Burial - Street Halo (2011)

Electronic
Label: Hyperdub

1. Street Halo (6:43)
  2. NYC (7:40)
  3. Stolen Dog (6:22)
avatar van midnight boom
Steet halo en stolen dog klinken fantastisch!
je kunt ze hier al horen: http://pitchfork.com/news/4...

Improvision
Inderdaad geweldig!

avatar van hawkins
De samenwerking met Four Tet en Thom Yorke resulteerde toch enigszins in een teleurstelling, maar de samples van Street Halo en Stolen Dog maken veel goed!

avatar van Snoeperd
Wat is dit? Album, EP?

Lukk0
EP'tje. Zie ook de link van midnight boom, daarin staat dat hij ongeveer 20 minuten zal duren. Als hij het niveau weet te houden van de samenwerkingen met Four Tet (die ik in tegenstelling tot hawkins wel erg goed vind) gaat dit zeker wat worden. Ik houd hem in de gaten

avatar van hawkins
Moth / Wolf Club vind ik wel goed hoor, alleen de laatste niet.

Heerlijk. Ik draai zijn plaat met Four Tet en Thom Yorke de laatste dagen al bijna non-stop. Vanaf nu gaat dat zoiezo deze plaat worden

avatar van hjkarper
En ook een preview van NYC
Youtube preview

avatar van Goodfella
Burial (ook) met kleine stapjes richting dansvloer. Geweldige tijd voor muziek dit

avatar van Tha)Sven
Kan niet wachten op de 12".

Kan niet wachten op het album

avatar van Goodfella
Sprakeloos. Wat ontzettend mooi dit.

Poa
Exact in de lijn van Untrue, maar dat is wat mij betreft niet erg. Drie gedetailleerde tunes van erg hoge kwaliteit.

Goodfella schreef:
Geweldige tijd voor muziek dit

Mee eens

avatar van T.O.
Titeltrack is inderdaad nice met die nieuwe invloeden.
De andere nummers zijn solide, maar klinken nog opvallend veel als Untrue vind ik na vier jaar.

Een EP wat mee gaat doen in de eindejaarslijstjes strijd, kan dat eigenlijk? Wat is dit weer goed zeg, de 'fluit' in Stolen Dog is voor mij persoonlijk een kippenvel momentje.

Ik vind in het eerste nummer die ruis waarmee het nummer begint vrij storend. En die LP-naald geluiden in de nummers vind ik ook een beetje van hetzelfde. Het werkt wel (hij maakt er ook veel gebruik van op Untrue) maar om dit vier jaar na dato nog steeds te gebruiken vind ik jammer. Ik vind zijn vocal-samples daarentegen beter werken.

avatar van De-noir
Nog niet overtuigd van NYC. Andere twee tracks zijn prachtig.

avatar van Eveningguard
Echt weer kwalitatief Burial dit. Prachtig!

avatar van AOVV
Een tijdje geleden heb ik Burial leren kennen via het album 'Untrue'. Nu viel me deze release op, en tja, het klinkt geweldig, moet ik bekennen. 'Stolen Dog' is het beste nummer, werkelijk geweldig! SFEER. Zo, dat is duidelijk.

avatar van Ryan
Street Halo is erg tof en is denk ik een indicatie dat Burial zijn geluid nieuw leven aan het inblazen is. Het is onmiskenbaar Burial, maar dan een wat dansbaardere versie ervan. Ik hoop echt dat hij dit doorzet en verder verkent op een nieuw album. De andere 2 tracks hebben de sound die we van Burial gewend zijn, en zijn zeker niet minder dan sommige tracks van Untrue.

avatar van midnight boom
Burial heeft het undergroundgenre dubstep populair gemaakt, dat is geen geheim. Door hem ging een groot publiek naar de duistere maar o-zo mooie muziek luisteren. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar (zie weeknd). Untrue het laatste album (uit 2007), is helemaal te gek en laatst bracht hij nog twee nummers uit samen Four tet en Thom Yorke (Radiohead). Nu is er eindelijk weer nieuw materiaal. En nee... het valt niet tegen, verre van dat.

Drie nummers staan er op de nieuwe ep, street halo. Street Halo is de a-side en Stolen Dog en NYE zijn extra b-sides. Eigelijk is Street Halo dus een single, maar de 3 nummers klokken 20 minuten dus rede genoeg om deze nieuwe Burial ‘plaat’ te beoordelen. Laten we maar meteen met het belangrijkste nummer van de ep bespreken, Street halo. In een woord: Fantastisch! Het nummer heeft de bekende Burialvibe maar is toch redelijk op de dansvloer gericht en is weer simpelweg geweldig. De Sample is weer typisch Burial, maar ook weer heel sfeervol.
Van de twee b-sides is er een meer dan geslaagd. Stolen dog. Als dit een b-kantje is weet ik het niet meer. Wat een nummer!
Bij het horen van NYC is wel te begrijpen dat het een b-kantje is. Andere artiesten in dit genre zouden een moord doen om ook maar een zo’n nummer op hun album te hebben staan. Maar voor Burial begrippen niet geweldig. Wel goed.

Dit voorproefje van het komende album is alvast fenomenaal. Ik kan niet wachten!!!

van: http://daanmuziek.blogspot....

avatar van frans swa
Burial weet me nu dan eindelijk te boeien

avatar van Rhythm & Poetry
Niet zo lyrisch als de meeste hier, dit is toch gewoon een lekker EP'tje. Vooral de sfeer die Burial neerzet is goed, lekker guur. Echter, het is nu ook weer niet zo heel veel meer dan een fijn voorproefje. NYC vind ik de beste track op Street Halo.

Geniale sound. Hopelijk komt dat nieuwe album snel.

avatar van KampF
Burial is niet heel erg 'opgeschoten' als ik dit hoor. Moet dat dan?

Stolen Dog is iig een nummer om stil van te worden.

Haha, ok ik ben nu dan toch overtuigd. Wat een heerlijk EP'tje Nu hopen dat het album ook van dergelijk niveau zal zijn.

tuktak
hoe komt iedereen toch bij een nieuw album?

avatar van De-noir
Het was een 1 april grap van Hyperdub, maar blijkbaar hebben veel mensen dat nog niet door..

Hoezo zou er geen nieuw album van Burial komen ? Lijkt me toch hoogst onwaarschijnlijk als de beste man nu alleen nog maar met EP'tjes zal komen of überhaupt niks meer uitbrengt

tuktak schreef:
hoe komt iedereen toch bij een nieuw album?

Daar deed Kode9 net iets te niet-ontkennend over tijdens de radioshow waarin ie voor het eerst de tracks van deze plaat draaide