50 Cent - The Massacre (2005)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:41)
  2. In My Hood (3:51)
  3. This Is 50 (3:04)
  4. I'm Supposed to Die Tonight (3:51)
  5. Piggy Bank (4:15)
  6. Gatman and Robbin' (3:46)

met Eminem

7. Candy Shop (3:29)

met Olivia

8. Outta Control (3:21)
  9. Get in My Car (4:05)
  10. Ski Mask Way (3:05)
  11. A Baltimore Love Thing (4:17)
  12. Ryder Music (3:51)
  13. Disco Inferno (3:34)
  14. Just a Lil' Bit (3:57)
  15. Gunz Come Out (4:24)
  16. My Toy Soldier (3:44)

met Tony Yayo

17. Position of Power (3:12)
  18. Build You Up (2:55)

met Jamie Foxx

19. God Gave Me Style (3:01)
  20. So Amazing (3:16)

met Olivia

21. I Don't Need 'Em (3:20)
  22. Hate It Or Love It [G-Unit Remix] * (4:23)

met Lloyd Banks, The Game, Tony Yayo en Young Buck

23. Outta Control [Remix] * (4:08)

met Mobb Deep

p dawg rustig aan man
je bent wel erg gedreven, ik zou je wel in het echt willen ontmoeten of je ook die vuur die je in je texte stopt ook in je leven gebruikt...

maar ja je hebt wel gelijk..ik ben het met je eens!

MurryMusic schreef:
p dawg rustig aan man

maar ja je hebt wel gelijk..ik ben het met je eens!
tja..wat kan ik hier op zeggen ik kan er gewoon niet tegen dat ik hier 21 euro aan heb uitgegeve..ik wil mn geld terug

nr 224 in de 250

WTF...dat hy er al in staat ...

P-DawG schreef:
Noem dan een paar albums die slechter zijn dan deze. 50 was inderdaad niet altijd zo slecht. Get Rich Or Die Trying vind ik nog steeds best goed daar rapte hij ook nog. Hier zit hij de meeste tijd te zingen als een mislukte R&B zanger.

Jah dat zijn er niet erg veel, ik heb zelf dit album 2* gegeven. En dat is behoorlijk laag als het van mijn kant komt. Vooral veel Nederlandse Hip-Hop albums, zoals Ali B en Kempi vind ik slechter dan dit. GZA - Liquid Swords heb ik trouwens ook 2* gegeven. En als ik heel eerlijk moet zijn, zal ik eerder dit album opzetten dan die van GZA. Maar ach, ik begrijp heus wel waarom mensen dit zo slecht vinden. Dat vind ik namelijk zelf ook. Hier zingt hij idd niet echt goed te noemen Maar meeste mensen denken dat 50 altijd slechte dingen maakt. Terwijl hij zo nu en dan best aardig kan komen. Wat zeg ik aardig, zelfs geniaal. Maar dit is idd een slecht album.

P-DawG schreef:

Dat was behoorlijk dom
Ik heb GRODT nog voor 13 Euro gekocht. Ben daar wel blij mee.

avatar van MurryMusic
social dat je gza maar 2 hebt gegeven snap ik niet....maar dat hoort hier niet, dus ga ik er hoier maar niet over door (anders word et tog maar weggehaald)

Dat was behoorlijk dom
Ik heb GRODT nog voor 13 Euro gekocht. Ben daar wel blij mee.

Ik kan echt niet snappen dat je Liquid Swords minder goed (slechter) vind dan dit. Ik bedoel die hoe GZA daar soms op flowt is geniaal Cold World vind ik een heerlijke track. Tekstueel is alles beter maarja het is jou mening en die respecteer ik maar ik raad je aan om Liquid Swords nog maar eens te luisteren en dan the Massacre Misschien dat je dan van gedachten verandert.

Social_Mask
Ik ken dat album van GZA al ruim 2 jaar. En heb het nu wel genoeg beluisterd. Wu-Tang sound is gewoon niet mijn ding

Social_Mask schreef:
Oke ik zeg niks meer meningen verschillen klaar. Als je niet down bent met the Wu-tang sound kan daar niks meer aan veranderen. Tog blijf ik verbaast want die teksten hier slaan egt nergens op bij LS is er tenminste nog zoiets als een boodschap in de muziek Maar ik leg me erbij neer...

Social_Mask
Maar Inhoud is niet alles, vind ik. Als ik van een album niet kan genieten, terwijl het album geniale teksten heeft, heb ik weinig aan die teksten, want die doen me toch niks. Dit album is qua teksten zeer slecht, maar hier en daar heeft het een goede beat. Dus kan ik er enigzins wel van genieten. That's all there is to it. En trouwens,, RZA is beter dan GZA!!

Social_Mask schreef:
En trouwens,, RZA is beter dan GZA!!
Daar kan ik helaas geen oordeel over vellen want ik ken nog niet zoveel van RZAin ieder geval geen solo materiaal..ben namelijk net pas begonnen met het luisteren naar Wu-tang

dat klopt

maar 50 doet me nix meer, hy zegt zoveel troep en voor mij zijn die beats ook niet alles, alleen als je erop gaat dansen ofzo..en ik KAN niet dansen dusss en als mensen zeggen ja hy heeft wel goede beats...DIE KOOPTIE daarvoor kan je volgens mij die artiest toch geen propz voor geven,...maarJA

avatar van Conway Twitty
Social_Mask schreef:
That's all there is to it.

RZA is beter dan GZA!!

MurryMusic schreef:
dat klopt

word up !

Word to the mother!

En nu ga ik naar 'osso'. So peace out.

GRODT was natuurlijk beter, maar hoe vaker je de tracks beluisterd hoe beter ze klinken naar mijn mening. Op het eerste moment klonken de songs zelfs erg zwak en allemaal het zelfde. Maar hoe als je er meer in verdiept klinkt het toch een stuk beter.

avatar van thomzi50
Vandaag maar weer eens uit de kast getrokken, en dit album is toch echt beter te noemen dan Curtis. 50 Cent rampt inderdaad erg laidback, te erg zelfs, maar soms vind ik het wel een soort aangename stijl hebben. I'm Supposed to Die Tonight vind ik bv. een mooie, donkere sfeer uitademen. Candy Shop is niet aan mij besteed, maar Gunz Come Out - heerlijke beat - vind ik dan weer een erg fijne banger. En natuurlijk noem ik nummers als Just A Lil Bit niet goed, maar 50 heeft wel de gave om heerlijk, mompelend en zelfs lichtelijk verveeld refreinen te maken die neit uit mijn hoofd komen. Het zit steeds dichter tegen een onvoldoende aan, maar ach, ik laat deze release nog even staan op een zeer nipte 3*.

avatar van VforVictor
Vooral een chille cd, hij luisterd gewoon lekker weg, kan er nix aan doen, toch iets te commercieel maar dat stoort op deze cd nog niet echt, Curtis is echt rotzooi maar met nummers als: Candyshop (met die ozo chille beat) Hate it or Love It (geweldig nr) Disco Inferno en uiteraard Outta Control (relaxte beat, chil duentje en magische flows, bij dit nummer klopt alles in mijn ogen) The Massacre krijgt een 3,5

Raekwon the chef
Hate it or Love It vind ik ook een goed nummer, lekker zomers. Outta Control vind ik ook op z'n allerminst goed, al is dat alleen om de beat, heb The Massacre dus nog origineel en daar staan deze nummers dus allebei niet op...

Kevin-Raphaëll
het gemiddelde is minder dan 2.50

en dat staat nog in de top 250

hmmmm kan niet kloppen hé

0,5
Nee niet echt mijn ding.........Ik heb niks tegen Hip Hop of Rap maar 50 cent vind ik niet goed.

avatar van hiphopdontstop
niekystyle schreef:
drama album.. commerciele troep!

Het is niet omdat het commercieel is dat het slecht is. En blijkbaar vonden veel mensen dit album wel goed, anders zou het niet zo goed verkocht zijn

Ouwe trollen + reactie verwijderd...

Chriss
hiphopdontstop schreef:

De kopers dachten dat de artiesten naam de prijs was

Relax
Die is best nieuw eigenlijk

avatar van Timo710
Tsja, het ding is, ik was altijd een fan van het eerste 50Cent album dat ik destijds echt goed vond. En als fan was ik teleurgesteld over dit album. Dus hoewel dit album voor de gemiddeldelde hiphop liefhebber als bagger word beschouwd, kan ik best zeggen dat een groot aantal 50cent fans dit album ook kut vinden. En dàn verdient een album een laag cijfer!

Lil Bizzy Bone
Ik kan die stem gewoon niet verdragen, hij rapt of als die mongool is.=/

The Massacre verkocht massaal toen 50's zijn nieuwe album uitkwam, maar valt het album een beetje mee?! Get Rich Or Die Tryin' was geen slecht album, maar ook geen hoogvlieger. Oké, Get Rich Or Die Tryin' had lekkere beats, maar daar bleef het ook wel weer bij... The Massacre viel mij best mee, vooral Candy Shop natuurlijk! Just a Lil' Bit beviel mij ook wel en ook wel Toy Soldier met Tony Yayo! Geen slecht album, eerder een middenmoter...
Cijfer: 2,5*!

avatar van Conway Twitty
De twee slechtste 50 Cent nummers ooit

avatar van Jupilerman
Gatman&Robin,God wat is dat een slecht nummer zeg,zelfs Emin em kan z'n mompelende werknemer niet meer helpen dit keer.Begrijp eigenlijk niet waarom ze 50 niet gewoon ontslaan,kunnen ze dan geen betere rapper adverteren tot hij populair wordt?Ergerlijke,nietszeggende teksten ook,ik vraag me af of 50 het zelf eigenlijk erg vindt dat hij qua tekst niks goed meer eruit krijgt of het hem gewoon niet kan schelen.Beats mager,heb altijd het gevoel dat ik het eerder hem gehoord,het voelt ook zo makkelijk aan.In My Hood bijvoorbeeld,standaard beat en dat op het knopje met saxofoon geduwd,het talent spat eraf.

Ik heb medelijden met de 14-jarige jongens die ik zie rondlopen in hele G-Unit uitrusting,daar lopen weer dollars voor Mr.Curtis.

vdt
het zo goed verkopen van zo'n wanproduct (muzikaal, maar vergeet ook de hoes niet!) verdient eigenlijk gewoon 5 sterren