Delars - Enter Space. Press Escape. (2011)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Enter (End of Darkness)
  2. Rain Dance
  3. Cry
  4. Space (Moon Steps)
  5. Eyes
  6. Press (It's Coming)
  7. On the Run
  8. Escape (Darkness Begins)
avatar van niels94
Inderdaad, instrumentaal is prima, zeker als je een echt eigen stijl hebt en het lekker afwisselend houdt.

avatar van Delars
Eerst blijf ik instrumentaal doorgaan.
Als er een rapper op mijn pad komt, waarmee ik goed samen kan werken zien we wel verder!
Bedankt voor de toffe reacties tot nu toe!

toris
Ik ben niet zo van instrumentale albums, uitzonderingen daargelaten. Ik vind het altijd zonde van de beats, die beter benut zouden worden met een MC erbij. Maar doe vooral je eigen ding. Eyes klinkt trouwens wel lekker, maar voor een instrumentale track is het me net ff iets te kaal.

avatar van Anne Maaike
De twee tracks die ik gehoord heb klinken veelbelovend. Ik ben erg benieuwd naar je hele EP. Ik zou zeggen ga zo door!

avatar van alexander-r
Klinkt veelbelovend! Vind dit soort muziek erg lekker dus zal de EP ook wel gaan checken

CannabisFristi
Delars word de nieuwe Delic

avatar van MAS
MAS
Ben hier erg benieuwd naar! De snippets klonken in ieder geval goed en eerder werk van Delars vond ik ook vet.

Rene1979
Delars, is een producer met een hoop talent... Sample keuze is prima, en het is ook een mooi geheel deze plaat. Beats zijn allemaal prima in elkaar gezet... Tja wat moet ik zeggen.. Gewoon een lekkere plaat. Ik ben normaal niet zo van de instrumentals (behalve Madlib en Dilla) maar dit vind ik echt heerlijk... Had er een goeie amerikaanse mc op gestaan dan was dit helemaal een parel geweest. Dikke 4 Lars! Eyes

Tja.... Crewmember zijn kan zo zijn voordelen hebben Je krijgt dan weleens iets voor het uitkomt

avatar van thgryda
CannabisFristi schreef:
Delars word de nieuwe Delic

Mja delic is nu wel nog net een trapje hoger maar vandaar de wordt maar ik denk vooral dat hij anders produceerst dan Delic, eerder een Nederlandse emancipator of bonobo, of long arm daar heeft het meer van weg. Daarom ook dat een mc er niet zo op zou passen, een goeie zangeres misschien wel maar deze muziek moet je luisteren op de voorgrond, rustgevende muziek landschappen zoals R&P al eens zei... Een mc zou hier niet op passen, dus instrumentaal door gaan is een goede keuze. Al kan je later je samplekeuze en subtiele beats misschien combineren met een meer pure hip hop sound, dan zou het inderdaad wel wat van delic weg hebben en zou je inderdaad een duo met een mc kunnen vormen of een groep met een paar mcs... Maar dan moeten het wel goeie zijn

avatar van Rhythm & Poetry
Zo op het eerste gehoor een vermakelijke EP. Delars lijkt nog een beetje op zoek te zijn naar welke stijl het beste bij hem past. Aan de ene kant zijn er de zoete producties die meer naar de Nujabes-kant neigen. Aan de andere kant zijn er de donkere producties die qua stijl in de buurt komen van Kno. Beiden voert Delars goed uit en het zorgt voor een plaat met louter fijne nummers, toch zou ik ook graag wat originelere nummers horen. Want wie is Delars nu als producer? Wat maakt hem authentiek? Als het maken van beats bij een hobby blijft, dan is Enter Space. Press Escape. een zeer sterk huis-tuin-en-keuken project en heb ik niks dan lof over voor Lars. Wil je de professionele kant op, dan is dit slechts een aardig begin maar zal er ook nog flink gesleuteld moeten worden. Natuurlijk niet alleen omdat het samplegebruik zo bekend in de oren klinkt, ook omdat de onderliggende drumpatronen wat simplistisch zijn en de EP qua sfeer vooralsnog wat 'gewoontjes' aandoet - hoewel ik dan wellicht weer terugkeer naar mijn eerdere mening over authenticiteit. Maar goed Lars, je bent nog jong en talent is zeker aanwezig, bovendien heb ik echt wel genoten van Enter Space. Press Escape.

avatar van Bedorvenkebab
Aangezien iedereen het toch al checkt bij deze dan maar.

Wat het grootste hekelpunt is aan Mume is toch wel de beoordeling. Vooral aangezien ik Lars al een langere tijd al volg. Verschillende keren zou er een project uitgebracht worden wat om verschillende redenen niet door is gegaan. Nu is daar eindelijk zijn debuut EP, en ik moet zeggen dat de kwaliteit toch wel verrassend hoog ligt.

Bovenstaande reacties stoppen Lars al snel in een hokje, met namen als Delic en Bonobo. Dat moet je vooral bij een "beginnende" (hij is wel al een tijdje bezig) producer niet doen. Lars is gewoon Lars, alleen verwacht ik dat met aankomend materiaal meer een echt eigen geluid zal laten horen. Ik zie ESPE dan ook meer als een basis. Het kent genoeg variatie, de beats hebben geen mc's nodig om iets te verbloemen (op Eyes rappen? wtf?) en bovenal luistert het lekker weg.

Al met al een zeer vermakelijke ep, met als uitschieters Eyes en Cry. Zoals Rob al zegt, er is ruimte voor verbetering. Hier en daar kunnen de drums beter, kan er net wat meer gebeuren of kan het allemaal wat meer gedurfd. Desondanks als ik het volgens mijn mume standaard voor Ep's beoordeeld, rolt er toch een 3.5 uit. Benieuwd naar de volgende

avatar van FlyLo
Het artwork van Eyes lijkt wel heel erg op dit vind je niet?

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, ik moest daar ook meteen aan denken. Beter goed gestolen dan slecht bedacht.

avatar van Delars
@ FlyLo Dat is best een tof plaatje zeg, lijkt er inderdaad wel op ja..

avatar van Bedorvenkebab
Iedereen weet dat CL Silky gewoon bite. No doubt.

avatar van FlyLo
Wie heeft trouwens vergeten het haakje te sluiten bij de eerste track op de achterkant?

avatar van Delars
Haha, zie het nu ook, dat is de cover maker geweest.. ( Silky & Smooth en Se7en )
Achja, kan gebeuren!

avatar van jordkaka
Het klinkt erg tof zeg, rustig, zweverig soms en het is erg prettig om te luisteren.

avatar van timWTF
Kende het nog niet maar ik ga 'm zeker verder checken, ik heb hoge verwachtingen! Keep it up!

Bedorvenkebab schreef:

en ook grotendeels eens met Rob
Hoewel het allemaal wel prettig in het gehoor ligt mis ik iets extra's. Af en toe wat tempowisselingen of een meer gewaagd drumpatroon zouden al wonderen doen.
Hoor ik trouwens een sample uit de Halo-soundtrack bij Escape?

Haha, inderdaad!

avatar van niels94
Ik ben het eens met wat hier al gezegd is. Ik vind het een sterke EP, relaxte muziek, afwisselend genoeg om interessant te blijven en je bewijst niet per se een MC nodig te hebben. Uiteraard is er nog ruimte om te groeien, het meeste is al gezegd: ik mis net dat beetje extra, een echte unieke sound. Daarnaast kun je inderdaad iets meer variatie in de drums doen, dat is zeker iets waar ik op zou letten. Doe af en toe iets spannends zeg maar.

Desondanks luistert dit erg lekker weg, goed gedaan. Een 7 is zeker dit waard

avatar van Delars
Leuke , eerlijke reacties hier!
Thx, ik kan er zeker wat mee, en er komt veel verandering in de drums en samples bij mijn volgende plaat, bij deze : Delars - Out Of Print .

avatar van niels94
Maar ook niet overdrijven hè

avatar van Delars
Haha nee, dit zijn allemaal vrij oude producties, met mijn nieuwe EP worden er veel nieuwe dingen gedaan... Ik denk dat Bedorvenkebab dit kan bevestigen!

avatar van thgryda
Uitstekende EP is dit, het begint met een mysterieuze, grimmige intro, die overgaat in een rustige, zweverige beat. Die sfeer gaat verder over de rest van de EP, het mag zoals Flylo en R&P al aangaven af en toe nog wat voller en spannender maar ik beluisterde de EP net door mijn hoofdtelefoon tijdens wat computerwerk. Daar leent deze plaat zich uitstekend voor, sfeervol, rustig, ideaal als achtergrond muziek waarbij je onbewust continu zit mee te bewegen op die zweverige tonen... Keep it up Lars

avatar van Delars
Vanaf nu ook te volgen op youtube!

YouTube - Kanaal van DelarsMusic

Neem een abonnement want er zullen in korte tijd veel dingen verschijnen!

avatar van Fredericus
Om maar even Barry Stevens te quoten "Vooral doorgaan"