Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

Label: Roc-a-Fella

1. Dark Fantasy (4:41)
  2. Gorgeous (5:58)

met Kid Cudi en Raekwon

3. Power (4:52)
  4. All of the Lights (Interlude) (1:02)
  5. All of the Lights (4:59)

met Rihanna, Alicia Keys, Alvin Fields, Charlie Wilson, Drake, Elly Jackson, Elton John, Fergie, John Legend, Ken Lewis, Kid Cudi, Ryan Leslie en Tony Williams

6. Monster (6:19)

met Jay-Z, Rick Ross, Nicki Minaj en Justin Vernon

7. So Appalled (6:38)

met Jay-Z, Pusha T, RZA, Swizz Beats en CyHi da Prynce

8. Devil in a New Dress (5:53)

met Rick Ross

9. Runaway (9:08)

met Pusha T

10. Hell of a Life (5:28)
  11. Blame Game / The Best Birthday (7:50)

met John Legend en Pusha T

12. Lost in the World (4:17)

met Bon Iver

13. Who Will Survive in America (1:38)
  14. See Me Now * (6:03)

met Big Sean, Beyoncé en Charlie Wilson

haveman
Power en Runaway

avatar van UmindC
Ik heb hier echt onwijs veel zin in.

avatar van Game
Zie ik nou wat meer nummers op die cd?

Rizz
Het refrein van Hell of a Life doet me wel erg denken aan Iron Man van Black Sabbath. Maar misschien dat dat met opzet is gedaan.
Voor de rest klinkt het goed.

Game schreef:
Zie ik nou wat meer nummers op die cd?

Dit is nu de tracklist:

1. Dark Fantasy
2. Gorgeous
3. Power
4. All Of The Lights (Interlude)
5. All Of The Lights
11. Blame Game / The Best Birthday
12. Lost In The World
13. Who Will Survive In America

avatar van Game
Aha, dan verwacht ik sowieso dat Sweat On My Face, Chain Heavy en Mama's Boyfriend bonustracks zijn óf dat ze nog uitgebracht worden via de G.O.O.D. Friday serie.

avatar van niels94
Er is één ding waar ik me enórm over verbaas. Een tijdje geleden (een week) had ik de hoop voor dit album opgegeven, nu heb ik er enorm veel zin in.

Toen bekend werd dat Kanye West met een nieuw album zou komen, kwam de track Power uit. Ik vond er niet heel veel aan, wel een leuke track, maar singlewaardig? Maar één single zegt natuurlijk niet veel.

Vervolgens komen de Good Friday tracks, die bevallen me vaak niet. Alleen So Appalled vind ik goed. Dan wordt bekend dat Kanye West een track heeft met Justin Bieber. Ben je helemaal gek geworden Kanye?

Hierna komen de VMA's. Kanye West performed zijn nieuwe track, Runaway. Waardeloos vond ik het. Die piano klonk wel leuk, Pusha-T ook, maar het zingen beviel me niet.

Er komen nog meer Good Friday's, de meeste niet veel soeps. Als de tracklist bekend wordt ben ik ook erg teleurgesteld: veel van die nummers ken ik al en ik vond ze niet heel goed, zoals Monster en Runaway.

Ook wordt er een link van de film geplaatst, ik besluit hem maar te kijken. Ineens ben ik al een stuk enthousiaster. Een heel stuk zelfs, ook Runaway klinkt helemaal niet zo slecht na een paar keer horen, heel erg goed zelfs. Monster blijkt ook overheen te komen te zijn en alle nieuwe tracks klinken bijzonder goed. Nu ben ik ineens enthousiast en benieuwd naar het album.

Ik vind het nogal vreemd eigenlijk, dat je het eerst afschrijft en het vervolgens goed gaat vinden.

Er is echter wel één ding: er staan geen echte knallers op dit album die zich kunnen meten met nummers als Jesus Walks, Through The Wire, Golddigger, Homecoming, Stronger of Flashing Lights. Het lijkt er niet op dat dit album grote hits gaat scoren, wat denken jullie?

avatar van UmindC
Ik denk het ook niet, maar ik vind dat niet zo erg.

avatar van niels94
Nee, ik vind het ook niet erg, heb je alleen maar geen last van doodgedraaide nummers die je te vaak gehoord hebt. Maar toch zijn nummers met hitpotentie iets wat je wel verwacht van Kanye West. Hoewel, hij is vaak experimenteel bezig geweest.

avatar van Game
All Of The Lights kan wel groot worden, alleen al door de aanwezigheid van Rihanna.

avatar van niels94
Ja, daar heb je wel gelijk in ja. Er zijn ook nog een paar nummers die we nog niet gehoord hebben.

avatar van Rhythm & Poetry
Dark Fantasy heeft toch ook gewoon potentie om een hit te worden? Niet dat het mij wat uitmaakt, want het doet niks af aan de kwaliteit van een nummer: of het nu wel of niet een mainstream-succes wordt.

Ik ben trouwens ook zeer benieuwd naar Gorgeous

Ik ook

avatar van Chrisseh
Ik denk dat dit tot nu toe het best de gang van zaken rond dit album omschrijft. Ik was na Power (en de aparte clip) benieuwd naar het nieuwe album, maar al het G.O.O.D. Friday gehype werkte juist averechts; het leek me niets worden. Maar nu ben ik stiekem toch weer benieuwd. En ik denk dat Kanye een van de weinige grootmachten in pop-land is die een lichtelijk artistieke visie heeft én dat kan uitten. (Hiermee bedoel ik; weinig artiesten die zo diep in de mainstream zitten zullen clips á la Power of in mindere mate Runaway, en zo'n film kunnen realiseren. En onbekende artiesten hebben daar simpelweg niet de connecties voor.)

Rhythm & Poetry schreef:

Nu je het zegt ja, met dat refreintje kan het ook wel een hitje worden.

haveman
Voor degene die het nog niet wisten, maar wel geïnteresseerd zijn: in Power wordt een sample gebruikt van 21st Century Schizoid Man van King Crimson.

avatar van Jordyp
Ik ben trouwens ook zeer benieuwd naar Gorgeous

Ja ik ook en ook naar Blame Game. De rest is allemaal al gelekt...

avatar van Kill_illuminati
haveman schreef:

Klopt, past erg goed in het refrein. Op de een of andere manier stak dat stukje erg uit in Schizoid Man.

Rene1979

Dit is nu de tracklist:

1. Dark Fantasy
2. Gorgeous
3. Power
4. All Of The Lights (Interlude)
5. All Of The Lights
10. Hell Of A Life
11. Blame Game / The Best Birthday
12. Lost In The World
13. Who Will Survive In America

Doe mij een link waar dit staat dan kan het hier worden aangepast. Hip Hop staat nogal bekend om wisselende tracklijsten.

Kanye heeft recent een foto gepost op zijn twitter van de afgewerkte cd waar de lijst opstaat.

2nd Chamber schreef:

Inderdaad, die poste ik hier al:
Hij is dus al af

Rijnes
Ik heb bijna precies dezelfde ervaring als niels94! Sinds ik de film heb bekeken kijk ik pas echt uit naar dit album!

avatar van faguar
'The Joy' is laatst gelekt dit vind ik de beste van de G.O.O.D.friday tracks tot nu toe. Zou het jammer vinden als deze track samen met 'Good Friday' en 'lord,lord,lord' er niet op zouden staan en wél het nummer 'Monster' (dat echt een k*t nummer is)

FightForMore
Na de bekendmaking van de nieuwe tracklist, heb ik weer hoop dat dit album toch wel goed word. Ik wacht af...

avatar van Tha)Sven
Ben erg benieuwd naar Justin Vernon op dit album. Ik dacht oorspronkelijk dat hij op vijf nummers te horen zou zijn?

avatar van JelleAkkermans
volgens mij alleen op monster en lost in the world

Erg goede intro van Justin op Monster

avatar van UmindC
Hij is alleen op Monster en Lost In The World te horen.

avatar van faguar
Haha 1 idioot heeft al gestemd terwijl het nog ruim 2 weken duurt voor dat het album uit is.