Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

avatar van niels94
Dat vind ik dan weer niet.

P-DawG
De outro is mijn inziens vooral veel te lang. Na 6 minuten had het afgelopen mogen zijn, dan was het nog een goed nummer geweest. Dat eindeloze gemijmer daarna trek ik namelijk echt niet.

avatar van SvV
SvV
De outro op Blame Game is leuk voor een keer, maar niet elke keer wéér als ik de track luister. Daarnaast had de outro mogen stoppen tot dat moment dat hij over dat horloge begint te praten die hij heeft gehad.

avatar van UmindC
MJ schrijft het gewoon goed hoor.
Toch?

Edit: MJ was me al voor.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de intro van Runaway simpel briljant, vooral in het begin. Nu is het nog niet echt storend, maar ik denk wel eens van: laat de muziek nou maar invallen!

Ik vind die outro van blame game een soort van skit en het ding is bij skits dat ze gewoon de vaart uit de cd halen en 9 van de 10 keer afbreuk aan een album zijn.

Vind Kanye West normaal helemaal niks maar dit keer kan het me wel pakken met nummers als Runaway, Blame Game en Power. Leuk voor de afwisseling met wat ik normaal luister. Helaas zitten er wel wat langdradige kantjes aan sommige nummers en kon inkorten soms wel op zijn plaats zijn.

FightForMore
ELdonkey schreef:

Je moet nog reageren op m'n vraag.

De Schaafkaas
FightForMore schreef:

Leren lezen is een bitch.

Dan vind je alle albums die de auto-tune hebben introduceert klassiekers?

Dit schreef je toch? Jezelf verwoorden is een bitch.

avatar van ThingMan
Ja, ik vind het een heerlijk album, maar geef het geen 5 omdat ik vind dat je niet alle nummers lekker in de auto kan draaien. Ze zijn soms te lang voor mij gevoel. In de auto gewoon lekkere knallers. Vandaar een 4,5 en geen 5.

toris
ThingMan schreef:

wat een hoge eisen stel jij aan een album voor de 5* notering zeg

avatar van ThingMan
Ha ha . Tuurlijk. Je krijgt niet zomaar 5 sterren. Ik heb de cover niet eens mee gerekend. Die vind ik ook niet zo denderend. Maar dat is allemaal puur smaak.

WS da Badass
Volgens mij is het enige vette aan deze plaat de cover art...

MAS
Nee hoor de muziek is ook erg leuk!

avatar van joeri_musicfreak
ThingMan schreef:

het leek me een sarcastische opmerking, je geeft nogal snel 5 sterren namelijk

avatar van Stephanhogenboom
Ik vind het echt 3keer niks. Na 2 maal te hebben geluisterd, toch maar weer Ilimatic opgezet

avatar van Murdoc023
Ligt het aan mij of heeft West goed naar Death is Silent van Kno geluisterd. Ook vanwege de tekst in het nummer Lost in the World.

"If we die in each other's arms,
still get laid in thatafterlife,
if we die in each other's arms,
still get laid, yeah"

Dit is volgens mij copied van La Petite Mort.

avatar van UmindC
Stephanhogenboom schreef:

Ook een wereld van verschil natuurlijk.

avatar van pqt
pqt
Murdoc023 schreef:

"If we die in each other's arms,
still get laid in thatafterlife,
if we die in each other's arms,
still get laid, yeah"

Dit is volgens mij copied van La Petite Mort.

Volgens mij is de sample in La Petite Mort van Kanye West...

MAS
Ze hebben gewoon dezelfde sample.

avatar van pqt
pqt
Volgens mij is het in Lost in the World geen sample hoor

avatar van Silky & Smooth
Nee, de sample van Kno komt uit Lost in the World. Denk dat MAS dat wilde zeggen

avatar van Stephanhogenboom
UmindC schreef:

Ook een wereld van verschil natuurlijk.

True, maar dat vind ik nou het schoolvoorbeeld van puike hip hop.

avatar van Ruthjeuh
een Goede artiest maar spijtig van dat ego.

pqt schreef:
Volgens mij is het in Lost in the World geen sample hoor

Jij hebt duidelijk die 'samplepack' niet gedownload, het is nl bijna een soort remix van een Bon Iver nummer genaamd 'Lost in the Woods'.

0,5
Wie kan mij uitleggen, wat er in hemelsnaam goed is aan My Beautiful Dark. Ik ben dit album nu al een tijdje aan het luisteren, en ik verbaas me over de positieve kritieken die aan dit album hangen.

Ik geef nog geen waardering, maar 1 ster komt in de buurt.

avatar van vork666
Lees eens één van de 21 meningen/recensies

Rijnes
Dupree schreef:

Ik geef nog geen waardering, maar 1 ster komt in de buurt.

Origineel, de muziek is vernieuwend, net als Ye's vorige album. Strak geproduceert, veel autotune, veel electronica, maar toch klinkt het niet standaard. Ik houd er ontzettend van, jij misschien niet. Meningen verschillen!

FightForMore schreef:

Je moet nog reageren op m'n vraag.

Hahaha, die discussie die jij probeert te voeren begrijp ik niet helemaal. Schiet je hier iets mee op?

Silky & Smooth schreef:

Ik dacht dat het dezelfde sample was. Maar misschien is het niet want ik kan nergens terug vinden waar het vandaan komt.

FightForMore
Rijnes schreef:

Hij zegt dat een album pas een klassieker is wanneer het veel invloed heeft/had, waarop ik vraag of hij een album die auto-tune voor de eerste keer geïntroduceerd heeft in de hip-hop-wereld ook een klassieker vind. Dit album zal niet zo'n grote invloed hebben.Wat er daar zo grappig aan is weet ik eigenlijk niet.

Btw, ik vrees dat dit album binnen twee jaar 'vergeten' zal zijn, niet echt een album (zoals 808) die de tand des tijds zal overleven.