De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: Magnetron

1. Zo Volwassen, Zo Beleefd (4:02)
  2. Sexy Beesten (4:21)
  3. Sterrenstof (3:40)
  4. Elektrotechnique (2:48)
  5. Vijf Sterren Abbo (1:42)
  6. Hengel at a Bitch (2:27)
  7. Huilend Naar de Club (5:27)
  8. Zilt (2:53)
  9. Get Spanish (3:34)
  10. Party:15 (1:40)
  11. Aldiedingen (4:40)
  12. De Broer van Edwin (3:59)
  13. Pappa Is Thuis (2:58)
  14. Stay Black (1:42)
  15. Tante Lien (5:25)
  16. Hoed Rits * (1:02)
  17. Get Spanish [Seymour Bits' Spaans Benauwd Remix] *
  18. The Big Smurfout * (3:24)
  19. Schnitzeltown * (1:20)
  20. Sexy Beesten [Dirt Machine Remix] *
  21. Wij Zijn Vuilnis Man * (3:49)
  22. Vlammetjes * (1:30)
  23. Hot Hot Hot * (3:39)
  24. Pappa Is Thuis (Chopped N' Screwed by Meszahline) *
  25. Sterrenstof [Rimer London 2011 Remix] *
Sven Bersee

Wat ben je oud en nors voor je leeftijd.

avatar van sydbarrett
Bardt1980 schreef:
Wie is trouwens die Wubbelien?

Dat is een wereldberoemd paard, ken je die niet

avatar van Slow
Sven Bersee schreef:

Wat ben je oud en nors voor je leeftijd.

Het is wat, hè?

avatar van Edwynn
Bronbeer

avatar van Bardt1980
sydbarrett schreef:

Dat is een wereldberoemd paard, ken je die niet

Nope, enlighten me

avatar van Reint
Wartaal zegt zo ver ik weet nergens Wubbelien, maar Wiwelientje, wat gewoon een afleiding is van Wiwa.

avatar van Gründafjørdøhur
Haha ze zijn al met al toch wel iets (hoe moet ik het zeggen) volwassener en beleefder geworden. Ik heb me kapot gelachen toen ik `Aldiedingen` terugzag bij DWDD. Wiwa vraagt op het podium of Fabergé de intro van Aldiedingen ook doet (meet me met me pik in de kut ... etc..). Al grijnzend wijst hij dit aanbod af. Dat is toch wel een andere JVT dan die keer dat Bas Bron de tijd kreeg om zijn kunsten te vertonen en inzette met "Applaus"; dat nummer met die vunzige, vieze, alle-moeders-met-dochters-schockerende coupletjes.

avatar van Slow
Gründafjørdøhur schreef:

Maar daar moet ik wel bij zeggen dat 'Zes minuten', zoals dat optreden wel genoemd wordt wel briljant is van de kant van Bas Bron.

Zes minuten

avatar van Gründafjørdøhur
Die bedoelde ik ja. En hij is zeker briljant haha

avatar van KILLERBEE99
Vrij saai album, doet me weinig net als De Machine.

avatar van Seah0rse666
KILLERBEE99 schreef:
Vrij saai album, doet me weinig net als De Machine.

Nou, ik vind dit toch veel beter als de Machine.

avatar van KampF
Ik zing dit zo graag mee! En niet alleen Sterrenstof en TanteLien.

avatar van thomzi50
Degenen die dit album gratis (en gesigneerd) willen winnen, raad ik aan aan deze prijsvraag mee te doen.

avatar van Teunnis
Ik heb er al eentje

Met een soortgelijke prijsvraag gewonnen.

baronpils
Vind deze zeker niet beter dan De Machine. Maar de tracks als Hengel At A Bitch, Huilend naar de Club, Zo Volwassen, Zo beleefd en Vijf Sterren Abbo vind ik wel vet!

Begint heerlijk en bijna op hetzelfde goede niveau als de Machine, toch is dat laatste album de betere van de 2, mede door oninteressante tracks als Hengel At A Bitch en Get Spanish,

Al met al blijft de Jeugd erg grappig en erg hard komen (zoals ze dat zelf zouden omschrijven), maar het wordt wel minder, ik zelf, tenminste, wacht steeds totdat P. Fabergé zijn muiltje opentrekt.

Dit wordt wel een awesome feestje op lowlands, btw:)

avatar van Martenus
Weer een geniaal album van De Jeugd Van Tegenwoordig!!

Lekkere nummers (heerlijke beats), met geniale teksten, ook al is het hier en daar af en toe onverstaanbaar.
Vette nummers van dit album Sterrenstof, Elektrotechnique, Get Spanish en Tante Lien!

avatar van Gründafjørdøhur
Hahah iemand die clip van Get Spanish al gezien?
Weer een heerlijke parodie. TROS, Volendam, hier is de jeugd van tegenwoordig:

Jeugd van Tegenwoordig - Ge...

Ik vind dat ze met get spanisch voor het eerst volwassen muziek maken, lekker nummer die van begin tot end klopt

men is gegroeid, ook al is het nog commercieler

bro
De jeugd van tegenwoordig heeft meer dan genoeg geslaagde liedjes naar mijn mening, maar ben ik nou echt de enige die Get Spanish ongelofelijk slappe koek vind?

avatar van Murdoc023
Je bent niet de enige. Ik heb ze een keer live gezien en ook toen kwam de slappe koek naar boven.

avatar van wisselstroom
Ik hoorde net dit nummer voorbij komen op StuBru, zou Baas Bron hier zijn inspiratie voor Tante Lien vandaan hebben?

Betreft de plaat, nu ik hem wat beter ken moet ik zeggen dat ze het niveau van De Machine lang niet halen. De eerste 4 nummers en Tante Lien vind ik sterk, een paar nummers (Hengel At A Bitch, De Broer Van Edwin) blijven ook na meerdere luisterbeurten grappig maar niet bijzonder, verder is het idd wat slappe hap helaas...

(de outro van Get Spanish is wel vet)

bro schreef:

Zeker niet!!!

avatar van Kramer
Nooit gedacht dat ik ooit hoger dan 0,5 zou geven voor de Jeugd van Tegenwoordig. Maar nu gaat het toch echt gebeuren. En dan meteen 3! De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Rond Watskeburt vond ik ze wel lollig, toen bleek dat het ook daadwerkelijk "serieuze" muzikanten waren vond ik ze verschrikkelijk. Zielige teksten, slappe beats en überhaupt mijn genre niet. Dacht ik, want echt er goed naar luisteren had ik nooit gedaan.

Toen kwam Sterrenstof. Eerst kon ik een klein glimlachje niet onderdrukken, later liep ik met een grote grijns rond. Dit was gewoon een goed nummer. Toen gebeurde datgene wat ik vroeger voor onmogelijk had gehouden: ik kocht een album van de Jeugd. En het is gewoon helemaal niet slecht. Elektrotechnique, Sterrenstof en Huilend naar de Club zijn mijn favoriete nummers, Get Spanish en Hengel at a Bitch het minst. Soms ergeren de slechte teksten me nog steeds, soms stoor ik me er niet aan en soms kan ik er echt van genieten.

Aan het eind kan het album me minder boeien, maar toch: beter dan ik ooit van deze heren verwacht had.

avatar van Gloeilamp
Wat vind je van de Machine, Kramer? Ik vind dat album niet eens zoveel verschillen met De Lachende Derde.

avatar van Kramer
Daar moet ik nog aan beginnen, dit is al een grote stap voor mij

sxesven
Potver. Tijdje terug bij de plaatselijke FRS meegesnaaid toen ik weer eens met platenbonnen opgezadeld was - samen met Zo Moeilijk en Kubus & Rico - en deze is eigenlijk direct de kast in gegaan. Nu rondjes draaiend. Potver. Is gewoon leuker dan. Niet alles even denderend ofzo, maar zo'n Sexy Beesten. Vernaggelde kuthumor en algehele flauwigheid ook smaakvol. Ik mag 't.

PriestMaiden
Dit heeft nog altijd de twijfelachtige eer het slechtste album dat ik ooit gehoord heb te zijn.

PriestMaiden schreef:

Verklaar u nader

avatar van MB23
Gründafjørdøhur schreef:

Verklaar u nader

Denk dat een 50 cent album in zijn top 10 al genoeg zegt... only joking...