Gorillaz - The Fall (2010)

Electronic / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Phoner to Arizona (4:15)
  2. Revolving Doors (3:26)
  3. Hillbilly Man (3:50)
  4. Detroit (2:03)
  5. Shy-Town (2:55)
  6. Little Pink Plastic Bags (3:10)
  7. The Joplin Spider (3:22)
  8. The Parish of Space Dust (2:26)
  9. The Snake in Dallas (2:11)
  10. Amarillo (3:25)
  11. The Speak It Mountains (2:15)
  12. Aspen Forest (2:50)
  13. Bobby in Phoenix (3:17)

met Bobby Womack

14. California and the Slipping of the Sun (3:24)
  15. Seattle Yodel (0:39)
avatar van lovegun
yaay het album staat al op hun site!

Gorillaz - The Fall - thefall.gorillaz.com

Recorded in Phoenix on 26th October
Vocals and Guitar: Bobby Womack
14. California And The Slipping Of The Sun
Recorded in Oakland on 30th October
Train station announcement recorded at LA Train Station. Additional conversation with: Darren 'Smoggy' Evans, Mick Jones, Jamie Hewlett and Tanyel Vahdettin.
15. Seattle Yodel
Recorded in Seattle on 2nd November
Featuring the Archie McPhee Yodelling Pickle

Een kerstkado voor de leden van de fanclub/website: een iPad album van Gorillaz toen Albarn op tour was door Noord Amerika. Streaming beluisterbaar voor niet fanclubleden (wel even wat gegevens invullen) en als ik het goed heb komt er later nog een fysieke release.

avatar van niels94
Ik heb het net helemaal geluisterd. Ik moet zeggen, mijn verwachtingen waren niet hoog gespannen, maar het valt me niets tegen. Revolving Doors en met name Amarillo, die echt heel erg mooi is, springen er voor mij uit. Phoner To Arizona is trouwens echt geweldig als je die hard door je speakers laat knallen. Ik vind het een vermakelijk album die op minstens een 3,5* kan rekenen, ik ben in mijn nopjes, ga het nu nog vaker luisteren

Het is een 'krijgertje' natuurlijk en dan vind ik het ook allemaal best vermakelijk. Dit zijn toch de leukere kerstkadootjes (beter dan al die kerstfrutsels die de familie je nog wel eens in de schoenen wil schuiven ).

Amarillo springt er tot nu toe bovenuit.

avatar van niels94
Ik heb trouwens een paar wijzigingen gedaan, hip-hop wordt op dit album niet gehoord dus dat heb ik veranderd in electronic/rock, ik heb track 1 veranderd naar Phoner To Arizona (want dat is nou eenmaal zo ) en ik heb Bobby Womack als gastartiest toegevoegd bij track 13.

Verder heb je gelijk, het is niet zo goed als het geweldige Plastic Beach of de andere albums, er is ook aanzienlijk minder tijd in gestoken, desondanks heeft Damon toch zeker iets goeds neergezet, erg knap gedaan. Er staat natuurlijk geen nummer Clint Eastwood, Feel Good Inc. of Rhinestone Eyes op (hoewel ik Amarillo zoals ik eerder al zei, echt heel erg mooi vind) maar al met al ga ik hier zeker plezier aan beleven

avatar van Septua
Ik dacht dat het gratis te downloaden was?

avatar van Arrie
Alleen voor leden van de fanclub.

Arrie schreef:
Alleen voor leden van de fanclub.

Niet leden kunnen het streaming beluisteren (en die vinden op andere wijze hun weg ook wel alhoewel er aardig wat fake tussen zit ).

avatar van VictorJan
Hm, ik weet niet goed wat ik moet denken... best experimenteel allemaal.

avatar van niels94
Met name Amarillo is echt ontzettend verslavend, verder staan hier zeker nog een paar pareltjes op. Mijn favorieten:
1. Amarillo
2. Revolving Doors
3. Little Pink Plastic Bags

Het lijkt er trouwens op dat dit album niet heel veel aandacht gaat krijgen. Is dit album overigens in eigen beheer uitgebracht? Het gaat nog op cd komen, dan zal het wel door Parlophone worden uitgebracht.

avatar van Niek
niels94 schreef:
Met name Amarillo is echt ontzettend verslavend
. Geniale track inderdaad. Gorillaz kan wat mij betreft erg weinig verkeerd doen. Prettig plaatje. Vind het moeilijk het te beschouwen als een volwaardige plaat naast zijn drie voorgangers en ik denk ook niet dat dat de bedoeling is. De plaat is niet zo onderscheidend als al het andere dat we van Gorillaz gewend zijn. Toch misstaat The Fall absoluut niet. Het is een prachtig sferisch cd'tje en zodoende een heerlijk toetje zo aan het einde van het jaar.

avatar van Apieknar
Ben hem nu aan het luisteren. Klinkt tog wel anders dan de vorige studio albums.. moet deze wel gerekend worden tot een volwaardig studio album?

avatar van legian
na een nogal teleurstellend album, is dit een frisse wind die me toch weer erg goed bevalt.
naarmate het einde naderd zitten er hier en daar nog wel wat minpuntjes, maar ik geloof dat 't nog wel een beetje groeit, aangezien ik dat altijd wel heb met hun albums.
hoewel bij plastic beach gebeurde eigenlijk het tegenovergestelde, naja we gaan het wel zien.
voorlopig een 3

avatar van TheLegacy
dit is toch geen regulier album?

avatar van Arrie
Lijkt me wel, hoezo zou het geen regulier album zijn?

avatar van Don Cappuccino
Leuk kerstcadeau van de Gorillaz! Het klinkt niet echt als een haastklus. Wel iets experimenteler dan hun andere albums, ik vind deze zelfs beter dan Plastic Beach. Dit komt waarschijnlijk door dat het grootste gedeelte instrumentaal is en met uitzondering van Bobby Womack die echt geweldig zingt op Bobby in Phoenix alleen Damon Albarn zingt en die heeft een hele aangename stem. Ik verhoog van 2,5 ster naar 3,5 ster.

TheLegacy schreef:
dit is toch geen regulier album?

Op moment is het alleen te downloaden, later zal het als CD worden uitgebracht, dit is gewoon een regulier album.

avatar van Don Cappuccino
Het is een grote kans dat dit het laatste album van de Gorillaz wordt in een lange tijd, op de website van Kink FM stond namelijk dat de band zijn laatste optreden heeft gegeven, Damon Albarn gaat in 2011 een album met Blur opnemen, dus er is even geen tijd voor de Gorillaz.

avatar van niels94
Inderdaad, jammer. Maarja, een nieuw Blur album, daar zou ik ook blij mee zijn. Damon is een held Grappig dat dit net uitkomt nadat Plastic Beach na maanden écht is ingeslagen bij mij (overdenk het om er een 5* aan te geven).

Toch opvallend hoe weinig mensen met dit album bezig zijn (nog maar 4 stemmen, die het ook alle 4 op 1 in hun rotatielijst hebben gezet )

hoi123 heeft het album ook ontdekt zie ik.

Dat komt door mij, ik had hem een PM gestuurd over het nieuwe album. Het lijkt er echt op dat weinig mensen dit nieuws hebben meegekregen. Erg jammer, want het is een erg goed album wat ik vele malen beter vind dan Plastic Beach.

avatar van niels94
Mooi zo. Ik verwacht Snoeperd hier ook nog. Het staat nu wel op de homepage, misschien krijgt het dan wat meer aandacht.

Dat laatste ben ik dus niet met je eens, trouwens

nog maar 4 stemmen, die het ook alle 4 op 1 in hun rotatielijst hebben gezet

*Kuch* dacht het niet. Bij mij staat hij er niet in hoor

avatar van niels94
O nee, sorry, Panjoe in plaats van jou

avatar van hoi123
hoi123 heeft het album ook ontdekt zie ik.

Haha, word ik hier zo gevolgd? Inderdaad dit album leren kennen door Don.
En ik moet hem bedanken, want dit album vind ik vele malen beter dan Plastic Beach. Stem zal wel ergens rond vanavond komen, rond de 4 sterren denk ik.

avatar van Masimo
Klinkt tot nu toe leuk, vooral Amarillo (eerder genoemd al) klinkt erg leuk en zelfs een beetje verslavend. Moet het album nog wat vaker luisteren om een beoordeling te geven, maar tot nu toe klinkt hij prima.

avatar van staralfur
Leuk kerstcadeau Kan er nog geen cijfer aan geven, maar vind het tot nu toe een erg fijn plaatje.

avatar van Septua
Vind het absoluut een erg fijn album, het voelt meer als een eigen project aan dan Plastic Beach, maar dat komt ook omdat er in principe geen gast artiesten zijn.

avatar van lovegun
Don Cappuccino schreef:

en een nieuw album met Flea

Damon Albarn forms new band with Red Hot Chili Peppers' Flea | News | NME.COM

avatar van InnerFreedomInt
wat is dit een echte voledige nieuwe album van the gorrilaz?

avatar van Lexcoaster
Is dit album ook op een reguliere manier te verkrijgen?