Al Stewart - Time Passages (1978)

Rock / Pop
Label: RCA

1. Time Passages (6:42)
  2. Valentina Way (4:04)
  3. Life in Dark Water (5:49)
  4. A Man for All Seasons (5:50)
  5. Almost Lucy (3:44)
  6. Palace of Versailles (5:20)
  7. Timeless Skies (3:36)
  8. Song on the Radio (6:22)
  9. End of the Day (3:10)
  30. The Pink Panther Theme [Live Radio Concert Chicago 1978] *
  31. Song on the Radio [Live Radio Concert Chicago 1978] *
  32. Carol [Live Radio Concert Chicago 1978] *
avatar van nlkink
Nou hoeft dat niet alles te zeggen maar de meeste albums voor Time Passages worden hier gemiddeld hoger gewaardeerd dan de albums die er na kwamen.

Mssr Renard
nlkink schreef:

Ik verbaas altijd wel om de wat lage waardering van 'Russians and Americans' die ik nog best wel goed vind. Niet een meesterwerk, maar zeker wel de moeite waard, met enkele erg goede songs.

avatar van Tonio
Zelf heb ik meer een zwak voor de albums van vòòr zijn hitalbums Year of the Cat en deze Time Passages. De albums van de jaren '80 waren zeer matig. Maar met Famous Last Words herstelde hij zich prima. En Between the Wars, A Beach Full of Shells en Sparks of Ancient Light behoren mijn inziens tot zijn beste werk.

Maar afijn: de beide hitalbums draai ik eigenlijk het minst vaak. Maar als ik er een van pak, dan is het deze Time Passages. Toch eigenlijk best lekker ....

Mooi , iets meer ingetogen album van Stewart dat zeker tot zijn beste platen behoort. Een grof schandaal dat de prachtige titeltrack in Nederland geen hit was, ronduit een briljante song. De productie was opnieuw in handen van Parsons, wat er mede toe leidt dat dit album en Year of the Cat, en in mindere mate Modern Times, eigenlijk aparte op zichzelf staande albums zijn in de Stewart Catalogus. Prachtige, feeërieke , bij vlagen magische folkmuziek in mijn oren, door niemand geëvenaard. Wel een minpunt: de merkwaardige ietwat aftandse hoes die een nogal vervreemdend effect heeft op het geheel. 4 sterren

avatar van Roxy6
Dit is de opvolger van zijn magnum opus The Year Of The Cat, maar ik heb dit album op vinyl ook grijsgedraaid.

Het album is minder uitgesproken maar een absolute groeibriljant! En volstrekt tijdloos wat mij betreft.
Ook bij mij 4 sterren.

avatar van RonaldjK
Leonidas55 schreef:
[...] de merkwaardige ietwat aftandse hoes die een nogal vervreemdend effect heeft op het geheel.
Wat bedoel je met "aftandse"? Lelijk qua vormgeving? Slecht uitgevoerde fotobewerking? En/of dat de hoes niet goed bij de sfeer van de muziek past?

avatar van LucM
Ik vind het ook vreemd dat het succes van Year of the Cat zich niet voortzette op Time Passages hoewel dat album in zijn geheel niet minder is. Wellicht omdat het album geen hit opleverde en dat deed de verkoop van een album veel goed. Anderzijds was het muzikaal klimaat anno 1978 veranderd ten opzichte van twee jaar geleden. Disco overheerste toen het muziekklimaat en de postpunk/new wave kwam ook op waardoor dit album tussen de plooien viel.

RonaldjK schreef:
Leonidas55 schreef:

Eigenlijk alledrie. Maar ik heb me ook niet erin verdiept . Wat vind jij ervan?

avatar van RonaldjK
Vorig jaar augustus noteerde ik: "Fraaie hoes van Hipgnosis met zowel op de voor- als achterzijde wat in sci-fi-films en -series "time anomalies" worden genoemd."

Ik heb een zwak voor het werk van Hipgnosis, ben o.a. naar de tentoonstelling in Groningen met hun werk (UFO, 10CC e.v.a.) geweest.
Het waren natuurlijk nog de analoge dagen waarin die hoezen werden gemaakt; heb er met alle eigenzinnigheid wel een zwak voor.
Minpunt is zeker dat hoes en historische teksten niet overeenkomen. Waarschijnlijk niet een fotocompositie die in opdracht voor dit album werd gemaakt, maar eentje die ze nog hadden liggen.