Rihanna - Loud (2010)

Barbados
R&B
Label: Def Jam

1. S&M (4:03)
  2. What's My Name? (4:23)

met Drake

3. Cheers (Drink to That) (4:22)
  4. Fading (3:20)
  5. Only Girl (In the World) (3:55)
  6. California King Bed (4:12)
  7. Man Down (4:27)
  8. Raining Men (3:45)

met Nicki Minaj

9. Complicated (4:18)
  10. Skin (5:04)
  11. Love the Way You Lie (Part II) (4:56)

met Eminem

12. Love the Way You Lie [Part II - Stripped Down Version] *
avatar van KILLERBEE99
Boven

^

Hater! "En ik hoop dat haar muziek overal verboden gaat worden."

Hater!

xD

avatar van NewYorkCityLight
S&M klinkt trouwens net als Disturbia in de coupletten.

En ik zie net pas dat dat Perez Hilton is als ''hond'' in de video

avatar van CommercialPuss
Dit Album gaat wel; ik heb al der albums; Staan lekkere nummers op, maar toch ook een paar van die vage; duistere emo nummers.
Al vind ik zelf "Skin" een heel lekker nummer.

Favoriete nummer; S&M

avatar van NewYorkCityLight
''gaat wel'' en toch 5 sterren?

avatar van Emile93
NewYorkCityLight schreef:
''gaat wel'' en toch 5 sterren?

Dat is inderdaad wel een beetje vreemd...

6 nummers liften het album erg op;
S&M
Only Girl
Whats's my name
Love the Way you lie part 2
Cheers
Skin

De rest vind ik erg tegenvallen; maar heb toch vanwege deze waanzinnige goede songs gekozen voor een 5

avatar van UmindC
Als je, op 6 nummers na, alles tegen vindt vallen, is het absoluut geen 5 waard. Een 5 is namelijk perfect, foutloos. Aangezien jij maar 6 tracks goed vindt is hij dat dus niet.

avatar van ThePrinceOfPop
Een 5 betekent niet dat het perfect is, in dit geval vind ik een 5 wel overdreven, maar als hij die 6 nummers zo goed vind dat hij het album ook 5 sterren waar vind mag van mij 5 sterren ervoor geven .

avatar van UmindC
In mijn ogen is een 5 perfect, vergelijk het met een proefwerk; bij een 10 heb je niets fout gedaan, dus heb je het hoogst haalbare. Aangezien hij vindt dat Rihanna het niet foutloos gedaan heeft, is het geen 5 waard.
Maar dit is geheel mijn mening, dus ga je gang zou ik zeggen.

PhongForce
What's my name is wel een lekkere nummer.. vooral Drake was wel dope op die song, ik was erg geinspireerd door Drake, ik dacht namelijk wel rapper te kunnen worden aangezien die het zo makkelijk doet maja aan de andere kant, je hoef niet veel voor te stellen meer he als MC tegenwoordig.
Zolang je maar bij Young Money zit en 5000 Facebook vriendjes heb.

Rihanna's stem is mooi, sexy, onschuldig maar toch ondeugend !

S&M is echt zo'n lady's track, zogenaamde bad girls die voor het uitgaan even tekeer gaan he: Na Na Na Come on !!

Voor de rest vind ik de rest wel wat tegenvallen maar maakt niks uit, want als ze weer met een clip komt vind ik het wel leuk want daar draait het om

die s&m is echt waanzinnig catchy. party track net als who's that chick abnormaal catchy. what's my name vind ik ook wel tof. ik luister normaal naar 'alternatieve muziek' maar tegen die hitjes heb ik niets integendeel. she rules the pop world op dit moment.

avatar van Luckyluck93
Van dit album had ik na het horen van de eerste single Only girl toch meer verwacht. Ik dacht dat het album meer in dezelfde lijn als dat album zou zijn.
Maar er zitten toch zeker wel goede nummers op dit album, namelijk Only girl en nog meer What's my name? Wat is dat een relaxed nummer, komt vast ook door de soort rollen die Drake en Rihanna met het zingen tegenover elkaar innemen!
Skin is ook een goed nummer, dat ook thuis zou kunnen horen op vorige album Rated R.
Geen topalbum, maar zeker niet slecht!

@ gerre

Ehhm Who's that Chick staat niet op deze cd hea^^

avatar van Waste Management
Op mijn werk hoor ik al zo'n 2 weken het nummer ''California King Bed'' op de radio, zal het nummer nog als single worden uitgebracht?

California King Bed is haar nieuwe single Waste Management

avatar van CommercialPuss
California King Bed zou geen goede keuze zijn "Mijn mening" het is een beetje saai/vlak nummer met geen echt catchy refrein

avatar van lovegun
Darkzone schreef:
Ik ben al geen fan van Rihanna (zingen kan ze echt niet, ze schreeuwd alleen maar met die irritante stem van haar) en ze probeerd de laatste paar jaar om vooral stoer, geil en kinky te zijn door te flirten met (kinky) sex en SM.

Laat Rihanna maar over seks zingen, met haar imago kan ze er langzamerhand wel mee wegkomen en haar nummers gaan teminste niet (meer) over losgaan in THA CLUB, dronken worden en dansen tot je dood neervalt etc. wat nu blijkbaar heel in is in de commerciele muziek.

Ik vind dat hele 'dance'gebeuren alleen totaal niet bij haar stem passen, ze kan inderdaad geen hoge noten halen, maar dat maakt haar geen slechte artiest hoor
Ik weet niet of je Man Down heb geluisterd, want Reggea past echt perfect bij haar stem
Ze zit gewoon in de verkeerde scene, maarja ze gaat dan ook voor het grote geld, wat begrijpelijk, maar zonde is.

Darkzone schreef:
Die video is echt een lachertje zeg. Als ze echt zo van SM houdt, maakt ze die wereld met deze video juist alleen maar belachelijk. Video EN muziek is volledig het tegenovergestelde van wat SM echt is. Justify My Love van Madonna komt er veel dichter bij in de buurt.

Wat betreft die belachelijke video ben ik het echt helemaal met je eens!

Darkzone schreef:
Heb net ook de video van haar nieuwste single gezien en gehoord en las dat deze video in 11 landen is verboden. En ik hoop dat haar muziek overal verboden gaat worden.

Dat jij het niet prettig vindt om naar haar te luisteren, oke. Maar om te beweren dat ze niet kan zingen is gewoon ronduit dom. Anders zou ze echt niet worden geprezen voor de vocale prestaties die ze levert. Ik moet toegeven dat ik ook problemen had met haar vocale kwaliteiten in het begin van haar carriere, maar ze is echt heel erg gegroeid. Nu vind ik haar een goede zangeres. Ze heeft een apart stemgeluid waar je van moet houden, maar ze kan wel degelijk zingen.

Over de video en het lied S&M. S&M (het nummer) is helemaal nooit gemaakt met de gedachte over het letterlijke SM. Het nummer gaat over haar relatie met de media en in het nummer gebruikt ze gewoon metaforen. Ze heeft ook al vanaf het begin gezegd dat je de tekst van S&M niet te letterlijk (!) moet nemen. Vandaar de video dus ook.

Check voortaan ff eerst waar je over praat voordat je iemand afkraakt...

@Jeroen65: Je merkt echt dat mensen tegenwoordig het niet meer zo nauw nemen met vocale kwaliteiten...ik heb nou echt nog nooit gehoord dat ze wordt geprezen voor haar vocale prestaties. Heb je haar wel eens live gehoord?

Het album begint allemaal erg lekker, goeie workout music...halverwege vindt ik het allemaal inzakken. Denk dat ik Rated R toch wat sterker vond, maar S&M en Only girl blijven lekker.

avatar van NL_RAPPIN
Één van de weinige R&B artiesten waar ik naar luister en ik vind dat ze het goed gedaan heeft op dit album. Beter als het vorige iig. De nummers die ze hierop heeft uitgebracht vindt ik beter bij haar passen en lekkerder klinken. Het enige nummer waar ik echt een hekel aan heb is: Cheers (Drink to That). Verder luister ik het album nog een aantal keer per week en dat doe ik niet zovaak bij een volledig R&B album, dus vandaar dat ik dit album 4,5* geef.

madonnagirl3
@Jeroen65 Rihanna is een van de slechste vocaliste van nu.. echt waar..

avatar van Jeroen65
Nja wat is slecht?! Ze kan zingen en heeft de techniek. De klank van de stem.....tja daar moet je van houden. Het is een apart geluid en daardoor vinden veel mensen het niks of juist wel weer goed.

madonnagirl3
Jeroen65 schreef:

Hmmm, het waar dat ze aparte manier van zingen heeft, maar ze kan echt geen hoge noten halen en ze kan eigenlijk ook niet goed in toon zingen. Ik heb haar 1 x live gezien, het was een prima show en ze zong redelijk goed, maar ze zingt niet echt toonvast dus.. daardoor zingt ze gauw slecht of vals.. dat is mijn mening.

avatar van Style.Girl
Good Girl Gone Bad en Rated R waren geweldig!! Dus ik was hier ook wel benieuwd naar, maar dat viel in eerste instantie vies tegen. De single: Only Girl vond ik echt niet leuk, later werd het wel ietsjes beter. Het is heel de tijd hetzelfde geschreeuw ONLyyy GIRLLL inn THEE WORLDDD. Meer niet, S&M vond ik dan wel weer fantastisch! Iedereen zat maar te klagen over de video clip, maarja kom op zeg! We leven in de 21ste eeuw, dan is dat gewoon normaal hoor. Dus wat doen sommige moeilijk zeg.

S&M (4:03) - 5*
What's My Name? (4:23) - 4*
Cheers (Drink to That) (4:22) - 3*
Fading (3:20) - 4,5*
Only Girl (In the World) (3:55) - 2*
California King Bed (4:12) - 3*
Man Down (4:27) - 3,5*
Raining Men (3:45) - 3* (Klinkt wel een beetje Good Girl Gone Bad album achtig ).
Complicated (4:18) - 1,5* (Saaaaai, alleen als ze zingt: Why Is Everything With You Sooo Complicated is mooi. Al word je het op den duur wel beu hoor, doet beetje pijn aan je oren soms.)
Skin (5:04) - 3,5* (En dit klinkt weer een beetje Rated R achtig:P).
Love the Way You Lie [Part II] (4:56) - 5* (Geweldig Vervolg!)

Dus had op meer gehoopt.

Totaal: 3,5 = 3,5* maar ik geef het toch een 3* omdat ik een paar nummer wel leuk vind, maar de rest haalt dat wel naar beneden.

avatar van HannahMontana
Best cd of this year !!!!

avatar van Style.Girl
Nee.

HannahMontana schreef:
Best cd of this year !!!!

Gezien je stemmen is het niet zo gek dat je dat vindt.

avatar van sq
sq
Beng! en ik begin gewoon met vier (4!) sterren.

Waar Lady Gaga op dit moment toch op alle fronten de lijst van hitparadepopartiesten aanvoert, hijgerig nagevolgd door anderen, maakt Rihanna met dit album haar eigen koers, óók boven de middelmaat. Ze maakt veel, niet alles is even goed, maar tussen de R&B blijft ze opvallen.

Ik ben geen echte fan, ik kén persoonlijk zelfs geen enkele echte fan (zie leeftijd en albumverzameling). De doorsnee mening vanuit mijn kennissenkring over Rihanna niet veel meer dan ´hooguit 2 sterren´, zeg maar.
Maar ik denk er dus anders over. Bij Please Don´t Stop the Music ben ik aangehaakt en
ik hoor af en toe een nieuwe single, pak het gewoon wat later op. Dat heeft als bijkomend voordeel dat je niet fullprice betaalt voor het album. Zolang haar platen interessant blijven blijf ik proberen of het nog de moeite waard is, en zo heb ik bijna tot mijn eigen verbazing onlangs mijn 3e Rihanna album gekocht.

Met ´Loud´ leek het erop dat ze weer wat minder experimenteert dan op ´Rated´, en ik verwachtte weer een min of meer gemiddelde R&B plaat. Maar weer heb ik mij vergist. Ik denk dat ik dit misschien wel haar beste vind tot nu toe. Songs zijn goed, en in weerwil van wat iedereen vindt (sorry Angelo) vind ik dat haar stem wél vooruit gaat. Presentatie/voordracht maken nu voor mij ook nummers met mindere teksten meer dan acceptabel. Een album dat ik met plezier van begin tot einde kan beluisteren.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb een tijdje deze CD op mijn computer gehad en na verloop van tijd verwijderd, aangezien ik het toch niet ging luisteren. Toch heb ik Loud een kans gegeven, omdat ik Who's that Chick een geweldig nummer vind. En eigenlijk is er helemaal niks mis met dit album. Ik zie het probleem niet met Rihanna. Nee, ze is niet de beste zangeres, maar het is gewoon lekkere muziek die ze uitbrengt. Ze weet wat ze doet en eigenlijk gaat ze zelden de fout in op dit album.

avatar van Silky & Smooth