Bløf - Alles Blijft Anders (2011)

Label: Altijd Wakker

1. Maan en Sterren (4:29)
  2. Wijd Open (3:41)
  3. Hou Vol Hou Vast (4:55)
  4. We Doen Wat We Kunnen (4:42)
  5. Beter (3:37)
  6. Iedereen (4:27)
  7. Wat Jij Denkt (3:40)
  8. Wachten op de Dag (4:35)
  9. Hoe Warmer de Zon (6:00)
  10. Punt (4:08)
  11. 21 Gram (4:12)
  12. Was Je Maar Hier (6:05)
  13. Ogenblik *
avatar van Poeha
releasedatum: 25 februari 2011 en beatcluster heeft dit album al 5 sterren gegeven.

avatar van IntoMusic
Achja, fan die er al vanuit gaat dat het knallend is?

Ik moet het allemaal nog maar horen, want ben Bløf een beetje bø aan het worden. Misschien valt het allemaal mee, alleen zegt mij de titel al genoeg hoezeer ze ook soms ander geluid willen produceren (denkend aan het debakel Umoja).

avatar van Poeha
Ik vind de titel nog wel leuk gevonden.

En Wijd Open ligt in de lijn van Blauwe Ruis.
Ik ben meer van de stevigere nummers van Blof.

De eerste single klinkt in ieder geval lekker.

avatar van RestLove
Klinkt toch wat steviger, minder pseudo-filosofisch, toch even beluisteren als hij uit is. Baseer dat eerste dus nu op iTunes-samples.

Los
Titel goed gevonden? Ach ja. Komt van een Herbert Gronemeijer song (waar de heren duidelijk fan van zijn): alles bleibt anders.
Wat is goed gevonden? Als je het vind op een cd van een ander, heet het dan nog steeds goed gevonden? Ik denk het wel he. Dan is het zeker goed gevonden.

Edit: @Poeha: leuk gevonden zei je zie ik nu, Dan is het leuk gevonden

Los
Overigens stond in de trouw een interview waarbij nieuwe teksten werden aangehaald (moet op de trouw website nog te vinden zijn) en het viel me wel op dat er wel meer zinnetjes hier en daar ergens anders vandaan komen (Domweg gelukkig.....pfff kom op he!).
De teksten van blof blijven mij storen. Te pretentieus en te cliche en te veel al eens eerder beter gehoord (ik zal hem zelf inkoppen: dat geldt voor mijn eigen teksten hetzelfde ja).
Waarom schrijf ik dit dan hier, als ik er niet van houd? Omdat ik toch benieuwd ben. Het is een mooi dynamisch bandje. Met goede muzikanten en een mooie drive. Dus toch weer benieuwd (oh en ik stel mezelf zo graag teleur!)

avatar van lennon
Wat een verschrikkelijk saaie band is dit toch. Net ook weer die nieuwe single gehoord, en het is ECHT allemaal hetzelfde!

Heb je 1 nummer van ze gehoord, dan heb je alles wel gehoord.. dat vind ik al jaren, en blijf het vinden.

Zwaar overschatte band....

avatar van pjh1967
De hoes is een foto van het monumentale Radio Kootwijk

avatar van Gatver
lennon schreef:

Zwaar overschatte band....

Ik ben dat deels met je eens. Als je het over de laatste jaren hebt, dan geef ik je groot gelijk, het is erg zouteloos geworden, maar tot en met Omarm vond ik ze toch echt goed te pruimen. En live blijft het zéker een goede band.

Weet nog niet of ik hun nieuwe album wel wil hebben. Met 'Wijd Open' had ik enigszins moeite, na hem een aantal keer gehoord te hebben, vond ik het wel een oké-nummer. Maar van 'Beter' wordt ik gigantisch niet blij! Wordt dus spannend... en vervolgd

avatar van lennon
Enige nummer wat ik echt hebben kan is: Mooie Dag. Kan me nog een aantal andere songs uit die periode herinneren (geen titels) die ook wel ok waren. Blijkbaar was de tragische dood van de drummer een grote inspiratiebron voor ze.

Dat ze live goed zijn valt niet te ontkennen (muzikaal gezien), want ze spelen gewoon goed (ja, ook ik heb ze live gezien ) maar ook daar is het voor mij een eenheidshap waar ik niet doorheen kan komen.

avatar van DeKoning
Dit is weliswaar verschrikkelijk.

Is iemand ervan op de hoogte dat Blof deze titel min of meer gejat heeft? De in Duitsland wereldberoemde Herbert Groenemeyer heeft in 1998 een plaat gemaakt die 'Bleibt alles anders' heet. Nu zal Blof hem ongetwijfeld om toestemming hebben gevraagd, want ze kennen hem persoonlijk, maar het blijft een curieus gegeven, toch?

avatar van zorro83
Gejat lijkt me een beetje overdreven. In een interview in de PZC leggen ze duidelijk uit wat ze met deze titel bedoelen. Sowieso bestaan er genoeg albums die dezelfde naam dragen. Bijvoorbeeld het album van Jeff Buckley en Ozark Henry, Grace. Lijkt me sterk dat je op een dergelijke naam een patent kan aanvragen. Het gaat in het geval van Blof zelfs nog om een vertaling vanuit het Duits. En ja dan is er ook nog een spreekwoord: Beter goed gejat, dan slecht bedacht .

avatar van IntoMusic
Ik heb het welgeteld 2 luisterbeurten gegeven, maar kan er niets vernieuwend, leuk, aantrekkelijk noch interessants in vinden. Ergens in iemands review stond "saaie band"... Misschien is het dat wel en ben ik nu echt afgeknapt/ afgehaakt...

avatar van dix
dix
De hoes is in ieder geval anders.

een nummer als liefs uit london, dat is een uniek geluid van de heren, helaas wist men dat niveau niet meer te halen

vraag me altijd af welke uitdaging er voor zon band nou eigenlijk nog inzit als je zon beetje 10 jaar lang dezelfde platen maakt

avatar van musician
Daar kun je nog zeker 40.000 bands naar vragen, aangezien het principe 'albums in hetzelfde genre' meestal wordt gehanteerd. Het geldt ook voor Snow patrol, Kings of Leon of Radiohead.

Lennon zei dat alles van Blöf hetzelfde klinkt maar moet niet doen alsof dat exclusief voor Blöf zou gelden. Daarnaast is het overigens ook nog eens helemaal niet waar, Blöf heeft heel wat ondernomen om toch regelmatig met verschillend werk te komen. Maar ja, je kunt je stem niet veranderen, je werk, hoe je bezig bent met het schrijven van muziek.

En bovendien, waarom zouden ze niet mogen klinken als ze willen klinken bij Blof, als ze daar dan ook nog eens heel wat liefhebbers een plezier mee doen?

Lennon zal ongetwijfeld bij de volgende en de volgende en de volgende cd van Blöf met dezelfde kritiek komen. Ik bekijk het per cd, het is hier per slot van rekening inderdaad een muziekforum. Oktober en April waren niet mijn ding. Maar mocht Blöf zich mijn kritiek hebben aangetrokken, ga ik morgen nog op pad om Alles blijft anders op te halen.

radiohead kan je iig niet betichten van herhaling

los daarvan zijn die pogingen van blof om te vernieuwen en/of te veranderen, te magertjes om voor uit bed te komen

men klinkt na al die jaren nog even solide, en weinig verheffend, terwijl ik, ook al heb weinig met de band, het toch mooi zou vinden als men eens echt een radicale wijziging maakte

kheb zo het id dat eenmaal in de commerciele hoek de artistieke uitdaging als vanzelf ene stuk minder wordt, laten we vooral hetzelfde blijven doen, ietwat veranderen maar wel binnen ene heel krap kader

en het publiek vreet het , dat weet men, en zo komt het eigen vreten op tafel
lekker veilig zalk maar zeggen

jammer want zijn gewoon goeie muzikanten

musician schreef:

Klopt en ze mogen dat van harte. Het is dan ook een persoonlijk iets of je de klik nog hebt met een artiest/ band of niet. En inderdaad zijn er nog vele die hun genre, opzet, sound etc. niet veranderen. Om nou meteen weer artiesten te gaan noemen die dat juist niet hebben, vind ik weer overdreven want ook dat is smaak...

Bij Blof vind ik het nu wel welletjes geweest en gaat mij zelfs de muziek irriteren. Ik heb alle albums t/m April, waarin ik juist die laatste tweeluik wel weer verfrissend vond klinken. Nu zijn ze weer terug bij af en is dat een teleurstellende bevinding. Maar nogmaals... ieder zijn smaak.

avatar van DikkeDarm
Beter dan wat ze de laatste jaren hebben gemaakt, terug naar Blauwe Ruis maar dan..... beter.

avatar van L_T_B
Leuk een nieuw album van Blof. Dat gaat me weer wat overuren kosten....

Alvast een aantal onvriendelijkheden verwijderd.

avatar van musician
Het is in ieder geval bijzonder dat, zelfs voordat het album is beluisterd, er zich (blijkbaar) aan de poort bij dit album een heel legertje leden van het anti-Blöf comité zich komt melden.

Opmerkelijk dat dat juist bij Blof is, ik kom dat in de praktijk bij anderen veel minder snel tegen. De kritiek slaat dan ook nog niet eens op dit album maar op Blöf zelf en staat vol algemeenheden en cliché's die ook op andere bands/artiesten kunnen slaan.

Hoewel het natuurlijk idioot zou zijn dezelfde (negatieve) kritieken bij elke andere band opnieuw te plaatsen, elke artiest heeft nu eenmaal z'n eigen bandbreedte, is het opmerkelijk dat juist Blöf hiervoor wordt uitgekozen.

Ik ben heel wat gewend in muziekland en Blöf heeft bepaald geen afwijkend patroon t.o.v. anderen, inzake het uitbrengen van nieuw werk. Laat de kritiek, positief of negatief, dan in ieder geval dit album betreffen, dan kunnen degenen die alleen de band willen bekritiseren zich weer richten op hun eigen favorieten.

avatar van IntoMusic
Laat ik nou niet bij het zgn comité behoren maar puur over dit album hebben en dit tegenover hun laatste albums aanhouden (April en Oktober niet meegerekend). Dan kom ik tot de conclusie dat er nada noppes afwijkend noch toegevoegde waarde inzit. Laat staan een prettig album om naar te luisteren.
Dat sommige beginnen te neuzelen over andere bands en artiesten die ook niet vernieuwende albums uitbrengen... we zitten nu bij de recensie van "alles blijft anders".

Ik breng niet mijn stem uit (na 2x beluisteren weet ik genoeg), maar gezien het gemiddelde zou ik dat graag willen doen... Hoe bedoel je objectief en onbevooroordeeld Laat de fans hier maar hun gang gaan .

avatar van musician
Dan heb ik het in mijn kritiek natuurlijk niet over mensen die zich wel op het album storten, dat lijkt mij niet zo moeilijk in te schatten.

avatar van lennon
Voor mij is de single geen uitnodiging om het hele album te luisteren, waar ik voorheen nog wel albums van Blof geluisterd heb. Ben zeker niet van het anti Blof comité zoals dat hier genoemd wordt, ik ben gewoon kritisch. Ik gooi een statement als deze echt niet zomaar op, zonder het werk van Blof te kennen.
Heb wel meer gemerkt op mume dat kritiek op iets heel erg slechtgetrokken word door sommigen.

Ik geef dit album toch geen beoordeling? Dan zou de kritiek naar mij toe terecht zijn.

avatar van musician
Blof heeft m.i. recht op in ieder geval een eerlijke beoordeling, afgewogen kritiek.

Net zo goed als dat een jubelende 5***** niet kan, drie weken voor de release van het album (tenzij je hele boeiende voor-informatie hebt), is het ook andersom niet erg sjiek te gaan zeuren over een band met, in het geval van Blof, inmiddels een jarenlange carriëre.

De band heeft zeker ups en downs gekend, ik ben zelf ook geen lid van de fanclub, vind ook zeker niet alles even goed, maar oordeel wel pas inhoudelijk nadat ik het album heb gehoord.

Er zijn hele reeksen aan artiesten waar ik mij op musicmeter niet mee ga bemoeien, ik weet er te weinig van af en als ik er dan ook al niets aan vind, is ik het de discussie niet waard.

Ik ben Alles Blijft Anders nu aan het afluisteren, heb het vanmiddag gehaald bij mijn plaatselijke MM, voor zelfs een hele schappelijke prijs.

Tot nu toe bevalt de cd mij prima, maar ik ben dan ook een liefhebber van het stevige werk van Blof. De aanhangers van April en Oktober kunnen daarmee lichtelijk teleurgesteld zijn, maar zij zijn dan ook de afgelopen jaren uitgebreid bediend.

Liefhebbers van de muziek van Blof in zijn algemeenheid zullen er ook niet ontevreden over kunnen zijn, de band klinkt gemotiveerd en ze laten horen nog steeds over een behoorlijke dosis rock te beschikken.

Tja, je kunt, inzake veranderingen, moeilijk verwachten dat Pascal Jakobsen thuis blijft zitten met stem, gitaar en composities. Maar voor hem geldt ook ongetwijfeld: dit is wie ik ben, wat ik doe en dit is wat ik kan. Meer valt er van een mens niet te verwachten. Later inhoudelijk meer.

Hoe warmer de zon +
Punt

zorro83 schreef:

Wat een onzin! Blof wil toch zo graag serieus genomen worden? Dan moeten ze eerst beginnen met het verzinnen van een originele albumtitel...

avatar van musician
Wat kan het je überhaupt schelen, de titel van een cd? Laat staan dat ze het ook nog eens gejat hebben van een Duitser in 1998.

Nou nou nou, het is me toch wat!!

Heb je de cd al gekocht en beluisterd? Dát kan ik je tenminste van harte aanbevelen, kan je die hele titel verder gestolen worden.

Ik zou Blof met deze muziek maar wel serieus nemen, erg veel beter vind je niet terug, in dit land.

musician schreef:

dat lijkt me een statement dat met gemak te weerleggen is