want ik ben hier verder nog geen post van jou tegengekomen.

Joy
ik weet niet alles, maar de band van bijv de grand wazoo is uiteraard een andere dan die van dit plaatje

google eens wat op zappa, kom je meer te weten

ik ken deze niet goed en ik laat hem ook even links liggen, voor alles is een tjd, ook voor deze

Voor dit album MAAK je tijd, Joy!

tzt ja

avatar van ricardo
Ik heb deze in zijn totaliteit nu 3 keer gedraaid,maar van de 4 live albums die ik nu in bezit heb van Zappa luister ik waarschijnlijk het liefste naar deze,want hier word wel zo strak op gespeeld.hier worden ook wat minder grappen en grollen op gemaakt(op titties n beer na dan wat een erg geestig nummer is)Maar muzikaal vind ik dit wel zo goed en strak klinken.Hier is echt wat meer de serieuzere kant van Zappa op te horen vind ik.luister eens naar het nummer Punky's Whips bijvoorbeeld,dat is een erg goed nummer,of The Illinois Enema Bandit vind ik ook echt super.Of het nummer The Torture Never Stops staat hier ook subliem op.Samen met ycdtosa vol 2, Hot Rats en Roxy & Elsewhere mijn favoriete 4 Zappa cd's tot nu toe vind ik.

Een kalmerend stukje lounge-jazz en het dan I Promise Not to Come in Your Mouth noemen...

Hierop is zowel de komische als de serieuze Zappa in perfect evenwicht. Zeer strak gespeeld ook weer.

avatar van ricardo
Dit weekend weer eens veel Zappa albums afgespeeld,maar dit vind ik toch echt het allerbeste album van Zappa,en ben ik het met je eens Kaztor,dat zowel de komische als de serieuze Zappa perfect in evenwicht zijn,en ik vind ook dat op dit album het strakst gespeeld word van al zijn live albums,hoewel er natuurlijk meer Zappa live albums zijn die hier natuurlijk niet echt veel voor onder doen en natuurlijk ook echt 5* albums zijn.

Joy
dat ' beste', heb je nu inmiddels zo ongeveer over tenminste 5 platen van zappa gezegd

Welke dan allemaal?

Joy
makat nie uit, het is allemaal even best