Pearl Jam - Live on Ten Legs (2011)

Label: Universal

1. Arms Aloft (3:27)
  2. World Wide Suicide (3:16)
  3. Animal (2:41)
  4. Got Some (2:57)
  5. State of Love and Trust (3:18)
  6. I Am Mine (3:23)
  7. Unthought Known (3:55)
  8. Rearview Mirror (7:00)
  9. The Fixer (3:27)
  10. Nothing as It Seems (5:13)
  11. In Hiding (4:52)
  12. Just Breathe (3:53)
  13. Jeremy (5:19)
  14. Public Image (2:52)
  15. Spin the Black Circle (3:05)
  16. Porch (7:00)
  17. Alive (6:21)
  18. Yellow Ledbetter (5:20)
avatar van Rogyros
Ben benieuwd. Ik heb hem vast besteld. Bij cdwow.nl kun je hem ook kopen, voor 12,99. Doe er je voordeel mee!

Interessante setlist, met drie nummers van Backspacer. En een van mijn all time PJ favorites, State of love and trust, wordt ook uigevoerd.

Er staan twee nummers op die ik niet ken, Arms Aloft en Public Image. Leuk! Een blik op internet leerde me dat PJ deze twee nummers ook speelde op Werchter. Armst Aloft is een nummer van Joe Strummer (van Clash) en Public Image van PiL.

Leuk om Spin The Black Circle in de tracklist te zien.

avatar van Thomzic
Ik vind het altijd knap om te zien hoe veelzijdig Pearl Jam eigenlijk is. Ze hebben veel live-registraties opgenomen, maar vallen nooit in herhaling. Veel variatie in de setlist met altijd weer nieuwe nummers die niet eerder live uitgebracht waren. En ook met het ontbreken van enkele klassiekers staat hier weer een hele sterke setlist, met onder andere mijn live favoriet: Rearview Mirror

avatar van Rogyros
Volledig eens, Thomric. Pearl Jam heeft zeer diverse en vaak ook verrassende setlists. Rearview Mirror hebben ze live al een tijd niet meer gespeeld. Mooi idd dat dat nummer hier ook op staat.

avatar van Darkzone
Ben benieuwd hoe de cd gaat klinken. Hopelijk als 1 geheel zonder weg gefade applaus, maar mooi in elkaar overlopend geheel.
Ben ook benieuwd naar hoe de Backspacer-tracks zich houden t.o.v. de rest.

Ze eindigen wel geweldig met de ultieme afsluiters Porch (hoelang zal deze duren?), Alive en Yellow Ledbetter.

Heb er nog niks over gelezen, maar een dvd/bluray die dit album van beelden voorziet zou ook wel aardig zijn.

Ik heb mij even verdiept in de officiële bootlegs van Pearl Jam ( ): dat zijn er nogal wat. Eén van de beste recente concerten te krijgen is die van Rotterdam Ahoy 2009. Krijg je 2 cd's, een super setlist en een geweldig publiek (ik was er ook bij... ). Voor 10 dollar te downloaden vanaf de website van de band (en nog veel meer andere concerten).
Toch minstens zo gaaf als dit Live on Ten Legs zou ik denken. Weet iemand of dit opnames van 1 concert zijn of van meerdere concerten? Er is trouwens ook een 3CD boxset hiervan met 36 nummers.

Andere voorbeelden van recente bootlegs die echt aanraders zijn: Bonnaroo June 14 2008 / New York June 25 2008 / Pistoia 9.20.06 / Halifax 2005 en natuurlijk: New York 07.08.03 (Madison Square Garden).

De uitdaging, en gelijk ook het frustrerende, van al die live-releases is dat het een gigantische hoop is om uit te kiezen. Op de keeper beschouwd leeft niemand lang genoeg om ze allen op waarde te schatten. Maar gelukkig kom je bij PJ nooit bedrogen uit, dus dat is ook weer een plus...

Rizz
Schitterende hoes en mooie lijst nummers.

avatar van Joy4ever
Ik heb de nodige bootlegs van de heren beluisterd en de imho beste daarvan in mijn bezit. Zit ik dan nog te wachten op live registratie nummer zoveel? Ja, absoluut. De setlist trok mijn aandacht. Arms Aloft, Unthought Known(!), Just Breathe en Public Image zijn voor mij de blikvangers maar ik ben ook zeker benieuwd naar de uitvoering van Animal, Rearview Mirror, Spin the Black Circle en Porch. Top.

avatar van Marty McFly
Is het een enkele cd?

Marty McFly schreef:
Is het een enkele cd?
Nee, een dubbel cd.

avatar van Joy4ever
Kicking off the band’s twentieth anniversary year, "Live on Ten Legs" features 18 Pearl Jam tracks recorded over the course of the band's 2003-2010 world tours by recording engineer, John Burton. All tracks have been newly remixed by longtime Pearl Jam engineer Brett Eliason and remastered

Joy4ever schreef:

Welke heb jij geselecteerd? Hierboven noemde ik al een paar van mijn favoriete bootlegs.
En weet iemand inmiddels wat er op de 3cd box staat?

west schreef:
Welke heb jij geselecteerd?
14.06.2000 Paegas Arena, Praag. Beste Europese Bootleg. 11.10.2000 St Louis, Missouri. Beste Amerikaanse Bootleg. Dat was iig mijn conclusie na ze bijna allemaal door te hebben geworsteld.

Ok bedankt. Missouri ken ik nog niet, net als Praag: ga ik eens achteraan. Ken jij Katowice 16-6-00? Ook een gewaardeerd Europees concert. Net als Milan(o) en Verona uit 2000, met een geweldig publiek.
En uit de Amerikaanse tour: Columbus, Ohio August 21, 2000, Jones Beach New York 8-23-2000 & Las Vegas October 22, 2000: 10th Anniversery.

Door Live on Ten Legs duik je nog eens de officiële Pearl Jam bootlegs in. Een absolute aanrader vind ik Milan 22.06.2000: check it out! En vergeet ook Rotterdam, Ahoy, Netherlands 8-13-09 niet. Met name de Encore 1 is van een ongekend niveau: hard, snel en goed. De meezingversie van Better Man bezorgt je kippevel. Wat een fantastische live band is Pearl Jam toch.

Joy4ever schreef:
Nee, een dubbel cd.

Nee, een enkele cd van 80 minuten. De lijst met tijden erbij staat nu op Amazon UK. Alleen bij de limited box editie krijg je meerdere discs.

west schreef:
Klopt idd. Je hebt twee versies

Die limited box versie kost me toch wat: daar kan je heel wat broodjes Mario voor kopen...

Ik heb niet zo veel met live albums, maar Pearl Jam is toch een band die ik hoog heb zitten en dan ben ik wel bereid eens van de studioalbums af te wijken zeker met een tracklist als op Live on Ten Legs.
Al die andere live opnames geloof ik wel en dan is dit album absoluut niet verkeerd voor de Pearl Jam liefhebber, een band die ik al vanaf het prille begin vertroeteld heb en waarvan ik de zanger nog steeds als één van mijn favoriete stemmen in de rockwereld beschouw.

avatar van marcel2
De deluxe edition bevat 3 schijven. 1 cd en 2 lps

Is dit hetzelfde album als "death on two legs"?

avatar van Beeswax
Weet iemand al van welke verschillende shows de tracks komen?

Stickman10
ik ben erg benieuwd naar dit album!!!!
een live album van deze heren kan volgends mij gewoon niet tegen vallen.
gaaf dat in hiding en porch er op staan!!!

avatar van Rogyros
aERodynamIC, jij hebt op dit album gestemd. Waar heb jij dit album gehoord? Aangezien het nog niet uit is?

Rogyros schreef:

Het zwerft al even rond op internet

avatar van PPKLP
Het zoveelste live album van Eddie Vedder & Co en toch weten ze me weer van begin tot eind te boeien. Een hele prestatie aangezien ik ook een aantal "officiele bootlegs" bezit èn de 7 disks van Live at the Gorge. Maar de live uitvoering van de nieuwe nummers (van Backspacer) plus de twee niet eerder uitgebrachte covers maken het voor mij al meer dan de moeite waard! En niet te vergeten dat de bekende PJ nummers op deze plaat mij ook nooit gaan vervelen...

avatar van Joy4ever
Sluit me aan bij de woorden van de user boven mij. Vervelen zal Pearl Jam mij nooit. Ik heb heel veel bootlegs in de loop der tijd beluisterd maar ik ben live uitvoering nummer tig van bijvoorbeeld Alive nog helemaal niet zat. Arms Aloft kende ik niet maar vind ik een erg lekker nummer! Het is een cover van Joe Strummer and the Mescaleros (gelijk weer vergeten ). Al met al weer een top live album van Pearl Jam. Helden.

PPKLP schreef:

En zo is het: de Pearl Jam nummers op zo'n manier neerzetten als de band hier doet is echt geweldig. Ik heb ze live gezien en heb verschillende officiële bootlegs, maar dit Live on Ten Legs voegt hier toch weer een nieuwe dimensie aan toe. Allereerst worden veel nummers in een enorm tempo uitgevoerd: pure rock 'n roll om je oren! Ook is dit een 'best of' van het vele live materiaal uit 2003-2010 opgenomen door John Burton. Dat betekent dat er alleen maar top uitvoeringen op deze cd staan van al die fraaie rocksongs. Al die uitvoeringen zijn ook nog eens geremastered en opnieuw gemixt, zodat de audiokwaliteit ook top is.

Er is vanwege de vaart die er steeds in blijft zitten vooral gekozen voor de uptempo songs. Dat verklaart ook dat een nummer als Black hier niet op staat. Meestal heb ik mijn favoriete tracks, maar dat is in dit geval ondoenlijk: zoveel moois staat erop. Nou één dan: deze uitvoering van Porch is fenomenaal met een briljante gitaarsolo.
De songs komen uit de rijke geschiedenis van 20 jaar Pearl Jam, want dat wordt met deze release gevierd. En een feest is het, dit Live on Ten Legs. Dit is één van de beste live albums ooit gemaakt.

avatar van Sebashuis
Telkens als ik me niet bewust ben van een nieuwe release begin ik weer naar een artiest te luisteren, vervolgens erg enthousiast te worden en surfen naar de website waar ik dan altijd inees een nieuwe release tegen kom zonder er vanaf te weten.

Leuk dat Public Image en Arms Aloft er op staan. Ik heb deze zomer genoeg bands gezien maar Pearl Jam was toch echt 1 van de beste dan niet de beste!

Sluit me helemaal bij 'west' aan, met als enige uitzondering dat ik Yellow Ledbetter de absolute uitschieter vind.

Wat een heerlijke versie van dit nummer.