Eefje de Visser - De Koek (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

9. Schotland (3:23)
  10. Ik Dacht Na (3:43)
  11. Afdwaalt (4:09)
  12. Verdriet (6:34)
Heb haar zojuist live aan het werk gezien en dat ik absoluut ook een aanrader. Wat werden de nummers van dit album live sterk uitgevoerd zeg:

avatar van niels94
'Genoeg' is echt een geweldig nummer, in mijn ogen overduidelijk de beste van deze plaat. Maar ook de rest is zeer goed te pruimen, Eefje heeft een fijne zang en is duidelijk een begaafd liedjesschrijver, grappig teksten heeft ze ook af en toe. Een belofte voor de toekomst? Erg fijne plaat dus: 3,5*

avatar van Slowgaze
Sjoerd_ schreef:
Is dit niet de vriendin van Diggy Dex?

Eefje heeft wel eens achtergrondzang verzorgd voor Diggy Dex, wiens albums geloof ik meestal geproduceerd worden door Skiggy Rapz, die dan weer de vriend is van Eefje. Bijna goed, Sjoerd.

avatar van stoepkrijt
Gisteren heb ik haar op tv gezien (tijdens De Wereld Draait Door) en ik werd zeer aangenaam verrast! Ik had me toch heel wat anders voorgesteld bij Eefje de Visser. Saaier, slomer, suffere teksten. Het nummer Afdwaalt voldeed gelukkig totaal niet aan mijn verwachtingen. Ik heb ook Hartslag even beluisterd en ook dat nummer beviel me goed.

Ben nu de rest van dit album eens aan het uittesten. En volgens mij gaat het wel goedkomen tussen mij en De Koek

avatar van Oldfart
Heb haar zojuist live aan het werk gezien en dat ik absoluut ook een aanrader
..solo of met band?

Voordeel: ze doet in ieder geval niet zo pseudo interessant/artistiek als dat grietje wat de hond uitlaat.

Mooie nieuwe clip bij het nummer Genoeg: Genoeg - Eefje de Visser on Vimeo

avatar van sander.h
Ik ben eigenlijk wel een beetje verrast, wet niet meer precies hoe ik nu weer bij Eefje de Visser terecht ben gekomen, maar hetgeen ik gehoord heb bevalt prima. Opener Genoeg doet het nog niet helemaal voor me door de eigenwijze melodieen die af en toe gezocht overkomen, maar even later zijn daar In het Gras en Naast me die gewoon mooi dromerig zijn. Enthousiast word ik van het Goede Doel-achtige Afdwaalt, dat verdomd intelligent in elkaar blijkt te zitten.

Eigenlijk geldt dat wel voor alle arrangementen op dit album. Eefje weet verdorie heel goed waar ze mee bezig is. Dit album ga ik vaker draaien, dat staat vast.

MAS
Elke keer als ik dit in mijn updates zie staan voel ik een sterke drang om flauwe koek grappen te maken.

Waar we dan en Mas om moeten lachen?

avatar van Arrie
MAS schreef:

Het eerste wat ik dacht toen ik de albumtitel zag, was: de koek is op. Maar dat vond ik te flauw om te posten.

MAS
Ik snap niet dat jullie Eefjes muziek voor zoete koek slikken. En tussen mij Eefje zou het denk ik nooit koek en ei worden. En nog meer van die dingen.

avatar van Slowgaze
Nou ja, jouw muzieksmaak is volgens mij ook wel best andere koek. Jammer dat ie er bij je niet ingaat als zoete koek, maar Eefje doet zeker niet aan kletskoek.

avatar van sander.h
Jullie bakken ze wel heel erg bruin

Inmiddels ben ik echter behoorlijk verslaafd aan dit album, met name aan het nummer Naast me.... wat een mooi liedje is dat. Halfje erbij.

avatar van sqounk
Eefje gezien en gehoord in Rotown...

Echt een beleving. Een aantal nummers vind ik life sterker.
Favoriet van mij is "in het gras"

verslavend album! Mooie stem en mooie teksten, ik heb 'm gister gehaald en ik weet nu al niet meer hoe vaak ik 'm al heb gedraaid

Slowgaze schreef:

Daar heb je gelijk in. Dit leek me wel interessant maar het beviel me helaas niet zo.

avatar van Guinness1980
Ik vind haar stem af en toe een beetje op die van Janne Schra (Schradinova, Room Eleven) lijken

avatar van fatima
Nee, Janne's stem is echt veel beter (maar haar muziek niet...).
Het doet mij allemaal meer aan Fay Lovsky denken.

avatar van Nautilus
Voor mij veruit het beste Nederlandstalige album van 2011 en misschien zelfs wel het beste Nederlandstalige debuut sinds Spinvis' titelloze LP. Zo, ik heb het gezegd.

Grappig overigens dat eerder al door iemand Het Goede Doel als referentie werd genoemd bij 'Afdwaalt', ik moet om een of andere reden ook altijd aan Frank Boeijen Groep denken, en dan iets afkomstig van 'Foto van een Mooie Dag' ofzo.

avatar van Reijersen
Hoorde gister een nummer van deze dame op de radio. Welke precies weet ik niet meer, maar het beviel me erg. Ga er eens achteraan.

avatar van chevy93
Is het zoveel moeite om de tracktijden even toe te voegen?

(Dat heb ik nu gedaan, dus doe geen moeite meer..)

avatar van Kill_illuminati
Dat kan jij weten want jij hebt ze toegevoegd. Dus kostte het veel moeite?

Bij toevoegen waren ze waarschijnlijk nog niet bekend. Er loopt wel een scriptje dat die dingen invult, maar niet allemaal tegelijk natuurlijk.

avatar van chevy93
Bij het toevoegen misschien niet, maar eind januari waren de eerste recensies er al. We zitten nu in september. Het toevoegen van tracktijden (zeker bij je favorieten!) is een kleine moeite, vind ik. Maar goed, sommigen geven er blijkbaar weinig om.

avatar van Nick4
Ik hoorde een aantal goede dingen over dit album en ben het momenteel aan het luisteren (ben nu op de helft). Ik verwachtte singer-songwriterspop à la Stevie Ann, maar daarin lijk ik nu bedrogen uit te komen. Wat ik daar voor terugkrijg is eigenlijk velen malen beter. De sfeervolle, gelaagde singer-songwriter indie (bij gebrek aan een betere term) met electronica-invloeden is een haast ultieme combinatie van catchy, schoonheid en breekbaarheid. De teksten in combinatie met de zanglijnen zijn ook een erg groot pluspunt.
Beoordeling volgt nog, maar ik zou met de nummers die ik tot nu toe geluisterd al minstens 3,5* sterren geven, ongeacht wat nog gaat komen.

avatar van Madjack71
Eefje de Visser is een stuk eigenzinniger dan Stevie Ann en eigenlijk verder ook niet met elkaar te vergelijken. Namen als Fay Lovsky of het oude nummer een Dame uit Suriname komen zo even vlug bij mij op. Wel blijkt dat Eefje een geheel eigen draai weet mee te geven aan haar muziek, waardoor het opvalt, blijft hangen en nieuwsgierig maakt. iets wat het laatste album van Wende Snijders ook heeft. Goed geproduceerd, prima muzikanten en een warme stem, geven dit album een meerwaarde, alsook de pakkende composities. Het leuke van een album vind ik dat het je de drempel overhaalt om het ook live te gaan zien...binnenkort in Perron55 in Venlo, das om de hoek...dus dat maakt de drempel ook wat lager. De zanglijnen in combinatie met de muziek is ook een sterk pluspunt voor haar en gelukkig doet ze dat niet het hele album lang, want dat zou de variatie eruit halen en de aandacht doen laten verslappen. Nope, de Koek is nog lang niet op bij Eefje Wentelteefje.

Ik vind dit ook album ook erg goed verteerbaar.. Ze heeft een fijne stem, haar teksten zijn eigenwijs en eigenzinnig zonder al te "bullshit" of gekunsteld over te komen (zoals ik dat dan bij Roosbeef bv wel weer heel erg heb). Mooie combinatie tussen meer uptempo vrolijke nummers en de wat rustigere dromerige ballads, alhoewel er wat mij betreft nog wel 1 of 2 uptempo nummers bij hadden gemogen (en "Naast me" en "Huis" mogen er dan af).

Het nummer Afdwaalt zit inderdaad verdomd goed in elkaar. Het duurde even voor ik het doorhad, maar de twee coupletten spelen perfect tegen elkaar af als ze na het 2e refrein door elkaar worden gezongen ("Ik ben een en al 13 jaar en niet echt tot reden te brengen / We zijn net twee volwassenen zo samen gezellig uit eten"). Zeker een van de toppers van het album.

Live is Eefje trouwens ook super. Ik heb haar 2 keer gezien, een keer in het voorprogramma van Lucky Fonz III in Groningen, en een maand geleden op Lowlands. Beide keren was het helemaal geweldig - op Lowlands had ze een hele band en dit gaf een veel van haar nummers een stuk meer pit en energie. Zeker de moeite waard.

avatar van fromthenextworld
Als een schilderij, kunstzinning en verassend.
Misschien vreemd maar ik hoor iets van Dido maar dan in het Nederlands.
Even wennen maar vooral het nummer 'Naast mij' is een topper!

Meneer Bungel
Label: Eefjes Platenmaatschappijtje

avatar van guitarwally
Pff, wat een verslavend album. Ik kan vooral niet stoppen met het luisteren naar In Het Gras.