Nirvana - Nirvana (2002)

Label: DGC

1. You Know You're Right (3:38)
  2. About a Girl (2:49)
  3. Been a Son [Original Version] (2:24)
  4. Sliver (2:14)
  5. Smells Like Teen Spirit (5:01)
  6. Come as You Are (3:39)
  7. Lithium (4:17)
  8. In Bloom (4:15)
  9. Heart-Shaped Box (4:42)
  10. Pennyroyal Tea [Scott Litt Single Remix] (3:38)
  11. Rape Me (2:51)
  12. Dumb (2:34)
  13. All Apologies [MTV Unplugged in New York] (3:48)
  14. The Man Who Sold the World [MTV Unplugged in New York] (3:50)
  15. Where Did You Sleep Last Night? [MTV Unplugged in New York] * (5:01)
  16. Something in the Way [MTV Unplugged in New York] * (4:01)
Raar dat er hier nog niet op gestemd is, laat staan een bericht bij is achtergelaten. Ik heb het nooit echt gehad voor Nirvana maar Come As You Are en Been A Son vind ik wel redelijk goede nummers.

avatar van HammerHead
Waarschijnlijk omdat dit een nogal overbodige CD is. Zeker om hem pas 8 jaar na de dood van Cobain uit te brehgen. De echte fans van destijds zal je hier niet mee bereiken, aangezien die de normale albums al hebben.

avatar van Black Math
You know you're right vind ik best wel een cool nummer. Anderen schijnen het verschrikkelijk te vinden, maar ik vind het echt leuk.

avatar van pauljojo
You know you're right vind ik ook wel een goed nummer ja... De rest ook wel, maar ik luister veel liever naar een album van die goeie ouwe tijd.

Dit is niet slecht.vooral de nummers,you know you re right ,smells like teen spirit,come as you are en lithium. Lithium is mijn alltime favoriet nummer van nirvana.

You know you're right vind ik wel een goed nummer. Ik vind lithium, smells like teen spirit, come as you are,in bloom en dumb het leukst

avatar van Gajarigon
@ buffelamigo : Normaal omdat het een verzamelaar is die puur nummers bevat die 'populair' zijn in de zin van 'er bestaat een videoclip van die we op mtv kunnen draaien zodat alle jonge kids deze cd zeker kunnen kopen'.

En alles bij elkaar is 20 euro betalen voor 1 nieuw liedje + 1 nieuwe remix van een oud liedje (pennyroyal tea) veel te veel.

Heerlijk album, al mijn favoriete nummer bij elkaar, top!

avatar van nirvana
Al bij al is dit meer een album voor de jongere generatie die de Nirvana hype niet meer hebben meegemaakt. Een mooie cd met de best of songs van Nirvana. Als fan ben je hier niks mee want al wat er op staat is niks nieuws behalve dan het machtige you know you're right. Op basis van de songs geef ik 4,5 sterren alhouwel er van mij best nog meer songs mochten opstaan want nirvana heeft nog veel meer topsongs gemaakt. Het had mss een dubbel cd mogen zijn! Jammer dat nummers als Rape me,, negative creep en vele andere er niet opstaan want deze zijn even goed , maar ja, het zijn dan ook minder bekende nummers als pakweg "lithium'

avatar van nirvana
Correctie van mezelf ==> Rape me staat er dus wel degelijk op !

vele leuke nummers bij elkaar. Erg handig. De beste staan er wel zo ongeveer op.

avatar van Gajarigon
Spaart je idd een CD-R.

en ik vond You Know You're Right wel de moeite waard.

ja , maar 20 euro voor 1 nummer is gewoon te veel.
you know you're right is zeker een zeer krachtig en sterk nummer maar koop je gewoon die oude cd's van hen en dan krijg je waar voor je geld.

ook vind ik dat er geen best of kan zijn van nirvana, veel sterke nummers hebben ze achterwege gelaten
bv Drain you, Territorial Pissings, polly en serve the servants en er zijn er nog ze!
kvind deze cd maar geld klopperij en kurt cobain doe je er ook geen plezier meer mee net als de overige leden van nirvana

avatar van rusty nail
leuke plaat maar sommige goede nummers ontbreken

avatar van rusty nail
eigelijk hadden ze de plaat vol moeten zetten met unreleased matriaal. al was het mischien matig. had betere aanvulling geweest .zeker als je de rest van het spul hebt ,anders hadden ze net zo goed you know you,re right op single kunnen uitbrengen

Bobiej
You Know You're Right prachtig... Maar is het (in nederlands) nu: Je weet dat je gelijk hebt of Je kent je recht?:P

4****

Electro_
Als het "je kent je recht" was geweest dan had het "You Know Your Right" moeten zijn. Maar er staat You're (you are) dus "je weet dat je gelijk hebt"

dit was mijn eerste Nirvana cd! . Ik vind hem super goed . ik vind de achterkant va het hoesje zo mooi . en you know you're right is ook z'n mooi liedje met een heele mooi clip. het was wel gaaf geweest als het een dubbel cd was ja maar wel 5*

avatar van wolf
Door deze cd heb ik Nirvana leren kennen. Hier staan allemaal zeer sterke nummers op. Toch mis ik nog enkele liedjes. zo denk ik aan Polly, misschien wel mijn favoriete nirvanaliedje. 4*

avatar van waxs
Yes, i like

avatar van rien
Kwam deze in Thailand tegen voor een kleine 300 baht, das ongeveer 6 euro + plus nog eens een originele cd
Mijn maat zei dat You know your right een gigantisch zeiknummer was.
Ik vind het juist een uitschieter
De rest van de cd is misschien een leuke aankoop voor mensen die Nirvana net leren kennen, veel klappers op een schijfje.

avatar van paciuch
waxs schreef:
Yes, i like

I like it too.

Dan ben ik misschien de enigste die You Know You're Right maar een schamel nummertje vindt. Het klinkt vooral als een herhalingsoefening die terecht op de plank is blijven liggen. Ik vindt dan ook dat, mocht Nirvana nog hebben bestaan, dat ze na In Utero het roer rigoreus om hadden moeten gooien, want m.i. was die plaat een herhaling van eerder werk. Ik weet dat ik hiervoor klappen krijg, maar dat denk ik nu eenmaal en ik vindt de band ook een tikje overgewaardeert. ik denk dat dat vooral met de dood van Kurt te maken heeft. Nirvana kon op momenten absoluut geweldig zijn (Incesticide!!), maar de eenvormigheid lag ook vaak op de loer. Daarnaast vindt ik het ook een treurige zaak dat de songrechten in bezit zijn van een verlopen kutbitch die het erfgoed van deze band op bijzonder lullige wijze aan de man brengt (zie deze cd en dat Sliver-Best-Of-Boxset--gedrocht).

Lulligheid van de cd + kwaliteit van het gebodene tesamen in acht genomen kom ik tot een 3.

EVANSHEWSON
Als verzamelaar is deze dus goed samengesteld, de urgentste nummers staan er zeker op. Jammer dat weer eens niemand moeite deed om ook nog een hoes te ontwerpen, de ziekte van tegenwoordig, als ze konden staken ze ceedees gewoon in een papieren zak, de kunst om mooie hoezen te ontwerpen, waar verdomme plezier aan te beleven valt, lijkt geheel uitgestorven, doodzonde.
Daarom : **** en niet meer!

avatar van Guns N' Axl Rose
Dit is mijn eerste Nirvana cd en ik hem helemaal grijs gedraait. Omdat Nirvana voor mijn tijd was (ik was toen 7) maakte ik pas kennis met de groep toen het nummer You Know You're Right kwam. Later heb ik nog gewone cd's van Nirvana gekocht en wat me altijd tegenviel is dat er op iedere cd veel nummers op staan die niet moeite waard zijn om te luisteren. Daarom blijft dit mijn favoriete cd van deze groep. Alleen had het nummer Aneurysm natuurlijk op moeten staan. De hoes vind ik eigenlijk wel bij de muziek passen gewoon simpel en donker.

EVANSHEWSON schreef:
Klote-zwarte hoes, zo lelijk als de nacht dus.

Laat Johnny Cash het niet horen!

Ik vind de hoes saai, en eigenlijk is Nevermind gewoon 10x beter dan deze Greatest Hits.. Toch 4 sterren voor de goede nummers.

avatar van Gert P
Aardige verzamelaar, ben niet zo'n Nirvana fan maar hier staan wel redelijk goede nummers op. Voor mij de wat meer rustige nummers als de David Bowie cover.

avatar van Gert P
nirvana schreef:
Jammer dat nummers als Rape me,, negative creep en vele andere er niet opstaan

Rape me staat er wel op hoor!

EVANSHEWSON schreef:
Klote-zwarte hoes, zo lelijk als de nacht dus.

Nee hoor mooie hoezen worden er zat gemaakt maar meer bij de sympho muziek. Kijk naar Yes, Asia, enz.

avatar van Lexicon Devil
Dit was als ik het niet verkeerd heb DE grote financiele klapper voor Courtney Love om haar drugs etc. te kunnen bekostigen. De nummers zijn er niet minder op natuurlijk. Wel jammer dat het zo moet gaan.....

Ach ja uiteindelijk zijn veel rockers verslaafden die geil worden van geld, hoe je het ook went of keert.

Het nummer "You know you're right" is sowieso door Courtney opge-eist om uit te kunnen brengen en er geld mee te verdienen.

Erg leuk is het feitje dat The Melvins als reactie daarop het nummer "You've never been right" hebben geschreven. Ook zij hebben het helemaal gehad met Courtney blijkt hieruit.

Conclusie; Koop deze verzamelaar zodat Courtney weer bij de plaatselijke Heroineboer kan scoren.