Admiral Freebee - Songs (2005)

Belgiƫ
Label: Universal

1. The Worst Is Yet to Come (4:53)
  2. Lucky One (4:11)
  3. Recipe for Disaster (3:29)
  4. Sad Rebel (3:57)
  5. Boy You Never Found (4:06)
  6. Oh Darkness (3:37)
  7. Hope Alone (2:51)
  8. Carry On (For Tessa & Arthur) (4:05)
  9. Waiting for Nothing (3:45)
  10. Murder of the Sun (4:30)
  11. Afterglow (4:04)
  12. Framing the Agony (2:35)
  13. Baby's Chest (3:46)
avatar van Facedown
Beetje minder dan z'n eerste album, maar nog steeds zéér goed... heel getalenteerde muzikant!

Zwakke plaat. De eerste van hem moet ik nog luisteren, maar dit klinkt vooral als iemand die heel graag als Neil Young en Bob Dylan wil klinken.

8 juni in de Ekko in utrecht. Jammer genoeg kan ik er niet bij zijn. Heb hem nog nooit gezien. Jammer dat we geen familie zijn, ondanks dezelfde achternaam...

Ink

joh....

typfout

Tom dan nog

avatar van bonothecat
Interessante discussie over dit album. Als geheel heb ik het nog niet goed genoeg geluisterd, maar het nummer recipe for disaster draai ik redelijk grijs

Recipe For Disaster is dan ook het enige hoogtepunt. Hou het toch nog stees bij hun debuut.

szyn.

"Recipe for disaster" en "Boy you never found" luisteren heerlijk weg en "Oh darkness" is echt een nummer om al je energie op kwijt te geraken. De rest van dit album kan me echter minder bekoren. Live wel de moeite om aan het werk te zien.

beaster1256
geef mij maar zijn debuut , freebee op automatische piloot , en het eerste nummer mag je direck skippen , nee ik hou meer van zijn ' neil young ' achtige toestanden en ballads

avatar van ZERO
42 schreef:

Ik vind het eigenlijk altijd een beetje flauw om mensen af te schilderen op basis van hun voorbeelden. Hij geeft zelf ook toe dat dat zijn voorbeelden zijn, hij beseft zelf ook dat hij niet hun niveau haalt... Maar laat hem toch gewoon muziek maken? Als alle groepen die geïnspireerd zijn door The Beatles slecht zijn, schieten er nog maar dapper weinig goede groepen over!

Ik moet wel zeggen dat ik dit album ook minder vind dan zijn voorganger. Al bij al toch 3,5*.

Facedown schreef:

Persoonlijk vind ik dat hij gegroeid is sinds zijn debuut. Deze is heel sterk... Conventionele muziek, maar stuk voor stuk pakkende nummers.

Ik vind deze persoonlijk iets minder dan zijn debuut. Het zijn - bijna - stuk voor stuk mooie nummers, maar ze grijpen me minder aan dan het overgrote deel van de songs op zijn debuut. Toch nog een 4

yoeridedeygere
ben ik dan de enigste die deze plaat beter vind dan zijn debuut?

yoeridedeygere schreef:
ben ik dan de enigste die deze plaat beter vind dan zijn debuut?

Neen.

yoeridedeygere
Nogmaals beluisterd, geniaal van iedere song kan er genoten worden, tot de laatste nummers waar ze toch een klein beetje verzwakken.

opgewaardeerd tot 4,5 wat misschien nog hoger kan

avatar van danique
Best een lekkere cd toch? Fijn als je in de auto zit of als je sport...en sommige nummers, zoals Afterglow enzo, zijn wel lekker om zo naar te luisteren. Best goed

*4,0

EVANSHEWSON
Minder overweldigend dan het debuut van de Admiraal, maar kom, echt ondermaatse nummers staan hier toch niet op ?

Als je hem vaker beluistert ontdek je vanzelf de genialiteit van deze groeiplaat.

Besluit : 4 sterren jawel ****

EVANSHEWSON
danique schreef:

*4,0

Best goed ? Mag ook wel als hij in je top tien staat ?

Begrijp niet dat er geen uitsluitend met 5 ***** gekwoteerde platen in iemands top tien staan.

Raar is dat.

'De Admiraal is naast de Belgische bonbons en het bier het beste wat de belgen ons te bieden hebben. Oké, Ozark Henry is ook niet mis, maar de Admiraal heeft de echte spirit. Levend is de man nauwelijk te verslaan. Hij zingt vanuit zijn ziel en zijn songs zijn prachtig. De teksten doen mij denken aan Springsteen en Neil Young. Sommige liedjes trouwens ook. 'Oh darkness' is een lied met een hoog meezing-gehalte, mijn alternatieve liefdeslied voor als ik woorden heb gehad met mijn lief is 'Recipe for disaster'. Domme opmerkingen worden bij ons honend beloond met 'hé, Einstein Brain' (trouwens afkomstig van zijn eerste album).
Absoluut supertalent.

1,0
Absoluut niet waardig aan zijn debuut album. Hier staan. 2 misschien 3 nummers op waaraan je kan horen dat hij talent heeft maar dat komt er niet uit. Teveel gezaag, zijn derde heb ik nog niet beluisterd maar als het is zoals deze plaat hoeft het niet meer voor mij.

avatar van LucM
Echte songs staan er degelijk op het tweede album van Admiral Freebee, die de kwaliteit van zijn debuut bevestigt. Weer een mengeling van zowel rustige, vaak akoestische songs en stevige rocknummers met overstuurde gitaren.
"The Worst Is Yet to Come" is blijkbaar ironisch bedoeld, want er volgen nog meer sterke nummers met "Recipe for Disaster" en "Oh Darkness" als hoogtepunten.

avatar van Zandkuiken
Wat mij betreft kan deze Songs zich moeiteloos meten met Van Laeres debuutinspanning. De rockende nummers zijn iets scherper dan op Admiral Freebee, getuige daarvan onder andere het ziedende The Worst Is Yet To Come en waanzinnig catchy deuntjes als Lucky One en Oh Darkness. De rustige liedjes op hun beurt weten als vanouds te ontroeren en bewijzen 's mans talent als songschrijver. Recipe For Disaster, Boy You Never Found, Carry On, Afterglow, Framing The Agony en Baby's Chest: bloedmooie pareltjes die van Freebee één van mijn meest gekoesterde inheemse artiesten maken.

mathieudc
Hmm, net nog eens geluisterd en vind het eerlijk gezegd toch maar povertjes. Ik weet niet, ondanks het feit dat het soms een deftige rock-sound heeft vind ik het toch wat saai. Ik heb 'Recipe For Disaster', 'Waiting For Nothing' en 'Oh Darkness' als favorieten aangeklikt, vooral die laatste is wel érg de moeite waard, ook 'Lucky One' is goed! Misschien komt deze nog op 1,5 / 2 maar veel hoger dan dat zal hij toch nooit komen vrees ik. Jammer, zijn andere twee albums vind ik nochtans redelijk sterk!

Ik zou wel graag positief afsluiten: respect voor deze man, ondanks het feit dat ik dit album minder vind is het toch een sterke artiest die talent heeft en dat heeft hij al meermaals laten zien. Helaas hier veel te weinig.

avatar van Carebo
Ben deze cd nog aan het 'ontdekken' en de eerste luisterbeurten zeggen me, dat dit een groeiplaat kan worden. Lucky One en Sad Rebel klinken in elk geval niet slecht. Start met 3*

avatar van barrett
Ik heb zo'n dubbelgevoel bij hem, hij is zo groot en België en terrecht ook want het is een prachtige artiest, qua muziek dan. Zo'n pure liedjes en een echte entertainer, langs de andere kant is het zo jammer dat deze man in Antwerpen is geboren en niet in Amerika, want daar zou hij zeker een wereldster zijn geworden. Zo'n talent je kunt hem echt vergelijken met enkele groten in zijn genre.

Songs is een groeiplaat, maar wel een die in de puberteit blijft steken. Al vrij vroeg de baard in de keel (de eerste helft zijn stuk voor stuk Songs met een Hoofdletter) maar deel twee overtuigt me minder. Het Neil Young tructje ligt er ook wel erg dik bovenop. En aan de Generaal kan de Admiraal nog niet tippen.