Nicki Minaj - Pink Friday (2010)

Trinidad en Tobago
Hip-Hop / Pop
Label: Young Money

1. I'm the Best (3:37)
  2. Roman's Revenge (4:38)

met Eminem

met will.i.am

9. Blazin' (5:02)

met Kanye West

10. Here I Am (2:55)
  11. Dear Old Nicki (3:53)
  12. Your Love (4:05)
  13. Last Chance (3:51)

met Natasha Bedingfield

14. Super Bass * (3:20)
  15. Blow Ya Mind * (3:41)
  16. Muny * (3:47)
  17. Girls Fall Like Dominoes * (3:44)
  18. Wave Ya Hand * (3:00)
  19. Catch Me * (3:56)
  20. Roman's Revenge * (3:50)

met Lil' Wayne

21. BedRock * (4:48)

met Lloyd, Lil' Wayne, Drake, Gudda Gudda, Jae Millz en Tyga

avatar van Boy
Boy
Nicki's verse op Monster deed mijn gedachten over haar ietwat kantelen. In de verwachting dat ik haar 'aparte' manier van rappen mits goed uitgevoerd nog wel kon trekken heb ik Pink Friday binnen gehaald. En ja, de haat tegen haar kan ik best begrijpen. Tot voor kort vond ik haar zelf ook een onuitstaanbaar figuur. Misschien heeft ze zelf ook getwijfeld aan haar schreeuwerige rapkunsten - vandaar dat de helft van dit album klinkt als een R&B-album waarop Minaj haar zoetgevooisde stem ten tonele brengt. En als ik eerlijk moet zijn, klinkt dát niet eens heel veel slechter als bijvoorbeeld een Rihanna.

Tuurlijk is dit commerciële meuk, voornamelijk geschikt voor de jongste generatie Young Money-fans. Voor mij is dat niet direct verschrikkelijk. De afwisseling tussen pop en hip-hop maakt dit album namelijk een stuk gangbaarder en stiekem vind ik een nummer als Fly of Your Love nog best leuk. 3 sterren, maar ook echt niet meer.

M-Ty
Je kan zeggen wat je wil, en ook ik ben geen fan maar er staan wel wat aardige tracks op..niet meer dan aardig tho..

avatar van Paalhaas
Arrie schreef:
Een heel refrein overnemen vind ik dan weer wel erg. Dat is toch belachelijk? Zoals in dat nieuwe nummer van Travie McCoy bijvoorbeeld. Maar waar Paalhaas het over heeft, dt is gewoon een sample.

Ik vind dit toch echt een heel stuk verder gaan dan samplen. Niet alleen de 'Ow-Ah-Ow'-vocalen zijn overgenomen (dat zou ik een sample noemen), maar ook de hele basis van het nummer (pianoloop en zelfs zanglijn). Dat ze een ander 'refrein' hebben kan toch echt niet verbloemen dat dit een rip-off is. Vergelijk het met M.I.A. - Born free. Dat 'samplet' ook een nummer (Suicide - Ghost rider), maar die sample vormt meteen de complete ruggengraat van het nummer.

avatar van Colucci_Era
Slecht album. Rappend kan ik Nicky Minaj nog aanhoren (soms), maar zingend kan ik haar echt niet aanhoren. De eerste 3 tracks zijn maar matig (Did it on 'Em vind ik wel een guilty pleasure). Moment 4 Life en Blazin' zijn nog wel leuke tracks, maar voor de rest is het niet veel. Check it Out is het slechtste nummer wat ik in een lange tijd heb gehoord .
Eigenlijk wel raar dat Lil Wayne er niet op staat .

avatar van lovegun
Wut, zie ik daar nou Eminem staan ?

avatar van UmindC
Inderdaad.

Koning-Phong
Ik vind Romans Revenge wel leuk, Nicki heeft een opwindende stem en is grappig soms, ze stottert wel veel vind ik..vast een communicatie-stoornis heeft ze. Bij did id on em ook al namelijk dat gestotter..
en voor de rest vind ik your love wel leuk en right thru me, save me vind ik wel apart alleen word dan na 2 min wel saai..

Voor de rest vind ik haar stem gewoon opwindend..

avatar van catdog
Vind het niet zo raar dat Eminem hier op te horen is. Eminem en Weezy zijn al dikke maatjes en Nicki en Weezy zijn ook de dikste maatjes. Spreekt voor zich dat ze dan samen een track opnemen. Nicki is ook Amerikaanse gezien dé sensatie op het hip-hop gebied. Nog steeds blijf ik erbij dat ik Nicki een leuk artiestje vind. Ik heb wat met haar sound. Ze heeft wat aparts en dat zoek ik juist, dus liever Nicki en Eminem samen dan Eminem met Weezy.

Wat slowchat verwijderd.

SPAROOD
Toch nog een aantal goede nummers, eigenlijk alleen de featurings. Zullen allemaal wel een grote hit worden, zeker in Amerika.

Nicki Minaj

rabbit

Ik vind Nicki Minaj eigenlijk wel tof! Op "Monster" bijvoorbeeld komt ze echt ontzettend hard. "Check It Out" is dan wel weer verschrikkelijk jammer.. maar dat ligt meer aan Wil.I.Am die tegenwoordig niet eens meer de moeite doet om een goed nummer te maken. Jammer.

FightForMore
Waarom vind ik ze niet hard komen op 'Monster'; Ik vermoed dat ze ADHD heeft.

avatar van MAS
1,0
MAS
SPAROOD schreef:

Welke nummers vind jij goed? Ik kon geen een nummer ontdekken die ik van het begin tot het eind goed vond.

avatar van Septua
Jammer dat ze zo cliché klinkt op dit album als je haar eerder hoorde op Monster van Kanye West en Up All Night van Drake.

avatar van KILLERBEE99
Heb het toch maar geprobeert, elke artiest verdient zijn kansen

Op sommige nummers komt ze erg leuk, andere nummers weer minder of helemaal niet. Een paar nummers vind ik leuk, maar een heel album.... nee...

avatar van AOVV
1,0
Een rappend meisje in een stoere mannenwereld.. Ik begon dus met het nodige respect aan deze plaat. Maar zoals de genreduiding al aangeeft, is dit niet zuiver hip-hop, maar ook R&B, op z'n Rihanna's. En een groot bewonderaar van Rihanna ben ik niet, en van deze Nicki Minaj zal ik het ook nooit worden vrees ik.. Ook als ze rapt, bevalt haar stem me jammer genoeg niet.. Ik heb dit jaar al veel mooie dingen ontdekt in hip-hopland, maar dit gaat me toch niet lang bijblijven.. Dieptepunt is 'Check It Out' met Will.I.Am.. 'Blazin'' vind ik dan nog wel meevallen, mede dankzij Kanye West

1 ster

Vind maar 4 nummers op het album echt dope.

Ik vind alleen Check it out leuk, Roman's revenge is echt zo slecht dat ik ervan moet lachen.

avatar van paulie_walnuts
Dit album geeft weer waar het label Young Money voor staat:
oppervlakkigheid en talentloze "artiesten" met als doelgroep hersenloze pubers.

Haar hyperactieve, bizarre delivery en stem kunnen me alvast niet bekoren.
Rappen blijkt al moeilijk genoeg te zijn voor Nicki, maar nu probeert ze ook nog te zingen
waar ze dan ook in faalt.

Ik ben zoizo al geen fan van vrouwelijke mc's maar dit is meer dan ondermaats.

avatar van raafmau
0,5
waarom is zij zo populair? Ze doet me denken aan de vrouwelijke Lil wayne verschikkelijk .

FightForMore
Waarom is Lil Wayne populair ? Omdat er heel wat achterlijke mensen op de wereld leven.

avatar van Angelo
Dus omdat Lil Wayne populair is, leven er heel wat achterlijke mensen op de wereld?
Wat betreft dit album: wat een grap.

Ben het toch eens gaan luisteren en moet mijn mening hard gaan terug trekken, album is best te doen, redelijk goed zelfs imo. 3* Nummer met NB is het beste.

avatar van Robbie Keane
Angelo schreef:
Wat betreft dit album: wat een grap.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jij kan goed lezen
Andersom schreef hij het dus.

avatar van jordkaka
Toch maar verhoogt naar 2,5*, want ze flowt wel erg vet, maar haar stem vind ik gewoon niet om aan te horen af en toe.

avatar van Anne Maaike
Dit valt me toch wat tegen. Ik had al niet erg hoge verwachtingen. Maar omdat ik haar als gastartiest (vooral op Kanye zijn album) wel kan waarderen, dit album ook maar geluisterd. Het klink toch erg ongeïnspreerd en Nicki Minaj overtuigd zowel zingend als rappend ook niet echt. Ik denk toch dat hier meer in had gezeten als het allemaal niet zo gehaast was geweest.

De Schaafkaas
Anne Maaike schreef:

Al had ze er 35 jaar over gedaan, het zou toch niks zijn geworden. Simpelweg omdat het talent ontbreekt.

Nicki Minaj is een dertien-in-een-dozijn-rapper die alleen maar in de picture staat vanwege haar vette zitvlak en robuuste voorgevel. Hulde voor het seksisme!

avatar van MJ_DA_MAN
Ze heeft echt wel talent al doet ze er hier, blijkbaar, niets mee. Misschien was haar bijdrage op Monster wel een incident.

avatar van niels94
Haar verse op Monster vind ik ook dodelijk irritant. Vooral dat stukje met dat hoge barbie stemmetje, brrr.