bikkel2 schreef:
Spooky Tooth, goeie band, maar bleek op een gegeven moment het heilige vuur kwijt te zijn geraakt.
De vergelijking met een Humble Pie is treffend, want Steve Marriot zou vocaal ook uitstekend raad weten met deze 8 songs.
Het vertrek van Ridley naar Humble Pie was de eerste scheur in de ouwe vrienden band die Spooky Tooth tot een goeje eenheid maakte. De Harrison/Grosvenor/Ridley/Kelly-as was via het clubcircuit opgekomen, eerst als de VIP's met Keith Emerson, en daarna, zonder laatst genoemde, verder als Art voordat Wright de gelederen kwam versterken en de band omgedoopt werd tot Spooky Tooth.
Gary Wright had zo de balen van opvolger Ceremony, het hun door Chris Blackwell door de strot geramde en totaal mislukte projekt met Pierre Henry, dat die ook vertrok en het stuurloze schip achterliet in handen van Mike Harrison die vervolgens dat schip liet stranden door te proberen een mix van Joe Cocker en Elton John te worden in plaats van zichzelf te blijven. Grosvenor liet daarop ook al snel de boel de boel en maakte een solo LP ( waar niemand op zat te wachten ) om zichzelf daarna opnieuw uit te vinden als Ariel ( he's been on a

) Bender bij Mott The Hoople.
Blijft het doodzonde dat ze niet nog zoiets als Spooky Two gemaakt hebben, ook de Harrison / Wright "reunie" LPs ( You Broke My Heart ..... en Witness ) zijn maar een heel slap aftreksel. Wat dan vooral schuurt is dat veel van het werk wat op Ceremony terechtgekomen is veelbelovend klinkt als je de piep en knor van Henry er bij wegdenkt ( daar is heel wat moed en doorzettingsvermogen voor nodig

) en dat Wright al een heel nieuw album bij elkaar geschreven had voor de band waarvan de songs uiteindelijk op Extraction, z'n eerste solo-LP, terecht kwamen. Dat is een heerlijke plaat, maar ik blijf me afvragen hoe dat album geklonken zou hebben met de drive van de Tooth erachter en Harrison als de strot op de zwaardere passages ...........