Bløf - Alles Blijft Anders (2011)

Label: Altijd Wakker

1. Maan en Sterren (4:29)
  2. Wijd Open (3:41)
  3. Hou Vol Hou Vast (4:55)
  4. We Doen Wat We Kunnen (4:42)
  5. Beter (3:37)
  6. Iedereen (4:27)
  7. Wat Jij Denkt (3:40)
  8. Wachten op de Dag (4:35)
  9. Hoe Warmer de Zon (6:00)
  10. Punt (4:08)
  11. 21 Gram (4:12)
  12. Was Je Maar Hier (6:05)
  13. Ogenblik *
avatar van Metalhead99
Ik heb Blof altijd al een aardig popbandje gevonden en dat vind ik nog steeds. Het album is niet heel bijzonder, maar het luistert gewoon lekker weg. Wederom degelijk werk van deze Zeeuwen.

fishic schreef:
Na een tijdje luisteren is het geen supe ralbum, het drumwerk is erg saai en is bijna elk liedje maar 1 ritme, valtg me erg tegen. Teksten zijn ook wat minder als je er een tijdje naar luistert, niet slecht ofzo maar niet zo goed als andere albums...

Waarom dan toch 4 sterren vraag ik me af?? Want 4 sterren neigt naar mijn mening toch al naar een bijna geniaal album?

avatar van pim556
lennon schreef:

Dat is natuurlijk per persoon verschillend. Bij mij betekent 4 sterren dat het een retegoed album is. Bij 4,5 ster ga ik pas het woord "geniaal" gebruiken, en dan wel in combinatie met het woord bijna.

Maar inderdaad, De review is vrij negatief en 4 sterren is dan wel erg hoog... "niet slecht ofzo" zou bij mij toch niet meer dan 3 sterren krijgen

avatar van sheep67
Heb er een half punt bij gegeven..........vind het naar Nederlandstalige(!) maatstaven een prima album. Zeer volwassen, vol geluid...............ben sinds Blauw en Open van The Scene geen kwalitatief vergelijkbare Nederlandstalige albums meer tegen gekomen.

avatar van Twinpeaks
Na lang luisteren kom ik toch niet boven de 2 en halve ster.Muzikaal steekt het zeker niet slecht in elkaar,alleen stoor ik me nog steeds aan de teksten.Dit is iets wat puur bij mij zit en niet om Blof af te branden.Misschien moet ik eens leren om,om de teksten heen te luisteren en het als een geheel proberen te zien,maar tot nu toe lukt dat me nog steeds niet .Dat is mijn makke en niet die van Blof.Ergens hebben ze de perfecte in balans zijnde plaat in zich,tot op heden is die er nog niet uitgekomen in mijn beleving.Volgende keer beter dan maar.Ik geef het niet op !

avatar van Lexcoaster
Blof heb ik altijd wel een redelijk goede, Hollandse top 40 band gevonden die toch nog best wel enige muzikaliteit en originaliteit vertonen. Hoewel ze ook wat verschrikkelijke draken hebben gemaakt, hebben ze ook een paar zeer sterke liedjes op hun naam staan. En vaak lijkt hun hele repertoire erg veel op elkaar, uitgezonderd een paar sterke uitschieters. Kortom, een wisselvallige band.

Dit album kent helaas vrij weinig uitschieters. Het lijkt allemaal vreselijk veel op elkaar, van het eerste tot het laatste liedje heb je bij vlagen soms zelfs het idee steeds naar hetzelfde liedje te luisteren. Dat zal op zich niet eens zo erg zijn, ware het niet dat de muzikale composities eveneens enorm monotoon zijn. Soms wordt het zelfs saai. Nou is het op zich niks mis met de sound van Blof, maar men moet niet blijven hangen in één kleurenpalet, dan is er te weinig variatie in de composities en wordt het allemaal te monotoon.

Het experimenteren wat ze deden bij Umoja pakte goed uit, maar hier is men blijven hangen in het muzikale kleurenpalet van een regenachtig industrie terrein, met veel te weinig variatie. Al zijn er ook een aantal nummers die, als men er goed naar luistert, best redelijk leuk zijn. Een song zoals Wijd open is best sterk, maar trek dat door over de hele plaat, met een aantal minder pakkende composities, en de rek is er dan al gauw uit. Een aantal redelijke nummers redden de plaat, maar willen die nummers opvallen, dan moet men de aandacht onderhand niet verloren zijn wil zo'n nummer opvallen. Heb je Wijd Open gehoord, dan heb je feitelijk de hele plaat al gehoord.

En dan de teksten.. Tja, ik stoor me er niet aan. In tegendeel, het is vaak wel vrij pretentieus poëtisch, maar ik vind de teksten vaak ook wel leuk gevonden. En Pascal Jakobsen zingt toch wel met emotie, waardoor de teksten, hoe vreemd ook, vrij 'oprecht' overkomen. Per definitie vind ik de teksten overgens soewieso al veel beter en origineler dan lyrics van bijvoorbeeld Anouk, Jeroen van der Boom en menig ander Hollands pop artiest, die vaak enorm puberaal zijn. Overigens schrijft Anthony Kiedis van de RHCP soms ook vrij bizarre teksten (bijvoorbeeld), maar daar hoor je nooit iemand over..

Kortom, Blof heeft hier een vrij monotone plaat afgeleverd, met nergens een écht sterke song die er boven uitsteekt, op wellicht Wijd Open na. Men bleef continu hangen in hetzelfde klanken en kleurenpalet, en dat is op den duur toch best vervelend, al valt het als achtergrond muziek nog wel mee. Het is gewoon middelmaat, en dat is jammer, want Blof kan beter.

avatar van kaztor
Wij zitten er hier aan te denken om 'm aan te schaffen. De laatste singles vind ik van een sterk, constant niveau en ik luister niet eens zozeer meer naar de teksten. Ik vind, als men de Nederlandse kaf van het koren scheidt, dat Blöf er bovenuit steekt.

avatar van lauradance
Blof, zeker goede nederlandstalige muziek en de singels die ze uitbrengen zijn sterk. Maar de rest van het album vind ik dan tegenvallen. Zo ook met dit album, de uitgebrachte liedjes zijn goed, verder nog 2 a 3 liedjes die goed zijn. Maar de rest is saai en klinkt allemaal hetzelfde. De toppers op dit album Hou Vol Hou Vast, We Doen Wat We Kunnen, Beter.

avatar van Gatver
De eerste 5 songs vind ik best te pruimen, daarna val ik in slaap , alhoewel er met de teksten van nr. 6-12 niks mis is.

avatar van Madjack71
Blof is door de jaren heen m.i. niet echt gegroeid als band, met uitzondering van Umoja waar ze toch wel wat speciaals van wisten te maken...al had dat nog wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. Het volgt steeds hetzelfde principe...binnen 3 seconden valt heel de band volle mep in..even gechargeerd gezegt, hierdoor blijft er niet veel over van de structuur van de muziek. Het is niet anders bij dit Alles Blijft Hetzelfde...er springen er een paar uit, die door de pakkende refreinen, onverhoopt in je gedachtes blijven hangen..zoals Hou Vol Hou Vast en Beter. Als Pascal wat meer fluisterend zingt, heeft de muziek zelfs wat meer weg van een Nederlandse Elbow...maar een heel album lang overtuigen kunnen ze mij niet.

avatar van lennon
^om zo maar weer eens de fans een poot uit te draaien.. ook de Nederlandse muziek industrie is hier niet vies van.. en maar verbaasd zijn dat de industrie op zijn gat ligt.... raar hoor...

avatar van musician
Hoezo? Sinds wanneer draait een band de fans een poot uit als een album met nieuw materiaal wordt uitgebracht?

De bezitters van Alles blijft anders hoeven alleen nog de losse Radio Berlijn te kopen. Mensen die Alles Blijft Anders nog willen gaan kopen, krijgen Radio Berlijn er bij.

Aangezien liefhebbers van Alles Blijft Anders hiermee nog een leuk toetje krijgen (het zijn leftovers van de opnames van dat album die later nog even behoorlijk zijn opgekrikt) lijkt mij van poot uitdraaien geen sprake.

Bovendien kun je altijd nog steeds zelf beslissen of je het album koopt of niet.

avatar van lennon
^als ie inderdaad los te krijgen is, is dat een ander verhaal.

Meestal is zo'n geintje een toevoeging aan een bestaand album, en als fan kan je dan een album voor de 2e keer kopen. Nu ben ik totaal geen Blof fan, dus hier heb IK geen last van.

avatar van musician
Ik zou dan zeker Alles Blijft Anders gewoon eens proberen, het is bijna onmogelijk dit geen goed album te vinden.

Ik weet niet waar je problemen met Blof precies liggen, maar als je van een sterk rockalbum houdt kan Alles Blijft Anders zonder enige gêne worden geadviseerd.

avatar van lennon
Het grootste probleem bij Blof is voor mij dat alles hetzelfde klinkt! Totaal geen variatie in de songs die ik ken (en ik moet toegeven dat dat vooral van de radio komt, alleen de 1e 2 albums ken ik compleet) maar ik wordt er gewoon niet warm van.

Tuurlijk fantastisch dat NL een band heeft die echte muziek maakt, maar daarmee is er voor mij ook alles over gezegd.

lennon schreef:
Het grootste probleem bij Blof is voor mij dat alles hetzelfde klinkt! Totaal geen variatie in de songs die ik ken.
Toch echt eens 'Umoja' proberen dan.

rkdev schreef:
Toch echt eens 'Umoja' proberen dan.

Ook geprobeerd... was het helaas ook niet...

avatar van musician
Echt tenenkrommend, die algemene gedachtenspinsels die niet uit te roeien zijn m.b.t. Blof. Lennon verwoordt het dan nog netjes.

"Klinkt hetzelfde!" Wie op een opiniërende muzieksite als deze geen onderscheid weet te maken tussen albums als Umoja, Oktober en Alles blijft Anders moet eigenlijk met strafpunten terug naar de vooropleiding "muziek recenseren voor beginners".

Of erkennen dat niet het gehele oeuvre bekend is en beterschap beloven, als tussenoplossing.

"Semi intellectuele teksten!" roept ook menigeen. Geen flauw idee wat hier wordt bedoeld, maar velen vinden het. Ik geef twee teksten van het laatste album:

Blof - Punt

Gedane zakken nemen nooit een keer
Dezelfde weg maar dan weer terug
Woohoho
En gooi niet meer als vroeger maar...
Verandering is goed

Zo is het genoeg

Wat maakt ons allemaal tot wie we zijn
Wat ooit gebeurd is, is gebeurd
Woohoho
Ik zou niet anders willen maar...
Één ding kan ik doen

Blof - Hou Vol Hou Vast

Ik zie ook wel in dat alles anders gaat
Dan hoe je het wilt, of hoe je het had gedacht
En ik begrijp ook best dat jij het
Niet meer weet hoe het nu is, is niet wat jij verwachtte
Dus adem in en tel tot tien of elf en verder

Al is het maar voor even

Het is geen geheim dat bijna iedereen
Vooral naar zichzelf en niet naar een ander kijkt
En ik begrijp ook best dat dat natuurlijk lijkt
Als jij nu maar weet, dat je veel meer kunt bereiken
Dus adem in en tel tot tien of elf en verder

Er is altijd nog m'n hand die alles schoon wast

Hou vol hou, vast

Er is altijd nog m'n hand die alles schoon wast

Hou vol, hou vast

Semi intellectuele teksten? Ik weet niet wat dat zijn, maar wat hierboven staat kan er niet mee zijn bedoeld. Veel van de Blof teksten worden overigens niet door zanger Paskal Jakobsen geschreven maar door Peter Slager. Hem ooit horen zeggen dat hij bij alles wat is geschreven bedacht heeft dat het 'semi-intellectueel' moest zijn?

Nee, want daar denkt hij niet bij na. Het zijn gewoon zijn teksten.

En bovendien, als het al semi intellectueel zou zijn, wat dan nog? Is dat een of ander negatief aspect, iets om een band op af te rekenen? We zullen maar zwijgen over wat er in het Engels allemaal op ons afkomt.

Dus daarom inzake 'hetzelfde' en 'semi-intellectueel': graag een iets gevarieerdere mening als het gaat om het niet goed vinden van een Blof cd.

Of, om bij de woorden van Blof te blijven:

Wat Jij Denkt

Ik hoef me niet te schamen
Voor wat ik ooit gedaan heb
Ik hoef niks uit te leggen
Ik weet dat jij me goed verstaan hebt

Zoveel mensen die iets vinden
Zoveel meningen
Steeds weet jij weer beter hoe het moet

Ik hoef niks te bewijzen
Als het al goed gegaan is
Ik hoef niks uit te wissen
Ik weet voor wie het niet gedaan is

Zoveel mensen die iets vinden
Zoveel meningen

Ik hoef me niet te schamen
Ik hoef niks uit te leggen

lennon schreef:
(en ik moet toegeven dat dat vooral van de radio komt, alleen de 1e 2 albums ken ik compleet) .
En laat dat nou echt by far hun minste periode zijn. De albums 'Boven' t/m 'Umoja' zijn echt toppers binnen de Nederlandstalige popmuziek.

lennon schreef:
Umoja ook geprobeerd... was het helaas ook niet...
Voor mij absoluut hun beste werk (toegegeven, ik heb 'Alles Blijft Anders' nog niet gehoord), ben bang dat Bløf dus inderdaad niet besteed is aan je.

musician schreef:
Ik dacht zelfs álle teksten.

avatar van koel
@Musician en rkdev: dank jullie! Scheelt mij weer een hoop tikwerk.

avatar van Rinus
De band revancheert zich met dit album. Na twee "zeveralbums" afgeleverd te hebben (October en April), komen de Zeeuwen door de bank heen, stevig rockend uit de hoek zetten, zonder al te veel ballades. Zo hoor ik de band graag. Beste Blof album sinds jaren.

avatar van kaztor
Dit zeg ik niet vaak over Nederlandse artiesten, maar dit vinden wij hier een uitstekende plaat.

Buiten de singles is de rest van de plaat ook dik in orde. Eigenlijk is het voor een Nederlandstalige band een behoorlijk stevige plaat.

Ik heb het idee dat ze met frisse moed de studio in doken en dat hoor je terug: Geen zwak moment te bekennen. Maakt me nieuwsgierig naar hun voorgaande werk. Te gek verjaardagskado!

Naar mijn mening het beste album van Blof, een lekkere stevige plaat om naar te luisteren.
Er zit geen enkel slecht nummer tussen, Ik hoop dat ze meer van dit soort platen gaan maken *4.0

avatar van rkdev
Lekkere nieuwe 'losse' single van de mannen zeg: "Later Als Ik Groter Ben". Ze rocken eindelijk weer.

avatar van Gloeilamp
rkdev schreef:

Op dit album rocken ze ook al..

avatar van Arrie
musician schreef:

Semi-intellectueel zijn ze misschien niet, maar ik vind het wel echt waardeloze teksten.

avatar van musician
Misschien moet je zelf eens gaan overwegen om je alleen bezig te houden met de muziek die jezelf wel goed vind.

Anders kun je dit soort non-berichten bij 95% van alle artiesten gaan schrijven. En als iedereen dat dan doet bij alle muziek waar ze niets aan vinden zitten we hier tot Sint Juttemus alleen maar verzoeken tot stoppen van de band te lezen. In meervoud.

Van mij mag Madonna per direct stoppen, maar hoeveel nut heeft dat om dat bij haar albums te gaan zitten schrijven? Netvervuiling en een user die blijkbaar niets beters te doen heeft.

musician schreef:

Blijkbaar mag je je dus alleen bezig houden met dingen die je goed vind, maar als je ergens kritisch over bent moet je wegblijven en doe je aan net vervuiling

Ik hoor toevallig erg veel blof, en woon in een vrij land, en mag daar dus ook mijn mening over geven, goed of slecht.
Dat dit jou favoriete bandje is kan ik ook niets aan doen, maar feit dat jij vindt dat iedereen een bepaald album wel goed moet vinden getuigt ook niet echt van enige objectiviteit, waarmee ik bovenstaande dus ook maar niet al te serieus zal nemen.

De nieuwe single is gewoon wederom een zeer slap nummer, en een in een miljoen zoals bij bijna alle blof nummers.
Deze band heeft veel potentie maar doet er niets mee, en dat is jammer.

Dat is mijn mening, en als ik zin heb om dat hier te posten dan doe ik dat dus gewoon. Jij kan ervoor kiezen hier niet op te reageren, want ik vraag daar niet om, maar ga alstublieft nietzeggen dat iemand hier niks mag zeggen omdat het te kritisch is. Dat riekt naar censuur, en die tijd is al een tijdje voorbij in dit land.