Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome (2011)

Verenigde Staten / Italië
Label: Capitol

1. Theme of Rome (2:21)
  2. The Rose with the Broken Neck (3:23)

met Jack White

3. Morning Fog (Interlude) (0:39)
  4. Season's Trees (3:12)

met Norah Jones

5. Her Hollow Ways (Interlude) (0:57)
  6. Roman Blue (3:13)
  7. Two Against One (2:21)

met Jack White

8. The Gambling Priest (2:03)
  9. The World (Interlude) (1:02)

10. Black (3:32)

met Norah Jones

11. The Matador Has Fallen (1:47)
  12. Morning Fog (2:06)
  13. Problem Queen (2:37)

met Norah Jones

14. Her Hollow Ways (2:30)
  15. The World (3:29)
SSS
Ben benieuwd, ik las dat Danger Mouse het 'Tighten Up' nummer van The Black Keys ook heeft geproduceerd.

Er is inmiddels ook een youtube kanaal; YouTube - Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome Trailer

avatar van Raoul
Wat een prachtige plaat! Moet zeggen dat Dangermouse altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft. Zijn 'Grey Album', Gnarls Barkley, maar ook Broken Bells en de samenwerking met Lynch en Mark Linkous... Allemaal liggen ze bovenop mijn cd/lp speler. Op Broken Bells hoorde je al zijn versie van Morricone (BB - Mongrel Heart) en blijkbaar is hem dat wel bevallen, dit album, hoewel echt geen spaghetti-muziek heeft soms een morricone sausje. Maar ik vind dit meer een zomers, loom, album. Heerlijk om te draaien en nog eens te draaien. Het is meer een Italiaans-amerikaans album; met bas en gitaar.

(Jack White vind ik soms ontzettend irritant (WS en DW) maar hier krijgt hij net genoeg tijd om interessant te zijn zonder dat ik hem weg druk.)

Nieuw, origineel en echt goed...

avatar van thgryda
Dungeon schreef:

Ik denk nog steeds dat Gnarls barkley 1 persoon is. Sterker nog ik weet het zeker. Zn echte naam is Charles, hij is 1 van de grootste basketballers ooit en hij speelde bij de Suns.

Lol daar moet ik ook altijd aan denken als ze het over gnarls barkley hebben, ik vroeg me altijd af of ze fan waren van hem ofzo. Kan toch geen toevallige gelijkenis zijn lijkt me... Een van de grootste ooit is misschien overdreven al zal zijn dunk over een tegenstander bij blijven

Dit album had de soundtrack moeten zijn van red dead redemption trouwens, zou vet geweest zijn en er erg goed bij passen.

Mr_White
SSS schreef:

Hij heeft ook het gehele Attack & Release album geproduceerd.

Anyway, dit is de perfecte zomerplaat. Zwoele sfeermuziek voor de zwoele zomeravond. Je hoort duidelijk die typische Danger Mouse sound op een aantal nummers terug, maar wel in een compleet nieuw jasje. Ik denk dat hij daarom ook meer aandacht krijgt dan Daniele Luppi, omdat je gewoon beter bekend bent met zijn stijl en dus ook weet waar hij veel inbreng heeft gehad (de drums up Black zijn puur Danger Mouse bijvoorbeeld). Ik kan dan ook moeilijker plaatsen waar Daniele Luppi van zich laat horen (ik gok op de meer instrumentale nummers) maar het maakt ook niet uit, samen (met de fijne gastbijdragen van Jack White en Norah Jones) hebben ze gewoon een topplaat afgeleverd.

avatar van Rhythm & Poetry
Fijne, rustgevende instrumentaties, maar waarom in godsnaam samenwerken met Norah Jones en Jack White? Met name Norah Jones is het uithangbord van saaiheid, hoewel ik persoonlijk ook niet echt vrolijk word van Jack White. Maar goed, zonder die gastbijdrages is dit een aardige score. Het klinkt lief en melodieus. Maar ook niet heel veel meer dan dat.

avatar van UmindC
Ik hoop inderdaad dat hier nog een instrumentale versie hier van komtt.

avatar van jassn
Mr_White schreef:

Hij heeft ook het gehele Attack & Release album geproduceerd.

OK dan ken ik wel werk van hem

k.grubs
Hoezeer ik hou van Jack White als muzikant en Danger Mouse ook hoog heb zitten, vind ik dit een een heel saai album. De eerste keer luisteren is nog wel leuk om de melige europop meets americana meets spaghettiwestern, daarna irriteert het al snel. Norah Jones is inderdaad erg duf, en de stem van Jack White is niet goed genoeg voor deze productie.
In dit genre luister ik liever naar bijvoorbeeld Calexico, of Morricone zelf. Doet me ook denken aan de meligheid van Brian Eno, zoals de prachtige hawaii-deun Deep Blue Sea op Apollo.

avatar van kobe bryant fan
Leuk album, Danger Mouse blijft één van de betere producers op dit moment.
Ook Norah Jones en Jack White doen het niet slecht.
Toch heeft Norah Jones geen toegevoegde waarde aan de toch schitterende producties.

avatar van Don Cappuccino
Dat laatste nummer vind ik best wel veel weghebben van PJ Harvey, het had niet misstaan op Let England Shake.

Wat ik al zei

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Problem Queen met Norah Jones anders een heerlijk nummer!

avatar van Ingo
thgryda schreef:

Wikipedia schreef:
Danger Mouse explains that the name Gnarls Barkley came from "fictional celebrity names like Prince Gnarls and Bob Gnarley" (parodies of Prince Charles and Bob Marley, respectively) made up by their friends. When Heavens band member Josiah Steinbrick came up with "Gnarls Barkley", a parody of basketball star Charles Barkley's name, Burton wrote it down. In fact earlier in their career, various radio DJs incorrectly attributed their songs to the basketball star instead of the band.

En om nog maar even iets on-topics te melden: juist de nummers met de gastbijdragen vind ik leuk. Had het niet erg gevonden als beiden nog een nummertje hadden ingezongen..

avatar van niels94
kobe bryant fan schreef:

Black...
Roman Blue is trouwens een prachtige instrumental

avatar van OscarWilde
Wat een geweldige plaat, eentje waar ik op zich niet zat te wachten, maar ik ben blij dat ik het toch ontdekt heb

avatar van inquestos
Na Arcade Firewordt ook Rome geeerd met een interactieve clip (helaas geen chrome hier)

niels94 schreef:

Black...
Roman Blue is trouwens een prachtige instrumental

Ik vind Black eigenlijk niet zo'n schitterende track.

Mooi, maar wel ongelofelijk kort.
Norah Jones en Jack White hadden best op wat meer nummers mogen staan.

avatar van Robbie Keane
YouTube - Danger Mouse, Daniele Luppi - Rome

Dus gewoon helemaal als stream te beluisteren op youtube, fraai

BobbieMarley
Krijgt slechts een 7 op Pitchfork

Pitchfork nu

avatar van Oldfart
Bedankt voor de link Robbie, net een paar keer beluisterd; en weet nu dat dit ook weer een hype is die niet aan mij is besteed. Ik ga hier nu niet de invloeden opsommen die ik hoor, of het jatwerk. Laat maar.

avatar van Robbie Keane
Ik ben er zelf ook nog niet lyrisch over.
Misschien komt dat nog of het is mijn ding niet

avatar van OscarWilde
Is het niet net de bedoeling dat het jatwerk is?

avatar van Cliznitch
Glacius schreef:
Mooi, maar wel ongelofelijk kort.

Inderdaad, wat een mega kort album, had van mij wel een keer zo lang mogen duren.

avatar van Ataloona
OscarWilde schreef:
Is het niet net de bedoeling dat het jatwerk is?

Ja, dat heet sampling. En in dit geval is het al helemaal de bedoeling om het western sfeertje te krijgen.

avatar van Peter Cajon
Het hele album Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome (2011) staat volledig? op You Tube. Te gekke mix van filmmuziek, lounge en vrijdagavond zwijmelen. YouTube - ‪Danger Mouse, Daniele Luppi - Rome‬‏
Morricone anno 2011

avatar van kobe bryant fan
Robbie had die link al gepost.

avatar van hallo!
Ik kan niets vinden dat mis is met dit album, maar toch vind ik het redelijk saai. Er zijn stukken die ik zeker goed vind, maar ik heb al moeite om hem in één keer uit te luisteren wat bij zo'n korte plaat geen goed teken is.

avatar van AOVV
De link naar Ennio Morricone ligt er in de instrumentale nummers wel erg dik op, gelukkig is daar ook nog ene Jack White. Een score kan ik nog niet geven, daarvoor moet ik het nog wat meer beluisteren. Erg hoog zal die waarschijnlijk niet uitvallen.