altijd al betekend
ik bespeur 2 categorieen in 'liefhebbers'
metallicavolk oude garde, vanaf kill 'm all
metallica jong grut, vanaf black album,load, reload
oude lullen vinden st anger terecht niks, jonger volk vaak wel
dat jonger grut heeft volgens mij niet zo het besef waar metallica muzikaal vandaan komt en kan eerder werk nooit zo waarderen als de mensen die metallica leerde kennen ten tijde van het uitkomen van de eerste platen, ergens in '80
tel daarbij op de laksheid waarmee het tegenwoordige jonge grut naar muziek luisterd, en de snelle verveling
tis nu eenmaal zo, jongeren zijn sneller verveeld, alles gaat sneller en dat wordt alleen maar erger, of beter, tis maar hoe je het bekijkt, over x jaar komt pakkumbeet de nieuwe madonnasingle uit en is de dag erop alweer verdwenen uit de charts, let op mijn woorden, kan dat volk niks aan doen
zo objectief mogelijk gezien, probeerd metallica te klinken als de trashband van verleden, dat klinkt geforceerd op deze plaat
daarbij, wie bedenkt nu om gewoon maar geen soloos te spelen, gewoon als verandering?
als een bepaald stuk muziek beter klinkt met een solo, en daarvan zijn best voorbeelden te vinden op deze plaat, waarom jezelf dan vasthouden aan die bedachte regel?
er is best te horen dat er veel en hard gewerkt is aan deze plaat, maar de resultaten zijn niet metallica waardig
wat je terugvind in de docu some kind of monster, weerspiegeld op de plaat
deze band is de weg kwijt, al een tijdje, en dat is niet erg, maar iedere poging die gedaan wordt om weer de oude lijn terug te vinden wordt door henzelf gesaboteerd
accepteren dat metallica metallica niet meer is en niet meer zal worden lijkt mij het beste voor bandleden zelf, en fans
je kunt het metallica misschien niet eens kwalijk nemen, zoveel jaren met 4 man spelen spelen spelen en spelen, je zou ervanzelf krankzinnig van worden, da's geen normaal leven met een enigszins normale ontwikkeling
nog knap dat het 20 jaar lang god ie gegaan, hoewel goed? hetfield zoop zich de tyfus om te kunnen blijven functioneren,dat gaat niet je hele leven goed
hoedanook, ik gun metallica een laatste geweldige plaat, als er nog een komt, 1 die wel metallica waardig is, en daarna mogen ze afnokken, de dienst zit erop