Mercy Falls heeft een prachtige eerste plaats in mijn lijst, dus ik had van te voren niet verwacht dat The Great Escape dit zou kunnen overtreffen. Inderdaad, dit is niet gebeurd, maar het scheelde niet veel. Van de zeven nummers blijf ik de ballad Long Way Home gewoon net iets te zeurderig om het album compleet briljant te maken, maar een goed nummer is het absoluut wel. Persoonlijke favorieten zijn de opener Wiseman, The King Of Whitewater en vanzelfsprekend het fantastische titelnummer. Bij een eerste luisterbeurt leek het allemaal nog wat fragmentarisch, maar per keer dat ik hem luister wordt het mooier en meeslepender. Sowieso ben ik benieuwd waar de nummers over gaan zijn dit keer, want het gedicht Aniara is mij helaas onbekend.
Zo op de valreep nog een plaat die een eerste plaats in mijn jaar top 10 zal innemen naast grootse releases van Heathen, Blind Guardian en Iron Maiden. Seventh Wonder blijft op het moment de beste progressieve power metal act die rondloopt en er zijn nog steeds te weinig mensen die er van gehoord hebben. Helpt allen het woord te verspreiden, ze verdienen toch echt meer aandacht dan een Dream Theater.