50 Cent - The Massacre (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:41)
  2. In My Hood (3:51)
  3. This Is 50 (3:04)
  4. I'm Supposed to Die Tonight (3:51)
  5. Piggy Bank (4:15)
  6. Gatman and Robbin' (3:46)

met Eminem

7. Candy Shop (3:29)

met Olivia

8. Outta Control (3:21)
  9. Get in My Car (4:05)
  10. Ski Mask Way (3:05)
  11. A Baltimore Love Thing (4:17)
  12. Ryder Music (3:51)
  13. Disco Inferno (3:34)
  14. Just a Lil' Bit (3:57)
  15. Gunz Come Out (4:24)
  16. My Toy Soldier (3:44)

met Tony Yayo

17. Position of Power (3:12)
  18. Build You Up (2:55)

met Jamie Foxx

19. God Gave Me Style (3:01)
  20. So Amazing (3:16)

met Olivia

21. I Don't Need 'Em (3:20)
  22. Hate It Or Love It [G-Unit Remix] * (4:23)

met Lloyd Banks, The Game, Tony Yayo en Young Buck

23. Outta Control [Remix] * (4:08)

met Mobb Deep

Akonner
Social_Mask schreef:
Zo slecht is dit album niet hoor..

Trouwens, vind 0,5* voor een album altijd veelste laag. Maakt niet uit hoe slecht je hem vindt.

Nee, de artiest heeft er altijd zijn best voor gedaan. Maar bij dit album: I guess his best wasn't good enough.

Social_Mask schreef:
Zo slecht is dit album niet hoor..

Als je niets van een album goed vind, waarom zou je dan geen 0.5* geven? 1,0* betekend een halve ster boven het allerlaagste. Maar om een halve ster te geven moet je wel íets leuk vinden aan het album, want het slaat nergens op een halve ster extra te geven voor niets..
Wel vind ik dat een halve ster voor te snel gegeven wordt. Veel mensen zeggen: 'Slecht album dus een halve ster.' Zo vind ik ook dat mensen te snel 5 sterren geven voor 'goede plaat'.
Je moet er goed over nadenken voordat je een extreme waarde geeft, maar het kan wel.

Niek schreef:

Ik doelde meer op dit gedeelte.

Maar jah, kweet niet waarom, maar 0,5* is zo laag. Kan me niet zo snel voorstellen, welk album zo slecht is.

Social_Mask
Bij nader inzien, Niek, je hebt gelijk...

Net na een tijdje voor de fun Ali b opgezet. Die is 0,5* waard. Maar ikzal het toch op 1* houden.

avatar van Wib0__
Toen in die tijd dat Candy Shop een ''hit'' was, kwam dit album ook uit, ik heb hem toen gekocht ..
Ik luisterde toen alleen maar Candy Shop, vondt het een leuk nummer, nu kan ik het nummer niet meer horen..

Over het album: Er staan niet veel leuke nummer op dit album, (Vandaar de mooie lage score van 2,35).

De nummers die ik nog wel leuk vindt van dit album zijn:
- Candy Shop (Feat. Olivia) (Als ik hem niet te vaak hoor).
- Outta Control (Feat. Mobb Deep)
- Just a Lil' Bit
- Hate It Or Love It (G-Unit Remix)
- So Amazing (Feat. Olivia)
- Disco Inferno

De rest van dit album vindt ik gewoon helemaal niks..

2,5* (En dan ben ik nog goed, eigenlijk verdiend 50'Cent veel lager..) Maar ik hou het maar bij een 2,5*

Piggy Bank!!!!!

Clickity-clank
Clickity-clank
The money goes in to my B***e bank.

avatar van J.M.
piggy bank was vroeger 1 van mijn favoriete nummers

Akonner
J.M. schreef:
piggy bank was vroeger 1 van mijn favoriete nummers

50 cent was vroeger een van mijn favoriete rappers

avatar van Niek
Fantastisch album! Net weer geluisterd en hij stormt meteen mijn top10 binnen op plekje 1! En dikke 5 sterren natuurlijk. Die diepgang, de onderwerpen, ik bedoel, zo'n nummer als Candy Shop is toch een briljant concept? I'll take you to the candy shop, I let you lick my lollypop. Dat zijn pas goede teksten. 50 Cent is al jaren de beste rapper op deze aardbol en dat zal hij nog wel even blijven. Ongelofelijk, wat een rasartiest. Niets dan hulde!

avatar van frankvankesteren

Weet je Niek: ik heb precies hetzelfde bij deze CD

avatar van MJ_DA_MAN
Ach, instrumentaal is dit nog best wel een leuk album vind ik stiekem .

avatar van frankvankesteren
welke instrumenten gebruikt hij dan behalve zijn lolly-pop?

Relax
Waarom staat er eigenlijk R&B ? ik hoor nergens gezongen worden hoor ? staat dit er alleen bij omdat Candy Shop zo zoet was ?

Raekwon the chef
Kijk, Niek weet het

Niek schreef:

4 april, kikker in je bil!!

avatar van nr9StefanoTorres
Echt zielig dat je met zoon laag cijfer (gemid. 2,38) op plaats 189 in top 250 kan staan

nr9StefanoTorres schreef:

Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

Lost Highway
Wib0__ schreef:

True, maar omdat het de waarheid als een koe is, mag Torres' uitspraak hier ook nog eens vermeld worden. Voor zoveel wijsheid maken we een uitzondering.

avatar van ferdi2307
Wib0__ schreef:

De nummers die ik nog wel leuk vindt van dit album zijn:
- Candy Shop (Feat. Olivia) (Als ik hem niet te vaak hoor).
- Outta Control (Feat. Mobb Deep)
- Just a Lil' Bit
- Hate It Or Love It (G-Unit Remix)
- So Amazing (Feat. Olivia)
- Disco Inferno

De rest van dit album vindt ik gewoon helemaal niks..

Wel alle commerciele nrs die je goed vindt.. toeval?

raffael77

LOL LOL LOL LOL LOL LOL

ferdi2307 schreef:

Wel alle commerciele nrs die je goed vindt.. toeval?

avatar van ferdi2307
Wel alle commerciele nrs die je goed vindt.. toeval?[/quote]

Wat wil je daar mee zeggen? Dat ik het hele album niet geluisterd heb? Nou wel dus; en mischien ís het toeval voor jou, maar ik kan dr ook niks aan doen dát die nummers nog wel te pruimen zijn..[/quote]

ik bedoelde er nix meer hur gast, vroeg het me af, vondt et toevallig..

Garben_B
Dit album heeft de hoge verwachtingen na 'Get Rich or Die Trying' niet kunnen inlossen, maar dat maakt het niet meteen een slecht album. Er is duidelijk wel een evolutie naar een pop-achtige variant van hiphop waar te nemen en in dat genre vallen de nummers goed te smaken. Je moet er dan natuurlijk de lyrisch mindere prestatie wel kunnen bijnemen.

Dit album is en blijft super !

avatar van catdog
De vaak wat trage flow en de wat slappe lyrics worden met dit album compleet goed gemaakt door dope beats en de platen blijven daar o.a. door goed hangen.
Het klinkt (als je niet naar lyrics enzo luistert) vrij goed zelfs!

De 5 hoogtepunten:
* Build You Up
* Gatman and Robbin´
* Outta Control
* Outta Control (Remix)
* So Amazin´

I´m Supposed To Die Tonight en Position Of Power zijn ook zeer goed.

Ik vind dit album beter dan GRODT
Verhoogd naar 3.5*

1,0
Niek schreef:

Haha, komaaaaan... Ja die teksten zijn echt wel briljant een diepgaand ... Dit album is het meest oppervlakkige album dat ik in mijn leven heb gehoord. Voor albums met diepgaande teksten moet je Kanye West coppen, maar dit ?! 50's eerste album was gangsta, dit is f*cking Wanksta! Deze album is voor debiele johny's die niet beter weten dan de hele dag in een lelijke tune-car rond te rijden en naar kutmuziek te luisteren.
Rappers als Kanye, Common, Talib Kweli, Jay-z, Nas... They are keeping Hip-hop alive!
PEACE

Raekwon the chef
Eduardo schreef:
Voor albums met diepgaande teksten moet je Kanye West coppen

meen je dat?

avatar van Niek
Wel grappig dat er op mijn ietwat sarcastische bericht (Eduardo, let op de datum) serieus gereageerd wordt met een bericht waarvan je hoopt dat het sarcastisch is. Dat van Kanye West kan ik verkroppen, die probeert het in ieder geval wel. Maar dat Jay-Z hiphop in leven houdt??...

avatar van MJ_DA_MAN

Haha .

Roerbakmie
nr9StefanoTorres schreef:

Het gaat ook niet om het aantal ** die een album heeft gekregen maar om het aantal mensen die dit album in hun persoonlijke top 10 hebben staan.