De Kift - Brik (2011)

9. Luchtgeest (2:52)
  10. Woestijnnachten (3:21)
  11. Kweade Tongen (4:21)
  12. Claxon (3:13)
  13. Herfst & Tuberoazen (2:57)
  14. Filet de Perche (4:16)
  15. Brik (2:51)
avatar van Protonos
Een uniek sfeert wordt gecreeërd door deze heren!

Me like

Me to!

Sven Bersee
Als er op deze aarde één band zou zijn die echt van mij is, dan is het De Kift. Ben zeer benieuwd. Durf 'm op de Luisterpaal niet aan te zetten. Wil dit in optimale kwaliteit horen.

avatar van Ataloona
Hij is daar gewoon in top kwaliteit hoor, denk zeker wel flac.

avatar van Cinemaniak
0,5
Mijn god zeg, net op de luisterpaal gehoord. Maar wat een storende muziek zeg, muziek maken doe je met je hart en gevoel....

Misterfool
Oei 0.5 ster is wel heel laag, wat mankeert er dan precies aan deze plaat?. Op zich snap ik dat een plaat je soms niet raakt, maar wat vind je zo storend aan deze muziek dan?

avatar van Eveningguard
Vraag me af waarom hier geen gevoel in zou zitten. Volgens mij heb je maar tien seconde geluisterd.

Sven Bersee
Dat vind ik komisch. Als één band muziek maakt met het hart en gevoel, dan is het De Kift wel. Zonder dat je het doorhebt, Cinemaniak, is dat juist wat je niet aanstaat aan deze plaat, vrees ik.

avatar van Eveningguard
Ja inderdaad! Die stem, die tempowisselingen!

avatar van Teunnis
Cinemaniak schreef:

Instrumenten kunnen ook wel eens handig zijn.

RSamR
Nog nooit van deze groep gehoord eigenlijk, als Belg hoeft dat wellicht geen schande te zijn.

Maar ik heb, via de link hier een paar berichten eerder, dit album beluisterd en ik ben redelijk onder de indruk.

Kan iemand mij het verschil zeggen tussen de gewone versie en de pocketversie? Als dat dezelfde inhoud bevat qua muziek (wat ik veronderstel) ga ik deze laatste zeker aanschaffen want dat lijkt mij geen geld voor zulke cd.

Op hun website of andere verkoopsites vind ik weinig info hieromtrent of ik kijk erover. Alvast bedankt.

avatar van Vortex
RSamR schreef:

De een is luxer, mooier uitgevoerd. Thats it.
En idd. geen geld voor een album van deze band. Reken maar dat hij echt lang in je cd speler zal blijven zitten.

Al twee 0,5 stemmers.

avatar van hawkins
Klik voor meer informatie over de verpakking.

Weer een mooie plaat. Erg vertrouwd, maar toch weer nieuw. Voor nu 4 sterren...

avatar van Don Cappuccino
Voor de eerste keer nu echt met teksten beluisterd (die staan namelijk op Bandcamp) en nu word ik er nog meer ingezogen. Je gaat door heel de reis met Admiraal B voor 55 minuten lang en het blijft enorm boeien. Blijft wel 4,5 ster, 5 sterren vind ik net iets te hoog.

Sven Bersee
Nog altijd niet beluisterd, maar ik verwacht hem deze week in de brievenbus. Deze mannen verdienen mijn geld bij voorbaat.

avatar van hawkins
Ik moet toch even een lans breken voor Filet De Perche, wat een waanzinnig nummer is dat.

Ontiegelijk laag gemiddelde voor de beste plaat voor 2011

De Kift verdient toch hoger..

avatar van niels94
Klopt, maar een paar mensen wilden graag even een 0,5 geven.

Beste plaat is trouwens feitelijk van William Fitzsimmons hoor

avatar van Ataloona
Dat laat het niveau van MuMe weer hard zien..

Ik heb die plaat ook 4,5* gegeven, maar het gaat om het principe

avatar van Bert Wasbeer
Vorige week heb ik dan eindelijk eindelijk eindelijk De Kift live mogen aanschouwen in de Vera (ze stonden al sinds pakweg 2000 op mijn favorietenlijstje). En mijn hemel, wat waren ze goed!! Na 15 jaar concerten ben ik niet heel snel meer overdonderd maar dat gebeurde nu dus wel. Dit soort bands moet Nederland heel hard koesteren, hier lopen er geen tientallen van op de planeet. Unieke sound, unieke teksten en onderwerpen, geniaal zelfgebouwd orgel, unieke performance, totaaltheater!
Het eerste uur was volledig gewijd aan Brik, dat vrijwel geheel werd gespeeld. En ook al kende ik de CD nog nauwelijks, het was meer dan boeiend. Daarna volgde nog 7 of 8 van de oude ' hits', wat de stemming alleen maar deed stijgen. Vervolgens ging een deel van de band, om 1 uur 's nachts, doodleuk nog wat CD-hoesjes knippen en plakken, want de verkoop verliep wat sneller en beter als verwacht dus ze zaten zonder voorraad.

Maar goed, het album: ik heb de nieuwe CD van het weekend meerdere keren beluisterd met boek er bij en ik kan ook daarbij alleen maar concluderen dat het van een ouderwets hoog niveau is. Echt slechte platen hebben ze sowieso niet gemaakt maar vooralsnog zet ik 'm op 3 na Koper en Vlaskoorts. Of ie daar blijft zal de toekomst wel uitwijzen.

avatar van hawkins
Ze hebben nu ook nog steeds mensen nodig om te plakken: amateurisme waar ik blij van word. Een ieder mag zich aanmelden.

avatar van tsjong
Ik snap niks van deze muziek, het is echt vreselijk!

avatar van Eveningguard
Het is anders ja. En wat dan nog?

avatar van niels94
Ik snap eigenlijk heel goed dat mensen dit vreselijk vinden, zelfs al luisteren ze vaak andere aparte muziek.

Sven Bersee
Dit is uniek. Je kunt aan de hand van iemands smaak niet zeggen of diegene van De Kift gaat houden.

Heb de cd nog altijd niet binnen trouwens. Bol.com mailde me dat het uiterlijk 6 april wordt vanwege productieproblemen. Misschien moet ik mijn eigen cd maar in elkaar komen plakken op het Kift-hoofdkwartier.

avatar van AOVV
Wat me opvalt, is dat het gemiddelde van deze plaat een flink stuk lager ligt dan van hun voorgaande platen. Ik ken lang niet alle bands uit Nederland, maar De Kift zal toch wel één van de meest merkwaardige, aparte bands zijn bij onze bovenburen (ik ben een Belg). Het nummer 'Hoofdkaas' was mijn eerste kennismaking met dit collectief, daarna ben ik 'Vlaskoorts' in z'n geheel gaan luisteren, en nu dus deze nieuwe plaat, 'Brik'. Nog te vroeg om echt een mening te uiten, maar De Kift weet me toch aan te trekken..

avatar van Ataloona
Dat komt dat deze plaat nieuw is dus vaker in de updates opduikt dan de rest van de platen dus is makkelijker om een lage stem, beluisterd of niet, te geven. Puur suggestief want deze plaat meet zich makkelijk met de rest van het ouvre van De Kift..

En als dit niet zo is, dan is het al helemaal vreemd: deze plaat is veel toegankelijker dan de rest..

avatar van steven
ga ze morgen bekijken in Hoorn , live altijd een belevenis. neem deze plaat wel even mee bij de merch.