De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde (2010)

Hip-Hop / Pop
Label: Magnetron

1. Zo Volwassen, Zo Beleefd (4:02)
  2. Sexy Beesten (4:21)
  3. Sterrenstof (3:40)
  4. Elektrotechnique (2:48)
  5. Vijf Sterren Abbo (1:42)
  6. Hengel at a Bitch (2:27)
  7. Huilend Naar de Club (5:27)
  8. Zilt (2:53)
  9. Get Spanish (3:34)
  10. Party:15 (1:40)
  11. Aldiedingen (4:40)
  12. De Broer van Edwin (3:59)
  13. Pappa Is Thuis (2:58)
  14. Stay Black (1:42)
  15. Tante Lien (5:25)
  16. Hoed Rits * (1:02)
  17. Get Spanish [Seymour Bits' Spaans Benauwd Remix] *
  18. The Big Smurfout * (3:24)
  19. Schnitzeltown * (1:20)
  20. Sexy Beesten [Dirt Machine Remix] *
  21. Wij Zijn Vuilnis Man * (3:49)
  22. Vlammetjes * (1:30)

heerlijkheerlijk
net als tante lien

avatar van JVT
JVT
toch een tegenvaller voor mij. er zijn weinig échte toppers. enkel Sterrenstof vind ik écht geweldig.

Tante lien is wel erg chill man

avatar van Boy
Boy
Vind er niks aan tot nu toe. Sterker nog, ik vind het bar slecht vergeleken bij De Machine

Het derde album van de Jeugd!, ik ben erg benieuwd ik heb hem besteld bij bol.com.. zou het de moeite waard zijn aangezien " parels voor de zwijnen" en " de Machine" wel steen goed zijn..
Misschien word dit wel een domper voor de jeugd van tegenwoordig..
we zullen zien!
mensen hebben hem al zo te horen? ik merk dat er verschillende meningen over dit album zijn.
zodra ik hem heb up-date ik mijn bericht om mijn mening te laten horen..

Mijn Mening : De Jeugd is verandert. De Machine is veel beter dan dit en is zoals voorspelt nog zeker voor live. Ik vind het wel een lekker album alleen het nummer Zo Volwassen, Zo Beleefd kan ik nauwlijks aan horen door het refrein, ik vind dat maar niks...
Ben benieuwd hoe het live wordt gebracht. Over morgen album binnen. en 10 dec. showtje.. Hopelijk komen ze nog steeds hard. Dit album zou volgens Willie je moeder zijn. nou ik noem het een chick of een goede vriend. De Machine was je moeder of je aller beste vriend die je zelfs om 12 's nachts kan bellen.
De leukste liedjes zijn voor mij : Hengel at a Bitch, Tante Lien, Sterrenstof, Sexy Beesten, Huilend naar de Club, Aldiedingen .
Ook vind ik het jammer dat de nummer erg kort zijn.
Het beste stukje van Vjeze is toch wel zijn stukje in Tante Lien. Je verstaat er niks van en toch
probeer je mee te doen of vind je het leuk...
Ik had eigenlijk heel wat anders verwacht van de jeugd na sexy beesten en sterrenstof te hebben gehoord.

avatar van louisdg
De Jeugd doet verder waar ze in 2005 gestart zijn,schunnige, grappige teksten op een "kankerharde" beat.
Net als de vorige platen kan ook deze mij uitermate bekoren, de lyrics gaan weer over hetzelfde als de vorige cd's, maar dit hoeft voor mij geen minpunt te zijn. Ze doen gewoon waar ze goed in zijn, en deze plaat gaat live ongetwijfeld terug voor Party-Times zorgen. De Jeugd Van Tegenwoordig geeft je gewoon wat je verlangd van hen, en enkel hiervan krijgen ze van mij al 3*, er komt voorlopig nog een halve bij door uitschieters als Sterrenstof, Zilt en Sexy Beesten. Echt heerlijke plaatjes.

avatar van Mr. Rock
De stijgende populariteit van deze groep onder muziekliefhebbers blijft me verbazen. Ik heb niet alles van dit album gehoord, maar wat ik gehoord heb vond ik zelfs binnen het genre (waar ik geen liefhebber van ben) bedroevend slecht.

avatar van JVT
JVT
toch nog een nieuwe topper ontdekt (na sterrenstof) , Pappa Is Thuis is vet goed!!

De Schaafkaas
Ben uiterst verrast. De eerste twee luisterbeurten vond ik het waardeloos maar ik ga het steeds meer waarderen.

avatar van klaezman
TheFunkyM schreef:
Tante lien is wel erg chill man

Haal je stem dan 'es van 0,5

klaezman schreef:

Haal je stem dan 'es van 0,5

Ik had er nog helemaal niet op gestemd.
Ik zal die 0,5 ook weghalen. Ik ken nog maar enkele nummers van de cd. Ik heb nog geen zin in heel de cd, aangezien ik de nieuwe Kanye voorrang geef.

avatar van jordkaka
jordkaka schreef:
ik vind het tot nu toe tegenvallen, stem pas als ik m echt goed heb beluisterd.

Moet hier even terugkomen, vind 't toch een grappige en leuke plaat.

avatar van Silky & Smooth
Vooralsnog niet meer of minder dan een leuke plaat. De lyrics zijn zoals altijd grappig en creatief, maar echt knallend wordt deze plaat niet. Ik kan bijvoorbeeld wel lachen om de tekst een nummer als Tante Lien, maar voor de rest loopt dit nummer voor geen meter. Sterrenstof steekt echt ver boven de rest uit!

avatar van kaz
kaz
Inmiddels heb ik het album vaak beluisterd, dus kan ik er een goede mening over vormen. Ik keek erg uit naar het album en het wachten is wat mij betreft dik beloond. Na het geweldige tweede album was het voor mij spannend of er nog zo'n goed album door De Jeugd gemaakt ging worden, maar dat is ze erg goed gelukt! Ze hebben een erg vernieuwend album neer weten te zetten, wat ik erg goed vind. Ik heb vooral veel lof voor Bas Bron, die ook op dit album weer extreem hard komt.

Voor nu 4,5*!

De Schaafkaas
Het is een hele switch qua sfeer en thema's, en dat pakt niet altijd even goed uit, maar over het algemeen is het niet verkeerd.

avatar van InnerFreedomInt
In Alkmaar is hij nog niet uit

Kadafi
Eens luisteren of deze gasten me weer aan het lachen krijgen.
Ben heel benieuwd of dit net als de machine pure entertainment is.

avatar van AOVV
Dit is de eerste keer dat ik een volledig album van De Jeugd van Tegenwoordig probeer. Ik ken natuurlijk wel enkele nummers, zoals 'Watskeburt' en 'Hollereer', maar veel meer ook niet. Ik lees hier dat dit een heel ander album is qua sfeer en stijl, en om eerlijk te zijn, ik vind er niet zoveel aan na twee luisterbeurten. Ik ga het nog wel een kans geven, en daarom ga ik voorlopig ook nog geen score toebedelen aan 'De Lachende Derde'.

avatar van beruk
Het is merkwaardig. Ik weet echt niet wat ik aan ze heb, deze gasten. Elders las ik een vent die DJVT vergeleek met Gerard Reve. De Gerard Reves van de nederhop, ja daar kan ik wel wat mee. Inmiddels vaak geluisterd , zelden heb ik zulke lekker lauwe hiphop gehoord. Hoort in mijn lijstje van 10 top platen van 2010

avatar van sydbarrett
beruk schreef:

over die Reve vergelijking: moet ik dan denken aan de teksten? of aan de 'performance'/ vertoning/interviews?

avatar van Sandokan-veld
Ja, die vat ik ook niet helemaal, eerlijk gezegd.

Top!!! Swingt als 1 trein smile op mn smoel evenleuk als de machine.

avatar van OmeWillem
Dat was Gummbah in de Nieuwe Revu volgens mij. Hij bedoelde er mee dat de Jeugd een hit heeft gehad en toen is blijven hangen. Hij vergeleek hen in die zin met Reve omdat Reve ook is blijven hangen na De Avonden.

avatar van Raul
Heb het album nog maar een paar keer beluisterd en er staan aantal leuke nummers op maar het kan bij lange na niet tippen aan de Machine.

Vooralsnog 3 sterren.

Nian
Sterrenstof is echt wel een tof nummer. Ik loop al dagen rond met dit deuntje in mijn hoofd

avatar van AOVV
Ja, dat pianodeuntje is inderdaad wel erg catchy!

avatar van jordkaka
Hengeeeleee at a bitch!

avatar van Zidaan
Ik las ergens, kan even niet zo snel bedenken waar, in een recensie dat "Huilend naar de club" een hommage aan "Purple Rain" zou zijn. Zien jullie die link ook?

avatar van TheFunkyM
En toch is het wel weer een vermakelijke cd van de JVT.
Ik moest er even inkomen, maar vind het toch wel weer een heerlijk ''platte'' plaat.
Deze is qua humor,watmakkelijker dan de machine, maar heeft toch zijn goede momenten.

Voor nu 3,5