Zo Moeilijk - Nieuwe Moves (2011)

Label: Top Notch

1. Intro (0:59)
  2. Doomdenkers (2:30)
  3. Talk of the Town (T.O.T) (3:40)
  4. Tuurlijk (2:27)
  5. Cirkels (3:09)

met Sticks

6. Stress / Ik Heb Je (3:44)
  7. Interlude 1 (2:27)
  8. Wij (3:00)

met Lienke

9. Kant A (3:24)
  10. Venus (4:03)

met Cedric Salah

11. Nieuwe Move [Remix] (4:51)

met Akwasi, James, Leeroy en Rico

met Sticks

20. Rijkdom (4:16)

met Akwasi en Sticks

avatar van Silky & Smooth
Ik ben niet zo'n fan van deze plaat. Sowieso ligt Nederhop niet echt in mijn straatje, dus het moet echt bijzonder of leuk zijn om mij te overtuigen. De beats zijn wel okee, meestal passen ze goed bij de raps. De rappers zelf zijn voor mij het probleem. Het accent stoort mij, te veel straattaal (voornamelijk de Surinaamse invloeden) stoort mij ook, hun flow vind ik ook niet geweldig (houterig, zoals Rene zegt). Qua tekst komen ze wel eens leuk uit de hoek, maar soms ook helemaal niet. Misschien is het voor velen een voordeel dat het Nederlands is, omdat het gewoon lekker dichtbij ligt. Ik zie het als een nadeel, waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik de straattaal niet kan waarderen. Jammer maar helaas, dit wordt een 2.5*'je voor Zo Moeilijk.

TheLegacy schreef:
Codes is idd. een tof nummer maar ik vind het refrein wel erg hinderlijk van Akwasi. Wat the fuck zegt ie überhaupt bij dat stukje waar ie echt schreeuwt? "represent je face" ofzo?!

Ik vind nou juist dat refrein van Akwasi zo hard

avatar van frans swa
dat refrein van Akwasi is idd n beetje irritant ja

avatar van niels94
Het zal wel aan mij liggen dan. Vind het er perfect bijpassen en juist dat refrein geeft dat nummer dat beetje extra zodat het mijn favoriete track van deze plaat is.

Er is een kans dat dit het tweede Nederhop album wordt die ik 4,5* ga geven, trouwens. Echt een hard album.

avatar van niels94
Ik verhoog hem naar een 4,5, dit is op Tussen Licht en Lucht na het beste Nederhop album dat ik ken. Om hele andere redenen, deze is gewoon track voor track superhard. Ik vind alleen 'Wij' wat minder, past er wat mij betreft ook niet zo goed tussen met dat mierzoete refreintje. Ik ben sowieso nooit zo weg van dergelijke lyrics... Rosco is denk ik de beste Nederlandse rapper van het moment, maar Nosa is ook echt hard. Ik vind trouwens dat Akwasi hier uitstekend op past, wat een geweldige stem heeft die kerel, lekker rauw en dat past hier erg goed bij.

Dacht wel dit ik dit album oké zou gaan vinden, maar ben echt verrast door de kwaliteit.

avatar van VforVictor
heb het album hier liggen, maar nog niet beluisterd, deze week maar ff opzetten, alleen een beetje een domme titel en lelijke cover, hopen dat de muziek wel goed is.

avatar van VforVictor
is Nikes nog steeds de producer trouwens?

Yes.

Cover is hard, man. Vooral als je hem in het echt ziet, met de achterkant erbij (daar zie je Nikes dan ook gewoon staan).

avatar van VforVictor
en wat komt Sticks weer slecht op cirkels, wat die kerel de laatste tijd uitbrengt vind ik helemaal nix..

avatar van jordkaka
Ik vind Sticks gewoon hard hoor, hij is veranderd ten opzichte van zijn Opgezwolle tijdperk, maar ik vind hem nog steeds een facking harde flow hebben.

avatar van kobe bryant fan
Ik ben misschien raar want hun debuut heb ik nog niet beluisterd,deze wel en ik ben wel blij met dit! Ze rappen allebei goed,hun lyrics zijn hier en daar wel zeer goed maar meestal zijn ze gewoon OK. Ik vind hem wel iets te lang,ook de 2 interludes zijn niet goed genoeg om me zonder raps te boeien, als er gerapt wordt en je let op de beats zitten ze wel goed,en hoor je ook dat ze passen bij de stemmen van de rappers.

avatar van thgryda
Harco schreef:
Zwart Licht is qua stijl natuurlijk ook alweer geheel anders dan Zo Moeilijk. Zwart Licht oriënteert zich meer op de dubstep, van wat ik gehoord heb dan. Dat vind ik sowieso al niet tof.

Dubstep enkel op die no juju ep, die vond ik ook slecht. Op bliksemschicht lijkt het toch wat op zo moeilijk, met beats met electronische invloeden. Daarom de vgl maar ik vind akwasi daar beter op passen. Al moet ik zeggen dat ik de stemmen van zo moeilijk ook steeds beter kan smaken en de beats komen ook goed door... Toch zal ik geen honderd procent fan worden van deze groep maar een 3.5 of misschien wel een 4 zitten er wel in voor dit album.

avatar van niels94
Zijn er trouwens nog meer mensen die Rico ongelooflijk hard vinden komen? Kan ook zijn omdat ik de stem van die kerel echt vet vind, maar ik vind zijn verse één van zijn betere van de laatste tijd.

Heb deze nu eindelijk origineel, ik vind de cover nog steeds lelijk maar het geheel heeft wel iets.

Wat mij betreft zijn Cirkels, Stress/Ik Heb Je, Kant A, Nieuwe Move [Remix], Jaman, Codes en Rijkdom nu al Nederhop klassiekers, met de rest van de nummers er vlak achteraan (vind alleen Wij en Venus wat minder). Beats zijn akelig goed, flow en teksten van zowel Rosco als Nosa en de gastartiesten zijn vet, wat een punchlines!

avatar van jordkaka
Rico komt altijd hard, wat een dope stem en flow heeft hij.
Btw, hij ligt hier nog steeds niet in Rotterdam.... Hoe ziet hij eruit? Gewoon jewel case?

Harco
Yep, gewoon een jewelcase. Ik zag hem zondag al in de Plato in Groningen liggen.

avatar van niels94
Ja, maar wel een chique. Je moet hem openen door eerst iets in te drukken en het is ook een mooiere dan normaal. Je zult het wel zien

avatar van jordkaka
Ah, ik koop de laatste tijd geen jewel case meer, vind ik niet zo vet staan. Maar ik zal ff kijken want als het er goed uit ziet koop ik hem gewoon want heb nu zo'n crappy luisterpaal rip.

Harco
Dat zijn toch gewoon de nieuwe jewelcases? Nou ja, nieuw... The Big Doe Rehab van Ghostface uit 2007 had diezelfde ook al.

Superjewel heten ze, geloof ik: klik.

avatar van niels94
Zo'n ding ja Maar die zie je echt niet zo vaak, hoor. Niet alle nieuwe CD's hebben per se zo'n jewelcase, de nieuwe Elbow bijvoorbeeld niet. Maar ik vind bij het design van dit album een jewelcase juist goed passen, beter dan karton (dat ik meestal ook mooier vind). Gewoon kopen dus

avatar van jordkaka
Ah, die zijn wel vet ja, heb er zelf nog niet zo een maar wel zien liggen ja. Maar genoeg nieuwe Cd's hebben nog een normale jewel case, Alledaagse Waanzin is ook gewoon een normale.

avatar van thomzi50
De meeste cd's die worden gereleased (binnen de hiphop) hebben vandaag de dag zo'n jewelcase, al jaren trouwens...

GCITY050
classic in the making!

avatar van Protonos
Weer zeer bruut deze plaat! was al zwaar onder de indruk van nijmeegse modo, maar deze is ook erg sterk.

avatar van Murdoc023
Ik heb het geprobeerd, maar dit komt er toch niet helemaal in bij mij. Vooral de eerste paar nummers vind ik erg vervelend, waardoor het moeilijk is om in het album te groeien. De nummers met Stickert vind ik dan wel weer erg hard.

avatar van Jensiebo
Ik heb 'm ook hier liggen. Dope album maar ik ben zelf Nijmegenaar dus dat scheelt 'n hoop denk ik! Het is een Super Jewel Box, zo heten de nieuwe Jewel Cases blijkbaar... Al vraag ik me af of de 'vorige' jewel cases niet net zo waren.
@VforVicitor Nikes is nog steeds producer!
@ TheLegacy hij schreeuwt volgens mij: ''precies, precies, je verliest!"

baronpils
zeer dope album, beats zijn echt lekker. Alleen lijken af en toe wel wat op elkaar. Rosco flowt hier heerlijk. Alleen volgens mij gaan de lyrics nergens over Kan het er in ieder geval niet uithalen, haha.
Begin met een 3.5*

P-DawG
Leeroy en James strijden samen om de slechste verse van dit album. Het is een close-call maar ik denk dat ik toch voor Leeroy ga. En dat op een nummer waar Rico voor de zoveelste keer achteloos de show steelt... Door een aantal fillers duurt het album me ook een beetje te lang. Het is vooral jammer dat nummers als Wij en (in mindere mate) Venus er op staan, die hadden ze van mij echt weg kunnen laten. Gelukkig maken pareltjes als Kant A en Rijkdom (waar Akwasi erg dope komt trouwens) deze missers wel ruimschoots goed en verdienen beide een

Jaman zou overigens zo een Duvel productie kunnen zijn, erg knap. Wat me gelijk op het volgende punt brengt: Nikes:

avatar van jordkaka
Ik vind James een leuke verse leveren hoor, Leeroy vind ik inderdaad een stuk minder.

check de verse van Nosa op Jaman maar es meerdere malen!

Nieuwe clip van Zo Moeilijk, van Doomdenkers. Niet voor mensen met epilepsie

Wat een hard nummer. En dan is het niet eens één van de betere van dit album (vind de keuze om hier een video van te maken sowieso vreemd met zoveel toppers). Het bestempelt wel het hoge niveau van dit album.