Noah and the Whale - Last Night on Earth (2011)

Folk / Rock
Label: Mercury

1. Life Is Life (3:37)
  2. Tonight's the Kind of Night (3:10)
  3. L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. (3:52)
  4. Wild Thing (4:50)
  5. Give It All Back (2:56)
  6. Just Me Before We Met (3:38)
  7. Paradise Stars (1:30)
  8. Waiting for My Chance to Come (2:57)
  9. The Line (3:30)
  10. Old Joy (3:29)
avatar van Ataloona
Het vorige album is één van mijn favoriete platen, echt prachtig
Die kun je wel welleens proberen ja.

Grungehead
Misschien is het inderdaad tijd dat Noah and the Whale stopt, wat een inpiratieloze brul is dit zeg, ik heb het allemaal al eens beter gehoord.
Zonde na zo'n ijzersterk album als First Days of Spring

avatar van Thomzic
Het doet pijn aan de ogen om al deze reacties te lezen, na de veelbelovende vorige plaat.

avatar van Ataloona
Het deed mij pijn aan mijn oren..

Nee, dat is overdreven zoals ook de 0,5 sterren.
Het is een redelijk pop plaatje die soms vrij aardig klinkt, maar enorm teleurstellend na de voorganger. Enorm jammer

avatar van Masimo
Ach, de 0,5'en en de 1'en doen dit album weinig eer aan, maar ik denk dat deze cijfers dan ook vooral gebaseerd zijn op teleurstelling, en niet op basis van het album. Hoewel deze absoluut niet het niveau van de vorige platen haalt, zitten er alsnog wel aardige momenten in. 't Is een beetje de populaire kant opgegaan, maar 't is niet slecht dat bands rond zoeken naar verschillende sounds.. Het is weer wat anders, en dat maakt deze band juist zo leuk!

avatar van Ataloona
Ik zie dit niet als een wending naar de populaire muziek, maar gewoon een minder geslaagde wending naar de elektronische popmuziek in plaats van de orchestrale popmuziek.

avatar van AOVV
1,0
Masimo schreef:

Bij mij is het vooral gebaseerd op het feit dat ik helemaal niets heb met deze plaat, geen klik. Misschien wel een beetje teleurstelling ook, natuurlijk, na die vorige plaat. Ik ga deze geen voldoende geven omdat de vorige zo goed was, lijkt me onlogisch.

avatar van Ataloona
Ik denk dat mijn laatste bericht toch wel een beetje de spijker op z'n kop slaat.
Het is gewoon een niet zo goed geslaagde wending (al hoop ik op een flirt) naar de elektronische pop muziek. Waarschijnlijk zullen ze hier niet mee doorgaan want elk album was tot nu toe anders, tenzij deze wending hen bevalt, maar dat hoop ik niet.
Hun voorgaande album was meesterlijk en het is te hopen dat er nog een opvolger komt van dat album en de toekomst zal ons dat leren.

avatar van Ducoz
Ik moet zeggen dat ik dit ook erg slecht vind, Life goes on vind ik lekker.
De rest is toch beduidend minder, maar heb hem nog niet helemaal gehoord dus ga nog niet stemmen. Zou nu rond de 1,5 zitten. Jammer want de vorige vond ik ijzersterk en werkte erg goed met de koren en viool. Dat doet het hier gewoon niet

avatar van lowieke
LIFEGOESON vond ik een verrasend goed liedje. Helemaal voor radio 538's doen!

Maar uiteindelijk vind ik dit album erg tegenvallen...

Hoe meer ik dit album beluister, hoe beter ik het begin te vinden. Zo speciaal is het album misschien niet, zoals zo velen hier zeggen, maar ik herken hier Noah And The Whale perfect in. Zeker mensen die de vorige cd's goed vonden moeten hem misschien nog eens op leggen, want dit is zeker meer waard dan 1 of 2 sterren.

Zoveel beter dan die vorige begrafenisplaat. Dit klinkt weer meer naar het debuut, erg fijn om naar te luisteren.

JasperC schreef:

Mee eens, schrok me dood bij de eerste keer, toen de twee vorige platen uit mijn hoofd gezet en dan blijkt het een prima plaat te zijn die onmiskenbaar Noah is.

Geen flauw idee waarom deze zo'n lage quotering krijgt. Enkele geweldig sfeervolle nummers op deze plaat. Ik vind eigenlijk enkel "Waiting For My Chance To Come" en "Old Joy" tekort komen.

avatar van bommel
Ja, zo is het leven.
Soms valt het mee, soms valt het tegen.
Deze CD viel me ERG tegen, vooral na de schitterende voorganger.
Het begin van de eerste track lijkt op Paul Young, en daar moet ik aan blijven denken bij de rest van de CD. Ik ben bang dat Noah en consorte de commerciele tour op gaat.
Nou, misschien gaan ze op die manier meer CD´s verkopen- maar zeker niet aan mij.
Voorlopig de grootste teleurstelling van 2011 (met stip)

avatar van Ducoz
Weetje wat, ik ga het live zien, dan geef ik het nog een kans, en misschien valt het allemaal wel mee

avatar van Mat_
Ben ik de enige die vindt dat "Tonight's the kind of night" wel heel erg lijkt op "Baba O'Riley" van The Who?

avatar van Ducoz
Tja... alleen de akkoorden oip de achtergrond van het chorus

Gregson
Ik geef hem 2 sterren voor het feit dat ik hem nog eens als onderzetter kan gebruiken. Dit schreef ik over het album.

Sinds gisteren een aantal keren geluisterd. Klinkt goed! Zeker zien op Lowlands.

avatar van Harderwiek
Klinkt goed, lekker vrolijk en sfeervol. Maar ook niet veel meer dan dat, de zanger heeft op deze plaat een wat monotoom stemgeluid. Maakt het iets wat eentonig. Maar luistert ontspannen weg:)

avatar van RoyDeSmet
Ik vind dit album heel jammer.
Het is, mijn inziens, een stuk minder goed dan hun vorige albums.

Ja, de drummer is weg en ze wilden iets nieuws proberen en dat hebben ze gedaan
maar ik vind het niet geslaagd. Ik hoop dat ze teruggaan naar wat ze op het eerste album deden.
Dit raakt mij niet echt. Poppy muziek en oppervlakkige teksten.

Ik kan niet anders dan dit album 1,5 ster te geven.

RoyDeSmet schreef:
Ik vind dit album heel jammer.
Het is, mijn inziens, een stuk minder goed dan hun vorige albums.

Ja, de drummer is weg en ze wilden iets nieuws proberen en dat hebben ze gedaan
Dit raakt mij niet echt. Poppy muziek en oppervlakkige teksten.

Ik kan niet anders dan dit album 1,5 ster te geven.

Helemaal mee eens!

Dikkop
Wat een lage stemmen allemaal.
Ik vind het een tof pop plaatje.
Mss ligt het aan het feit dat ik niet teleurgesteld kon zijn aangezien het mijn eerste plaat is van het groepje.

avatar van RoyDeSmet
Overigens, zangmelodie van eerste zin van Lola (The Kinks) en eerste zin van LIFE GOES ON is identiek.
Zo is er nog veel meer 'jatwerk' op deze plaat te vinden.

Ik heb de band live gezien in De Melkweg (Kleine zaal) en dat was ook niet overtuigend.
Er kwam weinig emotie van de band en de stem van de zanger klonk erg mechanisch.

Gregson
Sneaky jatwerk inderdaad. Was mij eerst instantie niet eens opgevallen. Als dit voor mij de eerste plaat was geweest die ik van Noah en de Walvis had gehoord, was ik al meteen afgehaakt. Tenzij ik nog een onderzetter kon gebruiken. Nee, dit is mijn inziens een zeer matig album. Het is maar dat ik hem een paar keer moest beluisteren voor een recensie, anders had ik hem bij nummer 1 beurt uit de speler getyft.

avatar van Ataloona
Is hier al wel eerder opgemerkt. Het lijkt mij dat ze het bewust gebruikt hebben aangezien het te erg opvalt.

Gregson
Inderdaad, en dan onder het mom van: "inspiratie".

avatar van Janhero
Jammer dit album. Ik hoop niet dat ze op deze manier door gaan. Ben gek van de vorige 2 albums maar deze is echt niks. Klink allemaal erg doorsnee.

avatar van Gladius
jonges toch, wat een contrast met die vorige albums! toch nog maar even wachten met m'n stem