Intergalactic Lovers - Greetings & Salutations (2011)

België
Label: EMI

1. Shewolf (4:13)
  2. Look at Those Boys (3:46)
  3. Delay (3:49)
  4. Bruises (5:21)
  5. Soul for Hire (3:25)
  6. Pretty Baby (3:23)

met Ian Clement

7. Howl (4:11)
  8. Fade Away (3:05)
  9. Queen of the Sighs (3:31)
  10. Drive (5:27)
  11. Like a Fool (5:23)
  12. Feel for You * (3:39)
Ik ben benieuwd naar dit album! Delay klinkt alleszins al lekker dromerig. Hopelijk is de rest even goed

avatar van Barney Stinson
Hier voor te beluisteren!

avatar van Johanv4434
Ik had ze al eens live aan het werk gezien als voorprogramma en toen vond ik ze al echt de moeite. De kans is groot dat ik hun album ook ga kopen: het klinkt zeker niet slecht.

avatar van My Addiction
Album gekocht en ik vind het heel sterk. Die zangeres heeft een heel mooie unieke stem, smaakt naar meer!

avatar van tima
Veelbelovend!

avatar van Johanv4434
Inderdaad: een groepje om in het oog te houden. Dit weekend hun cd gekocht en al geregeld gespeeld. Heel aangenaam popalbum.

Delay is echt een fantastisch nummer! Ik werd echt op slag verliefd op die prachtige stem van de zangeres Ik moet wel zeggen dat ik de live versie, die ze op stubru hebben gespeeld veel mooier vind dan de echte versie. Kijk maar klik

avatar van JSPR_G
Net hun cd gekocht. Prachtig gewoon! Shewolf is een ongelofelijk mooie opener. Halverwege het album valt het wat stil, maar naar het einde toe is het weer volledig genieten geblazen!

avatar van My Addiction
Ik vind dat Bruises een heel stuk boven de rest van de nummers staat

avatar van Near
Voor mij het beste dat 2011 tot nog toe te bieden heeft. Intelligente pop-muziek met hier en daar een randje, een schitterende zangeres, een luguber maar dromerig sfeertje (wekt beelden van dieven die 's nachts de straten onveilig maken op).

Om kort te zijn: ik hou hiervan!

Het is zijn niet alleen leuke nummers, ook de geluidskwaliteit is van hoog niveau. Geen loudness wars, maar erg muzikaal. Mastering werd gedaan door Steve Rooke, verantwoordelijk voor de meest recente Beatles-remasters.

avatar van JVT
JVT
wat is Delay toch een GEWELDIG nummer! geniaal gewoon.
De rest vd nummers moet ik nog ff op me laten inwerken maar klinkt zeker niet slecht!

Amai ja, Delay is echt heerlijk

avatar van wanneswannes
Zalige groep, zalig debuutalbum, grote toekomst!

avatar van Pittaman
Klinkt zeer internationaal vind ik.

Prachtige singles alvast, een album waar ik een exemplaar van nodig heb.

SSS
Ze waren op 20 mei bij De Wereld Draait Door, daar speelde ze Delay.

Optreden tijdens de uitzending...
YouTube - ‪Intergalactic Lovers - Delay - 23-05-2011‬‏

Volledige nummer, voor de uitzending...
YouTube - ‪Intergalactic Lovers - Delay - 23-05-2011‬‏

avatar van The Eraser
My Addiction schreef:
Ik vind dat Bruises een heel stuk boven de rest van de nummers staat

Ook mijn favoriet, op de voet gevolgd door Drive

avatar van Pittaman
Jup, bruises is momenteel ook nog mijn favoriet!

avatar van wendyvortex
1,0
En voordat er straks weer allerlei verwensingen komen:
Het is natuurlijk mijn eigen fout - huiswerk niet goed gedaan - ik verwachte iets a la Sigur Ros of Zita Swoon - is het dus niet - degelijk netjes vakwerk - maar niet het soort muziek waar ik van kan genieten.

avatar van oruiz
wendyvortex schreef:
En voordat er straks weer allerlei verwensingen komen:

Dat geeft helemaal niets, Wendy. Ik verwijt je niks.

Opmerkelijk debuut: volwassen, doorgetimmerde en onwijs catchy songs. De zangeres heeft een intrigerende stem, die mooi wordt gedragen door de krachtige begeleiding. Alvast één van de verrassingen van het jaar.

avatar van The Eraser
zweidrei schreef:

Die stem heeft echt iets, ik wordt er steeds weer enorm door aangetrokken.

Intergalactic lovers of hoe verknal je een mooi album in een live-setting.

Afgaand op 2 nummer Myspace besloten te bekijken en daarna was de conclusie; schrijf nog 3 albums dan kan je wel een set vullen met meer dan degelijke nummers.

nu het album uit is blijkt dat de nummers op het album veel meer omvatten dan de platte stukken die ik toen voorgeschoteld kreeg, gelukkig.

avatar van Erikpol
Toen ik de tracks last moest ik bij "Bruises" aan deze denken:

YouTube - ‪Chairlift - Bruises‬‏

Zangeres lijkt er qua stem ook nog op....

Foert: 5 sterren.

Wat een debuut album!!

Heel erg mooi debuutalbum. Ook ik ben erg gecharmeerd van de stem, het lijkt op het eerste gezicht misschien wat standaard, maar er zit toch iets in wat me blijft aantrekken. Shewolf, Delay en Bruises zijn echt heel erg goed in elkaar gezet. Ik ben benieuwd wat we nog van deze band gaan horen.

Na het zien van de bandnaam dacht ik: "Het zoveelste indiebandje dat de hemel wil bestormen." Na het luisteren van dit album is mijn beeld echter totaal veranderd. Intergalactic Lovers, een nieuw bandje uit België kwam afgelopen maart uit met hun debuutalbum Greetings & Salutations.

Zoals ik al zei had ik de verwachting dat dit het zoveelste bandje was dat met flitsende gitaartjes en wat elektronische bliepjes de alternatieve scene betrad. Niets is echter minder waar. Het Go Back to the Zoo-gehalte van deze band is op zijn minst zeer laag te noemen. Na het eerste nummer stel ik mijn verwachten gelijk bij. Het nummer Shewolf is een fantastische opener. De stem van de zangeres Lara Chedraoui klinkt fantastisch en creëert een heel volwassen sound.

Na Shewolf staan er nog vele andere nummers op die mijn aandacht trekken. Het nummer Delays dat in een aflevering van De Wereld Draait Door gespeeld werd afgelopen seizoen is hiervan een uitstekend voorbeeld. Het is een wat meer uptempo nummer dat makkelijk in het hoofd blijft hangen, maar niet op een vervelende manier.

Intergalactic Lovers zijn er in geslaagd om een album te maken. Met een album bedoel ik dat het een geheel is en niet een verzameling mooie nummers. Er zitten weliswaar een paar nummers in die ik iets minder leuk vind, maar het past allemaal in het geheel, zo ook de uitschieters als Shewolf, Soul for Hire, Delay en Bruises. Het album is een soort verhaal geworden en heeft echt zijn eigen sound. Het is geen 13 in een dozijn. Tegelijkertijd kan je ook niet zeggen dat het geheel ontoegankelijke muziek is, de eerste luisterbeurt wekt de interesse met een aantal nummers en later komt de schoonheid van meerdere nummers aan het licht.

Ik ben van mening dat dit een van de betere debuutalbums van het jaar is. Bovendien vind ik het veel beter geslaagd dan het onlangs uitgekomen album van die andere Belgische band, dEUS. Kortom, heel knap gedaan.

klik

avatar van stef212
Ze hebben live wel eens de neiging om hun geluid veel te zacht te zetten. Klinkt misschien vreemd, maar het kan echt wel storen dat je al echt goed moet luisteren om bepaalde instrumenten te horen. Ze spelen echter wel bijzonder strak en vooral de zang is ten alle tijde loepzuiver.
Dit geheel terzijde is dit één van de beste debuutplaten van 2011. Bijna elke song ontsnapt met verve aan de middelmaat en het is nooit minder dan goed te noemen.

Ook heb ik het genoegen al meerdere malen gehad om de band te spreken (al dan niet formeel), en daaruit blijkt dat ze ook naar de toekomst gericht best weten wat ze doen. In de gaten houden dus.

avatar van blonde redhead
wendyvortex schreef:
En voordat er straks weer allerlei verwensingen komen:

Desondanks 1 ster wel weer weinig als het totaal je eigen stijl niet is. Daarbij geef je dus aan dat het waarschijnlijk niet slecht is, maar niet bij je past. Zo kan ik ook alle metal albums met 1 ster gaan beoordelen oid.

Wederom fijne muziek uit België. Toch vind ik het nog niet echt betoverend genoeg of enorm boven de rest uitspringen om wederom te kunnen zeggen hoeveel beter de muziek van onze zuiderburen is.
Dit is gewoon goed maar zeker niet meer dan dat voor mij.