Antony and the Johnsons - I Am a Bird Now (2005)

Pop / Folk
Label: Secretly Canadian

1. Hope There's Someone (4:21)
  2. My Lady Story (3:33)
  3. For Today I Am a Boy (2:36)
  4. Man Is the Baby (4:09)
  5. You Are My Sister (3:59)

met Boy George

6. What Can I Do? (1:40)

met Rufus Wainwright

7. Fistful of Love (5:52)

met Lou Reed

8. Spiralling (4:25)

met Devendra Banhart

9. Free at Last (1:36)
  10. Bird Gerhl (3:14)
avatar van musicfriek
Zijn nieuwe album??? Over wie heb je het nu???

Over Devendra Banhart

avatar van musicfriek
Okee. Ik schrok al haha. Inderdaad erg mooie stem. Apart ook net zoals Antony. Maar toch geef ik meer de voorkeur aan zijn debuutalbum. Klein tikkeltje beter. Heb dit paar maanden geleden ontdekt, was voor mij DE ontdekking van 2005! Echt prachtige muziek.

avatar van IMPULS
Die stem van Antony is anders dan gewend. Breekbaar, broos, name it. Wat prettig dat anders zo mooi kan zijn. En zeker ook als je de perfect bijbehorende muziek en composities er aan weet te verbinden.
Vind bijdrage van Boy George wat mat, qua zang. Maar maakt ut uit, het geheel is van een bijzondere, ongemakkelijke (maar prettige dan) sfeer.

WAah, vet smerige lyrics bij het nummer Fistfull of Love :

I feel your fists
And I know it's out of love
And I feel the whip
And I know it's out of love
I feel your burning eyes burning holes
Straight through my heart.

Wat moet men hieronder verstaan? Wat is de achterliggende gedachte aan deze lyric?

Rufus zal er wel raad mee weten!

avatar van Justinx
Ja tis wel ineens angstig stil geworden rond deze album criteria

Fugu schreef:
Rufus zal er wel raad mee weten!

Hoezo? Omdat hij op mannen valt

avatar van Justinx
Who-the-* is Rufus eigenlijk?

Een zanger .

avatar van Justinx
Hoe komt Fugu ooit aan de naam Rufus?

Electro_
Track 6: Samenwerking met Rufus Wainwright.

avatar van Justinx
Ohjoh ja nu je het zegt.. . Is dat een beetje goeie muziek van Rufus?

Electro_
Mwah, ik persoonlijk vind het niet zo. Een vriendin van me is helemaal gek op hem en jij misschien ook wel. Maar die opmerking van Fugu vind ik eigenlijk nergens op slaan.

Justinx schreef:
Ohjoh ja nu je het zegt.. . Is dat een beetje goeie muziek van Rufus?

avatar van Justinx
Top, dan ga ik daar binnenkort even naar op zoek.

avatar van Justinx
Onlangs vond ik trouwens een paar (live) non-uitgebrachte nummers van Antony & the Johnsons. Volgens mij zijn het allemaal covers. Download Perfect Day (iniedergeval een cover en een hele mooie ook), Candy Says en Find the Rythm of Your Love (Rechtermuis-knop, doel opslaan als..) Veel plezier ermee.

avatar van musicfriek
Perfect Day is uiteraard een cover van Lou Reed. Heb deze versie ook hier. Erg apart, Antony heeft er een geheel eigen draai aan gegeven. Mooi!!

Perfect Day had ik al mogen ontvangen van Musicfriek , maar ook de andere twee nummers zijn weer ontroerend mooi.
Candy Says....................sprakeloos!!!! Hoe mooi is dat zeg!

avatar van HiLL
Deze plaat ga ik eerders ook aanschaffen. Toch wel erg mooi.
Maar even over het genre... Pop/Rock?

HiLL schreef:
Deze plaat ga ik eerders ook aanschaffen. Toch wel erg mooi.
Maar even over het genre... Pop/Rock?

wat zou jij ervan maken dan?

Martin Visser schreef:

wat zou jij ervan maken dan?

Pop en een mespuntje jazz?

HiLL schreef:

Pop en een mespuntje jazz?

jazz, zit wel wat in. al zullen de meesten hier rock opvatten als een grote verzamelton voor alles wat niet het label van de aalgladde en retecommerciële "pop" verdient.

avatar van Justinx
Nou, ik zeg dit is vette Indie, lijkt me duidelijk.

Justinx schreef:
Nou, ik zeg dit is vette Indie, lijkt me duidelijk.

dat is ook al zo'n rare term: indie. alles wat onafhankelijk is van de grote maatschappijen. dat is toch geen genre.

net als singer/songwriter. iemand die alleen schrijft, zingt en musiceert.

Hoorde 'you are my sister' in de aftiteling van de geweldige serie van Tom Lenaerts: ' de parelvissers'.
Het album als geheel is niet echt iets voor mij.Daar moet je echt voor in de sfeer zijn. Maar 'you are my sister': man wat een mooi nummer!

avatar van Vince vega
Voor mij persoonlijk een van de mooiste cd's die ik heb leren kennen via musicmeter. Zoals Martin Visser reeds omschreef lijkt de zang nog het meest op Nina Simone.

Er zijn weinig cd's waarbij je de emotie die in de muziek verpakt zit zo duidelijk kan voelen. Op sommige momenten krijg ik echt een brok in de keel van en gaat de muziek en vooral de zang door merg en been.

avatar van Aion
Ik kreeg deze cd pasgeleden kado en ben er erg blij mee. Het is echt wel een kadootje; met deze songs ben ik even in een andere wereld.
Mijn favoriet is nu 'Man is the baby', en ook wel 'Hope there's someone'.
Maar wat is nu toch 'Bird Gehrl' ?

Ik vind de cd wat melig. De stem is van een enorme kwaliteit maar ik vind dat er meer mee te doen is. Niettegenstaande zitten er enkele mooie nummers tussen, vooral het openingsnummer en fistfull of love. Daarin durft hij wat meer, geeft hij zich wat bloot maar de rest toch af en toe clichématig. een 3