Frank Zappa - Does Humor Belong in Music? (1986)

Rock / Avant-Garde
Label: EMI

1. Zoot Allures (5:27)
  2. Tinsel Town Rebellion (4:43)
  3. Trouble Every Day (5:32)
  4. Penguin in Bondage (6:50)
  5. Hot Plate Heaven at the Green Hotel (6:37)
  6. What's New in Baltimore? (4:48)
  7. Cock-Suckers' Ball (1:05)
  8. WPLJ (1:30)
  9. Let's Move to Cleveland (15:45)
  10. Whipping Post (8:27)
yesss die!

nu zagen de bandleden van zappa er never nooit uit als iets wat lijkt op een beetje ster, ik noem een ruth underwood als extreem voorbeeld

wel spelen als de nete , en daar gaat het tenslotte om

Sterker nog: Ze zagen er nooit uit! (behalve Ruth dan )

avatar van joko16
Bij vlagen erg goed.

avatar van ricardo
Ik had de hele avond het nummer Whipping Post in mijn hoofd zitten.Prompt dit album even gedraait natuurlijk,ik heb Whipping Post tot wel 3 keer toe teruggeskipt,maar vind dit gecoverde nummer eigenlijk nog beter dan het org van The Allman Brothers Band(heb ik daarvoor nog even gedraaid).Van alle nummers die Zappa ooit van diverse bands gecoverd heeft, is dat bij dit nummer verreweg het beste geslaagd vind ik ,en de enigste cover die Zappa ooit serieus heeft genomen lijkt het, want bij div andere covers steekt hij dan voornamelijk de draak met de div artiesten waar hij de nummers van nagespeeld heeft.Whipping Post vind ik ook 1 van de weinige nummers ooit die door Zappa nagespeeld zijn die ik echt beter vind dan het origineel,en die is al zo goed.De Zappa versie klinkt nog wat sprankelender en wat levendiger vind ik dan het org.

en de rest?
lets move to cleveland ook geniaal bij vlagen

avatar van ricardo
Lets Move to Cleveland is natuurlijk ook supergoed,vooral dat pianostuk vind ik echt super,maar dit is en blijft voor mij het album van Whipping Post.Voor dat nummer heb ik hem eigenlijk ook aangeschaft.

avatar van orbit
Ik zou op deze titel bijna beantwoorden: ja, maar niet zoals jij humor definieert Frank

@orbit:

Hoe bedoel je dat?

Dat Zappa poep -en pieshumor maakt is een beeld geschetst door critici die niet verder kijken dan hun neus lang is. Zijn slachtoffers zijn ook vaak zorgvuldig gekozen. Hij nam zichzelf niet eens serieus.

kaztor schreef:

Hoe bedoel je dat?

Ik vind het een melige pias, te vergelijken met een platte zak als Howard Stern (leek qua uiterlijk ook op hem). Kan er weinig leuks in ontdekken in ieder geval. Humor kan best in muziek, maar doe het dan subtiel of oprecht en niet zo gemaakt als deze goofy pias der piassen. Hij had zich beter met het schrijven van memorabele nummers beziggehouden ipv die rare miskronkels in een zichzelf overschat brein.

Ach, ik vind er zelf weinig gemaakt aan als er bij elk optreden ruim de plaats is voor improvisatie, naar gelang de omstandigheden. Als iemand zichzelf niet herhaalde was hij het wel. En hij overschatte zichzelf ook niet, al was hij wel redelijk principieel (Vraag dat maar aan elk ex-bandlid). Hij stond juist voor het 'doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg'-ideaal en was juist erg kritisch tegenover zichzelf. Maar als je jezelf zo bloot stelt als Zappa dat deed begrijp ik gerust dat het zulke reacties kan oproepen.
Mijn advies is: Probeer eens een album zonder het te vergelijken met iets anders. Daarmee breng ik je muzieksmaak -die stevig in orde is- niet in diskrediet, maar hoop misschien een sluiertje weg te halen, als Zappa-adept zijnde

avatar van orbit
Ik kan jouw smaak ook waarderen, en ik neem me altijd nog eens voor om One Size Fits All te gaan beluisteren. Maar wat ik van Zappa in het verleden heb opgepikt (niet dit album trouwens) kan ik me nog niet helemaal voorstellen waaraan de beste kerel zijn status heeft te danken. Misschien zou ik een gezellig aantal drankjes met hem hebben weggeslagen in de kroeg

avatar van ricardo
Deze net even weer gedraaid, is van de 1984 band maar bij mij draait het echt om de laatste 2 nummers van deze cd, want dat is echt wereldklasse en altijd beluisterbaar in wat voor stemming je ook bent, super nummers gewoon de laatste 2.

Joy
geloof het of niet maar ik heb deze niet, althans niet helemaal op 1 schijf, en dat moet, liveplaat dusss

loopt nu binnen en ik zit er op te wachten

zeer sterke plaat, kent zijn zwakke moment,het sologeneuzel op cleveland, duurt toch echt te lang

verder dik ok en een zeer lekker geluid

LocoHermano
Joy schreef:
kent zijn zwakke moment,het sologeneuzel op cleveland, duurt toch echt te lang

Que ? Dat vind ik het hoogtepunt van de plaat.

Joy
nah, hoogtepunt, das toch echt de ultieme versie whippin flos;)

Antonio
Hierop staat wat mij betreft de allerbeste versie van Whipping Post, met een lekkere solo van Dweezil en een als door de duivel bezeten zingende Bobby Martin !!!

Bobby Martin is wat mij betreft Zappa's meest geweldige bandlid geweest.
Kijk eens naar zijn optredens op de Does Humor Belong In Music DVD en op The Torture Never Stops DVD.

Wat een heerlijk theatraal figuur om te zien en wat een heerlijke (eigenlijk volstrekt over the top) stemgeluid...
Dat in combinatie met zijn fantastische kapsel en zijn altijd fenomenale kledingkeuze, zoals knalroze en strakzittend spandex, tot aan simpelweg de Ik-Kom-Net-Uit-De-Sportschool-Look.

Wat een geniale performer...en hij heeft geeneens zijn eigen Wikipedia Pagina

Joy
ontzettend fout die martin, qua looks, maar wel een dijk van een stem idd

whippin floss vind ik ook hier de beste, martin haalt het uit zijn tenen

meest gewldige bandlid, nou, ik noem een wakkerman of bozzio of willis, of npoleopn murphy brock,magoed, boeie, het beste, is niet relevant, ze dragen allemaan hun steentje, nee rotsblok meer dan bij

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik sluit me absoluut bij Antonio aan, maar ook bij Joy. Bobby Martin is qua charisma en compleet over-the-topp zang en performance een van meest memorabele bandleden van Zappa ooit. Ik sluit me bij Joy aan dat er natuurlijk veeeel meer zijn die hun rotsblok ( ) hebben bijgedragen.

Weet iemand ook wat die gast momenteel aan het doen is met zijn stem? Of hangt hij nog steeds iedere dag in de sportschool met extravagante outfits

avatar van ricardo
Let's Move To Cleveland. Dat moest ik even kwijt. Net even gedraaid maar werkelijk een geweldenaar dat nummer.

Joy
ik vind deze cleveland versie teveel verzanden in een hoop brei

live vast leuk, op de plaat muzikaal een tegenvaller

avatar van ricardo
Ik vind de eerste 3 nummers en de laatste 2 echt top. Ook vind ik de productie t.o.v andere live albums van Zappa erg goed. Van de enkele cd live albums draai ik deze toch wel een stuk liever nog dan Tinseltown Rebellion.

Joy
de produktie is op geen enkel officieel live album van zappa zwak

stuart
Ik zal ook weer eens een album van Zappa beluisteren, maar ik denk dat het niet zo ' mijn ding' is, omdat ik al eens vaker geprobeerd heb; maar wie weet.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Geweldig die pianosolo van Alan Zavod in Let's Move To Cleveland! Heerlijk nummer!

avatar van ricardo
De laatste 2 nummers van dit album zijn echt super, maar dit schijfje is over de gehele linie echt super. Dit is zowat aan het uitgroeien tot 1 van de betere Zappa albums voor mij. Ik draai dit nog een stuk vaker dan de reguliere albums Sheik Yerbouti, Joe's Garage en Apostrophe.

waarom is de dvd versie anders dan de cd?>

de cd is top

de dvd tracklist vind ik minder

01 - Intro
14 - Dancin' Fool
15 - Whippin' Post

Joy schreef:
waarom is de dvd versie anders dan de cd?>

Ik denk dat er gepoogd is de 'fun' van een Zappa-optreden naar film te vertalen. Dat is heel aardig gelukt, maar de cd is inderdaad stukken interessanter.

avatar van ricardo
cd's zijn zowiezo stukken interessanter dan dvd's vind ik.

avatar van ricardo
Kan iemand hier ook vertellen of de dvd van dit album te vergelijken is met de dvd The Torture Never Stops of Baby Snakes, kwa beeld en geluidskwaliteit dan.

In ieder geval zeker met de eerste.
Baby Snakes is veel meer dan alleen een concertfilm.