Burial heeft het undergroundgenre dubstep populair gemaakt, dat is geen geheim. Door hem ging een groot publiek naar de duistere maar o-zo mooie muziek luisteren. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar (zie weeknd). Untrue het laatste album (uit 2007), is helemaal te gek en laatst bracht hij nog twee nummers uit samen Four tet en Thom Yorke (Radiohead). Nu is er eindelijk weer nieuw materiaal. En nee... het valt niet tegen, verre van dat.
Drie nummers staan er op de nieuwe ep, street halo. Street Halo is de a-side en Stolen Dog en NYE zijn extra b-sides. Eigelijk is Street Halo dus een single, maar de 3 nummers klokken 20 minuten dus rede genoeg om deze nieuwe Burial ‘plaat’ te beoordelen. Laten we maar meteen met het belangrijkste nummer van de ep bespreken, Street halo. In een woord: Fantastisch! Het nummer heeft de bekende Burialvibe maar is toch redelijk op de dansvloer gericht en is weer simpelweg geweldig. De Sample is weer typisch Burial, maar ook weer heel sfeervol.
Van de twee b-sides is er een meer dan geslaagd. Stolen dog. Als dit een b-kantje is weet ik het niet meer. Wat een nummer!
Bij het horen van NYC is wel te begrijpen dat het een b-kantje is. Andere artiesten in dit genre zouden een moord doen om ook maar een zo’n nummer op hun album te hebben staan. Maar voor Burial begrippen niet geweldig. Wel goed.
Dit voorproefje van het komende album is alvast fenomenaal. Ik kan niet wachten!!!
van: