World Party - Goodbye Jumbo (1990)

Label: Papillon

1. Is It Too Late? (4:24)
  2. Way Down Now (3:49)
  3. When the Rainbow Comes (4:58)
  4. Put the Message in the Box (4:16)
  5. Ain't Gonna Come Till I'm Ready (5:05)
  6. And I Fell Back Alone (3:57)
  7. Take It Up (4:37)
  8. God on My Side (4:14)
  9. Show Me to the Top (5:15)
  10. Love Street (4:21)
  11. Sweet Soul Dream (4:39)
  12. Thank You World (3:47)
avatar van kappeuter
Pop zoals pop bedoeld is.
De nummers gaan veelal over 'zware onderwerpen', terwijl de muziek dat geenszins is. Voor mij dan ook een echte feel good plaat.
Waarschijnlijk het meest toegankelijke en evenwichtige World Party album.

avatar van titan
titan (crew)
Fantastisch mooie en eclectische plaat van het eenmansorkest van Karl Wallinger, waarop the beatles, the rolling stones en Prince in een vloeiend geheel in elkaar over lijken te gaan. 5*

avatar van Flipper
Weer net naar geluisterd.

Wat een lekkere plaat is dit toch.

avatar van vigil
mijn favoriet wat World Party betreft! prachtige composities van deze oude Waterboys toetsenist

djeffibrelich
Prachtig pop album waar je vrolijk van wordt.
Zo goed is het!
Alle invloeden (the beatles,prince,stones,waterboys) worden gemixt tot een heel erg lekkere brei.

nijme255@adsl
Fraaie plaat van heer Wallinger, die ooit met heer Scott deel uitmaakte van de Waterboys.

EVANSHEWSON
djeffibrelich schreef:
Prachtig pop album waar je vrolijk van wordt.
Zo goed is het!

Dàt klopt als een Palestijnse Bus! Karl Wallinger IS eigenlijk World Party, hij is een oud maatje van Mike Scott, toen ze beiden nog bij the Waterboys zaten!

Put the Message in the Box en God on my side zijn mijn favorieten!
Lang geleden beluisterd, maar ga dat nog maar eens doen!

In afwachting (herinner me plots de grandeur van deze plaat!)
4.5 sterren ****1/2

djeffibrelich
idd wallinger is een talent in het maken van perfecte pop-nummers.

god on my side is ook voor mij een favoriet, een genot voor het oor!

alle world party platen zijn ook absoluut de moeite waard als je er van houdt.

dit is wel mijn favoriete, al is het wel even twijfelen met dumbing up.

Kid A(cid)
Perfecte Pop als in Blur?

djeffibrelich
niet echt nee, als je wilt weten hoe dit album nou klinkt dan moet je je een verzamel-album voorstellen met daarop de mooiste nummers van the beatles, the rolling stones, prince en the waterboys.

new radicals (je weet wel van die clip in het winkelcentrum) klinken nog als world party. vooral de zanger heeft een bijna identieke stem als wallinger.maar dat is dan ook een rip-off.een hele goede, dat wel.

nee, blur is een andere soort perfecte-pop.

Kid A(cid)
Zoals The Kinks?

luister je wel?

avatar van divart
Mooie plaat, mooie liedjes maar wat me altijd heeft gestoord is de ongelooflijk beroerde productie. Dit had een topplaat kunnen zijn.

avatar van Jumperjack
Was deze plaat vergeten, geweldige CD. Mijn Room Mate destijds in Canada was een grote fan en ik heb daarom mooie herinneringen bij deze CD.

avatar van Gert P
Toevallig dat ik hem weer tegen kwam al lang niet gedraaid maar toch mooie poppy plaat.

Put the message in a box, 4.5 ster.
Zal die andere ook eens opzoeken, weet niet zo gauw hoe die heet zolang is dat alweer geleden.

Ja,ja, ik schaam me.

fastpulseboy
in mijn herinnering een erg flauwe slappe hap.......
nu ik het clipje weer zie/hoor.......
is dat ook niet veranderd.

Harald
Flauwe slappe hap...? Voor mij een vette hap..Perfecte popnummers met diepgang ofwel de muziek vroelijk over komt!

Pieter Paal
Ik vind 'Ain't gonna come till I'm ready' net zo'n geil nummer als 'Hold on, I'm comin'' van Sam & Dave.
Er staan onwijs veel goede nummers op dit album en het is heerlijk gevarieerd.

EVANSHEWSON
Absoluut geen slappe hap, maar een prima popplaat vol afwisseling, vol frisse ideeën, Wallinger was hier in beste vorm!

****1/2

djeffibrelich
zeker , zo heb je ''is it like today'' wat een heel erg melancholish liedje is en je hebt ''way down now'' wat gewoon een grote brok vrolijkheid is.

een van de beste platen die wallinger heeft gemaakt, zo niet de beste.
de rest is ook niet bepaald slappe hap.

maar als je een hekel hebt aan the beatles, en niet tegen akoestiche gitaren kan dan is het mischien niet voor je weggelegd.

djeffibrelich
ik bedoel natuurlijk ''is it too late'' ipv ''is it like today''

''is it like today'' is een ander mooi world party nummer van een ander album.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Het beste en meest evenwichige album van World Party waar diverse invloeden perfect samen komen ( inderdaad Beatles & Prince ) Wallinger heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een uiterst creatief talent, al zijn andere albums zijn ook heerlijk om te luisteren.
Ik vind het alleen jammer dat hij zo weinig platen maakt.
Hoogtepunt:When the Rainbow Comes & Love Street

De ideale popplaat is de kortste beschrijving die ik hier kan geven.
Karl Wallinger verstaat de kunst om zoals andere groten goede teksten te schrijven op hele pakkende melodietjes.
Volgens mij speelt ie ook nog zo'n beetje alles zelf; met recht een zeer getalenteerd man.
Ik vind z'n stem in de verte wat weg hebben van Mick Jagger maar hij zingt wel heel lekker.
Voor diegene die deze muziek niet kent; doe jezelf een plezier en luister naar het clipje Way Down Now wat je bij de songlist kunt aanklikken en je zal gelijk horen dat hij hele catchy songs kan schrijven.
In dit nummer hoor je aan het einde hoe hij een beetje gepikt heeft van The Stones - Sympathy for the Devil want het oe oe wat dan aanhoudt lijkt er verdacht veel op.
Maar beter goed gepikt dan slecht gemaakt in dit geval wat mij betreft.
Is it Too Late en Put the Message in the Box vind ik andere hoogtepunten.

avatar van jellorum
De ideale pop-plaat zou ik nu ook niet zeggen, gewoon een mooi plaatje met goed in het gehoor liggende liedjes. Met als mooi voorbeeld Way Down Now.

Met mate consumeren en dan kun je dit niet beu komen, kan me voorstellen, moest ik dit 4 keer na elkaar draaien dat ik er dan wel genoeg van zou hebben, maar laat me vooral positief wezen.
Dus een lid van deze groep zat ook in The Waterboys, buiten hun grootste hit een voor mij onbekende groep.

avatar van freddze
jellorum schreef:
Dus een lid van deze groep zat ook in The Waterboys,

Karl Wallinger = World Party, er zijn geen andere groepsleden. Samen met Mike Scott zat hij idd in The Waterboys. Eigenlijk wel jammer dat echte naam Karl Wallinger op de artiestenpagina van World Party niet gelinkt wordt met Karl Wallinger als ex-lid van The Waterboys, maar dit staat misschien nog op het duty-to-do-lijstje van Jordy

avatar van Snakeskin
Sterke plaat. Er is door lang aan gewerkt en dat hoor je terug in deze plaat.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Op vakantie deze plaat weer eens herbeluisterd, een parel werkelijk waar.
Staat op dit album geen zwakke broeder maar de beste man laat zich dan ook inspireren door niet de minste artiesten ( Dylan/Beatles/Stones )
Eigenlijk beschamend weinig berichten bij zo"n mooie popplaat.

avatar van Snakeskin
TEQUILA SUNRISE schreef:
Op vakantie deze plaat weer eens herbeluisterd, een parel werkelijk waar.
Eigenlijk beschamend weinig berichten bij zo"n mooie popplaat.

helemaal mee eens, deze plaat heeft veel te weinig respons voor al het moois dat het te bieden heeft. Prachtige ballad in "i fell back alone"

avatar van dennisversteeg
Wallinger heeft een aantal briljante popplaten gemaakt. Ik prefereer deze boven het debuut en Bang! omdat deze evenwichtiger is.. Mijn persoonlijke voorkeur is Egyptology, maar daarin vorm ik een minderheid..

Commercieel, maar toch ook weer niet.
Duidelijk geinspireerd door Beatles, Stones, Prince en Dylan, maar toch origineel.
Wallinger is geen virtuoos op een enkel instrument, maar bovengemiddeld goed in het vinden van de juiste sound en alles bij elkaar klopt het precies.

avatar van matthijs
Vandaag na 11 jaar weer gedraaid. Wat is 'and i fell back alone' toch een gevoelig nummer... dit is zo'n nummer dat met alleen gitaar en zang hoog overeind blijft vermoed ik! kippenvel en een traan...