Rihanna - Loud (2010)

Barbados
R&B
Label: Def Jam

1. S&M (4:03)
  2. What's My Name? (4:23)

met Drake

3. Cheers (Drink to That) (4:22)
  4. Fading (3:20)
  5. Only Girl (In the World) (3:55)
  6. California King Bed (4:12)
  7. Man Down (4:27)
  8. Raining Men (3:45)

met Nicki Minaj

9. Complicated (4:18)
  10. Skin (5:04)
  11. Love the Way You Lie (Part II) (4:56)

met Eminem

12. Love the Way You Lie [Part II - Stripped Down Version] *
avatar van Emile93
Rihanna- Loud.
1. S & M: Een vreselijk saai nummer wat zich de hele tijd herhaalt! 1,5*
2. What’s my name (ft. Drake): Een stuk beter dan de opener maar ook deze valt veel in herhaling! 3*
3. Cheers (Drink To That): Leuk dat sample van Avril Lavigne’s I’m with you! Ik vond dat al een leuk nummer en ik herkende het meteen! Verder is het ook een best goed nummer! Lekker relaxed. 4,5*
4. Fading: Hier zit ook een sample in en wel van Enya volgens mij. Dit maakt het wel lekker rustig. Dan komt Rihanna en op dat moment vraag ik me af waarom ze dit sample in dit nummer heeft gebruikt want het past er totaal niet bij. Fading is echter wel een van de beste nummers van Loud. 5*
5. Only girl (in the world): De grote hit van dit moment. De radio heeft het echt kapot gedraaid, als je het mij vraagt. Het is best een goed nummer opzich maar ik heb het echt te veel gehoord. Toch 4*
6. California king bed: Een rustige ballad. Ballads zingen kan Rihanna altijd goed (denk aan het prachtige Unfaithful, Take a bow en Russian Roulette). Ook deze gaat haar goed af. Lekker rustig gezongen en goede vocalen. 5*
7. Man down: Toen ik dit hoorde kreeg ik bijna een hartaanval. Dit had ik totaal niet van Rihanna verwacht. Echter, bekomen van de aanval, heb ik deze een paar keer beluisterd en ik moet stellen dat dit nummer moet ‘groeien’. Vooral dat Rampapapam is erg leuk! Ik vind het nu het beste nummer van het album!!! Je moet echter wel in het nummer mee gaan. 5*
8. Raining Man (ft. Nicki Minaj): Kleine tegenvaller tegenover het vorige nummer. Wel goed, niet super. Gewoon. 3*
9. Complicated: Werkelijk waar een ijzersterk begin. Daarna zakt het ietwat in. En gaat het verder op dit niveau. Wel een lekker nummer 3,5*
10. Skin: Ook aan dit nummer moest ik eerst even wennen. Uiteindelijk is het gewoon 4* waard.
11. Love the way you lie (ft. Eminem) (pt. 2): Deze versie vind ik persoonlijk nóg beter dan part 1. Dit vind ik gevoeliger door Rihanna gezongen. Echt werkelijk prachtig! Hier vind ik trouwens ook dat de coupletten veel beter aansluiten op het refrein dan bijvoorbeeld bij Alicia Keys’ Empire state of mind (pt 2 broken down). Eminem’s rapstuk is hier ook veel beter! Echt, ik vind dat ze deze versie de singleversie hadden moeten maken. Gemiste kans. Dit vind ik trouwens het op een na beste nummer van het album. 5*

Rihanna’s Loud vind ik verreweg haar beste album. Het duurt niet te lang, niet te kort en er staan werkelijkwaar eindelijk echt verschillende soorten nummers op, hetgeen ik bij haar andere albums miste. Ik ben blij met deze vooruitgang. Ik hoop dat Rihanna op deze weg zal blijven als het om muziek gaat. Dit is een album wat ik zeker nog een hele tijd zal blijven luisteren!!!
43,5 punten totaal, maakt een gemiddelde van 3,954. Dit rond ik af naar 4*.

Rihanna - Loud.

1. S&M ; ik vind dat het een leuk deuntje heeft , het herhaalt zichzelf wel veel te vaak inderdaad , maar geen superslecht nummer. 2,5.
2. What's my name ; veel beter als de vorige , een van de leukste van het album , het blijft goed hangen , heb de videoclip ook gezien , echt super. 4,5.
3. Cheers ; leuk nummer , kun je lekker blijven draaien , maar niet echt wat een superhit zal gaan worden , in ieder geval bij mij niet. 3,5.
4. Fading ; heel goed nummer , goed gezongen van Rihanna , geen negatieve punten hieraan , 4.
5. Only Girl ; omdat ik hem al wat langer ken ben ik hem al wat uitgeluisterd , maar 't is niet slecht , dus een 3.
6. California King Bed ; mooi nummer , alleen vind ik dat dit meer bij Rated R paste , niet echt voor een dance-album. 3,5.
7. Man Down ; eindelijk heeft Rihanna weer iets van vroeger , weer iets met reggae , maar met pop en al die dingen erbij. Goede combinatie , ik geef een 4.
8. Raining Men ; hier vind ik echt niks aan. Ik snap niet dat ze deze erop heeft gezet , wie wil er nu amenwerken met Nicki Minaj ? Het klinkt ook gewoon niet , 0,5.
9. Complicated ; Dit is meer gewoon snel er opgezet en opgenomen , maar het is niet echt , maar ik hou niet van dat soort nummers , 2.
10. Skin ; vind ik persoonlijk ook een van de beste nummers , ik zou een 5 willen geven , maar omdat het meer de Rock-kant van Rated R is , geef ik toch een 4.
11. Love the way you lie pt. 2 ; mooi gezongen , heel goed nummer , beste nummer van loud ; 5.

Dit is mijn mening mensen , dus maak me niet belachelijk.
Totaal wordt dit een gemiddelde van ; 3, 318... , rond ik af naar 3,5.

avatar van vantagepoint
Tof album, maar te veel trage nummers op dit album vind ik. Ik verwacht toch meer poppy en dansbare nummers. Vooral complicated stoort me enorm, met het eurohouse dancedeuntje op de achtergrond. Staan ook een aantal goede nummers op. Het krijgt van mij toch nog een 3, het blijven nummers die goed in elkaar zijn gestoken. En haar stem bevalt me toch ook wel elke keer.
En er zit toch echt wel teveel electro in, het vorige album vond ik toch pakken beter.

avatar van De Peperkoekman
Onverwachts niet slecht!

Had hier dus echt helemaal niets van verwacht, vooral niet na haar laatste poging tot een origineel album. Duidelijk is ze met dit album teruggekeerd naar haar Barbadiaanse roots wat voor veel Reggae in de mix zorgt. Heerlijk, als je het mij vraagt.

S&M is zoals veel hier zeggen een aardig dance nummertje die helaas in veel opzichten in herhaling valt. Daar heb ik niets aan toe te voegen. * 3,0

What's My Name? is sinds kort ook een hit op de radio, al weet ik niet waarom deze gekozen is. Er zitten betere songs op dit album. Trouwens geen onaardig liedje, die het vooral van het pakkende refrein moet hebben. * 3,0

Cheers vind ik eerlijk gezegd het beste nummer van de plaat. Het is relaxed, typisch 'Lesser-Antilles' en zeer pakkend. Ook grappig dat ze precies in dit liedje haar Barbadiaanse accent opzet, dat doet het nog beter uitpakken. * 4,0

Bergafwaarts gaat het als Fading te horen valt. De heerlijke, dromerige begin tune liet mij hoge verwachtingen maken. Dat is helaas niet waargemaakt naar mijn mening. Veel te zoet liedje. * 1,5 ster dan voor de eerste 27 seconden.

Only Girl heb ik al tig keer gehoord op de radio, auto en in de disco. Vervelen zal het anders niet, wel gewoon niet overtuigend zijn. Probleem bij dit liedje is dat Rihanna spuuglelijk zingt, liever gezegd schreeuwt. Nou is het op de zang na een leuk liedje om af en toe op te dansen. * 3,0

California King Bed is in mijn opinie simpelweg het slechtste nummer op de hele plaat. Het doet me erg veel denken aan dat andere, vooral niet boeiende liedje. Geen flauw idee meer wie dat was of hoe het heette. Flauw nummer, * 1,0

Man Down is zeker wel een overtuigend liedje, aangezien het weer lekker Reggae is. Vooral dat stukje ‘Rampapapam’ is aanstekelijk. Het heeft ook nog wel iets moois en gevoeligs ergens achterin de betekenis. * 3,5

Raining Man is een grappig liedje. Eigenlijk zou ik dit soort muziek normaal uitspugen, maar dit keer niet. Komt denk ik omdat het lekker vlot en snel voorbij is. * 2,5

Complicated is helaas weer wat aan de zoetere kant. Gelukkig niet zo als Calofornia King bed of Fading. Dit gaat toch iets vlotter en met meer dance mix erin. Maar nog steeds niet echt overtuigend.
* 2,0

Skin is vooral voor Rihanna’s doen, apart opgezet. Het heeft niet echt een refrein of enkele vorm van regelmaat. Dat vind ik goed van haar. Jammer dat het verder niet heel lekker klinkt. Te standaard wat tekst en zang betreft. Origineel maar niet goed. * 2,0

Deel twee van Love The Way You Lie is beter dan deel één. Komt doordat Rihanna hier veel passievoller zingt. Eminem is hier ook wat minder vervelend. Rap vind ik normaal niks, hier eigenlijk ook niet, maar het is bij dit lied niet vervelend tussendoor. Verder vind ik het refrein mooi. * 3,5

Nog steeds niet echt heel overtuigende plaat, maar zeker wel veel beter dan rated R.

* 2,5

avatar van sq
sq
Beng! en ik begin gewoon met vier (4!) sterren.

Waar Lady Gaga op dit moment toch op alle fronten de lijst van hitparadepopartiesten aanvoert, hijgerig nagevolgd door anderen, maakt Rihanna met dit album haar eigen koers, óók boven de middelmaat. Ze maakt veel, niet alles is even goed, maar tussen de R&B blijft ze opvallen.

Ik ben geen echte fan, ik kén persoonlijk zelfs geen enkele echte fan (zie leeftijd en albumverzameling). De doorsnee mening vanuit mijn kennissenkring over Rihanna niet veel meer dan ´hooguit 2 sterren´, zeg maar.
Maar ik denk er dus anders over. Bij Please Don´t Stop the Music ben ik aangehaakt en
ik hoor af en toe een nieuwe single, pak het gewoon wat later op. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je niet fullprice betaalt voor het album. Zolang haar platen interessant blijven blijf ik proberen of het nog de moeite waard is, en zo heb ik bijna tot mijn eigen verbazing onlangs mijn 3e Rihanna album gekocht.

Met ´Loud´ leek het erop dat ze weer wat minder experimenteert dan op ´Rated´, en ik verwachtte weer een min of meer gemiddelde R&B plaat. Maar weer heb ik mij vergist. Ik denk dat ik dit misschien wel haar beste vind tot nu toe. Songs zijn goed, en in weerwil van wat iedereen vindt (sorry Angelo) vind ik dat haar stem wél vooruit gaat. Presentatie/voordracht maken nu voor mij ook nummers met mindere teksten meer dan acceptabel. Een album dat ik met plezier van begin tot einde kan beluisteren.