Nirvana - Nirvana (2002)

Label: DGC

1. You Know You're Right (3:38)
  2. About a Girl (2:49)
  3. Been a Son [Original Version] (2:24)
  4. Sliver (2:14)
  5. Smells Like Teen Spirit (5:01)
  6. Come as You Are (3:39)
  7. Lithium (4:17)
  8. In Bloom (4:15)
  9. Heart-Shaped Box (4:42)
  10. Pennyroyal Tea [Scott Litt Single Remix] (3:38)
  11. Rape Me (2:51)
  12. Dumb (2:34)
  13. All Apologies [MTV Unplugged in New York] (3:48)
  14. The Man Who Sold the World [MTV Unplugged in New York] (3:50)
  15. Where Did You Sleep Last Night? [MTV Unplugged in New York] * (5:01)
  16. Something in the Way [MTV Unplugged in New York] * (4:01)
teutoon
Lexicon Devil schreef:
Ach ja uiteindelijk zijn veel rockers verslaafden die geil worden van geld, hoe je het ook went of keert.

Vaak hebben muzikanten geen gedegen opleiding genoten en als je weet dat veel nepfans verzamelalbums eerder kopen dan een of twee losse albums, waarom bied je dat dan niet aan. Zou toch dom zijn of niet?

avatar van SoNick
Supergaaf album, alleen jammer dat Drain You er niet opstaat.

avatar van Frozen_Devil
Goede 'greatest hits' cd met als uitschieter 'Where did you sleep last night'.

avatar van Shinobi
Jep, een persoonlijke favoriet van mij.
Ik vind alle tracks wel relaxed, alleen Teen Spirit heb nu wel (helaas) te veel gehoord.

Ik geef 'm 4, 0 sterren.

Stijn_Slayer
Tja.. die singles cd was er ook al.. vind dit dus niet echt nodig.. Al is You Know You're Right wel een schitterend nummer.

avatar van Jakke0071
Buiten de echte top nummers , zijn er wel nummers zoals You knwo you're right en the man who sold the world eveneens uitschieters.

Berichten verplaatst naar Nirvana (II)

avatar van Madara_
Alle toppers op een rijtje, alleen mis ik Polly en Drain you

vondeich
Idd helaas van Polly... Voor de rest goede verzamelaar. Zou voor mij nooit 5* kunnen halen daarom 4* voor deze verzamelaar..

avatar van Kill_illuminati
M'n gedachte achter verzamelalbums is:

Het is leuk voor de casual luisteraar netals de wii voor de niet reguliere gamers. Maar ik kies zelf welk nummer ik leuk vind, zo ben ik bang dat ik degelijke hidden gems op een studio album misloop. Zo heb ik dat bij dit album: tussen het karkas (de singles) zit nog enkel stukjes restjes vlees, oftewel een aantal ondergewaardeerde leuke nummer die worden overspoelt door de bekendere nummers..

Ik ben met deze cd echt in contact gekomen met Nirvana, en dat gaf meteen een goede indruk. Allemaal goeie songs, en echt wel depressief de meeste tijd, maar dat past goed bij de muziek. About A Girl is echt een simpelweg goeie song.

avatar van Hans Brouwer
Sinds begin deze week staat de radio bij ons op kantoor afgestemd op Veronica. De hele dag eighties en nineties hits, geen slap geouwehoer van zichzelf graag horende DJ 's en last but not least: geen Coldplay terreur. De radio staat nu twee dagen op Veronica en al een paar keer was er een nummer van Nirvana te horen. "About a Girl", "Smells Like Teen Spirit" en "Come as You Are" hebben wij voorbij horen komen. Fantastische band dat Nirvana. Als ik vanavond thuis kom van m'n werk ga ik eerst "Nirvana (2002)" opzoeken en draaien. En dat dankzij Radio Veronica dus.

Leuke cd om zo af en toe eens op te zetten. Heb verder ook niet veel met Nirvana, maar die staan toch wel veel goeie nummers op.

avatar van Gajarigon
Een nogal flauwe songkeuze, en voor een verzamelalbum hadden ze dan ook meteen de volle 80 minuten mogen benutten wat mij betreft. "You Know You're Right" is wel een prachtige toevoeging, maar in moderne tijden natuurlijk niet genoeg om het hele album te kopen. Mensen die Nirvana willen leren kennen kunnen beter meteen de reguliere albums kopen.

avatar van barrett
K je vindt het dus een flauw afkooksel van Nirvana maar waarom dan de 4 sterren op 5, dat lijkt me toch wel een rare beslissing...

avatar van Gajarigon
barrett schreef:

Een flauwe songkeuze wil niet zeggen een flauw afkooksel. Daarmee wil ik enkel zeggen dat ikzelf makkelijk een cd van 80 minuten kan vullen met 5* materiaal van Nirvana.

Verder heb ik mijn best gedaan om deze cd op zichzelf te beoordelen, geen rekening houdend met de geldklopperij van Courtney Love, die feitelijk niets met de muziek te maken heeft. En dan krijg je een album met nummers als Smells Like Teen Spirit en Where Did You Sleep Last Night. Moeilijk om dan nog een lage score uit te delen, als je het mij vraagt.

avatar van barrett
voor mijn part staan de gewenste songs er eigenlijk allemaal op... Voor mij is dit gewoon een goede referentie naar wat nirvana was...

avatar van Ducoz
Redelijk goede verzamelaar, er missen een paar pareltjes die Nirvana maken zo als ze waren

Frozen_Devil schreef:
Goede 'greatest hits' cd met als uitschieter 'Where did you sleep last night'.

idd where did you sleep last night is het best

joeri_metal
een fantastisch album, kan bij de meeste albums bij nirvana lang niet alles waarderen wat ik vervelend vind, omdat ik sommige nummers wel gewoon echt heel goed vind, hier kan ik het meeste wel heel goed waarderen ookal missen er natuurlijk een aantal toppers, vooral van polly is het jammer, smells like teen spirit heart shaped box en where did you sleep last night zijn denk ik het best gevolgd door de rest van het album er zitten niet echt mindere nummers op het album vind ik, als ik moest kiezen vind ik de eerste 3 het minst denk ik ondanks dat dat ook gewoon goede nummers zijn

avatar van bart1989
vroeger echt kapotgeluisterd, zeer goede muziek!

avatar van kaztor
Ducoz schreef:

De cd Incesticide belichaamt voor mij de pure essentie van deze band en vind ik hun meest representatieve cd.
Deze verzamelaar kan daar, zelfs met al die crowd-pleasers, gewoonweg niet tegen op.

PriestMaiden
You Know You're Right
Redelijk goede verzamelaar.
De nummers zijn zalig, maar er mocht toch iets meer van Bleach op.

avatar van gukker
Heel goede verzmelaar, al het goede werk van Nirvana staat er wel zo'n beetje op, met als extra cadeautje een nieuw nummer.

Ben toch blij dat er na Cobains dood niet al te veel uitmelkerij-meuk van Nirvana is uitgekomen, want dat is bij andere bands vaak toch wel het geval.

avatar van lovegun
Hmm ik vind dat Nirvana nog aardig word uitgemolken hoor ;O

Ik kreeg deze cadeau en ik moet zeggen, er staan wel mooie foto's in!
Verder is hij wel handig voor in de auto, aangezien het merendeel van mijn vriendengroep niet meer dan 5 nummers kent, nu hoef ik niet telkens van cd te wisselen.

avatar van rock-rick
Nirvana wordt zeker nog wel uitgemolken, maar bij dit album was dat nog niet echt zo, aangezien dit hun eerste best-of is. You Know You're Right vind ik echt één van Nirvana's mooiste nummers en voor de rest vat het op een toegankelijke manier wel een beetje samen wat Nirvana allemaal heeft gedaan.
Normaal zal ik een verzamelaar nooit meer dan 4 sterren geven, maar aangezien hier nog een nieuw nummer op staat verdient deze wel 4,5. Tot nu toe samen met The Whole Story van Kate Bush de beste verzamelaar die ik tot nu toe gehoord heb.

avatar van freakey
Mijn versie heeft als extra Where Did You Sleep Last Night , maar niet Something in the Way, hier beiden als bonustrack aangeduid. Hoe zit dat precies? Zijn er misschien verschillende uitgaves met verschillende bonustracks? Zijn er bv. ook versies zonder beiden?

avatar van Ducoz
Ik heb hem ook alleen met WDYSLN

Je hebt deze versie:
CD WOW! Nederland - cdwow.nl
Met WDYSLN

En deze:
CD WOW! Nederland - cdwow.nl
Met geen van beide

Maar met SITW is hij nergens verkrijgbaar..

avatar van freakey
thx