Korn - Issues (1999)

Label: Epic

1. Dead (1:12)
  2. Falling Away from Me (4:30)
  3. Trash (3:27)
  4. 4 U (1:42)
  5. Beg for Me (3:53)
  6. Make Me Bad (3:55)
  7. It's Gonna Go Away (1:30)
  8. Wake Up (4:08)
  9. Am I Going Crazy (0:58)
  10. Hey Daddy (3:44)
  11. Somebody Someone (3:47)
  12. No Way (4:08)
  13. Let's Get This Party Started (3:41)
  14. Wish You Could Be Me (1:07)
  15. Counting (3:38)
  16. Dirty (7:50)
Dit is niet de officiele hoes. Was toendertijd een prijsvraag en de nummers 2-5 werden een special edition. De nummer 1 (die met die teddybeer) werd de officiele hoes.

wat wordt 't beleid van musicmeter qua alternatieve covers?

Prachtige cd vol korn in puur natuur. Harde bassen , de rauwe stem van de hoofdzanger en erg zware teksten zijn kenmerken van korn. Deze kenmerken komen dan ook erg veel voor op deze cd , misschien niet voor iedereen weggelegd maar dit is echt wel het beste wat het genre te bieden heeft.

avatar van Facedown
Velen spreken me tegen, maar ik vind dit album beter dan Follow the Leader. De bassen van Fieldy hoor je heel goed en zijn van groot belang. Goede nummers zijn: Falling away from me, Somebody Someone, Make me bad en Beg for me

Goed album van korn met een mooie singe falling away from me en goede bassen.
Een van de beteren albums een dikke 4,5*

Bobiej
dit is dan met Take A Look In The Mirror mijn favoriete Korn album. iedereen zegt "Korn" en "Life Is Peachy" maar op de een of andere manier vind ik "Follow The Leader" "Issues" en "Take A Look In The Mirror" beter. natuurlijk zijn korn en Life Is Peachy ook moddervet maar dit materiaal is mooier. de begin gitaar in Falling away from me:D super en Make Me Bad en Somebody Someone ook... maja ik ben nu eenmaal zo een korn van dat ik alles van hun 5 sterren geef;)
5 sterren dus

RODI_RACING
Korn's beste album 'beg for me', 'trash', 'make me bad'
'falling away from me', 'dirty'....weergaloos

dit album heeft de jaren 1999-2002 voor mij getekend
toen kwam untouchables ook een goed album 4,0*

dit album 5,0*

ik sluit me trouwens bij 'bobiej' aan issues, take a look in the mirror en untouchables vind ik Korn's hoogtepunten!

Bobiej
Ik heb nooit gezegt dat ik Untouchables goed vond eerlijk gezegt vond ik hem slecht...ik stem overigens niet meer op alle Korn albums 5*

Korn gebruikt erg veel "opvulling-nummers" op hun albums, en de echte kwaliteit en moeite zit maar in een aantal nummers. Falling Away from me is zoveel beter dan de andere nummers op het album dat het belachelijk is.

Je moet wel ziek in je kop zijn om zo'n bizar rock nummer te verzinnen kwa melodie maar goed, resultaat mag er zijn

Rest van het album vind ik een beetje gewoontjes.

1,0
sn@ke schreef:

dit het aler slectse album van korn

1,0
sorry maar de ander zijn berter hoor

Bobiej
Welke van korn vind je beter dan?

brecht geers
pracht van cd!!! hier zit een pak meer melodie dan we gewoon zijn van korn maar toch blijft het lekker rammen.
wel spijtig van de nogal rare liedjes zoals 'am i going crazy' enzo. Die stellen helemaal niets voor. Als die liedjes enkel bestaan om de cd langer van tijdsduur te maken is dat wel zeer dom van Korn. een cd hoeft niet lang te zijn om goed te zijn ( zie: reign in blood van slayer)

avatar van sinterklaas
lekker muziekje

vooral nrs 2, 3, 9 en 13 zijn leuk

brecht geers schreef:

Ik wil niet veel zeggen, maar Slayer heeft ontzettend weinig met Korn te maken...

0,5
Ten tijde van dit album was de 'echte' Korn morsdood.
RIP Korn.

avatar van knoltor
Bij dit album ben ik definitief mijn interesse in deze band verloren. Ten tijde van de eerste twee albums vond ik ze geniaal (lag waarschijnlijk ook aan de tijdgeest en mijn leeftijd), maar hier... Nee sorry.
Overigens is Korn ook de band die mij het slechtse optreden ooit heeft bezorgd (Sziget festival 2005). Tijd om te stoppen jongens!

kaztor schreef:
Ten tijde van dit album was de 'echte' Korn morsdood.
RIP Korn.

Vergat nog m'n cijfer: 0,5.

Pure bagger!

kaztor schreef:

Vergat nog m'n cijfer: 0,5.

Pure bagger!

Kom op Kaztor, de 'echte' Korn is hier dan wel dood, maar er staan ook goede nummers op. Make Me Bad, Falling Away From Me, Somebody Someone, Trash... allemaal prima nummers, hoewel de $ toch belangrijker werd dan de muziek .

3,25 dus dat is een 3,5***

Charles Manson
Bobiej schreef:

Daar gaat het toch niet om?
Brecht geers bedoelt dat een goede CD niet perse lang hoeft te duren.
Het inmiddels legendarisch "Reign in Blood" van Slayer is daar met zijn speelduur van een krap half uurtje een perfect voorbeeld van, zoals Brecht geers zei.

Dat Slayer vervolgens muzikaal niet op Korn lijkt, doet in dit geval helemaal niets af aan zijn perfecte voorbeeld.

Korn is overigens nog geen puist op Slayers kont, maar dat is mijn persoonlijke mening.

avatar van Max Payne
Heb gisteren een vlag besteld van dit geweldige album, ik vind dit Korn op hun hoogtepunt hun nieuwe album met twisted transistor kan hier niet tegen op....

Timothebizkit
Heb 'm vandaag weer eens geluisterd, en het beviel me best wel. Hun eerdere albums bevallen me stukken beter (vooral hun debuut), maar ik vind deze nog wel gaan. Ik vind juist Untouchablés écht té slecht samen met die nieuwe...

Bobiej schreef:

3,25 dus dat is een 3,5***

Ik vind #5 (Beg For Me, denk ik) het enige nummer met ballen dat nog een beetje doet denken aan het oudere werk. Maar sorry...... de rest is voor mij huilen met de pet op.

0,5
Ik heb 'm net op Ebay gezet, dus als er iemand nog interesse heeft....

Ik vind dit persoonlijk het beste album van KoRn, en ja ik kan dit zeggen want ik was een echte KoRn fan.
Hij opent erg goed met de knaller Falling Away From Me en sluit ook goed af met het geweldige Dirty. Daar tussendoor blijft Jonatan Davis zoeken naar zichzelf op een aparte maar geweldige manier. De muziek past hier erg goed bij, chaos, angst en aggressie zijn goed terug te horen ook in de muziek. Ik vind trouwens het een na laatste album, Take A Look in The Mirror, echt een vreselijk album. Er staan wel een paar goede nummers op maar als album blijft het dikke crap.
Dit album samen met Untouchables vind ik de top van KoRn. Het nieuwe album moet ik nog beter luisteren om een oordeel te maken maar ik vind het tot nu toe zeker niet verkeerd.
BTW dit album heeft ervoor gezorgd dat ik een fan van KoRn werd.

Voor dit album geef ik een dikke 5.

avatar van Suicidopolis
Ik herinner het me nog als ware het gisteren: de eerste keer dat ik deze CD hoorde, ergens toen ie uitkwam. Geleend van een vriendin... Man, wat was me dat een ontgoocheling. Toen vond ik dat alle nummers op elkaar trokken, om niet te zeggen dat de hele CD eigenlijk 16 keer hetzelfde nummer was ( om effe de interludes ook als nummers mee te tellen ), een stuk of 36000 stappen in de verkeerde richting t.o.v. hun 2 eerste CD's, en alleen "Falling Away From Me" kon me nog bekoren ( er was nog een 2de nummer denk ik, maar ben niet zeker welk ). Neej hoor, toen moest ik er niets, maar dan ook niets van hebben, zo'n ongelooflijk saaie troep vond ik het.

En dan, een paar jaar later, besloot ik hem dan toch maar een 2de kans te geven. Ik had hem goedkoop op de kop kunnen tikken ( via eBay Kaztor ), dus waarom ook niet? En toen... toen vond ik het ineens geweldig.

Plots leken de nummers niet meer op elkaar. Plots was het niet meer saai. Plots leek het terug iets te vertellen. En ik bleef 'em maar draaien! Jaaaa, sfeer! Deze plaat straalde verdomme sfeer uit, een lekker donkere, claustrofobische, drukkende, psychedelische sfeer. En wat een sound ook. Lekker, duidelijk express en heerlijk gecontroleerd pompend, zodat die diepe, luide bas van Fieldy nog is extra dik in de verf wordt gezet ( op de 2 singles hebben ze dit trouwens duidelijk minder hard gedaan, teneinde deze nummers waarschijnlijk een meer radio-vriendelijke sound mee te geven ). Bovendien kan ik de hopen reverb/chorus/delay die ze hier gebruiken wel appreciëren ( al zijn ze nog mijlen verwijdert van wat The Cure als standaard settings gebruikt ). En daar waar velen zich storen aan de tussenstukken, vind ik deze net geweldig op hun plaats staan. Ze leiden je rustig van de ene hoop nummers naar de volgende, en zorgen ervoor dat het geheel, als je het van begin tot einde luisterd, nooit vermoeiend wordt. Beschouw het als een soort tussenhaltes. Oké, ik durf ze ook wel eens te skippen, maar desalniettemin storen ze me zeker niet. Daar waar ik ook vond dat Jon's zang op "Follow The Leader" er een stevig pak op achteruit was gegaan qua oprechtheid, vind ik dat hier weer een pak beter. Het klinkt terug alsof de man iets van z'n lijf te schrijven heeft, al klinkt het inderdaad allemaal al wel wat bekend in de oren, op nummers als "Wake Up", die gaan over de toenmalige opbouwende spanningen binnen de groep, na. Nummers als "Make Me Bad", en tal van anderen, doen me gewoon iets. Hij ( Jon ) weet me weer te boeien, me binnen te lozen in dat zieke brein van hem. En ook al beginnen ze hier de verschillen tussen de zachtere verzen tegenover de harde refreinen ( hèt cliché van de Nu-Metal zeg maar ) al wat verder te duwen dan op hun vorige platen, toch klinkt het hier niet geforceerd ( vind ik... ). De nummers klinken wel degelijk als een geheel, en in tegenstelling tot het afgrijselijke "Untouchables", ben ik ervan overtuigd dat het "over"-geproduce op deze plaat niét nodig was om halfafgewerkte songs te verdoezelen. Neen, hier werkt het net positief, geeft het een extra push aan de nummers, zoals het hoort.

Oorspronkelijk had ik hem de volle 5* gegeven, maar dat lijkt me nu toch ook wel wat teveel. Eveneel als albums als "Disintegration", "Deloused In The Comatorium", "Hail To The Thief"... verdient ie nu ook weer niet; daarvoor mist het de genialiteit die het eerder vernoemde soort albums wel heeft. Maar minder als 4* geef ik er zeker niet aan.

Nog effe aan toevoegen: "Let's Get This Party Started" is een beukhamer van een nummer!

avatar van bver
Voor mij heeft dit album het einde van Korn ingeleid. Ik kan niet anders dan me volledig aansluiten met Kaztor. Ok, er staan een paar nummertjes op die te pruimen zijn, maar wat mij betreft komt het nog niet aan de enkels van de vorige albums. Ook live is deze neergang te zien. Op Pukkelpop '96 bliezen ze het dak van de marquee, in 2002 en 2005, als gevestigde waarde, een triestige vertoning.....jammer.

Deranged
Ik heb deze vroeger veel geluisterd en vond het altijd een prima album. Daarom dus van mij 3 sterren.

Deranged
OK ik had wat gedronken en was iets te enthousiast. 2 sterren is zat.

Minder rotzooi dan op Follow the Leader, maar tegelijk ook minder lichtpuntjes. Ik heb van Make Me Bad de versie van 6 minuut nogiets... die klinkt best aardig, hoewel dat toch wel even wat anders is dan wat ze op het album Korn laten horen. (Ik ben zó veelzijdig.) Beg For Me vind ik wel goed. Dirty heeft ook wel wat.

Het blijft matig.

avatar van lauradance
bij deze ging de liefde over, ik vond het een slecht album en nu eigenlijk nog