Rihanna - Loud (2010)

Barbados
R&B
Label: Def Jam

1. S&M (4:03)
  2. What's My Name? (4:23)

met Drake

3. Cheers (Drink to That) (4:22)
  4. Fading (3:20)
  5. Only Girl (In the World) (3:55)
  6. California King Bed (4:12)
  7. Man Down (4:27)
  8. Raining Men (3:45)

met Nicki Minaj

9. Complicated (4:18)
  10. Skin (5:04)
  11. Love the Way You Lie (Part II) (4:56)

met Eminem

12. Love the Way You Lie [Part II - Stripped Down Version] *
avatar van NewYorkCityLight
Ik vind dat rode haar haar juist wel staan. Ze is in ieder geval gestopt met het steeds korter maken van haar haar, dat vond ik echt heel lelijk.

Die stem staat er trouwens al een tijdje, is het album al gelekt?

madonnagirl3
Preview is wel al te beluisteren, het is redelijk maar niet geweldig tot nu toe, vind Rated R toch echt beter dan dit album denk ik.

EDIT; Zijn aantal tracks gelekt.

avatar van Emile93
NewYorkCityLight schreef:

Ja dat ben ik met je eens. Als ik de laatste tijd zag dat Rihanna langs kwam zapte ik alleen daarom al weg.

NewYorkCityLight schreef:

Die stem staat er trouwens al een tijdje, is het album al gelekt?

Yep, vannacht is die gelekt.

avatar van NewYorkCityLight
Dan stond die stem er toch al een paar dagen te lang, maar goed .

Even een voorspelling van Mark : De re-release gaat Louder heten en de re-re-release (of de deluxe editie van de re-release?) Loudest. Die komen er ongetwijfeld.

avatar van UmindC
Louder sowieso ja. Re-re-releases heeft ze nog nooit gehad, meen ik?

avatar van Boy
Boy
Stiekem klinkt dit album best lekker...tegen mijn verwachting in. Helemaal na die eerste single had ik een plaat vol goedkope europop verwacht, maar gelukkig blijft dat beperkt tot enkele nummers - waarvan S&M zelfs prima te doen is. Dát plus een paar onschuldige popplaatjes (Cheers, Fading, LTWYL II) die goed weg luisteren: de eerste voldoende die Rihanna van mij krijgt.

Ontzettend jammer dan weer, die wanstaltige combo met Minaj.

UmindC schreef:
Louder sowieso ja. Re-re-releases heeft ze nog nooit gehad, meen ik?

Nee klopt, maar er moet toch ook een Loudest komen . Anders is de trilogie niet compleet!!

avatar van Joren999
Loudest is dan een verzamelalbum, voor de kerst!

avatar van NewYorkCityLight
De kerstmuts staat vast leuk met dat rode haar.

avatar van tieske!
www.im1music.net daar kan je hem beluisteren! Echt super!
Ik vind het echt een super album, het is niet meer de typische R&B die Rihanna maakt. Mij bevalt deze stijl wel! Vooral Cheers en Complicated zijn super nummers! Door de goede tune.

avatar van Jordyp
Na de eerste luisterbeurt krijg ik toch de indruk dat ze beter nog even had kunnen wachten met een nieuw album, staan een paar matige nummers op. Heb het album echter pas 1x geluisterd dus misschien dat ze nog moeten groeien.

avatar van Snoeperd
4,20 moet ik het dan toch gaan checken?

avatar van hoi123
Nee, de lagere stemmen komen later.

avatar van Arrie
Hangt er vanaf of je je erg kan vinden in de smaak van de stemmers, lijkt me.

avatar van Snoeperd
Ja, klopt, was ook niet heel serieus, dit zijn waarschijnlijk de grote fans die er ook voor zorgen dat good girl gone bad in de top 250 staat

avatar van Emile93
Rihanna- Loud.
1. S & M: Een vreselijk saai nummer wat zich de hele tijd herhaalt! 1,5*
2. What’s my name (ft. Drake): Een stuk beter dan de opener maar ook deze valt veel in herhaling! 3*
3. Cheers (Drink To That): Leuk dat sample van Avril Lavigne’s I’m with you! Ik vond dat al een leuk nummer en ik herkende het meteen! Verder is het ook een best goed nummer! Lekker relaxed. 4,5*
4. Fading: Hier zit ook een sample in en wel van Enya volgens mij. Dit maakt het wel lekker rustig. Dan komt Rihanna en op dat moment vraag ik me af waarom ze dit sample in dit nummer heeft gebruikt want het past er totaal niet bij. Fading is echter wel een van de beste nummers van Loud. 5*
5. Only girl (in the world): De grote hit van dit moment. De radio heeft het echt kapot gedraaid, als je het mij vraagt. Het is best een goed nummer opzich maar ik heb het echt te veel gehoord. Toch 4*
6. California king bed: Een rustige ballad. Ballads zingen kan Rihanna altijd goed (denk aan het prachtige Unfaithful, Take a bow en Russian Roulette). Ook deze gaat haar goed af. Lekker rustig gezongen en goede vocalen. 5*
7. Man down: Toen ik dit hoorde kreeg ik bijna een hartaanval. Dit had ik totaal niet van Rihanna verwacht. Echter, bekomen van de aanval, heb ik deze een paar keer beluisterd en ik moet stellen dat dit nummer moet ‘groeien’. Vooral dat Rampapapam is erg leuk! Ik vind het nu het beste nummer van het album!!! Je moet echter wel in het nummer mee gaan. 5*
8. Raining Man (ft. Nicki Minaj): Kleine tegenvaller tegenover het vorige nummer. Wel goed, niet super. Gewoon. 3*
9. Complicated: Werkelijk waar een ijzersterk begin. Daarna zakt het ietwat in. En gaat het verder op dit niveau. Wel een lekker nummer 3,5*
10. Skin: Ook aan dit nummer moest ik eerst even wennen. Uiteindelijk is het gewoon 4* waard.
11. Love the way you lie (ft. Eminem) (pt. 2): Deze versie vind ik persoonlijk nóg beter dan part 1. Dit vind ik gevoeliger door Rihanna gezongen. Echt werkelijk prachtig! Hier vind ik trouwens ook dat de coupletten veel beter aansluiten op het refrein dan bijvoorbeeld bij Alicia Keys’ Empire state of mind (pt 2 broken down). Eminem’s rapstuk is hier ook veel beter! Echt, ik vind dat ze deze versie de singleversie hadden moeten maken. Gemiste kans. Dit vind ik trouwens het op een na beste nummer van het album. 5*

Rihanna’s Loud vind ik verreweg haar beste album. Het duurt niet te lang, niet te kort en er staan werkelijkwaar eindelijk echt verschillende soorten nummers op, hetgeen ik bij haar andere albums miste. Ik ben blij met deze vooruitgang. Ik hoop dat Rihanna op deze weg zal blijven als het om muziek gaat. Dit is een album wat ik zeker nog een hele tijd zal blijven luisteren!!!
43,5 punten totaal, maakt een gemiddelde van 3,954. Dit rond ik af naar 4*.

SPAROOD
Ik vind dit album echt een stuk minder dan Rater R. Vind er nog geen nummer op die er echt uitspringt voor me en dat vind ik jammer. Toch nog eens vaker luisteren maar voorlopig een krappe voldoende.

avatar van Angelo
Heb het album nu drie luisterbeurten gegeven omdat ik benieuwd was naar de “nieuwe muzikale richting” die Rihanna met ‘Loud’ zou zijn ingeslaan. Wat ik jammer vind is dat Riri inmiddels vijf (!) studioalbums heeft uitgebracht binnen vijf jaar en nog steeds qua zangkwaliteiten NIETS is gegroeid of is vooruit gegaan. Dan die sample van Avril Lavigne!? Hoe spel je has been? Ik snap niet waarom je haar gemekker in je nummer zou willen hebben, maar ach, wie ben ik. Wat verderop ‘Only girl in the world’, die kenden we natuurlijk al en ik heb er één woord voor over: bagger. Dan volgen weer een aantal niet-memorable nummers en dan komen we aan bij het dieptepunt van het album: Nicki Minaj, waarom zouden zoveel artiesten met dat mens willen samenwerken? Wat vreselijk, wat vreselijk. Als afsluiter krijg je ‘Love the way you lie’ deel honderd; ik begrijp best dat er een nieuwe opname is gemaakt voor haar album, want de kwaliteit van de overige nummers vind ik behoorlijk zwak.

Staat er iets goeds op het album? Voor mij maar twee nummers: ‘Man down’, alhoewel ik hem niet meer dan “aardig” vind en ‘Love the way you lie’, die is echt by far het beste. Het kan overigens aan mij liggen, maar ik hoor niet bepaald veel dance terug. Alleen de leadsingle komt wat mij betreft daarvoor écht in aanmerking en sommige andere nummers kennen wat dance-invloeden, meer niet. 'Loud' is IMHO gewoon weer een R&B album met hier en daar een uitstapje.

Emile93 schreef:
Dit vind ik gevoelig(er) door Rihanna gezongen.

Ik wacht altijd nog op het moment wanneer ik een nummer van Rihanna hoor dat ze met bezieling zingt. Want (ook) bij bijvoorbeeld 'Love the way you lie' hoor ik geen emoties. Kan natuurlijk aan mij liggen.

Zeer matig, vond haar vorige album veel beter en wat is Only Girl in the wooooorld een zeur nummer zonder inhoud en dan ook niet eens lekker in het gehoor ligt. ;h 2*

avatar van Waste Management
Nummers als California King Bed en Skin hadden zo van Rated R kunnen zijn vanwegen de ''Rock'' invloeden in de nummers.

avatar van L_T_B
niels94 schreef:
(hoe off-topic wil je het hebben )

Een stuk minder in ieder geval. Aantal slowchat-berichten verwijderd.

Een gemiddelde van bijna 3.8, hoe kan dat? Stemt men alleen op uiterlijk of is deze plaat echt wel goed?
Haar stem vind ik overigens vreselijk, en nummers weinig boeiend, tekenend voor het hedendaagse top40 niveau.

Ik zag haar gisteren live zingen op een programma van de BBC. Jeetje wat slecht, echt een matige zangeres die geen toon goed zingt. Er speelde op de achtergrond ook een cd met het liedje om het te camoufleren.

rodneyVL
Ze kunnen het ook nooit alleen he die rode loper 'artiesten'. Featuring zus, featuring zo, ik ben benieuwd maar ik heb een behoorlijk broertje dood aan die artiestjes als Rihanna. Al was het alleen maar door dat vreselijk irritante stemmetje. Of het nummer met Eminem, hoewel Marshall Mathers daar ook medeplichtig aan is; dat vreselijke knauwerige 'gerap' erdoorheen. I love the way you lie, wat moet je overigens met zo een titel. Beh. Leer die bespeelbare pubers vooral nog even dat integriteit er niet toe doet en het tegenovergestelde zelfs beloond wordt.

Ach, de laagintelligente mokkeltjes van het ROC lopen hier juist weg mee..vespaatje, uggs, laagje make-up en dan dit op je BB (Blackberry). 's avonds nog even de gangbang in de garagebox en de week is weer voorbij..

Muziek die een bovengrens van een i.q. van 80 heeft. Gelijk een heerlijke vrouw waarmee je gewoonweg niet op niveau kan communiceren, maar er wel geil (mind the word) uitziet.

avatar van MJ_DA_MAN
Pff, hoe cliché wil je het hebben . We weten nu wel dat dit soort muziek voor laagbegaafde pubers zonder smaak is en dat je smaak geweldig is naar alternatieve rock luistert i.p.v. dit.

avatar van Jordyp
Luister lekker verder naar de 3JS ofzo, muziek voor mensen met een hoog I.Q...

Het album valt me wat tegen maar er staan toch weer een aantal goede nummers op. Een nummer als Cheers zal hier zo de top 10 invliegen en waar niet? En met nummers als S&M, What's My Name, Only Girl en Cheers heeft ze gewoon weer een aantal sterke singles erop staan. Echter staan er ook een aantal nummers op waaruit blijkt dat ze het album te snel heeft willen maken, Compilated en Skin bijvoorbeeld, wat erg matige nummers zijn. En ondanks dat het misschien allemaal erg commercieel is en voor mensen met een laag IQ en wat dan wel niet meer, geef ik dit album 3*.

Rihanna - Loud.

1. S&M ; ik vind dat het een leuk deuntje heeft , het herhaalt zichzelf wel veel te vaak inderdaad , maar geen superslecht nummer. 2,5.
2. What's my name ; veel beter als de vorige , een van de leukste van het album , het blijft goed hangen , heb de videoclip ook gezien , echt super. 4,5.
3. Cheers ; leuk nummer , kun je lekker blijven draaien , maar niet echt wat een superhit zal gaan worden , in ieder geval bij mij niet. 3,5.
4. Fading ; heel goed nummer , goed gezongen van Rihanna , geen negatieve punten hieraan , 4.
5. Only Girl ; omdat ik hem al wat langer ken ben ik hem al wat uitgeluisterd , maar 't is niet slecht , dus een 3.
6. California King Bed ; mooi nummer , alleen vind ik dat dit meer bij Rated R paste , niet echt voor een dance-album. 3,5.
7. Man Down ; eindelijk heeft Rihanna weer iets van vroeger , weer iets met reggae , maar met pop en al die dingen erbij. Goede combinatie , ik geef een 4.
8. Raining Men ; hier vind ik echt niks aan. Ik snap niet dat ze deze erop heeft gezet , wie wil er nu amenwerken met Nicki Minaj ? Het klinkt ook gewoon niet , 0,5.
9. Complicated ; Dit is meer gewoon snel er opgezet en opgenomen , maar het is niet echt , maar ik hou niet van dat soort nummers , 2.
10. Skin ; vind ik persoonlijk ook een van de beste nummers , ik zou een 5 willen geven , maar omdat het meer de Rock-kant van Rated R is , geef ik toch een 4.
11. Love the way you lie pt. 2 ; mooi gezongen , heel goed nummer , beste nummer van loud ; 5.

Dit is mijn mening mensen , dus maak me niet belachelijk.
Totaal wordt dit een gemiddelde van ; 3, 318... , rond ik af naar 3,5.

avatar van Kid
Kid
Dit heeft dus geen ene drol meer met R&B te maken, waarom word het niet gewoon onder dance gezet?

avatar van NewYorkCityLight
Omdat het gewoon Pop is. Heeft ook weinig met Dance te maken. Tegenwoordig is alles met een bliep erin meteen Dance.