Madrugada - The Deep End (2005)

Noorwegen
Label: Virgin

1. The Kids Are on High Street (4:57)
  2. On Your Side (3:54)
  3. Hold on to You (6:14)
  4. Stories from the Streets (5:20)
  5. Running Out of Time (6:08)
  6. The Lost Gospel (3:54)
  7. Elektro Vakuum (4:50)
  8. Subterranean Sunlight (3:59)
  9. Hard to Come Back (4:04)
  10. Ramona (3:56)
  11. Slow Builder (6:16)
  12. Sail Away (6:09)
  13. Life in the City * (2:59)
  14. I'm in Love * (3:44)
avatar van Sanvean
Opener The Kids Are On High Street is fenomenaal goed. De rest beluister ik binnenkort wel uitgebreid.

Hopen dat dit album even sterk is als de eerste twee cd's van deze Noorse band, al lijkt het er op dat Madrugada na The Nightly Disease het stevigere werk prefereert boven het meer melancholische geluid.

Binnenkort in de winkels.

Ruby1966
De paar nummers die je op hun eigen website kunt beluisteren klinken veelbelovend. Hold On To You bijvoorbeeld. Ik verheug me erg op deze cd
Prachtige hoes trouwens

titan (crew)
Een frisse herstart, deze nieuwe Madrugada. Grit werd nogal wisselend ontvangen en ook het soloalbum van Sivert Hoyem kon niet iedereen bekoren, maar met the deep end is Madrugada helemaal terug.

Madrugada klinkt lichter, transparanter en gevarieerdert dan ooit, zonder dat het karakteristieke zware rockgeluid geweld wordt aangedaan. Er zijn hier en daar opvallende flirts met andere genres en stijlen die Madrugada nog niet eerder gebruikte (spaanse flamengosound en wereldmuziek in Stories from the streets bijvoorbeeld) en door de toepassing van wat invloeden uit gospelmuziek hier en daar is de vergelijking met Nick Cave & the bad seeds (met name hun laatste album) treffender dan ooit. 4*.

titan (crew)
De stemmers op dit album zijn het wel heel erg roerend met elkaar eens zeg! 8 stemmen en 8 keer 4*.

Ik heb het album net pas, heb alleen hun debuut cd en deze dan, hoop dat deze cd het niveau van hun debuut kan halen. btw, ik zie ze ook in tivoli op 4 september, zijn er hiervoor nog meer mensen die erheen gaan?

avatar van Zavo
Ik heb lang gedacht dat The Kids Are On High Street een nieuw nummer van REM was. (Ik hoorde het steeds op Kink ClassX.) Het is wel echt een rip-off, maar wel een goed nummer, ik zal de rest van het album ook eens luisteren.

oke, ik ben er uit, dit is echt een goed album wat (bijna) zijn debuut evenaart... op dit album staan weer veel briljante songs...

avatar van Joz
Joz
Goed album met lekkere stevige nummers die niet té hard zijn. Vooral "Elektro Vacuum" vind ik een prachtig nummer!

Het debuutalbum ken ik niet... dat is dus aan te bevelen?

Joz schreef:

Het debuutalbum ken ik niet... dat is dus aan te bevelen?

Absoluut en Nightly Disease (nr 2) ook

avatar van VanDeGriend
Vanochtend maar weer eens geluisterd. Daar waar de eerste twee albums erg veel indruk maakten , is dit al een stuk gewoner, minder interessant. Doorsnee rocknummers (op enkele uitschieter na) die ook bij meerdere draaibeurten niet beklijven. Het album kreeg nochthans lovende kritieken in de media en werd vergeleken met het debuut. Tis mij een raadsel waarom.
3 sterren max voor dit album dat waarschijnlijk naar de eerste Divisie kast op zolder zal degraderen

Dit is echt wel het beste album na het debuut! Het heeft gewoon verschrikkelijk mooie nummers en vooral over het geheel heeft het een hoog niveau... Live is het helemaal geweldig om aan te horen!

Hier moet ik nog eens nodig achteraan! Wat ik hoorde op Pinkpop beviel zeker weten..

obsessed schreef:

Als je nog niks van ze hebt, zou ik met Industrial Silence beginnen. Tevens goedkoper want in de Midprice.

Ok bedankt voor de tip, had door de gemiddelden al bedacht dat ik met 1 van de eerste twee albums zou beginnen

titan (crew)
Ik zou met the nightly disease beginnen, wat mij betrfet hun beste album.

titan schreef:
Ik zou met the nightly disease beginnen, wat mij betrfet hun beste album.

Mmja denk dat ik t met je eens ben

The Nightly Disease it is!

avatar van De Geu$
Moest er in het begin even aan wennen, maar toch een subliem album. Vooral "on your side" kan me erg bekoren; 4*

avatar van Hermy
Ik vond de vorige 3 albums toch net iets beter. 'The Kids Are On A High Street' is overigens wel de beste Madrugada song die ik ken. Wat een supernummer!

avatar van Rayaccos
Ik moest erg wennen aan de nieuwe sound maar uiteindelijk is het me toch gaan bevallen. Ik mis alleen echte hoogtepunten. Dieptepunten zijn er ook niet echt en dat is dan weer goed.

gorgeous. vooral #1 is erg verslavend

avatar van orbit
Laatst ook eens geluisterd bij iemand.. maar klinkt me toch teveel coldplayerig en andere standaardrockbandjes achtig. Eigenlijk is het niet eens slecht, maar het mist gewoonweg teveel authenticiteit en/of bezieling..

coldplayerig en bezieling missend

avatar van HiLL
Orbit gaat heen man!

avatar van orbit
HiLL, gaat hobbelen op je zuster's hobbelpaard!

Sorry dat mijn mening jullie weer een doorn in het oog is mannen, maar ik vind dit niet boven de gitaarbandje-middenmoot uitsteken ben ik bang

avatar van HiLL
orbit schreef:
HiLL, gaat hobbelen op je zuster's hobbelpaard!

Gedaan! Ben er weer! Orit, lul, gaat heen man!
Hoe is het met de kleine trouwens?

avatar van Justinx
Madrugada, alleen de naam is al geheimzinnig. Ik heb maar liefst drie keer moeten zoeken op de naam, gezien ik het iedere keer verkeerd had gespeld. De uit Noorwegen afkomstige jongens maken het er ons niet makkelijk op. Onlangs verraste ze mij met het openingsnummer van hun in 2005 uitgegeven album The Deep End, The Kids Are On High Streets. Het nummer klonk vrij bekend maar wat dat bekende was, daar kon ik mijn vinger niet opleggen. Het klinkt misschien gek als ik zeg dat dit de Noorse De Dijk is. De stem toont overeenkomsten en ook de mid jaren '90 pop- en rockmuziek zijn van gelijke aard. Dat verklaard misschien ook waarom deze muziek eigenlijk niet eens zo heel vernieuwend is voor de popmuziek. Zo vinden we weinig innovatieve nummers en worden we nooit verrast met diepgaande lyrics of spannende gitaarrifs. Nee, het blijft allemaal op een bepaald niveau hangen, een niveau die niet spanend te noemen is maar die wel degelijk lekker weg luistert. Hier en daar wat leuk klinkende bongo's en andere kleine frutseltjes en een overdaad aardige gitaarpartijen en aanstekelijke drums. Zeker zo slecht nog niet allemaal, maar ik heb de uitvoering elders beter gezien. Zanger Sivert Høyem, bassist Frode Jacobsen en gitarist Robert Burås laten op The Deep End aardige popmuziek met hier en daar lichte rockuitspattingen horen die op een donderdagavond best te verteren zijn. Eigenlijk niets meer en niets minder. Madrugada heeft al meerdere keren Nederlandse podia betreden waaronder Lowlands en Pinkpop, maar het is de heren nog steeds niet gelukt om echt door te breken buiten hun thuisland. Misschien komt daar binnenkort verandering in nu er een nieuw album in de steigers staat.

Dit album is leuk, maar weet nergens te verrassen. Pop- en rockmuziek die we ergens anders in betere uitvoering hebben gehoord. Zoals ik al zei heeft het wat weg van de Nederlandse De Dijk, maar ook van pakweg Live en andere soortgelijke bandjes. Madrugada is als band in een hokje te plaatsen en dat is zeker niet positief op te vatten. Hoewel ik erbij moet zeggen dat dit album nog langer moet blijven doordringen, krijg ik al een goed beeld van The Deep End in haar geheel. Voor nu dus een krappe 3*. Of dat zal stijgen of juist gaan dalen, dat zal de toekomst zeggen.

avatar van PinkEclipse
Madrugada. Mijn ontdekking op MuMe. Dit vierde album, na een aantal keren te hebben beluisterd, komt bij mij binnen als een zeer wisselend album. Enkele zéér goeie nummers (The Kids Are On High Street, Hold On To You, Elektro Vakuum) en nummers die mij totaal niets doen (Subterranean Sunlight, Ramona, Slow Builder). Twijfel of ik nu 3,5 dan wel 4 sterren zal gaan geven. "The Kids Are On The High Street" laat de keuze in positieve zin doorslaan naar 4.

avatar van bertus99
fantasttisch album van een band die ik nog niet kende. Ik hoorde bij mijn dochter iets wat vaag naar REM klonk en ook zelfs wel herinneringen aan The Doors opriep, maar dat is misschien te veel gezegd. Het bleek The Deep End te zijn. Dus ook naar Grit en The nightly disease gaan luisteren. Maar die zijn wat minder, al is majesty een prachtig nummer. The deep end is meer constant qua kwaliteit. Er staan ook een paar fraaie semi-akoustische tracks op. Alleen die paar snelle rocknummertjes hoeven van mij niet zo. De sound is gevaarlijk, donker en vol ondergangsstemming. Ik hou daar (soms) wel van. Het is met name de combinatie stem van Sivert en de gitaarsound. En nu hoorde ik dus laatst dat die gitarist onlangs is overleden. Wat ontzettend zonde , net nu ik deze geweldige band een keer live wilde gaan zien. Hopelijk kunnen ze hem vervangen met een soortgelijke gitarist

avatar van bertus99
Ik zit er over te denken of The deep end niet eigenlijk gewoon in mijn top 10 thuis hoort.