Explosions in the Sky - Take Care, Take Care, Take Care (2011)

Label: Temporary Residence

1. Last Known Surroundings (8:22)
  2. Human Qualities (8:10)
  3. Trembling Hands (3:31)
  4. Be Comfortable, Creature (8:48)
  5. Postcard from 1952 (7:07)
  6. Let Me Back In (10:07)
avatar van Vincent90
Jawel een nieuw album van mijn favoriete Post-Rock groep, hopelijk grijpen ze toch wat meer terug naar het geluid van The Earth is not a Cold Dead Place, dat album was hemels. Ik ben benieuwd!!!

avatar van nognooit
Dat hoop ik ook, dat is nota bene een van mijn favoriete albums.
De hoes vind ik overigens wel hun minste tot nu toe...

avatar van king_pin
Ik had ook een mooiere hoes verwacht... maar ben toch erg benieuwd naar deze.
En live, in mei komen ze naar Nederland.

avatar van Vincent90
De hoes valt inderdaad flink tegen, geen mooi schilderij-achtige voorkant dit keer...
Waar zullen ze trouwens optreden in Nederland?

avatar van MJ_DA_MAN
Vincent90 schreef:
Waar zullen ze trouwens optreden in Nederland?
Hier.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk!

avatar van Tha)Sven
Spuuglelijke hoes zeg, zeker gezien hun eerdere niveau van artwork. Ik ben behoorlijk bang dat deze band steeds minder goede albums gaat afleveren. De vorige plaat was behoorlijk wisselvallig en miste een complete sfeer zoals Those Who en Earth is not a cold dead place wel hadden. Hopelijk weten ze me te verrassen, maar ik denk dat ze teveel blijven hangen in hun oude concept.

avatar van RensZ
De hoes is inderdaad niet het mooiste, hopelijk is dat geen voorbode op het album. Ik hoop dat het album ook een stuk beter is dan 'All Of A Sudden..'.

Hier alvast een nieuw nummer:

YouTube - Explosions in the Sky - New song (from upcoming album [04.2011]) (Live at ATP 2010) [3/6]

avatar van BB King
zeeeer nieuwsgierig naar het nieuwe album, "Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever" is nog steeds een meesterwerk voor mij, iedere luisterbeurt weer.
op hun website kan je een (heel kort) filmpje zien, beetje sfeer proefen, op vimeo nog eentje.

avatar van Noere
Ach ik vind die hoes best meevallen, alleen niet echt passen bij eits.

leander?
Ik vind deze hoes juist geweldig

avatar van Snoeperd
Ik vind de hoes ook mooi alleen past het totaal niet bij Explosions In The Sky, tenzij ze het nu opeens over een andere boeg gaan gooien qua muziek.

Snoeperd schreef:

Dat zal niet hoor. Ze hebben al eens een nieuw nummer live gespeeld en dat was niet afwijkend van de bekend Explosions stijl.

avatar van KampF
Mooi! En wie zie ik mei als ze gaan optreden?

Snoeperd schreef:

zever.... gezever

mooie hoes voor hopelijk een even mooie plaat

de amex ligt iig al klaar voor de pre-order op temporaryresidence.com gekleurd vinyl, here I come

Ik kan bijna niet wachten! Dat nummer wat eerder gepost is beloofd in ieder geval al heel wat goeds.

Ik luister al jaren naar eits maar ben nog nooit bij een optreden geweest, schijnt wel een hele ervaring te zijn dus mei ben ik erbij.

avatar van RensZ
Als je de kans krijgt om ze te zien zou ik die inderdaad aangrijpen, want live is de muziek echt geweldig. Vorig jaar in het openluchttheater in Deurne waren ze geweldig. Mooie ervaring.

05/25/2011
Amsterdam
Paradiso

avatar van nognooit
Waarschijnlijk zal ik die avond van de partij zijn.
Ik heb ze nog niet eerder live gezien, dus het is eigenlijk wel van groot belang.

Ondertussen duurt het wachten tot 26 april (of eerder?) lang.

Dat nieuwe live nummer klinkt toch wel veelbelovend. Erg mooi weer. Ik ben erg benieuwd hoe deze zich verhoudt tot de rest van het album.

avatar van oceanvolta
Trembling Hands is hier te beluisteren.

khonnor
ik denk, te horen aan het nogal abrupte begin dat dit slechts een stuk van het nummer is....

then again, i might be wrong...

avatar van MJ_DA_MAN
Die eerste 1,5 minuut is echt top; anders dan we gewend zijn maar niet minder goed. Daarna is het wat ''been there, done that'' maar de eerste 1,5 minuten maken me iig heel erg benieuwd en het zou leuk zijn als het ze lukt om met een redelijke nieuwe sound (voor EitS-begrippen) een nieuwe topper te droppen na hun laatste album .

gratis download van "Trembling Hands" en pre-oder album:

Explosions In the Sky - explosionsinthesky.com

avatar van RensZ
Ik kan mezelf ook niet echt voorstellen dat dit een heel nummer is, drie en een halve minuut voor EitS is erg kort. Sowieso voor een album met maar zes nummers.

Is wel degelijk het volledige nummer, 't is gewoon veruit het kortste op dit album http://www.scdistribution.com/resources/trr199.pdf

avatar van RensZ
Oké, eerste tegenvaller dus en niet alleen wat betreft de lengte.

Morinfen schreef:

als ik dit zo allemaal lees word ik toch wel heel nieuwsgierg...

2LP pre-order is in elk geval al besteld. schandalig pokkeduur mede door hoge portkosten maar de enige garantie op coloured vinyl is bestellen via temporaryresidence.com... en het artwork ziet er veel te geweldig uit om te laten schieten.....

avatar van RensZ
En als ik dat zo allemaal lees word ik ook best wel nieuwsgierig. In eerste instantie vond ik Trembling Hands tegenvallen, maar misschien komt dat vanwege de lengte want het is helemaal geen slecht nummer.

avatar van bonothecat
Eerste luisterbeurt zit er bijna op. De eerste indruk is dat de mannen niets, maar dan ook werkelijk niets veranderd hebben. Het eerste deel van het album is nogal saai, maar de laatste 3 nummers maken wat mij betreft veel goed. Maar om te zeggen dat dit een wereldschokkend album is...nee. 3,5*