Pharoahe Monch - W.A.R. (2011)

Alternatieve titel: We Are Renegades

Label: Duck Down

1. The Warning (0:52)

met Idris Elba

2. Calculated Amalgamation (2:48)
  3. Evolve (2:40)
  4. W.A.R. (4:25)

met Immortal Technique en Vernon Reid

5. Clap (One Day) (3:30)

met DJ Boogie Blind en Showtyme

6. Black Hand Side (4:31)

met Phonte en Styles P

7. Let My People Go (3:55)
  8. Shine (4:08)

met Meal Machinko

9. Haile Selassie Karate (2:23)

met Mr. Porter

10. The Hitman (3:25)
  11. Assassins (4:32)

met Jean Grae en Royce da 5'9"

12. The Grand Illusion (Circa 1973) (5:16)

met Citizen Cope

13. Still Standing (5:18)

met Jill Scott

Rene1979
Wat raar dat niemand hier nog een bericht bij heb gezet. Dit is het album waar ik het meest naar uit keek.

Clap is Keihard

avatar van Delars
Volgens " hiphop in je smoel" is hij al een tijd gelekt..

avatar van He$$el_01
Ik heb inderdaad al veel op internet gevonden. Assassins en W.A.R zijn nice en ook clap is lekker. Dit kan best wel een goed album gaan worden.

avatar van Silky & Smooth
Dit kan ook wel eens heel cool worden!

Rene1979
De versie die ik nu heb, daar lult steeds een wijf doorheen. Omdat hij al heel lang geleden gelekt is hoop ik niet op pushbacks van het label... Tot nu toe is het gewoon een vette plaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Er is alleen een soort van promo/advance door Duck Down zelf gelekt.

Rene1979
Ja klopt en alle tracks staan erop. ik ben erg blij met dit album. Sowieso heeft Monch een geweldige stem en 1 van de beste flows... What the Fuck ga gewoon stemmen ook.

avatar van Rhythm & Poetry
Dope plaat inderdaad, volle producties (op Shine na, het minste nummer) met soms een wat soulvolle insteek en een uitstekende, hongerig klinkende Pharoahe Monch. Staan echt een aantal heerlijke tracks op, waaronder verrassend die met Styles P (toch niet de beste rapper). Ja, blij verrast met W.A.R. klinkt toch een stuk beter dan dat ik had verwacht,

avatar van thgryda
Deze zag ik een tijdje terug al, hier keek ik zeker wel naar uit, effe zoeken

P-DawG
Hoe doet IT het? Het is een tijdje geleden dat ik iets van de beste man heb gehoord.

Geen verse helaas.

P-DawG
Wat doet ie dan, speelt ie de banjo?

avatar van He$$el_01
Nee, maar misschien speelt hij wel de gitaarsolo op het einde. Hij rapt alleen het refrein.

P-DawG
Ah, dan zat ik er niet eens zo ver naast. Ik wacht wel op IT's gitaar kunsten tot er een goede CD rip uitkomt.

avatar van thgryda
Idem vieze advances, nog steeds een trauma van APOS

avatar van MJ_DA_MAN
UGHH geeft deze (veel mooiere) cover aan.

ik vind deze mooier.

avatar van Timmie
ze zeggen echt de heletijd "duck down records" dat is verveld,

zitten wel een paar goede tracks hier.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, omdat het de advance is die je checkt.

avatar van Timmie
de echte is nog niet uit zeker.

Rene1979
Clip van Clap! Mega! Eindbazenclip!

avatar van FlyLo
Sterk nummer (voor zover je dat kan beoordelen met al die onderbrekingen) maar die video is niet bepaald vrolijk te noemen.

Rene1979 schreef:
Clip van Clap! Mega! Eindbazenclip!

bazige clip inderdaad, zit echt sterk in elkaar. Tof nummer, ik verwacht er evenveel van als van CL of atmosphere eig, koning mc pharoahe monch, zeker live

avatar van Dirruk
Zag het nummer Clap voorbij komen. Ik ken het werk van Pharoahe Monch voor de rest niet. Maar ik ben nu wel heel erg benieuwd geworden hiernaar.

The Grand Illusion (Circa 1973) is dope

avatar van Delars
Wow die clip van clap.... Pff.. Moet deze maar eens bestellen..

avatar van Delars
De goede versie, zonder vrouwenstem die er doorheen schreeuwt, is trouwens gelekt..

MJ_DA_MAN schreef:
UGHH geeft deze (veel mooiere) cover aan.

Ik vond de vorige mooier maar de release heeft inderdaad deze cover (nu ook gecorrigeerd).

avatar van Elohim
Crap... Nog niet gechecked! Ga ik vandaag proberen te pindakazen!

Heeft iemand een link voor die officiële promo?

avatar van FlyLo
Verdomme wat zijn die gastbijdragen jammer. Met name de slechte zangeressen & een kwelende Phonte storen me mateloos. Maar ook Jean Grae & Immortal Technique stellen toch wel teleur.
Zij vormen de enige smet op een prima prestatie van Pharoahe Monch, die bij momenten weer flowt als ten tijde van Organized Konfusion.