Nickelback - Silver Side Up (2001)

Canada
Label: Roadrunner

1. Never Again (4:20)
  2. How You Remind Me (3:43)
  3. Woke Up This Morning (3:50)
  4. Too Bad (3:52)
  5. Just For (4:03)
  6. Hollywood (3:04)
  7. Money Bought (3:24)
  8. Where Do I Hide (3:38)
  9. Hangnail (3:54)
  10. Good Times Gone (5:20)
  11. Chad Kroeger - Hero * (3:21)

met Josey Scott

12. Learn the Hard Way * (2:55)
avatar van HaWe
de cd vind ik niets, behalve het nummer 'How You Remind Me'. De nieuwere nummers vna Nickelback vind ik nog wel leuk

bro
nickelback is echt weg goed hoor maar niet op deze cd, noch op andere. voral hun allerlaatste cd bevat echt goed werk. op deze kunnen slechts 3 liedejs mij bekoren. (how you remind me, too bad en jsut for)

Joy
omdat die 3 nummers exact hetzelfde zijn als alle andere troep die dit bandje heeft gemaakt

fastpulseboy
idd, als er iets onmiddelijk overboord gekieperd moet worden.....

avatar van Julie
ik vind deze cd, in tegenstelling tot andere comentaren, best wel goed. Nickelback is niet een 'harde' rockgroep, dat weten we ondertussen al, ik vind het liedjes meer 'commerciëler', als ik het zo mag uitdrukken.
Hier staat onder andere hun bekenste nummer: how you remind me, maar ook de andere zijn qwa muziekkwaliteit heel goed. de liedjes liggen niet iedereen, mij wel, maar deze cd is wel een cd waar je van kunt zeggen: er bestaan slechtere bands, veel slechtere, en deze cd kan er goed mee door.
Hun nieuwste cd is wel heel wat beter, naar mijn smaak.

avatar van HaanHoen
Erg zwakke plaat. Alleen 'Too Bad' en 'How You Remind Me' zijn goed te luisteren. Vooral die laatste vind ik toch wel een prima nummer.

avatar van Jochempie
Het ergste wat er op 11 september 2001 in deze wereld gebeurde.

Damorte
Laat ik maar beginnen met te zeggen dat ik dit niet bepaald een hoogstaande plaat vind, maar hoe Silver side up en Nickelback in het algemeen hier afgekraakt worden, vind ik toch behoorlijk overdreven. Er staan best wel aardige rock nummers op, commercieel of niet.

Joy
dat nieuwe nummer klinkt dan weer erg lekker

ElsenaarMetal
Zuper goed album, lekker muziek die ik eigenlijk elke dag kan luisteren, zuper nummers met maar 1 matige track "Hangnail". ik geef een 4.5

Joy
als ej how u remind me helemaal te gek vind en dat 10 keer wil horen dan is deze plaat een absolute kraker

ElsenaarMetal
How you remind me vind ik niet eens het beste nummer, geef my Never again, woke up this morning en too bad. die zijn great great great!

Opzich niet zo slecht als iedereen zegt... maar dan ben ik ook 15
en ja, zelfs met zo'n 70's smaak als mij kan ik dit echt niet slecht vinden...

nadelen zijn inderdaad dat de liedjes simpel en commercieel zijn, veel op elkaar lijken en te veel op tekst gericht zijn (en als ze nou slimme originele teksten hadden... oke, maar dat hebben ze niet)

Het is wel zo dat het geluid dat ze hebben best oke is, en omdat variatie hier ver te zoeken is, gaan ze ook niet echt de fout in. Als je gewoon niet te veel nadenkt, gewoon luistert en ondertussen iets anders gaat doen, is het gewoon goeie rock muziek af en toe een leuk solotje of een vette riff, gewoon leuk om te luisteren.

Een ECHT goed album moet een bepaald soort magie hebben en een echt origineel geluid, dat gaat hier niet lukken, maar een 3,5 is het wel waard

Is ook niet zo slecht, alleen ze zijn niet echt creatief. Als je een nummer van ze hebt gehoord heb je ze allemaal wel gehoord. Ik vind How you remind me een steengoed nummer, maar de rest van hun discografie voegt daar niets aan toe.

Maarja Nevermind van Nirvana is ook niet afwisselend te noemen en wordt wel hoog gewaardeerd.

Btw: Aan de stem van de zanger vind ik het zeker niet liggen, en ik ben het ook zeker niet eens met dat Thom Yorke wel goed kan zingen.

Tjerk schreef:

da heb je niet goed geluisterd

Wel dom, die gasten.

Silver side up... tsja, zo verknal je je cd's!

khonnor
niet juist, zoals humo ooit schreef in de recensie van dit non-album: "nickelback maakt in elk geval de titel van dit album waar... hij klinkt echt beter als je em met de zilveren zijde naar boven in de cd-lader stopt".

voor het overige... geen woorden vuil maken aan deze bende broekventjes. fm-rock-gezeik van de bovenste plank!

avatar van Bertus
khonnor schreef:

Ik geloof dat dit echt de allerenigste plaat is waarvan ik me (vrij snel ook nog) achteraf schaamde hem gekocht te hebben

avatar van Mu_sic_bre_ker
Wisselvallig album

er zijn goede nummers maar ook baggere nummers.

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Nickelback

khonnor schreef:

Bertus schreef:

Je wilde je nickels back?

avatar van Thunderrock
Jochempie schreef:
Het ergste wat er op 11 september 2001 in deze wereld gebeurde.

????? Die dag even het nieuws gemist zie ik

avatar van CTK
CTK
1* voor How You Remind Me

De rest is echt verschrikkelijk boring

iemand74 schreef:
een 3,5 is het wel waard

wat zei ik?! Na 1 keer is het kleine beetje lol er wel af, het is simpel, zeikerig en verveelt heel heel snel

Niet een slecht album, maar ook geen goede. Als je de nummers een paar keer geluisterd hebt vind ik er al niks meer aan.

Al klinken This is how you remind me en Too Bad nog wel lekker.

avatar van Thomzic
1,0
een punt voor de moeite. How You Remind Me.. Oke. Maar na drie keer kun je die ook helemaal dromen.

Deze cd heeft er mij ooit eens iemand bezorgt het koste me niks en eignelijk ben ik daar wel blij om. Nickelback heeft al betere liedjes gemaakt. Too bad en How You Remind Me zijn twee goede liedjes maar de rest is echt niet goed.

ElsenaarMetal
Jammer dat ik één va de heeeeele weinige ben die dit goede muziek vind.
Ik ben haast opgegroeid met Nickelback. Ik vind het goede muziek.
Meningen verschillen maar ik vind wel dat er heeel erg negatief over de plaat word gedaan.

1,0
Maar Elsenaar, wat vind je dan van de stromingen hiervoor? (indie, (post-)punk, grunge etc.)
Toch een beetje benieuwd daarnaar...

@Kastor.

Punk Kan ik soms ook wel naar luisteren heb er zelf geen albums van maar leen soms Sum 41 en Blink 182 van mensen.
De laatste tijd luister ik steeds meer naar muziek als Bullet for my Valentine en begin ik Rammstein te leren kennen, het is nog niet helemaal mijn muziek maar dat kan veranderen.
Ook heb ik The Black Album besteld van Metallica.
Ik hoop zo een beetje je vraag beantwoord te hebben?