Frank Zappa - Zappa in New York (1978)

Rock / Jazz
Label: DiscReet

1. Titties & Beer (7:36)
  2. Cruisin' for Burgers * (9:13)
  3. I Promise Not to Come in Your Mouth (3:32)
  4. Punky's Whips * (10:50)
  5. Honey, Don't You Want a Man Like Me? (4:12)
  6. The Illinois Enema Bandit (12:42)
  7. I'm the Slime * (4:24)
  8. Pound for a Brown * (3:41)
  9. Manx Needs Women (1:51)
  10. The Black Page Drum Solo / Black Page (3:51)
  11. Big Leg Emma (2:17)
  12. Sofa (2:56)
  13. Black Page (5:36)
  14. The Torture Never Stops * (12:35)
  15. The Purple Lagoon / Approximate (16:41)
avatar van ricardo
Volgens mij heb ik dat allerbeste alleen maar gezegd over dit album en over het live album Roxy & Elswhere,ook de enigste 2 Zappa albums die ik in mijn pers mu.me top 10 heb en heb gehad(Roxy).Het is ook zo verdomd moeilijk om 1 top album van Zappa aan te wijzen,want Zappa heeft zoveel superalbums gemaakt.Ik vind er van de 20 die ik org in bezit heb er eigenlijk maar 1 die ik (nog) niet kan vatten en wel We Are Only In It For The Money.De gitaaralbums vind ik voor in de auto de allerbeste,dat zijn er al 4 dus.Tja Big Brother is watching you.

avatar van kaztor
Joy schreef:
makat nie uit, het is allemaal even best

Haha, ja!

avatar van Reinbo
Ik zit deze nu te luisteren en dit is toch wel een van zijn fijnste platen. Enkel toppers. De 5 extra tracks (die niet op de LP stonden) zijn allemaal top. Punky en Enema behoren tot Zappa's top 10 wat mij betreft. Ook al wil ik wel 40 nummers in die top 10 kwijt.

avatar van ricardo
Ben ik het helemaal mee eens Reinbo,ik vind dit ook 1 van zijn fijnste platen en van de live platen zeker,Enima Bandit vind ik hierop het hoogtepunt,maar de rest is ook te omschrijven met superlatieven.Luistergroet,ricardo.

avatar van ricardo
Dit is toch echt de beste.....euh ik bedoel eigenlijk mijn lievelings Zappaplaat,beste mag ik bij Zappa niet meer zeggen want bijna alles is goed van wat Zappa uitgebracht heeft.Vandaag deze dubbelaar tot 2 keer toe achterelkaar aan gedraaid,gewoon een superplaat,zowel muzikaal gezien en qua grappen en grollen en een lekker kraakhelder geluid.Dit zou een goed album zijn van Zappa om mee kennis te gaan maken,want alles zit erin.

avatar van Reinbo
idd deze staat erg hoog p de lievelingsladder...

PS ZPZ speelt op 13/7 op north sea jazz.

avatar van kaztor

avatar van Reinbo
Ohhh wat is dit toch een fijne plaat. Misschien wel zijn beste.

avatar van ricardo
Beter dan Best band Reinbo,of niet?

avatar van Reinbo
Die heb ik al een tijdje niet gedraaid (en daar staan 5 songs op van het concert in Ahoy waar ik bij was), dus dat durf ik niet te zeggen, maar New York is een geweldige plaat.

avatar van ricardo
Super live album en voor mij gelijk 1 van de allerbesten ooit. hij staat ook in mijn top 10, en hoort zeker bij de beste 5 live albums voor mij die ooit zijn uitgebracht.

Gisteren gekocht. Eerste indruk: kan wat mij betreft zeker niet tippen aan Make a jazz noise here of The best band [...], de '88 band is technisch gewoon veel sterker en maakt feilloos tempowisselingen en dergelijke alsof ze Jingle Bells spelen. Maar hier staat zeker erg leuk materiaal op. Uiteraard wel wat overlap met Lather.

avatar van ricardo
Na vele Zappa luisterbeurten vind ik deze en Lather wel zowat het allerbeste van Zappa. naja beste, ik heb ze het meest gedraait en ze bevallen mij het beste, dat is nog wat anders dan de beste Zappa plaat zijn.

Lather en deze zijn wel erg divers. Neem Lather, alles van het 'sophisticated' Greggary Peccary tot Big Leg Emma. Dat moet elke Zappa fan wel blij maken .

Ik heb deze cd beluisterd, en ik moet zeggen dat ‘geniaal’ en ‘onuitstaanbare chaos’ dicht bij elkaar liggen bij Zappa.
i'm The Slime en The Torture Never Stops ik prachtig, maar de rest is blijkbaar “Hoe meer klanken door elkaar, hoe beter…”
Kan iemand mij op basis van deze song andere Zappa platen aanbevelen die ik waarschijnlijk meer ga appreciëren

Ben ik de enige die zo over Zappa denkt, of moet je Zappa leren waarderen/beluisteren?

Joy
ga je nu bij iedere plaat van zappa exact hetzelfde bericht plaatsen?

avatar van platedraaier
johan d schreef:

Ik vraag me eigenlijk af welke nummers je onuitstaanbare chaos vindt, want dat heb ik op deze plaat nooit ergens gehad.

Joy schreef:
ga je nu bij iedere plaat van zappa exact hetzelfde bericht plaatsen?

sorry, ik heb dit bericht bij 2 platen gezet, weliswaar met andere nummers om aan te geven wat ik goed vind aan zappa

platedraaier schreef:

Joy
in de chaos , wat ik me kan voorstellen gezien de hoeveelheid muziek die op je afkomt, zit de ware genialiteit

gerust nog een hele hoop kansen geven, maar je bent met beide platen niet makkelijk begonnen

avatar van platedraaier

Al de rest vond ik behoorlijke chaos - Zappa is misschien niets voor mij...

Ach, ik denk dat nr. 1,5 en 6 toch behoorlijk toegankelijke nummers zijn. Een nummer als de Black Page is wat ingewikkelder en dan snap ik wel dat je er in eerste instantie niet veel mee kan.
Ik zou zeggen, luister eens wat jaren tachtig werk van Zappa. Buffalo, you can`t do that 3, Tinseltown Rebellion. Als het muntje eenmaal gevallen is, kom je meestal niet meer van Zappa af.
Het kan natuurlijk ook zijn dat het je ding niet is maar dat weet je pas als je een aantal periodes gehoord hebt.

En wat Joy zegt is zeker waar. Het zijn niet de makkelijkste Zappa`s

Al de rest vond ik behoorlijke chaos - Zappa is misschien niets voor mij...
Als je deze Zappa plaat in huis hebt, heb je gelijk zijn beste album in huis gehaald. Je zult hem nooit weer beter horen dan op dit album.

wellus, i zeg: buffalo

wellus, i zeg: buffalo
Geen stage 2 of Roxy meer?

uiteraard, voor zappa in new york nog

ik snap nog niet waarom de meesten zappa in new york beter vinden dan roxy of helsinki

En Make a Jazz Noise Here steekt daar weer met kop en schouders boven uit . < / flame >

uiteraard, voor zappa in new york nog

Omdat ik vind dat daar de combinatie van de humoristische en de serieuze Zappa het meest in balans is, komt bij dat het geluid op dat album ook nog eens kraakhelder is en een betere geluidskwaliteit heeft dan de meeste andere live albums van Zappa en walla je hebt het beste live album van Zappa te pakken, en ja beter dan stage 2 of Roxy, op die 2 albums hoor je ook een perfecte Zappa met een geweldige geluidskwaliteit hoor, alleen vind ik op die 2 albums de grappen en grollen wat teveel de overhand hebben, op New York laat Zappa ook van de serieuze kant van zich horen, dat vind ik veel beter eigenlijk de afwisseling tussen humor en serieus, en dat is op New York gewoon het beste gelukt. Dat is enkel en alleen maar mijn mening hoor, jij hebt tig keer meer Zappa ervaring en weet er ongetwijfeld stukken meer van, maar het is zoals ik het persoonlijk beleef, voel en zie.

Joy
mij best, ik lig er nie wakker van en ongetwijfeld - zou zo maar kunnen - vind ik op een dag dat je gelijk hebt

avatar van rudiger
uiteraard, voor zappa in new york nog

Nu is het heel gemakkelijk om hier een misplaatste opmerking te posten , he Joy .
Ik doe het niet .

avatar van ricardo
rudiger, jij houdt enorm van live albums weet ik. Dit is echt een aanrader van de bovenste plank en niet te missen voor een live album liefhebber als jij bent. Heb je het wel eens geprobeerd een (live) album van Zappa?