Noah and the Whale - Last Night on Earth (2011)

Folk / Rock
Label: Mercury

1. Life Is Life (3:37)
  2. Tonight's the Kind of Night (3:10)
  3. L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. (3:52)
  4. Wild Thing (4:50)
  5. Give It All Back (2:56)
  6. Just Me Before We Met (3:38)
  7. Paradise Stars (1:30)
  8. Waiting for My Chance to Come (2:57)
  9. The Line (3:30)
  10. Old Joy (3:29)
avatar van Masimo
Erg veel zin in. De titels geven al wel weg dat er een speciale sound aan dit album zal zitten, en Wild Thing klinkt al best goed. Ben benieuwd wat de rest van dit album ons zal brengen!

1,0
Ik ben ook best benieuwd naar deze release, 'The First Days Of Spring' vind ik namelijk een erg genietbaar plaatje. Dit soort bandjes doet het meestal wel goed bij mij.

avatar van Masimo
Hm, ik denk toch niet dat je iets als The First Days of Spring kan verwachten. Ik vermoed dat het meer in het gehoor en in de stijl van het debuut zal liggen.

Je kan hier in ieder geval alvast 'Wild Thing' horen.
Klik

De band geeft zelf op haar website aan
'Our third album is adventurous like its journey from Bethnal Green synagogue via the Thames riverbank across the Atlantic, the United States and all manner of Los Angeles neon-lighted highways. But it is unmistakably Noah and the Whale.'

Luister het nummer, in deze stijl zal de plaat ongeveer liggen. Maar, wat zeker is, is dat 't een goede plaat gaat worden. Dat moet je nou eenmaal kunnen eisen van muzikanten als Noah and The Whale. Ik heb er zin in!

1,0
Het debuut van deze band ken ik niet, ga ik misschien wel eens verandering in brengen

Dank voor de link!

avatar van Dustbowl
Een erg fijn bandje, noah & the whale. Ik ben dan ook erg benieuwd naar deze derde plaat. Wild thing beloof in ieder geval al iets, bedankt voor de link Masimo!

avatar van Masimo
En inmiddels ook 'L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.' mét videoclip te zien op youtube!

Klikkerdeklik

avatar van Masimo
Oh en, omdat ik m'n bericht van hiervoor niet kan aanpassen, maar een update in een volgende post: ik heb ook Tonight's the Kind of Night als live-versie gevonden. Vond ik een erg leuk nummer, dus wilde dat ook nog wel even met jullie delen.

Tonight's The Kind Of Night

Volgens mij gaat het een erg leuk album worden, de sfeer is al een beetje te proeven bij de drie nummers die inmiddels te beluisteren zijn, en het ligt weer in een ander hoekje dan de twee voorgangers. Wel leuk, dat zeker, ik ben benieuwd hoe de plaat in z'n geheel gaat klinken en wat de overige nummers ons nog gaan brengen.

Maarja, het blijft wachten tot 4 maart.. Ik hebt d'r sin an!

Yes!

avatar van Ducoz
Vind de drums op Wild Thing wel erg electrisch klinken, maar zeker eentje die ik wil hebben

avatar van Thomzic
Releae die mijn aandacht heeft. Alleen, het eerste nummer L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. Ik kon het nergens plaatsen, maar het kwam me zo bekend voor. Iemand? Wel een leuk nummertje

avatar van Ducoz
Ja inderdaad, ik heb het zelfde gevoel. Maar maakt toch wel een beetje mijn dag op zo'n sombere vrijdag morgen/begin middag

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Thomzic schreef:
Paul Young - Love Of The Common People

avatar van Ducoz
Inderdaad! Zo goed als het zelfde, al is het beide een totaal andere muziek stijl

avatar van Ward
Thomzic schreef:

The Kinks - Lola

Ja inderdaad, een beetje een mix tussen Lola en Love of the Common People

avatar van Thomzic
Dank mannen! Zitten verdomd veel overeenkomsten in. Is dat bewust gedaan met een dikke vette knipoog?

avatar van Masimo
Thanks! Ik zet 'm maar 'ns op.

avatar van Chameleon Day
Klinkt heel degelijk. En als ik het me goed herinner ook anders dan de voorganger (het debuut ken ik niet). Maar de muziek doet me op het eerste gehoor (anders dan het vorige album) niet heel veel. Bovendien blijft het zwakke punt, voor mij, de praatzangachtige vocalen. De voorganger had dat euvel ook en ik kan daar toch moeilijk aan wennen.

Ik zet 'veilig' in op 3,5*.

De zang heb ik altijd wel een klein minpuntje gevonden. Op het debuut kreeg ik qua muziek een Hidden Cameras met een snufje Jens Lekman gevoel en op hun tweede was dat een mengelmoesje Hidden Cameras met Arcade Fire en Belle and Sebastian.

Ook dit album straalt wel weer iets kneuterigs uit wat niet negatief hoeft te zijn want het gaat vaak samen met lieve, vrolijke en poppy liedjes en dat is op dit album al niet anders.
Wat me wel opvalt is de electronica die wat nadrukkelijker aanwezig is: synthesizer riedeltjes zijn niet vreemd hier en ik mis een beetje dat natuurlijke, organische geluid van de vorige albums. Gelukkig wel weer uitstekende koortjes.
Toch kan ik er nu wederom van genieten: het geeft je een vrolijk gevoel en ondanks dat veel andere bandjes dat ook doen mogen Noah and the Whale voorlopig nog wel even aan blijven schuiven.

Gevoelsmatig zeg ik in dit stadium nog dat dit album ietsje minder is dan de andere twee, maar het is zeker geen tegenvaller. Gewoon een fijne cd en meer moet je daar niet van willen maken.

avatar van DeKoning
Praatzangerige vocalen? Die hoor ik heir juist niet in terug. Wat een geweldige cd is dit weer zeg. Dit trekt me zeker wel over de streep om toch maar de Vinyl LTD aan te schaffen!

Wow!

avatar van Mctijn
Life Goes On doet me denken aan Lola van The Kinks

edit: was al gezegd zag ik

1,0
De zang doet me af en toe denken aan Lou Reed.. Daarom kan ik me ook wel vinden in de uitdrukking "praatzangachtige vocalen".

avatar van DeKoning
Zo, die laatse 2 nummers op dat album zijn wel erg slecht zeg!

Een matige trage ballad en een heuse filler als eindnummer.

De rest klinkt redelijk tot middelmatig of goed, maar nergens uitstekend.

---

Erg van koers veranderd dus. De eerste keer dat ik dit beluisterde was het 'wow!', daarna werden de nummers minder boeiend en na 3 dagen was voor mij de rek er al uit.

Dit album wil ik daarom ook bestempelen als kortste houdbaarheids-album dat ik ooit geluisterd heb sinds indie muziek ben gaan luisteren

(De LP godzijdank niet besteld)

2* voor L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. en Give It All Back.

avatar van lowieke
Ik hoorde Lifegoeson op 538. Wat een gaaf nummer, binnenkort maar eensde rest checken.

Overigens hoor ik de laatste tijd soms goede muziek op 538, vet bizar...

avatar van Ducoz
Ik vond de vorige toch echt beter, vind dit niet echt denderend... met al die electronische dingen, de drums klinken ook niet "echt"

1,0
Deze plaat wijkt behoorlijk af van de vorige van dit groepje. Op een negatieve manier, want ik vind hier werkelijk niks aan. In 'Wild Thing' probeert de zanger tegen Lou Reed aan te leunen, alleen; waar Reed erin slaagt de luisteraar mee te voeren naar zijn wereld, lukt dat hier helemaal niet. En toch is dit nummer het beste op de plaat. Dat op zich wil al heel wat zeggen. De andere nummers zijn veelal zoutloze popnummers, had ik echt niet verwacht na die vorige plaat. Ik kan wel begrijpen dat mensen dit goed vinden, maar bij mij is de klik er gewoon niet. En dat vind ik zelf ook erg jammer, maar het is helaas niet anders..

1 ster

avatar van Motdattan
DeKoning schreef:
Zo, die laatse 2 nummers op dat album zijn wel erg slecht zeg!

Ik vind Old Joy juist een prachtig nummer en ook een van de beste nummers van dit album. Dat koor op de achtergrond maakt het af.

avatar van OmeWillem
Eerder dit jaar heb ik deze band live gezien in Desmet in Amsterdam en ik was toen ook onaangenaam verrast. Noah and the Whale kende ik voornamelijk van het debuut; wat ik een schattig popfolk plaatje vond zonder veel verassingen of exotische escapades, maar desalniettemin aangenaam. Van exotische escapades is op deze plaat wel sprake. De liedjes zijn volgepropt met misplaatste synthesizerriedels en elektronische drums. Nu heb ik hier normaal gesproken niet veel op tegen, maar in dit geval voelt het geforceerd aan. Alsof het derde album nu meer pop dan pop moest zijn. Het dieptepunt van het album zit hem wat mij betreft dan ook al in het openingsnummer, dat grossiert in wanstaltigheid, met een blazende synthesizer en clichématig refrein. Het moge voor zichzelf spreken dat ik deze plaat geen aanrader vind. Misschien is het tijd dat Noah and the Whale stopt.

avatar van Don Cappuccino
Ik denk dat ik dit album maar laat gaan. Ik kan volgens mij beter het vorige album eens gaan luisteren. Dan kan ik later deze nog eens proberen.