Lunatic Soul - Lunatic Soul II (2010)

Alternatieve titel: The White Album

Polen
Label: KScope

1. The In-Between Kingdom (6:48)
  2. Otherwhere (2:48)
  3. Suspended in Whiteness (7:56)
  4. Asoulum (6:23)
  5. Limbo (1:53)
  6. Escape from ParadIce (4:39)
  7. Transition (11:08)
  8. Gravestone Hill (3:41)
  9. Wanderings (5:28)
avatar van Tijmennn309
Aah, de opvolger van het uitstekende debuut zit er eindelijk aan te komen!

Volgens mij is de titel van dit album Lunatic Soul II? Of heb ik dat fout?

Een fragment van de eerste single Wanderings is inmiddels te beluisteren in de podcast van het label Kscope:

Kscope - kscopemusic.com

Er is inmiddels ook een preview te beluisteren op de Myspace pagina:

Lunatic Soul op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

Nu maar hopen dat het nieuwe album net zo goed is - of beter dan het debuut

voltazy
en net aanschaft, ik ga eens rustig luisteren

Is hij al te koop dan?
Nummer één heeft zeer diepe indruk gemaakt. Ik ben echt nieuwschierig of deel twee dat ook gaat doen ..!

Over de alternatieve titel, deel één was toch ook niet 'the black album'. Je kunt het wel zo opvatten, maar volgens mij is dit niet echt een tweede titel.

voltazy
Riel schreef:
Is hij al te koop dan?

al een week ongeveer

ik vind II tot nu toe nog beter dan het debuut, maar ik breng pas m'n stem uit na nog meer luisterbeurten.

avatar van snarf349
voltazy schreef:
en net aanschaft, ik ga eens rustig luisteren

Als je naar dit album luistert word je vanzelf rustig. Het is wat mij betreft iets te braaf, mis iets. Ben bang dat het aan de zang ligt, maar misschien komt het nog na wat meer luisterbeurten.
Het eerste (instrumentaal) nummer is erg goed en "Wanderings" klinkt ook niet verkeerd.

Het bevalt me goed, maar ik geloof dat het eerste album toch wat meer pit had. Deze is nog een stukje rustiger. Net als hierboven, ik ga eerst vaker luisteren.

Morgen ligt het origineel op de mat. Wel mooi dat het album al via Spotify al beschikbaar is!

nicoot
Heb 'm nu ondertussen drie keer in z'n geheel gehoord en vind 'm zeker geslaagd. Om onduidelijke redenen had ik hier een negatief voorgevoel bij, dat Mariusz Duda een wat geforceerde indruk wou geven betreffende zijn muziek, vraag me niet waarom. Wat very very nice zou zijn, is een Europese tournee (of course!) waarin hij - waarschijnlijk met achtergrondband - het tweeluik Lunatic Soul I & II integraal brengt. Zou ik eigenlijk meer naar uitkijken dan naar een Riverside concert (heb ze al twee keer gezien maar dit terzijde).

avatar van Metal-D78
Ben nog niet overtuigd, maar heb hem pas 2 keer gehoord. Daar waar ik de voorganger wat vloeiender vind, vind ik deze wat gekunsteld overkomen. De eerste Lunatic Soul pakte mij direct, dat heb ik bij deze niet. Nog maar eens een paar keer luisteren.

avatar van notsub
Deze CD heeft best zijn charme, het is een kalme plaat, die je lekker op je in moet laten werken. De nummers ademen rust uit en dat is ook wel eens een reden om muziek op te zetten. Wat dat betreft is het een mooie aanvulling op mijn verzameling.

Als je de melodielijnen een beetje begint te ontdekken en herkennen, wat vrij snel gaat, merk je het detail en gevoel in deze cd pas echt. Ik vind hem niet goed te vergelijken met een, maar hij heeft wel weer die heerlijk sfeer. Zoals hierboven gemeld, ik hoop echt dat Duda een knus, warm theater aan doet en ons trakteert op dit tweeluik, live...

avatar van Metal-D78
Ben eruit. Verrast niet, maar is wel erg prima. Sfeervol voor met name donkere avonden. Echt zo'n cd die je van A to Z moet luisteren om de sfeer mee te krijgen. Overigens in ijn ogen erg mooi boekje: mooie foto's die de muziek prima illustreren.

Prachtig! en in mijn optiek beter dan zn voorganger. Duda is een genie en weet met dit album de rustige passages van Riverside op een schitterende manier op een schijf voorbij te laten komen. Hier en daar hoor ik ook wat Porcupine invloed en dat maakt de muziek er echt niet minder op.

avatar van Mr T
Geweldig mooi album. De rustgevende kwaliteit van deze en de voorganger lijkt bijna magisch. Denk dat ik in dit album mijn nr 1 van 2010 heb gevonden.

avatar van Alexepex
Prachtig album is dit, zeg!
Toen deel I uitkwam duurde het een tijd voordat ik het ging waarderen maar hier zit ik al direct in!
De cd is meer tekst gericht en ook af en toe wat scherper dan zijn voorganger, met een gevoelige Mariusz Duda.
Er zit zoveel details in de muziek, zou bijna willen zeggen 'magistraal'.
Artwork en boekje die zijn uitstekend, een kwaliteitsproduct van Kscope.

avatar van james_cameron
Net als het debuut een sfeervolle, rustige plaat, verzorgd in elkaar gezet. Niet alle songs zijn even sterk, maar het grootste deel van het materiaal is de moeite waard. Hier en daar nog wel wat overbodige zweverige soundscapes- die mogen op een eventueel volgend album wel weggelaten worden.

avatar van battersea
Heej, gemist in 2010!
Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik meer geniet van deel 1 dan van deze schijf. Het zit allemaal goed in elkaar, de vocalen zijn weer loepzuiver, maar het deint allemaal een beetje. Sfeervol, maar ik mis wat beheerste uitspattingen op toets of gitaar. (dat was wat Riverside weer zo sterk maakt en op deel 1 van Lunatic Soul nog sporadisch voorkwam)

avatar van Fingertippie
Beide albums van deze Lunatic, vind ik aangenaam om te beluisteren met een voorkeur voor nr. 1.

avatar van Dempsey63
Daar waar L.S. 1 mij na een aantal draaibeurten mij volledig in de greep kreeg moet ik bekennen dat dit met L.S. 2 niet gebeurde. Wat dat aangaat overtreft dit album zijn voorganger niet. Verder wel goed beluisterbaar, maar geen dikke 4.

avatar van legian
een vriend van me heeft deze laatst gekocht, en mij te leen gegeven.
en wat een geniaal album heeft die man hier afgeleverd, ik was al fan van riverside, maar dit is net zo briljant.
het heerlijk rustgevende sfeertje met zijn zwoele stem zorg toch wel een paar maal voor kippevel.
toch maar op het to buy lijstje.
voorlopig een 4* maar ik zal er nog eens naar kijken als ik die eerste ook heb gehoord.

avatar van battersea
Ik weet het nog niet, ik ben bang dattie vanweg een aantal skip-momenten en het langdradige en vervelend luisterende midden niet zo popylait bij mij wordt als de eerste schijf van Lunatic Soul. Kom op Duda, daar zit meer in... weg van dat vage!

avatar van Bravejester
Voor mij is deze 2e minder dan de 1e maar toch zeker wel een meesterwerkje te noemen...

Mariusz is in korte tijd uitgegroeid tot 1 van mijn favoriete zangers ( zeker van dit moment )

Het absolute hoogtepunt hier vind ik Transition ; voor mij beter dan zelfs het meeste op de 1e Lunatic Soul. Het daarop volgende is ook van een imponerende schoonheid

De Riverside-nummers die wat betreft sfeer en rust voor mij het dichtste bij Lunatic Soul komen zijn de nummers Through The Other Side en Embryonic die ik dan ook zeer mooi vind.
Voor velen waarschijnlijk het saaiste deel uit de Riverside collectie maar daar denk ik dus anders over...

nicoot
Rond 10 oktober komt 'Impressions' uit. Dit las ik in de nieuwsbrief van 'Beyond Rock'.

Hun uitleg: "instrumentaal album met een ambient-achtige sfeer, bestaande uit composities die over zijn gebleven van de sessies voor de Black en White Lunatic Soul CD’s; geplande releasedatum 10 oktober"

avatar van legian
toch maar een halfje erbij, het is ook gewoon een pracht plaat.
ben erg benieuwd naar het derde album, zoals Nicoot al aangeeft word het instumentaal en laat dat nou net hetgeen zijn wat ik het beste vind van dit hele album.

Ik heb deze inmiddels op heel mooi wit vinyl wat een prachtplaat om af en toe eens op te zetten.

avatar van Fingertippie
Vind dit ook een heerlijk af en toe album....
Jammer van de alternative titel....."White Album" .....volgens mij toch voorbehouden aan een eerder "White Album".

avatar van Broem
Ben de solo albums van deze frontman van Riverside, Mariusz Duda, de laatste dagen weer eens aan het luisteren. Prachtige bijna ambient achtige muziek maakt deze gigant.Heerlijk. Wat een veelzijdigheid legt hij aan de dag. Gaat Steven Wilson achterna

avatar van BoyOnHeavenHill
Ik kan dit absoluut niet slecht noemen, maar het zegt me gewoon niet zo veel. Beetje folky, beetje elektronica, impressionistische soundscapes achter introspectieve liedjes, allemaal zeer zorgvuldig gearrangeerd, maar het beklijft allemaal niet bij mij. Te los, te atmosferisch-impressionistisch voor mijn huidige smaak, te weinig nummers met "vlees" zoals de tweede helft van Transition. Echo's van Sylvian en de late Talk Talk – mooi, maar als het afgelopen is zet ik weer iets anders op zonder hier aan terug te denken.

avatar van Alicia
Dit album pakte mij minder snel dan het debuut. Of het is allemaal wat minder of de noten moeten nog wat meer gaan 'rijpen' en is het wederom een kwestie van tijd. Gek genoeg viel Wanderings wel onmiddellijk op. Wat een mooi melodietje is dit trouwens!

De vijfde Lunatic Soul kunnen we dan eindelijk in september gaan bewonderen. Ik ben benieuwd!

avatar van Broem
Alicia schreef: