Nirvana - Nirvana (2002)

Label: DGC

1. You Know You're Right (3:38)
  2. About a Girl (2:49)
  3. Been a Son [Original Version] (2:24)
  4. Sliver (2:14)
  5. Smells Like Teen Spirit (5:01)
  6. Come as You Are (3:39)
  7. Lithium (4:17)
  8. In Bloom (4:15)
  9. Heart-Shaped Box (4:42)
  10. Pennyroyal Tea [Scott Litt Single Remix] (3:38)
  11. Rape Me (2:51)
  12. Dumb (2:34)
  13. All Apologies [MTV Unplugged in New York] (3:48)
  14. The Man Who Sold the World [MTV Unplugged in New York] (3:50)
  15. Where Did You Sleep Last Night? [MTV Unplugged in New York] * (5:01)
  16. Something in the Way [MTV Unplugged in New York] * (4:01)
avatar van Gajarigon
Een nogal flauwe songkeuze, en voor een verzamelalbum hadden ze dan ook meteen de volle 80 minuten mogen benutten wat mij betreft. "You Know You're Right" is wel een prachtige toevoeging, maar in moderne tijden natuurlijk niet genoeg om het hele album te kopen. Mensen die Nirvana willen leren kennen kunnen beter meteen de reguliere albums kopen.

Zojuist de 2015 2LP, geremastered op halve snelheid & afspeelbaar op 45 toeren ontvangen. En... het klinkt echt geweldig! Zodra je het hele zware vinyl laat draaien, hoor je al dat het goed zit. Zo hebben al deze meest fantastische songs van Nirvana nog nooit geklonken. Hoewel? De nummers van Nevermind zijn eerder zo op vinyl gezet en mogelijk zijn die versies hier ook voor gebruikt. Maar goed, als je een platenspeler hebt en van Nirvana houdt, dan is deze uitgave wel echt de moeite waard. Over de muziek hoeven we het verder niet te hebben.