Avril Lavigne - Goodbye Lullaby (2011)

Canada
Label: RCA

1. Black Star (1:34)
  2. What the Hell (3:39)
  3. Push (3:01)
  4. Wish You Were Here (3:45)
  5. Smile (3:29)
  6. Stop Standing There (3:27)
  7. I Love You (4:01)
  8. Everybody Hurts (3:41)
  9. Not Enough (4:18)
  10. 4 Real (3:28)
  11. Darlin (3:50)
  12. Remember When (3:29)
  13. Goodbye (4:30)
  14. Alice [Extended Version] (5:01)
  15. Knockin' on Heaven's Door * (2:53)
  16. What the Hell [Acoustic] * (3:40)
  17. Push [Acoustic] * (2:46)
  18. Wish You Were Here [Acoustic] * (3:45)
  19. Bad Reputation * (2:42)
  20. What the Hell [Remix] *
avatar van Anne Maaike
Ah Avril komt weer met een nieuw album. Moet zeggen dat ik een aantal jaren geleden nog best wel fan was van deze muziek. Nu ben ik die periode een beetje ontgroeid. Ga hem denk ik toch wel eens een luisterbeurt geven. Ben stiekem toch wel een beetje benieuwd.

avatar van Marki_san
Avril's eerste single What The Hell is nu gratis te downloaden op Facebook. Lekkere up tempo nummer! Avril is back!

Rizz
Emo Avril is ook weer terug.

avatar van Robbie Keane
Kan niet wachten op de clips.

avatar van Slowgaze
Ik moet toegeven dat dit mijn soort humor had kunnen zijn: Black Star, Wish You Were Here, Smile, Everybody Hurts en Alice zijn géén covers van respectievelijk Radiohead, Pink Floyd, Lily Allen, R.E.M. en Tom Waits.

Zij was echt hot in het optreden van WTH *-* Tevens ga ik deze wel kopen.

avatar van Robbie Keane
Ik heb een medestander wat tof.

1. Black Star
12. Remember When
13. Goodbye
14. Alice (hidden track)

Tracklist klopt niet..

@boven: het is nou eenmaal waar.

Hoofdlettersbericht verwijderd.

haveman
Avril is mijn guilty pleasure nummer 1. Ik kan er niks aan doen, maar ik smelt gewoon voor dat meisje(inmiddels jonge vrouw).

avatar van Luky12
haha @haveman! hetzelfde geld voor mij!

avatar van Guinness1980
Uiteraard zal dit niet het album van het jaar worden maar slecht vind ik het ook weer niet.
Al zal ik dit zelden tot nooit beluisteren, het is gewoon niet mijn ding.

Heel goed album, vind elk nummer iets speciaals hebben op een goede manier. Hoop voor Avril dat het goed gaat verkopen en voor mij kan dit misschien wel het album van 2011 worden. : rock!

avatar van Guinness1980
LionVI schreef:
: rock!

Dat mis ik dus op dit album. Ken alleen haar debuutalbum maar deze schijf klinkt veel te blij.

- Bedoelde het meer als een emoticoon.. - Rock is dit album inderdaad niet, maar blij is ook niet echt het juiste woord lijkt mij..

Een nieuwe album van Avril, ik was erg nieuwsgierig.

Black Star kennen we natuurlijk allemaal van de reclame van haar eigen parfum, kort, maar klinkt hoopvol. What the hell is een lekker uptempo song. Het klinkt een beetje als Girlfriend van haar vorige album: The Best Damn Thing. Nummer drie heet Push, maar enige waar daar uit te verstaan is, is het woordje "love". Verder klinkt het een beetje zeikerig. Het klinkt als een10-jarig meisje die een album mag opnemen. Helaas. Wish you were here daarentegen is erg sterk en volwassen. Smile begint erg funky. Een beetje jammer dat 'ie in het refrein weer erg standaard wordt. Terug naar het couplet is het weer een te gek nummer. Na tweet te gekke nummers breekt Stop standing there het weer een beetje af. Wat wel goed is, is dat het couplet en refrein qua ritme mooi doorlopen. Dat is goed gedaan. I love you is erg meisjesachtig. Hierbij is mij dezelfde mening toegedaan als bij Push. Everybody hurts heeft een standaard akkoordprogressie. Daarentegen heeft het wel een goede tekst. De klank/feeling van het nummer had beter gekund door er wat maffere aspecten aan toe te voegen zoals canon. Not Enough geeft een gevoel of de boerenkool koud wordt, het is erg gehaast gespeeld. Wel een goede opbouw. Wel iets wat we van Avril al kennen (verwijzend naar haar eerder verschenen album: The Best Damn Thing). Wanneer 4real begint krijg ik hetzelfde gevoel als bij Push en I love you. Jammer, want de tekst is nog helemaal niet zo slecht. Darlin begint ontzettend leuk, wat een lekker zomer nummer! Als ze deze over 2/3 maanden als singel uitgeeft, kan het nog wel eens één van de zomerhits van 2011 worden, maar dan moet ze er wel wat drums in gooien. De eerste twee tellen bij Remember When doen me denken aan Let it be van The Beatles en dat is ook niet zo gek want het is precices hetzelfde akkoordenschema en tempo. Buiten het tempo en het akkoordenschema hoor ik géén Beatles wat jammer is, want Remember When had wel tien keer beter gekund. Goodbye begint heerlijk en ze heeft er ook een prachtige stem voor. Dit nummer is de eerste in dit album die me echt raakt. Good job, Avril! Alice begon anders dan de rest van de nummers en we kennen 'm natuurlijk allemaal van de film Alice in Wonderland. Ik vind deze laatste track één van de betere van haar album.

Persoonlijk vind ik haar oudste cd's beter. Minder tech, meer alternative gitaren. Ik weet dat ze die tijd ontgroeid is, maar met maar een paar nummers die er bovenuit springen en waarbij de rest allemaal hetzelfde klinkt weet ik niet of het een hit gaat worden. Ik geef een 2.5.

Top tracks:
Smile
Darlin
Goodbye
Alice

avatar van Don Cappuccino
Avril Lavigne vond ik als 6-jarige wel leuk om te horen en vandaag stond ik even in de Mediamarkt en daar stond dit nieuwe album aan. Wat een afgrijselijk zeikalbum. Haar stem is echt heel erg scherp, iets te scherp naar mijn mening. En dan stond het geluid ook nog heel hard. En dan verkloot ze Bad Reputation van Joan Jett ook nog even. Ik geef geen beoordeling.

@fleur, Darlin een zomernummer.. wtf..

avatar van Mjoesik
Ik vind het een alledaags fijn album, weet niet hoe het anders te benoemen. Een cd die ik bij momenten uit de kast ga halen om wat weg te luisteren, maar niet constant ga opzetten denk ik. Al bij al leuke liedjes, geen hoogvliegers en geen echt slechte nummers. Wish You Were Here is momenteel mijn favoriet maar dat zie ik nog veranderen naar 4Real
Meer Let Go-stijl

Ik ben het met Fleur eens. Je mag van jongere, zeker een talentvolle, zangeres toch wel wel verwachten dat ze enige progressie maakt in haar muziekontwikkeling. Met dit album stelt ze mij toch wel teleur. Ik heb ze 3 sterren gegeven. Net een voldoende, maar toch.... Ik snap ook eigenlijk niet zo goed, dat ze zo'n succes heet overseas. Maar om het 'grote" publiek te bereiken, zal ze toch een tandje erbij moeten zetten. Ze heeft de mogelijkheden, potententie, enz. Maar met dit album, met enkele mooie nummers zal ze, voor mij uit het zicht gaan verdwijnen.

avatar van Ernie Ball
Slowgaze schreef:

Ernie Ball schreef:

En is Push een cover van the Cure?
Dit vind ik nou typisch zo'n "lulkoek" onderonsje "offtopic discussie" die niet op MuMe thuis hoort. De één schrijft 3 maanden voor de release een stukkie en de ander gaat dan maanden later daarop reageren. Slaat nergens op. Ooit het album gehoord, heren? Waarschijnlijk niet. Met elkaar gein trappen kun je ook op ander sites. Of ga lekker in de kroeg gein zitten trappen

Heel goed album. Ik wordt meer en meer fan van Avril. Alice [Extended Version] (5:01) vind ik wel een heel goed nummer. Er zitten nog heel goede nummer bij.

Totaal niet met Fleur eens, vergeleken met haar eerder werk is ze wel sterk vooruit gegaan. GL bevat heel erg veel emotie, de lyrics zijn prachtig en de productie is ijzersterk. Dit heeft geleid tot een perfect album. Het wachten was het meer dan waard. 5*

Slowgaze schreef:

Kzou je nog even aanvullen.

Not enough(3 doors down)
Push (Dio)

Hellow

Na het 3e album, wat ik het minste album vond tot nu toe van avril, er stonden een paar goede nummers op maar daar hield het ook wel mee op ! het 1e en 2e album stonden voor mij als een huis, vooral het 2e album vond en vind ik nog steeds prachtig !

En dan komt ze met dit 4e album, een heel ander album dan we gewend van haar zijn ! naar haar 1e single "what the hell" dacht ik dat het weer een uptempo album was, maar nee ik was aangenaam verrast. Dit album is eigenlijk best wel heel zachtaardig, sterk muzikaal en rustig!
Hierbij heeft ze mij wel doen bewijzen dat ze vocaal en muzikaal gezien heel sterk is geworden... (vooral als je deluxe versie afspeelt met die prachtige akoestische nummers)..

Sommige lyrics vind ik heel sterk, sommige vind ik weer te simpel... (vooral bij black star en
goodbye doordat dat echt muzikale nummers zijn)

Toppers vind ik echt : Wish you were here, Smile,I love you. Not Enough, Darlin, Remember when. Alice en of cours what the hell (daar word ik altijd zo vrolijk van )

Ook al is avril midden 20, dat zul je niet aan haar zien en ik vind dat wel wat hebben!

Me favo album blijft de 2e, heerlijke muziek, super sterke lyrick enzo.. maar dit album vind ik ook wel goed zeker weten... 3.4 ster van mij

avatar van Gründafjørdøhur
Ernie Ball schreef:

En is Push een cover van the Cure?

En bij de bonustracks staat Knockin´ On Heaven´s Door. Ik ga bijna denken dat het hem echt is van Guns & Roses.

EDIT: Holy Crap! Ja, het is hem dus wel echt! Toch had ik het wel verwacht eigenlijk. Maar wat een verschrikkelijke cover zeg.

Genoeg gegein. Ben hier maar eens gaan kijken na de Spotify reclame die me om de vijf minuten wordt ingefluisterd. Ik snap al die positieve berichten niet hier. De beste Avril is zo wendbaar als een een elastiekje. Mevrouw begon destijds zo stoer als skater/rocker en toen die koek op was ging ze over in haar 'huppelkutjes-fase" nu het dat eigenlijk ook niet is gaat ze het weer eens proberen op de emo tour (hier heeft ze ook nog een fase van gehad) gezien haar nieuwe single What The Hell! Daarnaast is het tekstueel nog steeds alsof ze 15 is, maar dat heeft natuurlijk ook meer te maken met de doelgroep. Naar mijn idee is dit echt übercommerciële meuk met een grote M, maargoed zo denk ik erover.

haveman
Under My Skin vond ik een heel lekker album van dit eveneens heerlijke dametje, maar daarna is het hard achteruit gegaan.

avatar van SiriusBart
Gründafjørdøhur schreef: