CunninLynguists - Oneirology (2011)

Label: QN5

1. Predormitum (Prologue) (4:09)
  2. Darkness (Dream On) (3:58)

met Anna Wise

3. Phantasmata (1:53)
  4. Hard as They Come (Act I) (4:19)

met Freddie Gibbs

5. Murder (Act II) (3:23)

met Big K.R.I.T.

6. My Habit (I Haven't Changed) (2:03)
  7. Get Ignorant (4:29)
  8. Shattered Dreams (3:40)
  9. Stars Shine Brightest (In the Darkest of Night) (4:02)

met Rick Warren

10. So as Not to Wake You (Interlude) (1:24)
  11. Enemies with Benefits (4:37)

met Tonedeff

12. Looking Back (2:47)

met Anna Wise

13. Dreams (5:12)

met BJ the Chicago Kid en Tunji

14. Hypnopomp (Epilogue) (1:43)

met Bianca Spriggs

15. Embers (2:54)
avatar van FlyLo
9/10 keer betekent dat dat het veruit de slechtste plaat ooit is.

toris
Ik vind het ook wel een leuke track, het refrein valt best mee. De beat is gewoon van het gebruikelijk CL niveau. Het einde had er niet op gehoeven van mij, maar dat kan ik ook nog wel hebben.
Mijn verwachtingen zijn nog altijd hoog gespannen, het minste album van CL( Southernunderground ) kon nog altijd op een 4* rekenen bij mij.

avatar van MAS
MAS
Southernunderground vind ik dan weer het beste CL-album.

avatar van He$$el_01
Stars Shine Brightest doet me een beetje aan K.K.K.Y denken. Is zeker niet slecht.

Mb.
Sommige mensen vinden de hoes blijkbaar kitsch. Kan iemand zijn mening daarover toelichten?

PS: Het gelekte nummer vind ik allerminst slecht, maar het klinkt meer als een filler dan een single.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind de hoes juist erg mooi! Misschien wat minder dan APoS, maar wel een goed vervolg.

avatar van Rhythm & Poetry
De hoes is beter dan bijvoorbeeld die van Dirty Acres, maar het blijft kitscherig. Ach ja, zolang het geen dame betreft gaat het mij om de inhoud.

avatar van MAS
MAS
Ik vind dat kitscherige wel mooi maar ik schijn een afwijkende smaak qua hoezen te hebben.

Rhythm & Poetry schreef:

Dus de muziek die hierop komt kan je niks schelen?

Dirty Acres is echt geen mooie cover. Jammer eigenlijk, ik heb namelijk getekende covers van de eerste 3 albums in mijn iTunes staan. Helaas vormt dat album een onderbreking tot Oneirology.

avatar van FlyLo
Hij bedoelt de inhoud van het album. Net wel de muziek dus.

avatar van Rhythm & Poetry
Silky & Smooth schreef:

Dus de muziek die hierop komt kan je niks schelen?

Lees de zin nog een paar keer. Het staat er echt goed.

avatar van Bedorvenkebab
Mb. schreef:

De kleuren zijn heel erg flets. Bijna een soort blur effect wat we kennen van videogames, wat niet met de hand gemaakt lijkt te zijn. Het is allemaal (het onderwerp, de tentakels?!, kleurgebruik, uitwerking is allemaal net wat "te", wat veel mensen als kitscherig omschrijven denk ik. Wat ik zelf jammer vind is dat de cover met de dame in kwestie voor mij geen toegevoegde waarde is op de muziek, maar dat het bij een flets plaatje blijft.

Hopelijk lijkt de muziek meer op Dirty Acres als de cover.

Rhythm & Poetry schreef:

Lees de zin nog een paar keer. Het staat er echt goed.

Ik snap jou grap ook wel heel goed, maar ik grapte even terug aangezien er een dame op de voorkant van de hoes staat.

avatar van pqt
pqt
Vind het een goed nummer, vooral door de beat en het refrein. Enige minpunt is dat Deacon een beetje hakkerig flowt imo, het vloeit niet echt goed.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ik vind de hoes fucking mooi. En Stars Shine Brightest is een beetje te plastiek naar mijn smaak (net zoals Dirty Acres eigenlijk), maar verder een dope nummer met een zeer chill refrein.

avatar van thgryda
Chrisseh schreef:
Hun laatste drie (of vier, inclusief Kno's solo) albums hebben me niet meer zo kunnen bekoren

Je vindt dan enkel rap for food goed ? Ze hebben vier albums, misschien dat jij het naast kno's solo (die ik ook dope vond eig) over de fantastic journey EPs hebt... dat waren maar tussendoortjes met toch telkens een paar sterke nummers op. Als ze dat samen hadden gebundeld tot 1 goeie tape, was dat zeker geen tegenvaller en tja ik vind dirty acres erg goed eigenlijk...

avatar van MJ_DA_MAN
Strange Journey Volume 1 en 2 zal ie ook wel meetallen.

avatar van alexander-r
Lekker nummer, alleen dat refrein vind ik maar zo zo. Ben heel erg benieuwd hiernaar

avatar van Chrisseh
MJ_DA_MAN schreef:
Strange Journey Volume 1 en 2 zal ie ook wel meetellen.
Check, had ik er misschien bij moeten vermelden. De Strange Journey's hebben zoveel (voor mij) nieuwe tracks dat
ik het gewoon als album tel (en volgens mij zijn ze te lang om een EP te zijn?).

(ik had het btw ook nog over 'hun eerste drie', waaruit je duidelijk kon opmaken dat ik de Strange Journey's meetelde )

avatar van LarsHiphop
Ik vind de cover wel passen bij het begrip 'oneirology'.
Heb hier enorm veel zin!

avatar van René.
Ik ben benieuwd. Ga geen singles luisteren, ga alles pas luisteren als het hele album uit is.
2011 kan een heel leuk jaar worden voor hip-hop.

SSS
René. schreef:
2011 kan een heel leuk jaar worden voor hip-hop.

Voorlopig alleen Sims-Bad Time Zoo (aanrader!)

Ik vind het wel jammer dat je in de Releasedata niet kunt zoeken op genre, zou ik wel handig vinden.

SSS schreef:

Voorlopig alleen Sims-Bad Time Zoo (aanrader!)

Klopt, dat zou idd handig zijn.
Overigens was het album van Talib Kweli ook heel aardig.

avatar van MJ_DA_MAN
Als je af en toe up UGHH het gedeelte pre-orders in de gaten houdt ben je een heel eind. Verder kloppen releasedate de helft van de tijd (uiteindelijk) niet bij hiphopalbums, dus moet je voor het grootste deel zelf uitzoeken wat er uit gaat komen.

Thnx.

SSS
MJ_DA_MAN schreef:

Die link doet het bij mij helaas niet.

avatar van MJ_DA_MAN
Site ligt er soms uit, zoals nu.

avatar van Murdoc023
Zeer benieuwd naar een nieuwe plaat van cunninlyunguists. Wat ik van de eerste single moet vinden weet ik nog zo net niet, ik verwacht stiekem wel wat meer van deze mannen.

avatar van Jurrien
Luister Star Shine Brightest en het is toch wel een leuke track, blijft mijn most anticipated album voor mij. Die beat komt er toch wel lekker in.

avatar van alexander-r
CunninLynguists - cunninlynguists.bandcamp.com

Nieuwe single... Ben niet heel erg onder de indruk...